Şimdi Ara

Medieval Total War:2 Strateji Rehberi! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
137.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: çaDo

Prenses tam olarak ne işe yarıyor ? Kendi adamımızı nasıl papa yapıcaz ?

prenses ile diğer ırklardan komutanları kendi ırkına geçirebiliyorsun.. yani prensesi yolluyosun ve düşman generalini tavlayıp geliyo.. (tabi seviyesine göre oynar bu ihtimal)

papa seçimi oyundaki bütün kardinallerin oy kullandığı bir oylama ile yapılır.. ne kadar çok kardinalin ve ne kadar çok destekçin varsa(diğer devletler) kazanma şansın o kadar çok artar

• Güzel , yüzeysel anlatılmış . Ben Türklerle kısa campaighn oynuyorum , görev bitti ama devam ediyorum . Moğollar galiba geç gelecek . Benle dost olan da yok , diplomasi yapamıyorum pek .
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZatZot

Güzel , yüzeysel anlatılmış . Ben Türklerle kısa campaighn oynuyorum , görev bitti ama devam ediyorum . Moğollar galiba geç gelecek . Benle dost olan da yok , diplomasi yapamıyorum pek .

bekleme zaten..

diploması istiyosan hearts of iron 2 doomsday

diplomasinin *okunu çıkarcam diyosan supreme ruler 2020

bunları oynamaya başladıktan beri medieval çok basit gelmeye başladı

tabi medievalın savaş sahneleri göz önüne alındığında üstüne tanımam

• Beyler Amerika kıtası kaç turn sonra açılıyor? Açılsada gitsek bi Azteklerle çay, kahve içsek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

Beyler Amerika kıtası kaç turn sonra açılıyor? Açılsada gitsek bi Azteklerle çay, kahve içsek.

Amerika açılıyor muymuş ? Ben 1200lerdeyim sanırım . Kısa kampaigndeyim , görevi yaptım ama devam ettim . Timur , Moğol , Papa filan alınamıyor diye biliyorum , Aztekler de yok diye biliyorum , isimleri geçiyor tur dönerken aslında .

Gerçek tarihe göre yapıldığına göre 1300lerde çıkar sanırım . Abdlilerin de çıkması lazım ama .
  • quote:

Beyler Amerika kıtası kaç turn sonra açılıyor? Açılsada gitsek bi Azteklerle çay, kahve içsek.

tam tarihini hatırlamıyorum 1400'lü yıllarda amerikaya kadar gidebilen carrack gemileri çıkıyor. o zaman gidebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZatZot

quote:

Amerika açılıyor muymuş ? Ben 1200lerdeyim sanırım . Kısa kampaigndeyim , görevi yaptım ama devam ettim . Timur , Moğol , Papa filan alınamıyor diye biliyorum , Aztekler de yok diye biliyorum , isimleri geçiyor tur dönerken aslında .

Gerçek tarihe göre yapıldığına göre 1300lerde çıkar sanırım . Abdlilerin de çıkması lazım ama .

abdnin kurulması için oyunda amerika kıtası açıldıktan sonra ortalama 400 yıl geçmesi lazım

ve öyle bişey yok

• quote:

Orjinalden alıntı: ismetdai

quote:

Orjinalden alıntı: Tauron

Beyler cahilliğimi bagıslayın ama MTW:2'de mesela savaş sonrası 30kişilik bir birliğimden 4 kişi kaldı diyelim, bu orduyu dagıtmadan tekrar full asker sayısına ulaştırabiliyor muyum acep ???
    Lütfen yardım edin, o kadar para bayılıpta az kişi kaldı diye birlikleri dagıtmak koyuyo adama valla

retrain yaparak sayıları fulleyebilirsin ama yine aynı hesaba gelir eklediğin asker başına para ödersin yani.
    konuyla ilgili olarak oyunu aylarca oynadım şu diplomasi olayını bi türlü çözemedim.allianca yaptığım ülkeler savaşa girmemi bekleyip en zor zamanda sırtımdan vuruyolar.savaşı bir kere başlattın mı teklif karşıdan gelmedikçe ceasefire yapmak nerdeyse imkansız.adamın 2 şehri kalmış hepsini yıkmışım orduları başka yere kaydırmak için ceasefire diyorum üstüne şehir veriyorum para veriyorum bana mısın demiyo angut angut laflar ediyo.kısacası 20-25 turnden sonra kim var kim yok herkes düşman oluyor durduk yere saldırıyor trade falan dibe vuruyor.adam gelmiş bana saldırmış papa e-mail atıyo ateşkes yap yoksa afaroz edecem diye kafayı yememek elde değil

"Papa e-mail atıyo" bu cümleye koptum Ne diyeyim Beni Güldürdün, Allah senide güldürsün.

• Ben kısa campaign oynamaktayım . Uzunu bitirdim . TÜRrklerleyim .

Bir dostum bile olmadı . O kadar yıldır oynuyorum -oyun yılına göre- , oyun bitti görev olarak ama devam et seçeneğiyle devam ediyorum .Haritayı alacağım .

Doğunun hepsi benim . 1-2 devlet yıktım . Normalde yıkmıyorum , bir şehrini bırakıyorum , sınırımı koyuyorum dursun orda . 4-5 şehir veriyorum dost olalım , olmuyor da şerefsizler . O haliyle saldırıyor .

Diplomasiye önem veriyorum . Dostun savaş açmaması için para yedir , ilişkileri güçlü tut . Absymal oldu mu savaş başlar .

Papalık ı daldım hepsini ama bildiğiniz gibi yıkılmaz papalık . Gemiyle Roma ya habire papa geliyor , ben de öldürüyorum dandik bir adamla bile .

Aslında Hristiyanlar iyi gidiyordum , Danimarkayla filan dost olabilirdim , papalık İstanbula haçlı başlattı , heppsi savaş açtı . Ben de taktik yaptım , şehri direk verdim Macarlara . Yoksa birsürü ordu yapıyorlar bedavadan .

Şu an oyunda 2 grup var denebilir . Milan ve Hloy . Ben Milana yakındım ama olmadı . Çünkü 2 grptan da düşmanlarım var , dost olmuyorlar , ittifaka da almıyorlar . Attack faction diyorum ortak düşmana o da olmuyor .

Şimdi hatırladım İspanyayla aram iyi . Tek düşmanım olmayan o sanırım . İngiltere de var sanırım ama uzak bana . İspnayla dost olacağım Portekiz vassalı , düşmanım o olmuyor . O kadar saçma ki Portekiz in 2 şhri var , ikisi de Orta Avrupaya kaymış .

Son zamanlarda şunu yapıyorum . İsyabcı şehirler veya askerimin çok odluğu şehirler ya da yeni aldığım askerimin teri soğumamış şehirleri değişiyorum düşmanım da olsa . Bedavaya alıyorum . Gerçi 7 tane şehir verdiğim oldu 1 şehir için ama çok işe yaradı . Orta Avrupa içlerine girdim sırım olmadan . Normalde sıırım olmayan yerlere ordu göndermem . Bir de param hep sıfırlardadı çünkü ısmarlamışımdır para geldi mi hemen gider . Şehri teslim alıyorum ya onlardan , şehrimde ewn az 6 asker oluyor . Mercenary genelde . GÜzel askerler . Param olsa kimbilir ne olur ... Şöyle durum da var . Şehri alıyorsun , üstte bahsettiğim asker çok varsa onların kayıt ettiğim yere dönüyorum çünkü başdedemem . Ama şimdiyre kadar bir saldırıya maruz kalmadım . Kçatılar .

Aslıdna şehir satmak da güzel ama 2 3 bin için değmez . Üstteki yolla şehirlerimi tekrar alıyhorum ya , hem halk katledilmiş isyan yok olömuş oluyor hem de bayağı para geliyor şehri alınca . Başkentim İstanbul olmasına rağmen bunu yapıyorum .Roma gibi şehirler çok para getiryor . Ya da şehri hibe et aynı şey . Şehi geliştiriyorlar .

Şehri kaybetme durumun varsa da binaları yık ve anatharı ver . Karlı çıkarsın .

3-4 at ordusuytla çok iyi işler yapıyorum . Ama en iyi atlılar Polişh ler de . 3-4 tane atımı alabiliyor .

Assasinler de güzel . Hepsi dolu , 1 eksik assasinim var diğerleri sıfır ama ölmüyorlar . Hepsi dolu olan papanınkileri bile öldürebiliyor . Kralları da .

Çizmeyi bilrisiniz . Şehirler dipdibe . Casuslar hızlıca hareket edebiliyor . 1 turda ordan 2-3 şehir aldığım oluyor kuşatma yapmadan . Casuslar syesimnde basıyorum alıyorum .

Mercanlatın daha faydasını göremedimm . Ama arertıoyr yavaş yavaş .

Kısa campaign olduğunda mıdır nedir Moğollar filan gelmedi . Kötü oluyor .

Şehir kale ayrımı var . Şehirlerde 3-4 askere kadar bedava oluyor . Ama hafif askerler .

Sonlara doğru oyun saçmalaşmaya başladı . Rebeleri kuşattım Cairo da . Bir tur sonra baktım Türk olmuş onlar da . Savaş deyin ce takıldı kapandı oyun . Sonra Marrakes te ordum görünmez oldu , birsürü asker eklendi . Generalim öldü durup dururken , yerine genç biri çıktı . Bozulşdu gibi . Korsan olduğu içindir belki .

Bilgilerim bunlar . Ysakında cihat ilan ettireceğim . Müslümanlar gider herhalde . Benimle küsler . Portekizi yıkıp İspanyayla dost olmayı düşünüyorum . Sempatim var , önceki oyunda da onları almıştım . Denizde de durumum kötü ama Yunanistanın batı tarafında . Doğusu Türk gölü batısında Milan var . Bir de doğunun hepsi benimdi ya,araya çeşit çeşit renkler girdi dün . Şehir değişimi için . Hepsi kuşatma altında . Bazısı da boş oluyor gir al .

Bu kadar .

• zat zot: iyi anlatmışın tebrikler iyi gidiyosun. yanlız kısa kampaningle moğollların gelmemesi alakasız. kısa olsa bile geliyolar. sen de neden böyle oldu anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

zat zot: iyi anlatmışın tebrikler iyi gidiyosun. yanlız kısa kampaningle moğollların gelmemesi alakasız. kısa olsa bile geliyolar. sen de neden böyle oldu anlamadım

Ben kısa diye gelmiyor diye düşünmüştüm . Uzunda çünkü hemen gelmişlerdi . Bunda 1200lere geldim yoklar .

Sağol . Askeri zeka gerektiriyor . Savaşları çok hoş . Kendim yaparım genelde . 2-3 askerim ölmesin , generalimin ordusu azalmasın diye kendim yaparım . Rome oyununda 59 tane asker yapmıştım kralı ama bunda olmuyor . 40 ı geçemedim . General ordusu askeri nasıl çoğalır ?

The man of the hou olayı var ya , o generaller çok güçsüz oluyor . Biraz tecriübe kazanmalı ama çok karlı birşey
  • auto_win defender/attacker taktiği çok kullanışlı
  • Bunda yeni şehzade çıkmayıp, tahtın vârisi olmadığı için oyun bitiyordu, hala oluyor mu o?
  • arkadaşlar bu oyunu yenı kurdumm..sadece 5mi 6tanemi ne ülke var osmanlı yok :(... sizlerdede oylemı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ribas

quote:

Orjinalden alıntı: ::silent_hunter::

Arkadaşlar Cihad nasıl ilan ediliyor?Bilgisi olan varsa yardım lütfen

imamın varsa özelliklerine girince sol altta bi hilal var ona tıklayınca ilan edion...

ama en az 8 birlk olması lazım
  • hocam ilk kurduğunda ingilizler franszlar vs. oluyor..C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign dosyasının icinde descr_strat adlı bi txt dosyası war onu acıp icindeki unlockable milletleri(turklerde burda) kesip acık olanların altına yapıstırcan ama nonplayable olan aztecs mongol vs. ye dokunma
    quote:

Orjinalden alıntı: mlh07

arkadaşlar bu oyunu yenı kurdumm..sadece 5mi 6tanemi ne ülke var osmanlı yok :(... sizlerdede oylemı...
  • Oluyor sanırım . Ben generallerini öldürüyolrum , şehri olmasınra rağmen yıkılşıyor adamlar . Bir de başkent olayı var da onu anlamıyorum . Başkentini yıkıyorum başka şehre taşınıyor yıkılmıyor , bazen de başka şehri olmasınra rağmen yıkılıyor
  • bişey soracam ;

Kampanya savaşlarında hep ROmalılar ve diğer ülkeler war. Türkleri alıp savaşamıyorum ? nasıl alabiliriz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: deltaforce

bişey soracam ;

Kampanya savaşlarında hep ROmalılar ve diğer ülkeler war. Türkleri alıp savaşamıyorum ? nasıl alabiliriz ?

Burda açıklanmış..

quote:

Orjinalden alıntı: eiachidur

hocam ilk kurduğunda ingilizler franszlar vs. oluyor..C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign dosyasının icinde descr_strat adlı bi txt dosyası war onu acıp icindeki unlockable milletleri(turklerde burda) kesip acık olanların altına yapıstırcan ama nonplayable olan aztecs mongol vs. ye dokunma
    quote:

Orjinalden alıntı: mlh07

arkadaşlar bu oyunu yenı kurdumm..sadece 5mi 6tanemi ne ülke var osmanlı yok :(... sizlerdede oylemı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Bozkır* -- 22 Kasım 2008; 14:41:35 >

• GÜZEL OYUN

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.