Şimdi Ara

merch olarak çalışmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
13.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizce nasıldır,çalışan bilen eden var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Merch Olarak Çalışmak

Mörş Ne Demek?

"Mörş", İngilizce "merchandise" kelimesinin Türkçe kısaltmasıdır. Mörş, bir şirket veya marka tarafından satılan, genellikle logolu veya markalı tişört, kupa, şapka gibi ürünlere verilen addır.

Merch Ne Demek?

"Merch", "merchandise" kelimesinin kısaltılmış hali olup, mörş ile aynı anlama gelmektedir. Geniş anlamda, bir sanatçı, grup veya şirketin hayranlarına yönelik satılan markalı ürünleri ifade eder.

Merch Olarak Çalışmak

Merch olarak çalışmak, bir şirket veya markanın mörş ürünlerini tasarlama, üretme ve satma sürecini içerir. Merch görevlisi olarak sorumlulukların şunları içerebilir:

• Ürün Tasarımı: Mörş ürünleri için yaratıcı tasarımlar geliştirir.
    • Üretim Yönetimi: Mörş ürünlerinin üretimini denetler ve kalite standartlarına uyulmasını sağlar.
    • Satış ve Pazarlama: Mörş ürünlerini satışa sunar ve hedef kitleye ulaşmak için pazarlama kampanyaları oluşturur.
    • Müşteri İlişkileri: Müşteri sorularını yanıtlar ve müşteri memnuniyetini sağlar.

Merch olarak çalışmak, yaratıcı yönünü kullanmayı, sektörle ilgili güncel kalmayı ve hayranlarla etkileşim kurmayı seven kişiler için tatmin edici bir kariyer olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arabasevdası A kullanıcısına yanıt
    Hangi sektörde çaly?acaksyn perakende gyda&temizlik vs. sektörü için bilgi verebilirim. E?lenceli oldu?u kadar da yorucu bir i?tir mör?lük yapmak, günde en az 10 marketi gezersin markanyn sorumlu oldu?u tanzim te?hirlerin kontrolü ürün yerle?imi depodan ürünlerin reyon raflaryna yerle?tirilmesi, +sizin üzerinizde ayry bir müdürünüz yoksa haftalyk rutin sipari? alymy falan sizin üzerinizde olur. Yine perakende sektöründe çaly?acaksanyz marketlerdeki son kullanma tarihleri çok çok dikkat vermeniz gereken bir di?er konu, keza ayny ?ekilde reyonlarda ürün fiyatlandyrmalaryny takip etmelisiniz raflary yerle?tirirken yoksa kabak ma?aza elemanyna patlady?y kadar sizin de ba?ynyza patlayabilir..

Daha detayly bilgilendirme istersen yazarym fakat ?imdilik aklyma gelenler bunlar. Ayryca bayi elemany olarak my çaly?acaksynyz yoksa ulusal my ? bayi elemany olarak çaly?yrsanyz yükselme ?ansynyz pek yok o yüzden kariyer açysyndan tercih edilesi bir meslek de?il fakat ulusallarda çok hyzly yükselebilirsiniz kendi isminizi parlatyrsanyz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerrjo1

Hangi sektörde çaly?acaksyn perakende gyda&temizlik vs. sektörü için bilgi verebilirim. E?lenceli oldu?u kadar da yorucu bir i?tir mör?lük yapmak, günde en az 10 marketi gezersin markanyn sorumlu oldu?u tanzim te?hirlerin kontrolü ürün yerle?imi depodan ürünlerin reyon raflaryna yerle?tirilmesi, +sizin üzerinizde ayry bir müdürünüz yoksa haftalyk rutin sipari? alymy falan sizin üzerinizde olur. Yine perakende sektöründe çaly?acaksanyz marketlerdeki son kullanma tarihleri çok çok dikkat vermeniz gereken bir di?er konu, keza ayny ?ekilde reyonlarda ürün fiyatlandyrmalaryny takip etmelisiniz raflary yerle?tirirken yoksa kabak ma?aza elemanyna patlady?y kadar sizin de ba?ynyza patlayabilir..

Daha detayly bilgilendirme istersen yazarym fakat ?imdilik aklyma gelenler bunlar. Ayryca bayi elemany olarak my çaly?acaksynyz yoksa ulusal my ? bayi elemany olarak çaly?yrsanyz yükselme ?ansynyz pek yok o yüzden kariyer açysyndan tercih edilesi bir meslek de?il fakat ulusallarda çok hyzly yükselebilirsiniz kendi isminizi parlatyrsanyz.

hızlı tüketim gıda sektöründe.saha işi bana göre.ve kurumsal firma.

• quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdası

quote:

Frito-lay&Pepsi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

quote:

quote:

Frito-lay&Pepsi mi?

değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

quote:

quote:

Frito-lay&Pepsi mi?

değil

Alıntıları Göster

• Merch olmak gerçekten zordur. Teşhir, temizlik, stok kontrolü, mağaza yöneticisinin kaprisi, satış şefi kaprisi, Migros gibi bazı mağazaların kendi elemanına yaptırması gereken işleri sana yaptırması, sayımlarda sana mesai kilitlenmesi vb.. Bir sürü angarya işin olur. Üstüne bir de araç vermiyorlarsa -ki vermezler- tüm günün dolmuşlarda geçer. Yemek saatin araya kaynar.. Tek iyi yanı, çevrende çok hatun olur, eğer ağzın laf yaparsa ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Merch olmak gerçekten zordur. Teşhir, temizlik, stok kontrolü, mağaza yöneticisinin kaprisi, satış şefi kaprisi, Migros gibi bazı mağazaların kendi elemanına yaptırması gereken işleri sana yaptırması, sayımlarda sana mesai kilitlenmesi vb.. Bir sürü angarya işin olur. Üstüne bir de araç vermiyorlarsa -ki vermezler- tüm günün dolmuşlarda geçer. Yemek saatin araya kaynar.. Tek iyi yanı, çevrende çok hatun olur, eğer ağzın laf yaparsa ..
    quote:

Orijinalden alinti: Aytürk

Merch olmak gerçekten zordur. Teshir, temizlik, stok kontrolü, magaza yöneticisinin kaprisi, satis sefi kaprisi, Migros gibi bazi magazalarin kendi elemanina yaptirmasi gereken isleri sana yaptirmasi, sayimlarda sana mesai kilitlenmesi vb.. Bir sürü angarya isin olur. Üstüne bir de araç vermiyorlarsa -ki vermezler- tüm günün dolmuslarda geçer. Yemek saatin araya kaynar.. Tek iyi yani, çevrende çok hatun olur, eger agzin laf yaparsa ..

issizlikten iyidir.mesai parami vericekse 24 saat çalisirim.araç vericekler.vermezlerse ben kabul etmem, bayagi eski bir holding.maaşlar ne olur acaba.1200tl düşünüyorum dedim.genel müdürlüğe gidicem yarın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabasevdası -- 11 Ocak 2015; 12:22:47 >

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    Çevren inanılmaz genişliyor sosyalleşmek için birşey yapmana kalmıyor zaten sosyal hayatın içinde oluyorsun . O mağaza yöneticilerinin istekleri hiç bitmez zaten insert giriyor acil gelmen lazım, temizlik var acil gel, süsleme yapılacak acil gel, sayım yapılacak şu şu tarıhte şu reyonlar sende haberın olsun, depo düzeltilecek bizim elemanlara bı yardım edıver senın urunlerden anlamıyorlar, tarihlerde sıkıntı var tarıh kontrolüne gel falan filan uzar gider. Sipariş verirken de afedersiniz sinek.. zihniyette çok market yöneticisi müdürü her ne ise var.

Araç ne yazık ki küçük şehırlerde çok küçük bir olasılık supervısorlar falan kullanıyor genelde alt kademe dolmuş otobüsle fakat parasını alıyorlar tabii ki. Ben yürürdüm gene de aylık otobus param gelırdı bısey ıbraz etmeme gerek yoktu, multinetimiz de vardı güzel iş vesselam. Sen hangi firmadaydın ?

Mesai paranı unut reyız, tam rutunu bitirdin eve gideceksın supervısor arar hop şuraya da gidiver ettı mı sana kafadan 2 saat mesaı Eğer bu işin içinde olacaksan bunları bil de gir, sonradan pişman olma aman ben ne yaptım diye.
  • Ben mağaza yöneticisiydim

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Ben mağaza yöneticisiydim
    evde yatmaktan iyidir.böyle olmuyor bir yerden başlamak şart.maaş ne kadar alıyordun.araba olmazsa çalışmam zaten
    Vay müdürüm nasılsın Fakat merch olmadan da kendı elemanınla bı yere kadar değil mi gerçi kendisini yetiştirmiş iyi bir market elemanının yerini kimse tutamaz ama çoğu etiket bile değiştirmekten bi haber, ben de merchlıkten sonra mudur yardımcılıgı yaptım, eleman şefliği yaptım sinir katsayım nasıl zıplıyordu anlatamam fiyat değişimi gelirdi günlük adam reyonun etiketini değiştirirdi teşhırdekı fıyatı unuturdu, terazıye fıyat degısımı gelırdı fıyatı degıstırırdı hazır paketlerdekı barkodları deıstırmezdı sonra kasada musterıye dert anlat olmadı üstüne dert anlat. Genelde erkek eleman isterdim bayanların sayısı erkeklerı geçtıgınde mağazada bildigin kraliyet oyunları dönmeye başlıyordu kavgalar kaprisler falan. Hangi market ?

• kerrjo1 kullanıcısına yanıt
    Ben personelden beklentilerimi özellikle anlatıp verimli çalışmalarını sağlardım. Günü gününe ne yapılacağı az çok belli zaten. Takip mekanizmasını da kurunca çok sıkıntı yaşamazdım. 18 şubeli yerel bir zincirdeydim.

Öyle tabi üniv. bittiğinden berı sürekli aktif çalışma hayatının içerisindeyim ve hiç pişman değilim. Araba olmazsa da çalış bence. Olmadı referansın olur başka firmaya atlarsın.
  • quote:

Öyle tabi üniv. bittiğinden berı sürekli aktif çalışma hayatının içerisindeyim ve hiç pişman değilim. Araba olmazsa da çalış bence. Olmadı referansın olur başka firmaya atlarsın.
    En az lise mezunu,
    Aktif araç kullanabilen,
    Benzer pozisyonlarda deneyim sahibi,
    35 yaşını aşmamış,

Ürünlerin reyonlara dizilmesi,
    Reyonun düzen, takip, temizliğinin yapılması,
    Ürünlerin fiyat ve tarih kontrolünün zamanında yapılması,
    Ürünlerin etiketlemesinin yapılması,
    Stand kurulması, tanzim-teşhir çalışmalarının yürütülmesi,
    Market deposundaki eksik ürünlerin bildirilmesi,
    Şirkete ait olan dolap ve standların kontrolünün yapılması,

ilan böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabasevdası -- 11 Ocak 2015; 12:46:28 >

Personel değişim hızı en fazla olan sektör de bu sektördür herhalde, adam işe girerdi 2. gün çıkar giderdi. Fakat yetişen eleman da elbet ust bı noktaya gelır. Bizde sıkıntı aslında yöneticinin üzerinde çok yük olması idi. Faturalar, kasa, fiyat değişimleri, fiyat güncellemeleri, ürün teslim alımı, iadesi şuyu buyu derken saat 9ken 6-7 olur günlük yapılacak işlere pek vakit ayrılamazdı. Ben de yerel bir mağazadaydım ama sizde daha düzgün yürüyordu sanırım işler
    Benzer pozisyonlarda deneyim sahibi demişler, muhtemelen eğitimiyle falan uğraşmadan direk sahaya sürmek istiyorlar biraz sıkıntılı bu cümle.
  • quote:

Benzer pozisyonlarda deneyim sahibi demişler, muhtemelen eğitimiyle falan uğraşmadan direk sahaya sürmek istiyorlar biraz sıkıntılı bu cümle.

daha önce giyim sektöründe calıştım.alışırım gibi.
  • quote:

quote:

daha önce giyim sektöründe calıştım.alışırım gibi.

Alıntıları Göster
    tahminen ne kadar maaş alırım?yarın mülakatta ona göre fiyat söylim.ve takım ağır kaçmaz dimi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.