Şimdi Ara

Media Markt arızalı/ayıplı dizüstü bilgisayar satıyor ve iade almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. 14.12.2022 tarihinde https://www.mediamarkt.com.tr üzerinden mağaza teslim seçenekli olarak (SUR YAPI METROGARDEN AVM Media Markt Ümraniye.) Acer AN515-57 dizüstü bilgisayar satın aldım. Toplam 23.999,00 T.L. ödedim. Ben aldıktan yaklaşık 2 gün sonra da fiyatı düştü. Şu an 21.639 T.L. (Şaka gibi.) Eve geldikten sonra dizüstü bilgisayarı açmak istedim. Açma tuşuna basınca klavye ışığı yandı ama ekran gelmedi. Dizüstü bilgisayarım hiçbir şekilde açılmadı. Durum üzerine ertesi gün mağazaya giderek ürünü yasal hakkım olduğu üzere iade/değişim yapmak üzere talepte bulundum. Mağaza ürünü servise göndereceğini, servisin vereceği rapora göre iade/değişim yapabileceğini söyledi. Ürün Acer yetkili servisi SMS INFOCOMM servisine gönderildi. Hiçbir şekilde onarım/parça değişimi kabul etmeyeceğimi, kesinlikle iade/değişim talebim olduğunu ilettim. Çünkü ürünü sıfır aldım, hiç kullanma fırsatım olmadı ve parça değişimi/onarım yapılacaksa asla kabul etmeyeceğimi beyan ettim. Ürünü 15.12.2022 tarihinde mağazaya teslim ettim. 20.12.2022 tarihinde ürün mağazaya geldi ve servis formunda üründe; cihazda donanımsal ve yazılımsal sorun olmadığı, şarj soketi yerine tam oturtulmadığı için cihazın açılmadığı, cihazın açılabilmesi için şarj soketini hafifçe itmek gerektiği, 2 saat stres testi yapıldığı, test sonucunun masaüstüne eklendiği yazılıydı. Lakin cihazı aldıktan sonra hiç de söylendiği gibi sorunun çözüldüğü söz konusu değildi. Cihazı açmak istediğim zaman yine klavye ışıklarının yandığını ancak ekran gelmediğini, ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmediğini gördüm. Ve cihaz defalarca denendikten sonra ancak açılabiliyor ki bu normal değil. Cihaz sıfır alındı, hiç kullanmadan gördüm ki cihaz arızalı/ayıplı mal kategorisinde. Cihazı 2. kez iade/değişim talepli olmak üzere Media Markt mağazasına götürdüm. Cihaz tekrar servise gönderildi. Daha sonra bizzat Acer Turkey yetkili servisi SMS Infocom teknoloji servis LTD. ŞTİ. şirketine giderek cihazım hakkında bilgi almak istediğimi belirtip, yaşadığım süreci anlattım. Servise gitmeden önce Media Markt çağrı merkezi ile görüştüm ve cihazımın durumunu sordum. Cihazımın serviste olduğunu ve işleme alındığını söylediler ama servise gittim, cihazımın durumunu sordum. Cihazın henüz kendilerine ulaşmadığını söylediler! Yani Media Markt çağrı merkezi resmen yalan söyledi. Kayıtları mevcuttur. Daha sonra servis yetkilisi bana kendilerinin iade/değişim raporu vermediklerini, ürünün ithalatçıya gitmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine servise ürüne hiçbir işlem yapmadan Media Markt mağazasına geri göndermelerini söyledim. Cihaz Media Markt mağazasına geri gönderildi. Şu an ithalatçıya gönderilecek. Ürünümün iade alınmasını talep ediyorum. Para iadesi yapılmasını talep ediyorum. Media Markt hiçbir şekilde sattığı ürünün arkasında durmuyor. Resmen arızalı ürün, ayıplı mal satıyor ve iade/değişim almıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı model laptoba bende sahibim (belki donanımlarımız farklıdır) İnternet üzerinden aldım ve alalı da daha 1 ay olmadı.Bende cihazı kargo paketinden çıkarıp ilk açılışı yapmak istediğimde açılmadı (daha sonradan birkaç inceleme videosu izlediğimde cihazın bataryasının boş olarak geldiğini öğrendim) Ardından adaptör bağlantılarını sağlayıp cihazı prize taktığımda da ekran altı ledlerinin hiçbiri cihaza güç gittiğine dair herhangi bir belirti vermedi.Dedim herhalde bunun böyle bir özelliği yok (cihazda 2 adet led bilgilendirmesi var) Yaklaşık yarım saat sonra herhalde gerektiği kadar şarj olmuştur diyip cihazı açmak istediğimde yine cihaz açılmadı.Dedim herhalde bozuk ve tamamen ölü cihaz gelmiş bana.Sonra adaptör bağlantılarını inceledim,belki bozuk olan sadece odur diye ve bingo.Meğerse adaptörün cihaza giren ince ucu cihaza 2 kademede sokuluyormuş ve ikinci kademede sokarken "tık" diye bir ses geliyor.Bunu da o an keşfettim.Daha önce kullandığım hiçbir cihazda böyle bir durum yoktu.Ve cihaz o şekilde elektrik almaya başladı.
    Sizin cihazınızın problemi tam olarak nedir bilemiyorum ama yerleşik pil,adaptör ya da daha ufak birşey olabilir ki servisin hiç açılamayan cihaza "bunda hiçbir sorun yok" üstüne de "2 saat stres testi yaptık" gibi kendinden emin bir açıklama yapması çok iddialı.Bence aldığınız yeri araya koymadan doğrudan servis üzerinden görüşüp,servisinde size cihazda hiçbirşey olmadığını göstermesini isteyebilirsiniz.Eğer problem servisce de tesbit edilir ise iade yolu daha kolay olur.Yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.Çünkü benim aldığım cihazda ilk açılmadığında ve prize takmama rağmen de açılmadığında benim de bayağı bir midem bulanmıştı.Umarım sıkıntınız en kısa zamanda çözülür.
  • Gerekli yerlere başvurmadıysanız başvurmanızı tavsiye ediyorum tüketici hakem heyeti belli bir limiti var sanırım bunun üstündekiler için prosedür farkli işliyordu diye hatırlıyorum yardımcı olmak isterdim fakat fazla bilgim maalesef süreci paylaşırsanız ileride benzer sorunu yaşayabilecek olanlar için faydalı olur.

• Aynı model laptoba bende sahibim (belki donanımlarımız farklıdır) İnternet üzerinden aldım ve alalı da daha 1 ay olmadı.Bende cihazı kargo paketinden çıkarıp ilk açılışı yapmak istediğimde açılmadı (daha sonradan birkaç inceleme videosu izlediğimde cihazın bataryasının boş olarak geldiğini öğrendim) Ardından adaptör bağlantılarını sağlayıp cihazı prize taktığımda da ekran altı ledlerinin hiçbiri cihaza güç gittiğine dair herhangi bir belirti vermedi.Dedim herhalde bunun böyle bir özelliği yok (cihazda 2 adet led bilgilendirmesi var) Yaklaşık yarım saat sonra herhalde gerektiği kadar şarj olmuştur diyip cihazı açmak istediğimde yine cihaz açılmadı.Dedim herhalde bozuk ve tamamen ölü cihaz gelmiş bana.Sonra adaptör bağlantılarını inceledim,belki bozuk olan sadece odur diye ve bingo.Meğerse adaptörün cihaza giren ince ucu cihaza 2 kademede sokuluyormuş ve ikinci kademede sokarken "tık" diye bir ses geliyor.Bunu da o an keşfettim.Daha önce kullandığım hiçbir cihazda böyle bir durum yoktu.Ve cihaz o şekilde elektrik almaya başladı.
    Sizin cihazınızın problemi tam olarak nedir bilemiyorum ama yerleşik pil,adaptör ya da daha ufak birşey olabilir ki servisin hiç açılamayan cihaza "bunda hiçbir sorun yok" üstüne de "2 saat stres testi yaptık" gibi kendinden emin bir açıklama yapması çok iddialı.Bence aldığınız yeri araya koymadan doğrudan servis üzerinden görüşüp,servisinde size cihazda hiçbirşey olmadığını göstermesini isteyebilirsiniz.Eğer problem servisce de tesbit edilir ise iade yolu daha kolay olur.Yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum.Çünkü benim aldığım cihazda ilk açılmadığında ve prize takmama rağmen de açılmadığında benim de bayağı bir midem bulanmıştı.Umarım sıkıntınız en kısa zamanda çözülür.

• Hocam haklısın da madem mağazada açıp denemeyeceksin niye Mediamarkt’tan ateş pahasına alıyorsun ki? Al internetten amazondan kafan rahat olsun.

• Benzer problem benim de başıma geldi. Cihazın arka tarafında batarya resetlemek için bir pin girişi var. Sim kartları çıkartmak için kullanılan iğnelerden birisiyle tık sesini duyana kadar 5 10 sn kadar basılı tutun, adaptörü takıp tekrar deneyin, benimki bu şekilde çalıştı. 2 haftadır kullanıyorum, herhangi bir sorunu da yok.

• atanamayansantrafor A kullanıcısına yanıt

hocam şimdi bazı nsanlar görüp almayı daha mantıklı buluyor oyuzden tercih ediyorlar ondan olabilir

• Amazon geldiğinden beri ne mediamakt ne vatan nede hb trendi vs hiçbirinden birşey almadım huzurluyum. Sizede tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mağazalarda alınan ürünleri orada açıp dener ve sorun olursa anında değişim yapıyorlar. Kapıdan çıktığında kullanıcının ürüne ne yaptığını mağaza bilmez. İade için tabiki servis raporu ister. Hadi ilkinde açıp denemedin. Peki sevisten gelince mağazada neden denemiyor sun? Ürünü teslim almazdın.

• Ürününe sahip çıkan firmalardan vazgemeçmemek lazım.Bkz.Amazon; istersen 1 ay kullan beğenmedim de geri gönder..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşların dediği gibi mağazada açıtırıp denemeyeceksen hiç gerek yok al amazondan kafan rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkeR26 -- 30 Aralık 2022; 1:12:8 >
  • Acer servisi ile size kolay gelsin
    Iki adet laptopumuz anakart sorunu verdi
    İkisine de ayrı ayrı yere düşürme sebepli kullanıcı hatası dendi garanti süresi içinde -ki asla dedikleri gibi bir durum yoktu, ikisi de iyi kullanılmış asla da darbe filan almamış ürünlerdi. Ucuz ofis ürünleriydi diye bıraktım
    Hata edip uğraşmadım. Yazışmalarım sırasında hayatımda gördüğüm en kötü yetkili servis olduğunu düşündüm.
    Siz sonuna kadar uğraşın

• Yani mağazada acip deneme olayini kesinlikle es geçmeyin. Bu arada smscomun adi pek iyi anilmiyor servis olarak.

• Media Markt ile işin zor yazın aldığım ürünün iadesini yeni aldım. İki defa THH'ye başvurdum. İlkinin sonucunu uygulatmam 2 ay sürdü.
  • media markt ı sevmem güvenmem sempati duymam ve işlem yapmam . belirlediği fiyatlar her ne kadar rekabetçi ortamda diğerlerine yakın sayılsa da o döküntü teknoloji marketinden hiç bir şey almam . en kötü vatan millete batan . daha da aşşağısından alışveriş yapmam . stokçu firma başka bir itibarı yok bence . ne pazarlama ne alış satış sonrası destek ne adam gibi bol ürün çeşitliliği teşhiri özellikle tv lerde , ne de ucuz fiyatlar .

üstelik teknosa gibi marketlerden bile pahalıya geliyor . niye bir ürüne 1900 vereceğim yerde burada 2300 2400 lira veriyim . üstelik kredi kartına taksit sayıları da az sanırım , makul ölçülerde değil .

hiç bir şey almam ben buradan . ne bilgisayar parçası ne diğer elektronikler temsilcilerinn de bi halt bildiği yok . derme çatma bilgiler . daha şubelere girdiğinizde tekdüzelik sıradanlık gözünüze çarpıyor . teknosa şubeleri de fazla abartı değil hatta burada daha fazla çeşitlilik var gibi fakat büyük vata mağazaları kadar yok .

• bende geçen sene internetten nitro 5 3070 ekran kartlı model almıstım 15000 tl ye

evet sarj soketı bilmeyenler hep yanılıp şarj oturtamıyor. bende yaşamıştım ama kendım ikinci denememde anladım.

artında mining yaptım yeni pc de 1 ay ve ayın sonunda pc kapandı acılmadı anakartı yakmısım

garantıye gonderdım 1 ay sonra yenı anakart takıp gönderdıler bende sattım pc yı direk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 30 Aralık 2022; 10:1:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazondan gerisi yalan . benimde mediamarkt dan iadem var inşallah bir rezalet başlığı açmak zorunda kalmam . ne zaman amazon dışından bişey alsam bi tedirgin oluyorum . bunda diğer firmaların yaşattığı rezilliklerin payı büyük.

kanuna göre ilk 6 ay içinde çıkan arıza üretim kaynaklı sayılıyor direkt iade alması lazım . koca firma bohçacı mantığıyla iş yapıyorsa yazık .

• Bu tarz mağazalardan almayın, kanun işlemediği için artık açık açıl dolandırıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla Teknoloji konunda artık birtek Amazon abi 3 kuruş fazla olsun umrumda değil.Adamlar bana ne kargoda sorun yaşatıyor ne müsteri hizmetleri sorun yaratıyor.10 20 lira fazla olsun hiç umrumda olmuyor.Aamazonun hizmet kalitesi kusursuza yakın şu anda net.Mağazalara saçmasapan personelleri dolduruyolar rezillik.Birkere gittim vatana çocuk arka tarfta laklak yapıyor falan Aloo müsteri geldi dedim biriniz ilgilencekmi yani çok iş bilmeyen eleman koyuyorlar.Şu anda Amazondan başkası hikaye bana göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asla bir daha Media Markt'ın kapısından bile girmem.Kasım ayında bir televizyon aldım,televizyonun 2km ötedeki diğer mağazalarında stoğu olduğunu ve 2 gün sonra teslim edeceklerini söylediler.2 gün sonra baktım ne gelen var ne giden.Defalarca müşteri hizmetleriyle görüştüm.Resmen yalan söylüyorlar,mağaza bunlara beni aradıklarını ve televizyonun başka şehirden 10 gün sonra geleceğini ilettiklerini söylemiş.16 gün kafayı yedirttiler bana.En son nakliyeciler aradı yarım saat sonra televizyon geliyor diye.Televizyon kapıya geldiğinde müşteri hizmetleri aradı televizyonunuz Konya'dan yola çıkmak üzere diye 

• infocomm a üç kere gönderdim tamir edemedikleri laptobumdan thh kararı ile zorla değişim aldım . Ha duvara bırakmışsın laptopu ha infocomm a malesef . Umarım en kısa sürede sonuçlanır .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.