Arkadaşlar Merhaba İlk sayfadan itibaren yazılanları takip ediyorum da bilinçsizce yazılar yazılmış...2011 1.3 Astra j Cosmo sahibiyim. Astra j 95 hp aracın performanısna vasat söyleminde bulunup da 110 hp arabaya aşık olanı ilk defa görüyorum. 1.3 motor kesinlikle ekonomi amaçlı bir motor olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak herşeye rağmen beklentilrin üzerinde bir performans sunuyor. Şehir içinde bir kez olsun bile ağır kaldığımı hissetmedim. istanbul içi düz bir yolda 190km eğimli bir yolda da 205 km yi gördüm henüz otobana çıkıp sonuna kadar zorlama şansım olmadı. 5 vites 3.000 devirde 150-160 arası bir hızdasınız.
Ne bekliyordun arkadaşım 1.3 dizele oturup da şahlanmak mı.
Ayrıca Çift kavrama edc megane varken yarı otomatik bir aracı opsiyonunuza bile almayın derim. yarı otomatiklerin hiç rampada 1 den 2 ye atmasına tanık oldunuz mu ? otobüs bile daha çabuk vites atıyo bunlardan.
Eski aracım megane 2 sedan Privilaje olmasına rağmen megane 3 araştırmaya başladığımda ithal gelenlerden sonra yerlilerde göstergelerin değişmesi + aracın 2 cm yükselmiş olması + Yedek lastiğin bagaj içinden çıkıp aracın altına koyulmuş olması ( bu kadar para veripde yedek lastik için aracın altına yatmak istemezsiniz değil mi ? ) Birde bayide aracın arkasına oturduğumda başımın tavana bastırdığını fark ettim dizlerimde ön koltuğa bastırıyordu rezalet bence boyum 1.80 yani şuna varıyorum yazdıklarımdan
Megane 3 ikinci el piyasasından zarar edersiniz çünkü ithal gelenler para ediyor yerliler 2. elde ithal farkından dolayı ucuz. En büyük artısı Otomatik de Edc. Bravo bence çift kavramaya geçildiği şu zamanda alınacak bir oto şanzımana sahip değil.
Kısacası sizin yerinizde olsam ikisini de almazdım.
Birde çok çok rahat şunu söyleyebilirimki megane'ın 4,5 ve 6. vitesleri o kadar güzel ayarlanmışki yüksek hızlarda dahi performans farkını çok rahat hissedersiniz. Genelde bu tarz araçlar 5.vitesde son hızlarını görürken megane 6.vitesde son hızını görüyor buda vites aralıklarını kısaltarak performansa daha uygun bir sürüş sağlıyor.
11.4 -14.7
Ancak Astra ile daha 1 kaç kez deneme yaptım 20-100 hızlanma değeri 11sn
bravo daha alınası sanki.tasarım eşit gibi. gerci coğu kosul eşit ama bravo daha bi alınası
quote:
Orijinalden alıntı: haluk 23
Ben megane ı sadece test edeceğim ...
Aralık başında dizel otomatik Bravo aldım ben.
Çok da memnunum aracımdan şimdilik.
Nazar değmesin.
Haluk
... demişim zamanında.
Daha sonra müstakil ev (arsası) almak için Bravoyu sattım ve 1,5 yıl kadar sonra o günlerde bulabildiğim tek dizel otomatik araç olan Megane 3 aldım. :)
Bu işler nasip kısmetmiş gerçekten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme