Şimdi Ara

Medieval 2 Total War'da Türkleri Nasıl Seçiyoruz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
49.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Campaign'de Türkleri seçmek istiyorum ama yok. Bir yaması falan mı var?

• C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign klasörüne gir

descr_strat.txt dosyasını aç (bu dosya salt okunurdur salt okunur tkini kaldırıp öyle aç)

hemen ilk satırlarda playable ve unlockable kısımları var

türkler unlockable kısmında turks adıyla geçmekte

turks yazısını unlockable kısmından silip playable kısmına eklersen yeni camping de oyuna osmanlı ile başlayabilirsin.

bu dosyayı biraz incelersen oyun başlangıcında ve gidişatında bir çok değişiklik yapabilirsin
    Yapay Zekanın Yanıtı

Medieval 2 Total War'da Türkleri (Osmanlıları) Açma

Medieval 2 Total War oyununda Osmanlı İmparatorluğu dahil tüm ülkeleri açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. "descr_strat.txt" dosyasını oyunun kurulum dizininden bul (genellikle C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign).
    2. Dosyayı bir metin düzenleyici ile aç.
    3. Dosyada "playable" kelimesini ara.
    4. "playable" kelimesinin altında, Osmanlı İmparatorluğu için aşağıdaki satırı ekle:

faction osman_turks

1. Dosyayı kaydet ve oyunu yeniden başlat.

Bu değişiklikten sonra, Medieval 2 Total War'da Osmanlı İmparatorluğu'nu seçip oynayabileceksin.

Ek İpuçları:

• Tüm ülkeleri açmak için "playable" kelimesinin altına diğer ülkeler için satırlar ekleyebilirsin.
    • Değişiklikleri yaptıktan sonra oyunun yedek bir kopyasını almanı öneririz.
    • Oyunun en son sürümüne sahip olduğundan emin ol, çünkü bu işlem eski sürümlerde çalışmayabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • campaing bölümündeki devletlerden biriyle oyunu bitirdiğin zaman türklerle oynayabiliyorsun türkiye devleti campaingdeki ilk başta verilen ülkelerden biriyle oyunu bitirdiğinde açılıyor o devletlerden birini seç o devletle oyunu bitir işte o zaman türkiye açılır
  • Türlerle oynamayı istemessin emin ol ileride moğollar doğudan bir giriyor imkanı yok tutunamıyosun:)
  • Ben bitirdim oyunu. 1500'lerde bitiyordu sanırım. Sonunda bir pencere açılıyor ve failed yazıyor. Yine de devam etmek istiyor musun diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razer

Ben bitirdim oyunu. 1500'lerde bitiyordu sanırım. Sonunda bir pencere açılıyor ve failed yazıyor. Yine de devam etmek istiyor musun diyor.

Şartları yerine getirmen lazım o zaman oyunu kazandınız yazısı çıkıyor sen kaybetmişsin.
  • C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign klasörüne gir

descr_strat.txt dosyasını aç (bu dosya salt okunurdur salt okunur tkini kaldırıp öyle aç)

hemen ilk satırlarda playable ve unlockable kısımları var

türkler unlockable kısmında turks adıyla geçmekte

turks yazısını unlockable kısmından silip playable kısmına eklersen yeni camping de oyuna osmanlı ile başlayabilirsin.

bu dosyayı biraz incelersen oyun başlangıcında ve gidişatında bir çok değişiklik yapabilirsin
  • Çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • türkler haritada oynanabilme kabiliyeti açısından en zor devlet 1245 yılından sonra yaklaşık 55 turn ediyo mogollar bastırıyo ve savaş açtığın zaman onların o ful yıldızlı komutanları haşatını çıkarıyor orada yaılacak strateji kalede durup beklemek ve onların snaa saldırmasını beklemek türkleri açman için 3 yolu var ya oyunun ayarlarıyla oynuyorsun ki tavsiye etmem ya görev yaparak 45 bölge ele geçir falan onuda tavsiye etmem belki en acımasızı olucak ama türkleri yenmelisin tamamen olay budur
  • Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi Türklerle ilerlemek imkansız her şekilde doğudan yıkılmaya başlıyorsun tek şansın batıda hiç ilerlemeye çalışmadan doğuya yığabildiğin kadar atlı okçu yığman sonra moğollar geldiğinde vurkaç taktiği yapmam.Full atlı okçu birlikleri en fazla 4 birim götürebiliyor demedi deme.He kaleye çekilirsen kalenin kapısı kırıldımı yenildin demek zaten 5 birim atlıyla bir giriyolar zaten general girdiği gibi senin askerler pert oluyor.

Diyelim moğollardan kurtuldun sonra bide timurlar geliyo onlarda fillerle geliyo filin üstüne top yerleştirmiş bir şekilde.
  • Arkadaşların dediği doğru. Moğollar ve Timur sırayla gelip insanı bayağı bi can sıkıntısına sokuyorlar. Eğer başa çıkabilirsen onlarla ne mutlu sana. Ben oyun çıktığından beri ikisini birden sadece birkez alt edebildim. O da hangi zorluk seviyesindedir Allah bilir :D Genelde bayağı geri çekilmek zorunda kalıyordum. Zaten şehirlerini bir bir almaya başlayınca ekonomi falan hak getire. Ama yine de aksiyon açısından ve milli duygular yüzünden Türklerle oynamak bayağı zevkli.
  • Bende Oyunu Bitirdim.. Kısa Bi Tüyo Veriyim.. Bitirmenize Yardımcı Olur.. İskoçya, İspanya Gibi Köşede Olan Devletlerle Başlayın.. Papayı Sallayın Gitsin.. Herkezi Ezin.. Timurlar Ve Moğollar Çıktıklarında İse Bırakın Onlara Karışmayın Birbirlerini Yesinler.. Sonra 2side Zayıflamaya Başladığında Müdehalede Bulunun Güçlü Saldırılarla Durdurun Ve Özelleikle Güçlü Filolarla Limanları Ablukaya Alın.. Kısa Sürede Bitirirsiniz..!!!

*****TOTAL WAR USTASI*****
  • çok sağolun arkadaşlar bende yeni başladım da forum forum dolaşıp bilgi topluyorum. peki haçlı ordusuna nasıl katılıyoruz bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul_Morphy

çok sağolun arkadaşlar bende yeni başladım da forum forum dolaşıp bilgi topluyorum. peki haçlı ordusuna nasıl katılıyoruz bilen var mı?

haçlı ordusuna katılmak için önce general yada aile bireylerinden birinin harita üzerindeyken sağ tıklaman gerekiyor..orda alt tarafta biryerde haçlı işarete var.. ona bastığın zaman katılabilirsin..uzun zamandır oynamadığım için unuttum.. ama ilk önce müslüman bir ülkenin hristiyan bir yeri alması gerekiyor..
    örneğin kudüs.. mısırlılar tarafından alınınca eğer papa ile ilişkin kötü değil ise sende haçlı ordusu çağırabiliyorsun..sormak istediğin bişey olursa alıntı yaparak mesaj at ki çabuk birşekilde dönebileyim..

• hangi yılda olduğumuza nasıl bakıyoruz? bide bir turn kaç yıla denk geliyor nereden ayarlıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocoloccomaya

quote:

çok sağolun arkadaşlar bende yeni başladım da forum forum dolaşıp bilgi topluyorum. peki haçlı ordusuna nasıl katılıyoruz bilen var mı?

haçlı ordusuna katılmak için önce general yada aile bireylerinden birinin harita üzerindeyken sağ tıklaman gerekiyor..orda alt tarafta biryerde haçlı işarete var.. ona bastığın zaman katılabilirsin..uzun zamandır oynamadığım için unuttum.. ama ilk önce müslüman bir ülkenin hristiyan bir yeri alması gerekiyor..
    örneğin kudüs.. mısırlılar tarafından alınınca eğer papa ile ilişkin kötü değil ise sende haçlı ordusu çağırabiliyorsun..sormak istediğin bişey olursa alıntı yaparak mesaj at ki çabuk birşekilde dönebileyim..

hangi yılda olduğumuza nasıl bakıyoruz? bide bir turn kaç yıla denk geliyor nereden ayarlıyoruz?

• quote:

quote:

bide oyunda kralım durduk yere kayboldu. family treeden akıbetine bakayım derken denounce yazdığını gördüm. ne olmuş şimdi benim krala.

• @Paul_Morphy

Arkadaşım kusura bakma işlerim vardı biraz geç cevapladım idare et..

1-Şimdi kral'ına ne olmuş? Ya rahmetlenmiştir savaş sırasında yada yaşından dolayı.. bu ikisinden biri..

2-Oyunun normalinde tarih değilde sağ altta turn sayısı gözükür.. Bunu bende hiç sevmem..
    Bunu değiştirmek için descr_strat girerek orda oyunda oynanabilecek ve oynanamayan ülkelerin hemen altındaki satırda şu şekilde olacak!

start_date 1080 summer
    end_date 1930 winter
    timescale 0.50

bu benim kendi ayarlarımdır.. normalde timescale 2.00 dı (eğer yanlış hatırlamıyorsam) yani 2 olması her turn'e tıkladığında 2 sene geçiyor demektir..
    bunu 0,50 yaparsan her bastığından 6 ay geçecektir..yani 2 turnde 1 yıl geçmiş olacak..
    ama inşaat yada asker yapımında her hangi bir sıkıntı olmaz.. onlar sonuçta turn tuşuna basmanla alakalı turn aldıkları için 2 turn'de şu olacak denilen şey 2 turnde olur (yani 1 yıl)

ben sana benim descr_strat dosyasının bir görselini koyayım oraya bakıp yap eğer bir sıkıntın olursa..

• quote:

@Paul_Morphy

1-Şimdi kral'ına ne olmuş? Ya rahmetlenmiştir savaş sırasında yada yaşından dolayı.. bu ikisinden biri..

2-Oyunun normalinde tarih değilde sağ altta turn sayısı gözükür.. Bunu bende hiç sevmem..
    Bunu değiştirmek için descr_strat girerek orda oyunda oynanabilecek ve oynanamayan ülkelerin hemen altındaki satırda şu şekilde olacak!

start_date 1080 summer
    end_date 1930 winter
    timescale 0.50

bu benim kendi ayarlarımdır.. normalde timescale 2.00 dı (eğer yanlış hatırlamıyorsam) yani 2 olması her turn'e tıkladığında 2 sene geçiyor demektir..
    bunu 0,50 yaparsan her bastığından 6 ay geçecektir..yani 2 turnde 1 yıl geçmiş olacak..
    ama inşaat yada asker yapımında her hangi bir sıkıntı olmaz.. onlar sonuçta turn tuşuna basmanla alakalı turn aldıkları için 2 turn'de şu olacak denilen şey 2 turnde olur (yani 1 yıl)

ben sana benim descr_strat dosyasının bir görselini koyayım oraya bakıp yap eğer bir sıkıntın olursa..

çok sağol arkadaşım. önemli değil zaten bizde geç saatlere kadar burdayız:)

• quote:

@Paul_Morphy

start_date 1080 summer
    end_date 1930 winter
    timescale 0.50

birde arkadaşım bazıları şehir bazıları kale elimde olan yerlerin. sence hangileri kale olmalı hangileri şehir olmalı. bir de şehirden kale yaptığımı tekrar şehire nasıl çevireceğim.

• @Paul_Morphy

Oyunda en önemli stratejiyi zaten kale ve şehirler oluşturuyor..
    Eğer sınırda yani savaşta olduğun ülkeye yakın bir yerin varsa ve buda diyelim City (şehir) ise burdan asker çıkarman Castle'lere göre daha azdır..
    Bu yüzden sınıra yakın vede 2 şehir arası uzak olan yerleri Castle yapmanı öneririm..

Fakat limanı olan her yeri Şehir yap çok daha çabuk ekonomi geliştirebilirsin.. Ama ticaret içinde diğer ülkelerle anlaşmalısın.. Bunu unutma..

Castle ve City'nin farkları kısaca şöyle..

Oyunun başlarında Castle eğer savaşa çok sık giriyorsan senin lehine olur.. Ama maddi durumun ordun çoğaldığı için kaybedebilirsin..
    Bu yüzden arasındaki düzeni iyi korumalısın..
    City ise ekonomik açıdan gelişmenin en büyük aracıdır.. Bu yüzden City'siz bir İmpratorluk Maddi olarak çok çabuk çöker..
    Bunun için önemli noktalardaki yerleri Şehir yapmaya dikkat et..

Her turn'un başında ve sonunda gelir ve gider taplosuna göre harcama yap.. Askerlerine yani orduna ne kadar para harcıyorsun, İnşaat için ne kadar harcıyorsun bunlara dikkat et..

Şehir ve Kalelerde mutlaka her zaman en az 2 birim asker bırak..Bunlar Town Watch da olabilir..İlle en iyi olmak zorunda değil..
    Mesela ben her şehir ve kalemde mutlaka en az 3 birim asker bırakırım ve tabi general yada Aile bireyide..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.