arkadaşlar meganın motorumu daha çok güce sahip yoksa civic mi?
Megane : 115 bg -152NM Civic: 110 bg -152NM
Bu konuya daa önce dikkat etmemiştim...Bakılırsa megane ın 5 at fazlası var ama....Civic in motoru değişmem Megane ın kine.....Civic daha teknolojk... Zaten civic 110 bg olmasına raamen meganle aynı torku üretebilio...
tabikide civic performansı göz dolduruyor megane hantal
civic...
Malzeme-İşçilik-Konfor-Donanım-Servis ağı-Tip(göreceli)-modernlik-güvenlik olarak Megane önde.. Civic'in tek avantajı performans ve iç mekan genişliği.. Full mavi sunrooflu xenonlu cd changerlı 6 airbagli megane varken civic.. mantıksız. Ha performans olsun gerisi boş diyosan civic
Megane II
Lokum renkli konsollu optitrum göstergeli cd ve kaset çalarlı civicin direksiyonuna birince meganenin kasvetli orta konsolundan sıkılacak ve o hissiz direksiyonundan tiksineceksin
Optitron gösterge var da yol bilgisayarı bilem yok allahın getzinde var Megane'da direksiondan kumandalı Radyo-teyp ve 6'^lı ch changer var isteğe bağlı mp3 çalarlı XPLOD cd değiştirici takıyorlar. Megane'ın direksiyon hissiz o konuda katılıyorum ama bu kullanıcının beklentisine göre de değişir. Şehir içi 80'le viraja girmeye niyetin yok heralde??
Son olarak civicin konsol lokum rengi ama malzeme kalitesi sınıfının en kötülerinden hakkaten.. İşçilik de öyle. Zaten 2001 kasasının makyajlı hali yahu. Eskidi civic sen yeni kasayı bekle
Meganenin direksiyonun sınıfındaki en kötü direksiyon olduğunu ben değil herkes söylüyor.Yol bilgisayarı yok belki büyük eksik ama işçiliği belirttiğin kadar kötü değil.Getzi bu işe karıştırma karizma meselesi biliyosun.Kasasının eskidiğine bazen hak veriyorum ama bir çok arabadan hala iyi
civicin malzemesi kötü diyen malzemeden işçilikten anlamıyo demektir. bütün dünyada işçilik ve malzeme kalitesi örnek olarak gösterilen arabalardan biridir. nokta.
hakkaten yaaa valla olmadı şimdi janjan ya sen hiç civic konsolu görmedin yada bu işden bi zerre anladığın yok o civic 'deki direksiyon simidi ve ön göğüslüte kullanılan malzeme emin ol 2000 üstü merso ayarında...
megane'ın orasından burasından ses geliyor içi pis pis kokuyor elini göğüslükte gezindirdiğin zaman tırtırlar miğdeni bulandırıyor anlamıyorum bu nasıl objektif yorumdur....
birde siz bi arabayı değerlendirirken tamamen konfora yönelik özelliklerine yok cd çalarına yok yol bilgisayarına yok xenon farına yok osuna busuna göre falan değerlendiriyorsunuz
hiç bi arabanın yol tutuşuna, şanzımanında kullanılan teknolojiye, motorunda bulunan teknolojiye, sürüş kolaylığına, ara hızlanmasına, yakıt tüketimine falan değindiğiniz yok tamamen şekile ve zenginleştirilmiş donanıma aldanıp araba alıyorsunuz honda bilmiyor mu 6 'lı cd changer takmayı yol bilgisayarı koymayı zartını zurtunu elektronik yapıp arabayı cart curt sensörlerle donatmasını ve fiyatı 2'ye katlamayı...
hikaye onlar arkadaşım göz boyama ve müşteri tavlama oyunları onlar....
honda ve diğer japonlar en iyi şekilde giden en az sorunu çıkaran şartlara göre ulaşımı en iyi sağlayacak arabalar üretir ki zaten bi arabanın esas görevi budur yoksa arabaya cd dinlemek için binmeyiz ulaşım sağlamak için bineriz...
başlığı açan arkadaşa ithafen :
arkadaşım araba alırken lütfen bu yukarıda bahsettiğim kriterleride göz önünde bulundur...megane'da aracın şasesine motoruna şanzımanına verdiğin para toplam paranın %60 şıysa civic'de bu oran %85 dir bunuda unutma...
hiç alakası yok bence, yaptığım yorum tamamen objektiftir...
eradnan olayı anlamış. her şey donanım değil. hep gözden kaçan sürüş kolaylığı diye bir kavram var. honda bunun kitabını 30 yıl önce yazmıştır kullanan bilir.
Honda her zaman çok iyi motorlar yapar.Bu nedenle civic diyorum.
kusura bakmayın ama megane motoru daha ii.. bu tamamen megane ın ağırlığından dolayı civic performansı görünüyor..
bu arada meganeın 1.5dci motoruna laf atan arkadaşlara bugünün sabah gastesini almalarını rica ediorm
civic motoru o kadar da abartılacak bi teknolojiye sahip değil ki - VTEC 2 sadece yakıt tüketimini azaltan bi sistem - 110 bg az bence eski motor daha iyiydi 120 bg VTEC
megane motoru kalitesini oldukça kanıtlamıştır - 115 bg ve torku sınıfının en iyilerindendir