Şimdi Ara

Megane 2 mi Astra G Kasa mi? Önerileriniz neler??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Esmer33

megane tmm şekli şemali iyi dizelinin yakıtı az motoru sağlam az yakıyor kaçıyor falan tamamda ama ön iki parça plastik, bir arabanın can damarı olan denge kolları plastik sonuc olarak güvenliği zayıf bir araba bende megane hastasıydım ama bunları öğrendikten sonra soğudum megane den.Ben olsam astrayı tercih ederdim megane den sağlam ve kaliteli ama ikisi arasında teknoloji farkı var megane daha konforlu ve donanımlıdır astradan....ben olsam bu iki şık arasında kalsaydım eğer astra derdim...

Yıl olmuş 2014, hala güvenliği plastik çamurlukla ölçen var..

Arkadaşım, Megane 2,döneminin en sağlam araçlarından biridir. Senin dediğin gibi kaporta kalınlığı güvenlik kıstası olsaydı, tanklar en güvenli araçlar olurdu. Git ikisiyle de kalınca bir duvara çarp.. Megane darbeyi sönümleyip senin maruz kaldığın enerjiyi emerek hayatta kalmanı sağlar. Tankta iç kanamadan ölürsün..

Gelelim konu sahibine. İki aracı da uzun süre kullandım. G kasa Astra daha konforlu bir araç. Ama Megane'ın hem teknolojisi daha yeni, hem de lpg ile arası daha iyi. Megane'da ön takımlar nispeten hassastır, plastik kısımlarda soyulma daha sık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aytürk -- 16 Aralık 2014; 19:17:20 >

• quote:

megane tmm şekli şemali iyi dizelinin yakıtı az motoru sağlam az yakıyor kaçıyor falan tamamda ama ön iki parça plastik, bir arabanın can damarı olan denge kolları plastik sonuc olarak güvenliği zayıf bir araba bende megane hastasıydım ama bunları öğrendikten sonra soğudum megane den.Ben olsam astrayı tercih ederdim megane den sağlam ve kaliteli ama ikisi arasında teknoloji farkı var megane daha konforlu ve donanımlıdır astradan....ben olsam bu iki şık arasında kalsaydım eğer astra derdim...

Megane ın denge kolları mı plastikmiş kim çıkarıyor böyle lafları anlamıyorum bu aracı tasarlayan mühendisler boşuna okumuş o zaman.Bu arada ek bilgi veriyim C sınıfında Euroncap ten ilk 5 yıldız alan araç Megane 2 dir

• quote:

Kardeşim o yılda zaten onca mühendis onu düşünememiş... Plastik ile alakası yok hatta astradan bile güvenlidir. Araştırın derim saygılar.
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    araştırdım zaten bir megane alıp gidip sanayiye aracı kaldırıp bakmanızı tavsiye ederim 10 tane herhangi bir sanayi ustasına megane yi sorun bakalım cevap ne olcak......hiçbir şekilde megane güvenli bir araç değil lütfen yapmayın....
  • efsanea_06 kullanıcısına yanıt
    gidin sanayiye bide megane bulun kaldırıp bakın maliyeti düşürmek için yapılmıştır bariz bir gerçektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esmer33 -- 16 Aralık 2014; 18:43:50 >
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    pekala öyleyse siz o zaman bir tank değilde o segmentde o model bir araba ile aynı hızla duvara girin sonuç ne olcak hatta bora - corolla ile meganeyi kıyaslayalım o zaman sağlamlık konusunda sadece 2. eli var meganenin tamam bi çin malı chery değil ama o segmentin iyiside o değil...abartmayın meganeyi lütfen....
  • quote:

pekala öyleyse siz o zaman bir tank değilde o segmentde o model bir araba ile aynı hızla duvara girin sonuç ne olcak hatta bora - corolla ile meganeyi kıyaslayalım o zaman sağlamlık konusunda sadece 2. eli var meganenin tamam bi çin malı chery değil ama o segmentin iyiside o değil...abartmayın meganeyi lütfen....

Aynı sınıftaki bir çok araçtan, evet 98 Golf platformlu Bora'dan ve Corolla'dan daha sağlamdır. Bora, euroNCAP testine bile girmemiş bir araç, en dolusunda - yanılmıyorsam- dört hava yastığı var.

Renault dahil, hiç bir aracı körü körüne savunmam, hiç biri babamın oğlu değil. Ama sizi kaza anında plastik çamurluk değil, şasinin alaşımı -ki Renault'un o yıllardaki araçlardan daha farklı bir alaşım kullandığı gerçeği var-, aktif ve pasif güvenlik önlemleridir. Bahsettiğiniz Corolla da, Bora da Megane 2'den bir eski nesil araçlar olup ikisi de (Golf'ü alıyorum çünkü Bora'nın testi yok) çarpışma testinden dört yıldızla ayrılmışken Megane 5 yıldız almıştır. Ayrıca sekiz hava yastığı içeriyor bu araç.

Sizin bu iki aracın, Megane'dan daha iyi olduğunu savunurken sahip olduğunuz tek argüman, çamurluğun plastik olması. Sizin adınıza acı bir durum.

• quote:

araştırdım zaten bir megane alıp gidip sanayiye aracı kaldırıp bakmanızı tavsiye ederim 10 tane herhangi bir sanayi ustasına megane yi sorun bakalım cevap ne olcak......hiçbir şekilde megane güvenli bir araç değil lütfen yapmayın....

Euroncap testilerine bak kardeşim Megane2 o dönemde en sağlam araçlardan birisidir. Öyle ustayla vs. olmaz bu devirde herkes usta herkes çok bilmiş. Sorsam Megane kullanmamışsındır bilmiyorsundur sağlamlığını
  • Esmer33 kullanıcısına yanıt
    Ha bu arada, viraj çubuğu plastiktir dediğin araçta o parçanın adı bile "viraj demiri" olarak geçer. Nasıl plastik olsun? Te Allahım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

megane astra h'den bile motor olarak daha iyi daha sorunsuz konfor olarak da önde sadece kasa olarak daha kaba astra bu yüzden daha bi tok kalıyor yıllara karşı ama donanım ve teknoloji ve konfor olarak astra h den bile iyi bana göre.

Öncelikle astra (dizel) 2007den beri elimizde, megane (dizel) 2011 ekimden 2014 eylüle kadar elimizdeydi onu belirteyim.

1. Motor konusunda şehiriçinde megane kesinlikle daha atak ancak iş uzun yola gelince astra çok daha üstün. Sorunsuzluk konusunda bakımı yapıldıkça ikisi de sorunsuz motorlar.

2. Donanım aldığınız paketle alakalı.

Güvenlik donanımı: Burada meganeın en büyük artısı 6 hava yastığı baz modelde dahi standart, astranın standart hava yastığı sayısı 4. Megane a çok ısınamasam da bu konuda hakkını yemem.

3. Konfor konusunda astra yine meganedan çok üstte. Araçların ikisi ile de uzun yola çok çıktım. Meganedan inip astraya binince bariz bir rahatlama oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

quote:

megane astra h'den bile motor olarak daha iyi daha sorunsuz konfor olarak da önde sadece kasa olarak daha kaba astra bu yüzden daha bi tok kalıyor yıllara karşı ama donanım ve teknoloji ve konfor olarak astra h den bile iyi bana göre.

Öncelikle astra (dizel) 2007den beri elimizde, megane (dizel) 2011 ekimden 2014 eylüle kadar elimizdeydi onu belirteyim.

1. Motor konusunda şehiriçinde megane kesinlikle daha atak ancak iş uzun yola gelince astra çok daha üstün. Sorunsuzluk konusunda bakımı yapıldıkça ikisi de sorunsuz motorlar.

Güvenlik donanımı: Burada meganeın en büyük artısı 6 hava yastığı baz modelde dahi standart, astranın standart hava yastığı sayısı 4. Megane a çok ısınamasam da bu konuda hakkını yemem.

3. Konfor konusunda astra yine meganedan çok üstte. Araçların ikisi ile de uzun yola çok çıktım. Meganedan inip astraya binince bariz bir rahatlama oluyor.

Alıntıları Göster
    Üstteki mesaja 2000-2007 arası benzinli astra g kullandığımızı belirterek devam edeyim.

Megane 2 de önemli artılarınız: 6 hava yastığı standart olması (astra g kasada genelde 2), kasanın daha güncel olması, kasa güncelliğine bağlı olarak iknci elinin daha hızlı olması.

Eğer bütçe 21-22 gibiyse astranın temizine bakmanızı, biraz daha yüksekse megane almanızı öneririm. KArarınız megane olursa öncelikle hb olanlara yönelin derim. İthal versiyon olduklarından işçilik kalitesi daha yüksektir. Ayrıca yol tutuşu anlamında sedan olandan daha iyi. Şirket çıkması olma riski de daha düşük.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Ha bu arada, viraj çubuğu plastiktir dediğin araçta o parçanın adı bile "viraj demiri" olarak geçer. Nasıl plastik olsun? Te Allahım..

Efenim oyle bir dokturmussunuz,konusmussunuz ki 2010 linea dan soguttunuz beni soyle ele alirsak sahsi sorum 2010 linea vs 2004 megane 2 ayni paraya hangisini alirdiniz ?b
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Efenim oyle bir dokturmussunuz,konusmussunuz ki 2010 linea dan soguttunuz beni soyle ele alirsak sahsi sorum 2010 linea vs 2004 megane 2 ayni paraya hangisini alirdiniz ?b

Linea diyeyim de gönlün olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

quote:

Saygı duyarım.Herkesin bakış açısı farklıdır.

Kayınçom astra g ve astra h sahibiydi ikisi de hb.Ben de ise megane 2 hb var.Kayınçom şuanki astra h sinden memnun değil.astra g sinden ise çok memnundu ve onu referans aldığı için astra h aldı ama pişman oldu.Bendeki megane 2 hb'ği daha donanımlı ve konforlu buluyor ve uzun yolda kendi aracının daha çok yoracağını tahmin ediyor.Ben de aynı düşünüyorum çünkü astra h sert bir araç.Koltukları olsun süspansiyonu olsun sert ve oturma pozisyonu daha bi atak pozisyonda ve direksiyon daha hisli bu yüzden daha fazla dikkat istiyor.Megane 2 ise direksyionu hızlandıkça hem sertleşiyor ve daha hissiz olduğu için sürekli pür dikkat istemiyor ve yüksek süratte daha az tedirginlik oluşturuyor.Megane 2nin olumsu tarafı opele göre daha narin ve trim sesler fazla.Bizim görüşlerimiz bu yönde.

• quote:

megane 2 hb üretildiği yıl kendi sınıfında ilk 5 yıldız alan araç olmuş olup yılın otomobili seçilmiştir ve hatta ingilteredeki otomobil programlarında orta sınıf ve en güvenli araç diye yorumlanıyordu.Kusura bakmayın da bizim ustaların çoğu tam cahildir ve sadece parça değiştirirler çoğu.Bir arabanın altını bakıp plastiklerini görerek güvenlik seviyesi ölçümü de bizim gibi ülkelerde olur.

Güvenlik demek yolcuyu en iyi şekilde koruyabilmek demektir.Bir aracın komple çelikten üretilmesi içindeki yolcuları fiziksel darbelerden korur ama sadece cesetleri korunmuş olur çünkü kaza esnasında oluşan g kuvveti sebebiyle yolcuların organları kopar ve ölür bu yüzden oluşan g kuvvetinin bir bölümünü aracın şasesi emmeli ki yolcuya daha az g kuvveti maruz kalsın ve güvenlik kafesi de bir o kadar sağlam kalmalı ki yolcu sıkışmasın ve hava yastıklarıyla korunsun.Önce araçta güvenlik nedir bunu bilmek lazımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 18 Aralık 2014; 18:18:36 >

• quote:

quote:

megane 2 hb üretildiği yıl kendi sınıfında ilk 5 yıldız alan araç olmuş olup yılın otomobili seçilmiştir ve hatta ingilteredeki otomobil programlarında orta sınıf ve en güvenli araç diye yorumlanıyordu.Kusura bakmayın da bizim ustaların çoğu tam cahildir ve sadece parça değiştirirler çoğu.Bir arabanın altını bakıp plastiklerini görerek güvenlik seviyesi ölçümü de bizim gibi ülkelerde olur.

Güvenlik demek yolcuyu en iyi şekilde koruyabilmek demektir.Bir aracın komple çelikten üretilmesi içindeki yolcuları fiziksel darbelerden korur ama sadece cesetleri korunmuş olur çünkü kaza esnasında oluşan g kuvveti sebebiyle yolcuların organları kopar ve ölür bu yüzden oluşan g kuvvetinin bir bölümünü aracın şasesi emmeli ki yolcuya daha az g kuvveti maruz kalsın ve güvenlik kafesi de bir o kadar sağlam kalmalı ki yolcu sıkışmasın ve hava yastıklarıyla korunsun.Önce araçta güvenlik nedir bunu bilmek lazımdır.

Alıntıları Göster
    elinize sağlık açıklamalar çok güzel olmuş..

• quote:

quote:

quote:

Kayınçom astra g ve astra h sahibiydi ikisi de hb.Ben de ise megane 2 hb var.Kayınçom şuanki astra h sinden memnun değil.astra g sinden ise çok memnundu ve onu referans aldığı için astra h aldı ama pişman oldu.Bendeki megane 2 hb'ği daha donanımlı ve konforlu buluyor ve uzun yolda kendi aracının daha çok yoracağını tahmin ediyor.Ben de aynı düşünüyorum çünkü astra h sert bir araç.Koltukları olsun süspansiyonu olsun sert ve oturma pozisyonu daha bi atak pozisyonda ve direksiyon daha hisli bu yüzden daha fazla dikkat istiyor.Megane 2 ise direksyionu hızlandıkça hem sertleşiyor ve daha hissiz olduğu için sürekli pür dikkat istemiyor ve yüksek süratte daha az tedirginlik oluşturuyor.Megane 2nin olumsu tarafı opele göre daha narin ve trim sesler fazla.Bizim görüşlerimiz bu yönde.

Hem kullanım alışkanlıkları ile hem beklentilerle alakalı bir durum hocam. Renault alırken çok isteksizdim, 6 ay sonra satarız diyordum. Beklediğimden çok iyi çıktı, 3 sene kullandık. Ama birini satma zamanı gelince astra ağır bastı bizde (donanımının daha üst olması ve sıfır almamızın etkisi de var).

• quote:

quote:

quote:

Astra'ların gergin ve sert süspansiyonları genel olarak olumsuz yorumlarının kaynağı. Ancak aynı sertlik yol tutuşa ve gövde salınımına artı olarak yansıyor. Şehir içinde bizim bol çukurlu ve bozuk yollarımızdan dolayı rahatsız olsa da, şehir dışı ve otoban kullanımında sanılanın aksine rahat bir yolculuk imkanı sunuyor (kendi sınıfına göre). Ayrıca hisli direksiyon her zaman bir artıdır. Hem araç kullanmaktan zevk alanlar için yoldan geri bildirim almayı, hem de ani manevra ve kontralarda çabuk tepki sağlar. Astra da H kasalarda da kullanılan elektro-hidrolik direksiyon başarılı bulunduğu alanlardan biriyken, Megane'ın hissiz ve sürücü tepkilerine gecikmeli yanıt veren direksiyonu eleştirildiği yönlerinden birisiydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dejavu02

quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

geneli itibariyle megane. şartlarınız neler?

Aynı soru 2009 da sorulmuş ve genele yakını astra demiş. şimdi tam tersi. bu da kafa karıştırıyor haliyle.
    Beklentilerim genel itibariyle en başta güvenlik + konfor. yakıt sarfiyatı konusunda sanırım hemen hemen
    aynı değerlere sahipler ( benzinliler için diyorum). Donanım olarak megan 2 (dinamik) öne çıkıyor.

Ben cevaplayayım, aradan yıllar geçtikçe G kasa Astranın ne kadar problem çıkaran bir araç olduğu bizzat görülmüş, hatta benim gibiler tarafından bizzat yaşanmış olduğu için Astra tavsiye edilmiyor. Megane 2 ler ise hala taş gibi sağlam araçlar olarak olarak piyasada mevcutlar bu yüzdenh

• Megane ll Renault un ürettiği en kötü araçlardan birisidir.toros dahil.astra g ise almanlarin bugüne kadar ürettiği en kaliteli araçlardan birisidir.
    2 sini de kullanmisligim var.astra g den inip megane ye binince megane oyuncak gibi gelir tikirtisi sesi alt takim i felan yolda giderken dağılacak gibi olur.
    Megane den astra g ye binince hemen daha tok agir ve sert bir araba izlenimi alırsınız.kendinizi daha bir güvende hissedersiniz kalite hissi alırsınız.
    Tercih sizin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.