Şimdi Ara

Megane 2 106 km/s hıza gelince elektronik arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Megane 2 aracımda 106 km/s hıza ulaşınca elektronik arıza uyarısı veriyor ve arıza lambası sönmüyor, uzun süre çalıştırılmazsa arıza lambası sönüyor fakat 106 km/s hıza ulaşınca tekrar arıza veriyor. Araç bir senedir bende ve 3 aydır bunu yapıyor. Yetkili servise hiç gitmedim fakat ankara başkent oto sanayi sitesinde bir bosch cihaza bağladılar aracı araçta enjektör arıza vardı sildiler arıza lambası söndü. tekrar 106 km/s hıza çıkınca yandı. kontrol ettirin dediler ettirdik hepsi sağlam bizim usta sağlam enjektörü değiştirmem dedi bundan olsa enjektör arızası yazar dedi yapmadı. Başka bir yere yönlendirdi orada renault box adı altında bir cihaz takıp araca usb ile laptop bağladılar. Araçta sadece klima kompressor arızası vardı onu sildiler. Arıza ışığı yine söndü fakat tekrar 106 km/s hıza ulaşınca yine elektronik arıza uyarısı verdi. bağladılar cihaza herhangi bir arıza görünmüyor cihazda.

DAha önce bu sorunu yaşanyan oldumu nasıl çözüldü.

Aracım :
    Megane 2 1.5 DCI 100 HP Expression Faz 2
    Cruise Control
    Yağmur ve Far Sensörleri var fakat sensörlerle ilgili hiç arıza çıkmadı sorunda yaşamadık.

• quote:

Orijinalden alıntı: flogoh82

Merhaba Arkadaşlar

Megane 2 aracımda 106 km/s hıza ulaşınca elektronik arıza uyarısı veriyor ve arıza lambası sönmüyor, uzun süre çalıştırılmazsa arıza lambası sönüyor fakat 106 km/s hıza ulaşınca tekrar arıza veriyor. Araç bir senedir bende ve 3 aydır bunu yapıyor. Yetkili servise hiç gitmedim fakat ankara başkent oto sanayi sitesinde bir bosch cihaza bağladılar aracı araçta enjektör arıza vardı sildiler arıza lambası söndü. tekrar 106 km/s hıza çıkınca yandı. kontrol ettirin dediler ettirdik hepsi sağlam bizim usta sağlam enjektörü değiştirmem dedi bundan olsa enjektör arızası yazar dedi yapmadı. Başka bir yere yönlendirdi orada renault box adı altında bir cihaz takıp araca usb ile laptop bağladılar. Araçta sadece klima kompressor arızası vardı onu sildiler. Arıza ışığı yine söndü fakat tekrar 106 km/s hıza ulaşınca yine elektronik arıza uyarısı verdi. bağladılar cihaza herhangi bir arıza görünmüyor cihazda.

Aracım :
    Cruise Control
    Yağmur ve Far Sensörleri var fakat sensörlerle ilgili hiç arıza çıkmadı sorunda yaşamadık.

Yetkile servise neden gitmediğini merak ettim.. Mais veya Neziroğluna git, birlikte test sürüşüne çıkın, arızayı gösterin.. Mutlaka nedenini, çözümünü ve onarım fiyatını söyleyeceklerdir...
    Şahsen böyle bir elektronik arıza için aracımı, sanayideki bilgisiz ve deneyimsiz hiç bir usytaya dokundurtmam bile. Kullandıkları test yazılımları güncel mi, doğru bilgileri veriyor mu nasıl emin olabilirsiniz ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal28 -- 27 Ağustos 2013; 10:14:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: unsal28

quote:

Orijinalden alıntı: flogoh82

Merhaba Arkadaşlar

Aracım :
    Cruise Control

Yetkile servise neden gitmediğini merak ettim.. Mais veya Neziroğluna git, birlikte test sürüşüne çıkın, arızayı gösterin.. Mutlaka nedenini, çözümünü ve onarım fiyatını söyleyeceklerdir...
    Şahsen böyle bir elektronik arıza için aracımı, sanayideki bilgisiz ve deneyimsiz hiç bir usytaya dokundurtmam bile. Kullandıkları test yazılımları güncel mi, doğru bilgileri veriyor mu nasıl emin olabilirsiniz ki?

+1

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Yetkili servise gittim fakat onların cihazında herhangi bir problem çıkmadı test sürüşü çıkmak için 15 gün süre verdiler. Ankarada reno yetkili servisine gideceksen müneccim olup arıza çıkmadan 15 gün önce randevu alacaksın. Mais ve neziroğlu arızanın fiyatını falan söylemem diyor direk yapar veririm diyor ücret pahalı geldi yaptırmak istemiyorum deme lüksünü elinden alıyorlar. Neyse biz çözüme geçelim.
  • Ankara Başkent sanayide 19 yaşında bir çocuk tespit arızayı ve cihazında güncelliğini bizzat birlikte kontrol ettik. arıza lambasına yanmasına karşın araçta partikül arızası görünüyordu sürekli fakat kronik arıza olduğunu söylediler. Arıza debriyaj pedalında bulunan sensörlerden çıktı. sensör yayı kırılmış ve sensörlerden bir tanesi debriyaja basmasanda debriyajı basılı görüyor ve 106 km motor debriyaja sürekli basılı gördüğü için arızaya geçiyor. 3 sensörden bir tanesi kapatmadığı için arıza veriyormuş. ilginçtir cruze control de hiç problem yaşamadım sorunsuz çalışyordu. Sensör yayını bir hırdavatçıdan 2 liraya alarak değiştirdik ve arıza çözüldü 200 de bassan tık yok sorunsuz gidiyorsun.
    Tabi bu arızanın yan etkileri de, araç sürekli olarak debriyaj basılı gördüğü için akü sigortası patlattı iki kere, akü defalarca boşaldı yeni akü aldık, marş motoru yandı bu 1 aylık sürede araç üzerinde kontak takılı ise ve debriyaja basılı gördüğü için sürekli hemen çalışacakmış hazırda beklediğinden elektrik arızalarına yol açmış bu arızalarında sebebi buradan geliyormuş. Tabi arızalar yaşandığında her elektrik probleminde dile getirsem de kontrol ettirip cihaz kontrolü yaptırsam da hiç bir şey çıkmadı partikül, enjektör ve klima arızalarında başka bir arıza görünmediğinden kimse net bir şey söyleyemedi.
    Debriyaj arızasının tespiti daha ilginç cihaz üzerinde basılı gördüğü debriyaj da abi ayağını çek demesiyle fark edildi.

Umarım birilerine çözüm olur. Çok yerde baktım inceledim çok kişiyle konuştum inceledik detayda saklı bir arıza çıktı.

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Güven esastır görerek izleyerek bekliyorum her aşamayı. Yetkili serviste kime emanet ettiğini bilmiyorsun tabelanın altına bırakıp bekliyorsun. @Creedence Clearwater R.
  • Hocam çok sağol bu sorun benim megane 2 de de vardı hiç bir usta yetkili servis çözemedi bulamadı şimdi götürüyorum sanayiye umarım bu şekilde çözeriz. Uygulama yaptıktan sonra tekrar cevap yazarım başkaları da bu sorun için bu bilgileri kullanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • forevergs1313 F kullanıcısına yanıt
    Benim aracta da ayni sorun var hocam sizinki bu yontemle duzeldi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lemans kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemle çözüldü. Hala aynı aracı kullanıyorum tekrar yaşamadım problemi. Ankarada yaşıyorsanız servis önerebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.