Şimdi Ara

Medieval II Total War bilenlere sorularım var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunu yavaş yavaş çözüyorum ama ekonomim çok kötü.Diplomasiden kazanabiliyorum sadece.Biri ittifak teklif ederse falan.
    Para kazanmak için neler yapabilirim?Merchant çıkartıp gümüş, altın gibi objelere yönlendiriyorum ama başka merchantlar gelip benimkini saf dışı bırakıyorlar.Merchant çıkarmaktan bıktım vallaha.

Bir de şu ihanet olayı sinirimi bozdu.Komutanlarımın bana ihanet etmesini önlemek için neler yapabilirim?

• Merchantların kendi loncaları var,onları yapmadan merchant çıkartman pek iyi olmaz,seviyeleri çok düşük oluyor çünkü.Geliştirebildiğin kadar farm yapmanı öneririm,hasata göre geliri değişiyor ama çoğunlukla iyi kazanç sağlıyor.Madende yapabilirsin ancak yapmadan önce şehre ne kadar kazanç sağlayacağını kontrol et,bazıları çok az kazandırıyor,pek yararı yok onların.Ve tabi ticaret var,bol bol ticaret anlaşması imzala ve liman şehirlerini al.Tam hatırlamıyorum ama aile üyeleri ve komutanların loyalty gibi bir özelliği var,loyalty si düşük olanların yanına yüksek loyaltyli adamlar verirsen ihanet etmeleri zorlaşır.Ha bi de merchantın seviyesine göre değişiyor ama assassinsler merchantlara karşı çok etkili.Şahsen kendi assassinimle papayı bile öldürebiliyordum,ortalıkta kimse gezemiyordu,güzel günlerdi ya.
  • Suikastcı bas komutanlarında bağlılık seviyesi yüksek olanlara asker ver yada sağa sola yollama onları
    Bide herkesle ticaret anlasması yap
  • arkadaşlar cevap vermiş ama ben de veriim: ekonominin gelişmesini istiyosan, tarla veya maden çok az para getirir. tüm şehirlerinin limanlarını, marketlerini geliştirirsen ve ülkelerle trade rights yaparsan ekonomin uçar. ben ticaretten 25-30k florin alırken her şehrimdeki yüksek seviye tarladan en fazla 5k alıyodum.

merchantlarını da gelişmiş marketlerden çıkar, hemen uzaklara salma önce yakında biraz level atlasınlar sonra uzak diyarlardaki kaynaklara yollarsın. iyi kullanırsan onlardan da en az 5-6 k altın alırsın.

ihanet olayına dur demek için de arkadaşların dediği gibi loyalty si yüksek olan generalleri orduya ver.
  • Asker basmayacağın artık ortada kalmış kaleleri şehre çevir. Ekonomiyi en hızlı gelliştiren şey bu aslında.

Generali seçerken de "Disloyal, mixed loyalties, speaks of loyalty gibi özellikleri olan generalleri alma.
  • İlk başlarda yapılması gereken etrafındaki devletlere diplomat gönderip ticaret anlaşması yapmak.Bunun dışında başlarda vergileri high'da tutabilirsin ama ilerde düşürmen gerek yoksa nüfus artışı olmaz olur ama çok az seviyede nüfus artmazsa da alacağın vergi az olur.
  • Ben bu marketlerin portların falan sadece yeni birimler üretmeme izin verdiğini sanıyordum :D. Bunları öğrendiğim iyi oldu :D .
    Sıkılmaya başlamıştım çünkü, yeni yerler alıyorum ama 20 turnden sonra eksiye düşüyor para. Halk isyan ediyor falan.

Neyse bir de bunları deneyeyim.

Sağolun.Başka tavsiyeleriniz ya da bildiğiniz püf noktaları varsa öğrenmek isterim.
  • Cihad ve Haçlı Seferleri de çok önemli bir püf noktadır
  • 1. sayfada bir kaç konu var, diğerlerine de aynı mesajı atacağım.

Birşey daha sorayım.Savaşlarda esir aldığım adamları, parasız salarsam, bana bir yararı olur mu?
    Bugün 370 küsür adamı öldürmek zorunda kaldım da :D

Demek istediğim bir savaşta taraf falan değiştirebilirler mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doğukann

Ben bu marketlerin portların falan sadece yeni birimler üretmeme izin verdiğini sanıyordum :D. Bunları öğrendiğim iyi oldu :D .
    Sıkılmaya başlamıştım çünkü, yeni yerler alıyorum ama 20 turnden sonra eksiye düşüyor para. Halk isyan ediyor falan.

Neyse bir de bunları deneyeyim.

Sağolun.Başka tavsiyeleriniz ya da bildiğiniz püf noktaları varsa öğrenmek isterim.

Esas olarak tüm şehirlerden en yüksek vergi alabilecek sekilde mutluluğu ayarlayabilecek yapıları uzuzlarından yükle mecbur kalmadıkça bina yapma
    Şehirleri belli bir amaç için heliştir. ve o yönde yapılar inşa et. Şehirşerin genişleme zamanı geldiinde mutsuzluk cok artıncaya kadar vergileri düşür "Normal " vergiye düştüğünde ise şehiri genişlet bir an önce. Bi de askerleri uç şehirlerde tut, kalelerde çok az asker bırak çünkü kalelerin vergisi sabittir ve kolay kolay isyan cıkmaz, herbir karakter için sehir sec, mesela bi şehirinden suikastçi basabilmek için "Sisha Den"e yüklen
    Kalenden "Ballista Maker"a falan

en büyük sehirinde en önce "Barracks" ve üstlerini inşa et.

• quote:

1. sayfada bir kaç konu var, diğerlerine de aynı mesajı atacağım.

Birşey daha sorayım.Savaşlarda esir aldığım adamları, parasız salarsam, bana bir yararı olur mu?
    Bugün 370 küsür adamı öldürmek zorunda kaldım da :D

Demek istediğim bir savaşta taraf falan değiştirebilirler mi?

bedavaya salarsan generalinin şovalyeliği,asilliği artar. chivalry denen şey yani. eğer hepsini kesersen de dread'ı yani acımasızlığı artar. adamları saldığında senin tarafına geçme gibi bi durum yok karşı tarafta kalıyolar...
  • oyuna başlar başlamaz tüm komşulara diplomat yolla.askerleri bekletme sirkesi küpüne zarar topla şehir/kale fethet.cityleri exterminate population yap isyan çıkmasını istemiyosan castlelarda gerek yok.merchant olayına hiç girme pek bi getirisi yok vakit kaybı bence.en önemlisi tüm şehirleri oto konrtolden al hepsini kendin yönet ai'ye bırakırsan belini doğrultamazsın.farmları ve yolları geliştir önce.nüfusu yüksek şehirlerin gelişimine önem ver.benden bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismetdai -- 7 Şubat 2009; 1:33:45 >
  • Evet anladım ki askerin fazla olması çok sakat bir olay.Bir sürü askerim vardı, ama şehirlerimin yakınlarında düşman oorduları dolaşıyordu.Ben de bir şehri alabilmek için yeni askerler bastım, varolanlardan da biraz takviye edip yolladım.Ama sattı yine şerefsizler beni.Diğerlerini beslediğimle kaldım, yenileri de gitti.

Bir de şu var.Suikastçilerin hangi ülkeye ait oldukları yazmıyor herhalde?Benim ülkemde bir suikastçi portekiz diplomat ve prenseslerini öldürdü, adamlarla aramı bozdu.Ateşkes teklif ediyorum, ne kadar para versem ''very demanding'' diyor.
  • quote:

Evet anladım ki askerin fazla olması çok sakat bir olay.Bir sürü askerim vardı, ama şehirlerimin yakınlarında düşman oorduları dolaşıyordu.Ben de bir şehri alabilmek için yeni askerler bastım, varolanlardan da biraz takviye edip yolladım.Ama sattı yine şerefsizler beni.Diğerlerini beslediğimle kaldım, yenileri de gitti.

Bir de şu var.Suikastçilerin hangi ülkeye ait oldukları yazmıyor herhalde?Benim ülkemde bir suikastçi portekiz diplomat ve prenseslerini öldürdü, adamlarla aramı bozdu.Ateşkes teklif ediyorum, ne kadar para versem ''very demanding'' diyor.

askerlerin başına komutan koymadan yollarsan büyük hata yaparsın.hatta çok güçlü ordularına 2-3 tane komutan koy hatta kralı koy isyan etmelerini istemiyosan.ateşkes,ittifak yalan dolan.dünyanın parasını hibe etsen ally olsan bi an boş bıraktınmı savaş açıyor o yüzden hep saldır.

• Bir de papa falan birşeyler söylüyor bana arada, papayla ilişkilerim bozuk.Onu takmadan oynuyorum?Bir de haçlı seferine çağırıyorlar beni, gitmiyorum.Fena mı yapıyorum?
  • şöyle söyliyim oyunda acemiysen papayla ilişkiler çok önemli.ilişkiler bozulunca engizisyoncular komutanlarını doğruyor.ilişkinin artması için heryere kilise katedral yap.haçlı seferine ister git ister gitme ama afaroz oldun olacaksan git.ben hiç sallamıyorum papayı çünkü her değini yaparsan kafayı yersin.adam senin kaleni alıyor sen geri almaya gidiyorsun papadan sms geliyo kuşatmayı kaldır diye yoksa afaroz.inceldiği yerden kopsun papacım diyorum ben deengizisyoncular için de assasin besliyorum sürekli.hatta benim adamım papa olana kadar papaya suikast yapıyorum benim adam papa olunca ilişki fulleniyo hemen
  • Konu Acmadan Once Bolumde Arama Yapınız, Ana Konudan Devam Ediniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.