Şimdi Ara

Medyanın Toplum Üzerindeki Etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malesef günümüz toplumumuzdaki çogu insanda olmayan şey araştırma ve sorgulama yetenegidir.Araştırma ve sorgulama yetenegi ise egitim ve ögretim yoluyla kazanılır ve geliştirilir.Bu demek oluyor ki egitim seviyesi yüksek olan toplum, Araştıran saglıklı düşünebilen sorgulayan bir toplumdur.Günümüzdeki medyanın ise tek el tarafından baskıcı bir tavırla tek sese mahkum edilmesiyle asıl hedefin egitim seviyesi düşük olan toplum hedef alınmaktadır ve bu oran toplumda çok yüksektir.Televizyon bir çeşit kitle iletişim araçlarından oldugunu biliyoruz.Bu yüzden geniş kitlelere yayılabiliyor.Ülkemizde ikttidar tarafından ele geçirilen %90 lık medya kısmı halkın milli benligine,dinine,duygularını harekete geçirecek haberlerle beynini empoze edebiliyor.Bu durumla sorgulamayan itaat edecek insan toplumu yaratmaya çalışıyorlar.Geçmişte Nazi Almanya'sından örnek verilebilir.Zamanında Hitler Suya çok yüksek derecede gizlice klor katarak klorlu suyu halkına tükettirmiştir.Peki bu klor nedir diye sorarsanız klor fazla tüketildiginde beynin boşluklarında birikip tıkanmayla beynin temel fonksiyonlarını büyük ölçüde kısıtlayarak empoze edilmiş bir toplum yaratmiştır.Şimdi ise günümüzde teknolojinin gelişmesiyle televizyonun vs. kitle iletişim araçlarıyla yukarda dedigim gibi direk toplum hedef alınıyor, İtaatkar toplum yaratılmaya çalışılıyor.Bundan olmamanın en temel yollarından biride okumaktır.En temelindede Felseftemelindede.Çünkü felsefe beyni çalıştıran ve düşündürebilen bir alandır.Felsefesi olmayan bir toplum göz göre göre uçuruma sürüklenebilir.Bu yüzden gerçege ve hakikata ulaşmak için okumak lazım durmadan.Bugün ortadoguya bakın okumamış bir toplumun iç savaşla nasıl karşı karşıya oldugunu görüyoruz.Avrupaya bakıyoruz, refah ve medeniyetli ve saglıklı düşünebilennbir toplum.Bu yüzden her şeyin başı okumaktan geçer.Unutmayalım "Dünyayı itaat edenler degil itiraz edenler degiştirir"...Herkese saglıklı mutlu günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ...

• Hitlerin halka klor vererek onları kontrol ettiğine inanıyor musun

• Onurlu tarafsız yalansız dolansız dürüst namuslu A haber kanalı hariç dimi

• ULU HAKANDAN istimdat kullanıcısına yanıt
    Klorun beyine ne tür zarar verdigini araştır istersen hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.