Şimdi Ara

Medieval Total War:2 Strateji Rehberi! (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
137.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Medieval Total War:2 Strateji Rehberi!
  • eğer onların ordusunuda siz kendi ordunuza siz yapmak istiyosanız costam battle yapın bunlarda benim yardımım olsun ellerine sağlık
  • Rehber çok iyi teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Bozkır*

quote:

Orjinalden alıntı: deltaforce

bişey soracam ;

Kampanya savaşlarında hep ROmalılar ve diğer ülkeler war. Türkleri alıp savaşamıyorum ? nasıl alabiliriz ?

Burda açıklanmış..

quote:

Orjinalden alıntı: eiachidur

hocam ilk kurduğunda ingilizler franszlar vs. oluyor..C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\data\world\maps\campaign\imperial_campaign dosyasının icinde descr_strat adlı bi txt dosyası war onu acıp icindeki unlockable milletleri(turklerde burda) kesip acık olanların altına yapıstırcan ama nonplayable olan aztecs mongol vs. ye dokunma
    quote:

Orjinalden alıntı: mlh07

arkadaşlar bu oyunu yenı kurdumm..sadece 5mi 6tanemi ne ülke var osmanlı yok :(... sizlerdede oylemı...

teşekkür ederim. halloldu..

• trebuchet nin attığı inekler neye yarıyor?
  • Moğollar neki?Siz Kingdomsda Crusaders campaign de Turkleri bir seçin ozaman oyunun zorluğunu görün ...

Aynanda hem Bizans-Antakya Krallığı ila savaşta toprakların yarısı iç anadolu yarası ırakta ortada ise rebel ve antakya war EKONOMİ 0 birde üstüne üslük MOĞOLLAR belli bir süre sonra geliyor haçlı seferlerinide geçtim... Hadi bakalım bir deneyin...

Ben deniyorum antakyanınm 3 regionu kaldı bizansı bastırdım 4 tane 42 yaşlarında assasinla moğolların bütün ailelerini öldürdüm keza diğerlerinide ...

Moğolllarda beni yağmaladı çıktı gitti anadoluya...:)

Bu arada möoğolladan kurtulmanın diğer yöntemi gayet ucuz bir yöntem ..Kalede 1 birim bırakın moğollar yaklaşınca.Direk oraya dalsınlar plunder edip çıksınlar.Sonra zaten kaleden çıkardığınız orduyla onlar çıktıktan sonra elegeçirin diğer turn..Moğollar eğlence için geldiklerinden geri dönüp dalmıyolar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendenbenden -- 25 Kasım 2008; 21:55:07 >

• HaHaha "eğlence için geldiklerinden"
    onu hiç denememiştim.Arkadaşlar niye bu kadar kasmıssınız anlamadim mogollar gelince yapilacak tek basit şey var.Oncelikle ordunuzun %20si ottoman infantry %80'i yeniçeri-saracen militia karışık olacak...Okçuları surlara diziceksiniz generallere nişanlayip.Spearmanleinizi de kapiya hilal şeklinde diziceksiniz.Enable guard mode diyeceksiniz ön sıradakilere daha sonra atlilari kapidan içeri girip sizin ön saflarinizdaki spearmanlere yaklasinca tüm piyadeye kapinin dişindaki bir mogol birligini hedef gosterip charge yaptiracaksiniz o kadar spearman o dışarıdaki düşmana koşarken size yaklaşmış olan beygirleri de indiriyor...bir ara screenshot koyarim gerçi bitti benim moğollarla işim ama başlarsam tekrar osmanlıya koyarım.Moğollar ya da sizden sayıca üstün olan,süvarisi bol olan ordularda bu taktigi kullanın..."dar alanda fortlama" taktiği diorm ben buna =) şehrin ufak tefek girislerinde ya da sehir icinde sokaklarda ya da koprulerde vs kullanilmasi onerilir.Genelde çok zaiyat veriyosunuz başta ama siz anam kaybedicem mi noluo dan dun adamlarım oluyo derken düşman R'ye takip ortamdan uzamaya başlıyo...o zaman anliosnz ki gayet başarılı bi taktik uygulamışsınız...yalnız unutmayin kapinin onune sap gibi dizmeyeceksiniz o askerleri düşmana biraz yer verin şehre girmeleri için...tam aha geldik şehre dedikleri anda Kartacalı Hannibal misali hilal şeklinde kosucaksiniz ustlerine...itiş kakış olacak o mekanda eger askerleriniz geri gitmeye başladıysa hemen dışarıdaki mogollari hedef gosterin...çok heroic battle yaptim savunmalarimda =) ayrıca oyunu very hard'da oynayin anca zevk aliyosunuz ancak türklerle oynarken cok sinir krizi geçiriosnz onu da solim onceden :D

edit:Kingdoms beni sarmadi yaw kendimi cok sınırlanmış hissettim o ufacık haritada =) EMPIRE çıksın artık !
    not:Medieval'ınızı update edin en az 1.5'e düşman çıkartma yapmaya falan başlıyo oyuna renk geliyo =)
    Merchant'lar ve guildler hakkında bilgi edinin detay gibi gorunse de cok onemli konular yaticam simdi sonra yazarim onlari yoksa forumda =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZuhalteR -- 26 Kasım 2008; 0:38:09 >

• Sinir krizi ne kelime? Yahu moğollarda o olayı yapmayan yoktur zatende savaşmadan en az ekonomi ve adam kaybıyla düşünüyorum...
    Mesela şuan crusadersda çıldırcam gerçekten oyunu kapatıp çıktım enson.Bizans biyerden moğol byerden antakya krallığı bıyerden venedık bıyerden birde şehir isyanları...

Ya arkadaşım ne isyanmış ankara adana maşşallah çıldırttılar beni.Tam antakya krallığını yıkıcam2 isyan 2 şehir moğollar bağdatın oralarda benle oyun oynuyorlar ya dedim bi git allahını seversen:)

Ama Jerusalemi alana kadar pes etmicem:)
  • Sonunda çok zor olsada bitirebildim campaigni holy land yani kutsal topraklar bende yaşasın MÜSLÜMANLAR ya allah:)

• inekleri bilen yok mu ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: özzer

inekleri bilen yok mu ya.

kaleden fırlatılan ölü ineklerden bahsediyosan onlar dışarıdaki düşmanı zehirliyorlar...
  • Arkdaşalr dayanamadım bu seferde america campaignini bitirdim sonunda huzura erdim...

• Canim cekti konuyu okuyunca girem dalam su oyuna biraz yavf .......
  • Arkadaşlar merhaba..
    Pentium 4 1.9GHz AMD Turion 1.50 GB Ram
    GeForce 8400M G 128MB ekran kartım var.. ( Acer 5520g kullanıyorum )

Ama ekran biraz kasıyor. Ayarlara girip biraz düzeltmeye çalıştım ama yapamadım..

Sizden ricam bana göre en iyi görüntüyü ayarlayıp resmini buraya koyabilir misiniz ? Rome Total War ı sorunsuz oynuyorum ve görüntü kalitesi süper..

Teşekürler.
  • Konuyu hortlatıyorum ama:

Bu savunma işleri hikaye gibi geldi gözüme Adamlar bağdattan geldiler 2 assasin kullanarak tüm faction şeysilerini geberttim ve moğollar yıkıldı fakat adamlar ikinci kez akın etti beklemediğimden katilleri oraya yetiştiremedim bağdata daldılar bağdat iyi korunduğundan zor zapdetçekler fakat musuldaki askerleri kıbrısı fethe yolladığımdan orası yancak peki bu adamlar ne kadar akın ediyo ne zaman bitecekler

ekonomi kül oldu , kentlerin refah seviyesi oldukça düşük , unrestlik ve squalorluk fazla ben bunları nasıl düzeltecem? istanbulu aldım almaz olaydım oyun bir turda iki yıl geçirttiğinden moğollar erken geldi , haçlılar istanbula dayanıyo assasinlerimle haçlarını kırıp kırıp (komutanlarını öldürüp) geri atmaya çalışıyom böyle olduğunu daha önce de bildiğimden (daha önce oynadığımdan) ilk başka people happiness ve para getiren binalara verdim ama böyle bile para gelmiyo acaip corruption (3000 civarı) ve army upkeep var bu armyleri disband yapsam zengin olurum ama kalelerin refahı için bunlar gerekiyo acaba tüm atlı birliklerini kurban edip kalelere spear ve town militia mı doldursam?

• Tam aradığım bir rehber olmuş tebrik ederim..
  • Bi Moğol akınını daha savuşturdum assasinlerle.Gene geldiler.Assasinler öldü bu adamlar ölmedi.Yok mu bunların bi çaresi?
  • Bu oyunda nasıl türk olunuyordu biri söyleyebilir mi? bir sürü ayarı vardı unuttum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZIBIDY

Bu oyunda nasıl türk olunuyordu biri söyleyebilir mi? bir sürü ayarı vardı unuttum

ya oyunu bitirmen gerekiyor ya da c:\program files\sega\medieval ii total war\data\world\maps\campaign\imperial_campaign klasöründe descr_strat.txt dosyayı açıp türkleri unlockable dan playable a taşırsan olur
  • şimdi benimde aklıma bir soru takıldı.oyundaki trade rights kapitülasyon anlamına mı geliyor yoksa karşılık ticaret hakkı mı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.