Şimdi Ara

Megane 3 - Fiat Bravo Dizel Otomatik Hangisin Almalıyım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
17.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bora_T

Konu eski gibi,biraz hort olacak ama..2010 şubatında 31.250 TL'ye aldığım benzinli (1.4 T-Jet) Bravo'mu 1 yıl kullandıktan sonra geçen ay sonu (24 ocak'ta) 30.600 TL'ye sattım..1 yıl ve 15 bin km kullanımdan sonra sadece 650 TL değer kaybı ile sattım ve ilan süresi 2 haftayı geçmedi..2.elde Bravo değer kaybediyor aman uzak durun diyenler acaba Bravo sahibi ve satmaya çalıştılar da ölü fiyatına mı gitti merak ettim..

Sözün özü,kendiniz tecrübe etmeden "aa bak bu Bravo bilmem ne kadardır satılık ama alan yok,demek ki 2. eli ölü" gibi parlak tespitlerde bulunmayın..Komik oluyor sonra..

2 haftada sattıysanız helal olsun gerçekten.

Bi ara ailenin diğer aracını satarken 2010 eylül ayı gibi bravolara bakıyordum 1.6 dizel dynamic veya emotion versiyonları.Favorilerimdeki ilanların çoğu duruyor en yeni ilanda 4-5 aylık.Bakmayın hepside güzel araçlar uygun fiyatlara.Şansınız yaver gitmiş gerçekten bravo kolay satılan bir araç değil buda bir gerçek.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 12 Şubat 2011; 15:46:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Yahu VW 5 senedir daha DSG yi adam edemedi. Renonun dünkü şanzımanına nasıl güvenip de alacaksınız. 7 yıl garanti vermediği sürece almayın EDC yi. yarın öbürgün o şanzımanın adı çıkarsa elinizde infilak eder araba. Ben şahsen bırak renoyu 2. el garantisi olmayan veya yakın zamanda bitecek bir VW yi asla almam.Megane tasarım olarak uyumsuz ve zorlama bir şey.

Bravonun 2. eli nin para etmemesi ise bir iftira. bir çok arkadaşım aldı sattı hiç de ölü fiyatına gitmiyor.

Sokakta çıkalım, 10 kişi değil de, 65536 kişiye soralım:

Megane 3 mü Bravo mu diye

Bakalım ne cevap verecekler

Ben Megane 3 aldığımda, Japoncudan tut, Mersocuya, BMW ciden tut, Tatacıya herkes aracımı beğendi. Herkes yeni Megane ı beğeniyor dostum...

Bravoyu kim alıyor, kaç tane satılıyor? Kim biliyor?

Seninki fiat fanatikliği başka birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Konu eski gibi,biraz hort olacak ama..2010 şubatında 31.250 TL'ye aldığım benzinli (1.4 T-Jet) Bravo'mu 1 yıl kullandıktan sonra geçen ay sonu (24 ocak'ta) 30.600 TL'ye sattım..1 yıl ve 15 bin km kullanımdan sonra sadece 650 TL değer kaybı ile sattım ve ilan süresi 2 haftayı geçmedi..2.elde Bravo değer kaybediyor aman uzak durun diyenler acaba Bravo sahibi ve satmaya çalıştılar da ölü fiyatına mı gitti merak ettim..

Sözün özü,kendiniz tecrübe etmeden "aa bak bu Bravo bilmem ne kadardır satılık ama alan yok,demek ki 2. eli ölü" gibi parlak tespitlerde bulunmayın..Komik oluyor sonra..

Bi ara ailenin diğer aracını satarken 2010 eylül ayı gibi bravolara bakıyordum 1.6 dizel dynamic veya emotion versiyonları.Favorilerimdeki ilanların çoğu duruyor en yeni ilanda 4-5 aylık.Bakmayın hepside güzel araçlar uygun fiyatlara.Şansınız yaver gitmiş gerçekten bravo kolay satılan bir araç değil buda bir gerçek.

Şu anda sahibinden.com'da 17 tane satılık dizel Emotion var..İnsanların çoğu mümkün olduğunca düşük km.'li araç bakıyor..Dizel Emotion'lar içinde nispeten düşük km'li araçların fiyatları 37-38 bin seviyesinde..Aslında aracın donanımı,dizel oluşu ve yüksek modeli nedeniyle bu fiyatlar normal ama insanlarda "Bravo'ya o para verilirmi" önyargısı var..Ama aynı aracı 32-33 bin TL yazsanız bu seferde "neden bu kadar ucuz,demek ki arabada bir sorun var" derler..Dizel Emotion'lar içinde (ilanlarda) biri Ankara'da biri İstanbul'da iki lav kırmızı var,sanırım ikisi de 37 bin TL'ye satışa çıkarmış ve ikisi de 120 hp dizel full donanım,ayrıca 2010 model..Biraz pazarlıkla o araçları 36 civarına alabilirsiniz..2010 model,dizel 120 hp ve full donanım bir araç için 36 bin TL çokta yüksek değil ama dediğim gibi önyargılar yüzünden insanlar bu paraları gidip abuk subuk araçlara veriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Yahu VW 5 senedir daha DSG yi adam edemedi. Renonun dünkü şanzımanına nasıl güvenip de alacaksınız. 7 yıl garanti vermediği sürece almayın EDC yi. yarın öbürgün o şanzımanın adı çıkarsa elinizde infilak eder araba. Ben şahsen bırak renoyu 2. el garantisi olmayan veya yakın zamanda bitecek bir VW yi asla almam.Megane tasarım olarak uyumsuz ve zorlama bir şey.

Bravonun 2. eli nin para etmemesi ise bir iftira. bir çok arkadaşım aldı sattı hiç de ölü fiyatına gitmiyor.

Sokakta çıkalım, 10 kişi değil de, 65536 kişiye soralım:

Megane 3 mü Bravo mu diye

Bakalım ne cevap verecekler

Ben Megane 3 aldığımda, Japoncudan tut, Mersocuya, BMW ciden tut, Tatacıya herkes aracımı beğendi. Herkes yeni Megane ı beğeniyor dostum...

Bravoyu kim alıyor, kaç tane satılıyor? Kim biliyor?

Seninki fiat fanatikliği başka birşey değil.

Sizin ki Renault fanatikliği değil ama öyle mi ?? Bir araç görece olarak az satılırsa,kötü ve kalitesiz mi oluyor yada sokaktaki 65536 kişi beğensin "aferin" desin diye mi araç alıyoruz??Ha siz sokaktaki o 65536 kişiyi tatmin etmek için alıyorsanız bilemem tercih sizindir

Bakın herkesin aracı kendine güzeldir..Ben Bravo kullandım,sattım kısmetse bu hafta içi dizelini alacağım..1 yıl ve 15 bin km boyunca bir kez bile olsa aldığıma pişman olmadım aksine "iyi ki almışım" dedim hep..Değiştirme nedenimse daha az yakan dizele geçme mecburiyetimin doğması..

Bir başka konu,ben asla "Renault kötüdür alınmaz tu kaka" demem diyene de karşı çıkarım..Yıllardır bu ülke insanının ihtiyacını karşılayan markalardır bunlar,artık yerli oldular diyebilirim..Bravo,TOFAŞ'ın isteksizliği yüzünden satmıyor..Aslında satıyor da,bizim necip milletimizin araçlarla ilgili o akıl dolu kriteri olan "peynir ekmek gibi satılması,kızılay dağıtmışçasına her yerde görülmesi" şartına pek uymuyor..Filo aracı olarak,anası ağlatılana kadar kullanılan Trend donanımlı Focus'lar bile muhtemelen Bravo'dan daha hareketli bir 2. el piyasasına sahiptir..Bu nedenle ben "2. el" konusunu artık takmıyorum..40-45 bin TL para verip sıfır km. araç alıyorsanız en az 4-5 yıl bineceksiniz demektir..4-5 yıl sonra hangi araç zarar ettirmez,söyleyin onu alalım bizde..Unutulmamalı ki otomobile para vermek artık bir yatırım olmaktan çıktı,kimse 2. elde değer kaybı takıntısı içine girmesin boş yere

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Şu anda sahibinden.com'da 17 tane satılık dizel Emotion var..İnsanların çoğu mümkün olduğunca düşük km.'li araç bakıyor..Dizel Emotion'lar içinde nispeten düşük km'li araçların fiyatları 37-38 bin seviyesinde..Aslında aracın donanımı,dizel oluşu ve yüksek modeli nedeniyle bu fiyatlar normal ama insanlarda "Bravo'ya o para verilirmi" önyargısı var..Ama aynı aracı 32-33 bin TL yazsanız bu seferde "neden bu kadar ucuz,demek ki arabada bir sorun var" derler..Dizel Emotion'lar içinde (ilanlarda) biri Ankara'da biri İstanbul'da iki lav kırmızı var,sanırım ikisi de 37 bin TL'ye satışa çıkarmış ve ikisi de 120 hp dizel full donanım,ayrıca 2010 model..Biraz pazarlıkla o araçları 36 civarına alabilirsiniz..2010 model,dizel 120 hp ve full donanım bir araç için 36 bin TL çokta yüksek değil ama dediğim gibi önyargılar yüzünden insanlar bu paraları gidip abuk subuk araçlara veriyor..

Ön yargı konusunda size katılıyorum zamanında istediğim donanımda megane bulamasaydım beklemez bravo alırdım ben fakat ne zaman arkadaşlarla oturup araba muhabbeti geçseydi o arabaya o para verilirmi geyikleri dönüyordu.

Ben böyle düşünmüyorum orası ayrı gayet sevdiğim beğendim bir araç bravo.Bu sebeplerden ötürü 2.eli zayıf bir araç orasıda ülkemizin gerçeği.

• Burada TOFAŞ'ın da kabahati var..Bravo piyasaya girdiğinden beri adam gibi bir reklam-tanıtım vs. yapmadı..Adeta Bravo satsın istemedi..Hatta geldiği ilk yıl içindi yanılmıyorsam,yıllık satış kotası 2200 adetti..Adam gibi reklam olmayınca bu sayıda tutmaz haliyle..

Neticede herkes beğendiği aracı alır..Ama A marka araca binip,onu hepsinden üstün görüp ve hatta fanatiklik yapıp "B'ye para verilirmi" demek o markayı kullanana saygısızlıktır..Bravo kullanan biri bunu başka markaya yapıyorsa da aynı şey geçerli..

Herkese kazasız sürüşler
  • @bora

Benimki marka fanatikliği olmaz çünkü, bende bi tane hb aveo var, satıp başka bir araç daha alacağım.

Son yıllarda bir sürü araç değiştirdim, bir sürü marka...Ama Opel AStramız vardı, onu 10 yıl kullandık, yakın zamanda sattık.

Bravo fena araç değil.

Ama Opel Astra-REnault Megane rakibi değil...

Ben Opel Astra çıktığı gün, bu kasadan almam gerek diye bir laf etmiştim içimden.

Fiyatı falan sorun değildi, hatta çok uygun olacaktı, test sürüşünü yaptım, ve "Biz bir düşünelim , karar verelim, sizi arayalım"

diyerek çıkıp Renault bayiine girdim...Çünkü performansı inanılmaz kötüydü, ve kafama koymuştum artık aracım kesinlikle dizel olacaktı...

1.5 110Hp Megane 3 Dynamique net... SAtış görevlisine dedim, "Tamam sar beyazından, paket yap"

Araç 10 numara... Şu anda içimde en ufak pişmanlık yok....Ama Opel Astra alsaydım, pişmanlıkla kullanacaktım.

O kadar memnunum ki aracımdan, belki 2. aracı da Megane 3 Coupe siyah alırım... 2. araç konusunda inanılmaz kararsızım, Mini Cooper dan Opel Corsa'ya , Bmw 3 ten Megane a , ne alacağıma, kaç liralık birşey alacağıma karar veremedim henüz.

Marka fanatikliği yanlış, benim olayım fiyat performans...

21 bine sıfır Chevrolet Aveo aldım zamanında, çok kaliteli bir araç değil ama Opel Astra motor, astra şanzıman, güzel bir tasarımı ve rengi vardı. Benim için o an fyat performans kralıydı o araç..

Hala garantisi devam ediyor. TATA parasına güzel bir araç aldım.

Şimdi değiştireceğim, yine bütçesi biraz fazla olacak ama , fiyat performansı bana göre en iyi aracı seçeceğim. Performans kriteri içinde, tasarımdan tut , yakıta, güvenlikten konfora her kriter mevcut...

Bravoyu ben arkadaşıma önerdim. Ona alacağız, neden? Ucuz diye... Dualogic , Megane manuel fiyatına alınabiliyor çünkü.

Ama bu demek olmuyor Megane=Bravo...

Bana göre değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 13 Şubat 2011; 13:23:20 >

• İşte zaten yorumlarınızda çelişen nokta burada bence..Fiyat/performans olarak hatta sizinde belirttiğiniz motor performansı olarak Astra'nın Bravo'dan (dizel için söylüyorum) daha iyi olduğunu düşünüyorsanız zaten bu konuyu daha fazla tartışmamızın bir anlamı yok (Bravo'yla Astra'yı aynı kefeye koymamanızdan bu sonucu çıkartıyorum size göre Astra>Bravo)..Eğer Motor performansı belirleyici bir kriterse (ki mesajınızda bunu belirtmişsiniz) dizel seçeneğinde Astra,ne Megane'nın ne de Bravo'nun eline su dökemez..Rakiplerinin 1.6 hacimli dizel motorları peynir ekmek gibi sattığı bir ortamda Opel,FIAT'tan aldığı (yada gelişiminde kısmen rol oynadığı) 1.3 dizel motorda inat ediyor..Bir üst seçenek 1.7 dizel ancak onu da vergi meselesinden sebep getirseler de satamazlar..Fazla performans beklentisi olmayan,ekonomik araç isteyenlerin gönül rahatlığıyla alabileceği bir araç 1.3 CDTi Astra (bu arada şunu da ekleyeyim eski bir Vectra C kullanıcısıyım)

"Ama bu demek olmuyor Megane=Bravo...

Bana göre değil...
    "

"Size göre" Megane>Bravo ama unutmayın "size göre"..Burada tercihi belirleyen şey beklentilerdir..Sizin beklentilerinizi Megane tam anlamıyla karşılamış ve sizde onu tercih etmişsiniz,bu bana göre de en akılcı karardır..Önemli olan içinize sinen,birgün bile olsa sizi aldığınıza pişman etmeyecek araca sahip olmanızdır..Tabi şunu da kabul edin;ama şu sebepten ama bu sebepten FIAT'a karşı ön yargınız var ve karar sürecinizi bu da etkiliyor..Kuş serisinin getirdiği o imaj hala FIAT ve TOFAŞ'ın üzerinde..Burada görev TOFAŞ'a düşüyor ama onların,bu durumun farkında olduklarını ve bu imajı değiştirmek için çaba harcadıklarını hiç sanmıyorum..

Bana görede Bravo>Megane>Astra..Bu sıralamayı f/p açısından yapıyorum kendi beklentilerim paralelinde..Eğer Bravo'nun motor seçenekleri,donanım ve ayrıca fiyat açısından tatmin etmeme durumu ortaya çıkarsa günün birinde,gözü kapalı gider Megane 3 HB alırım ve zerre tereddüt etmem..Ayrıca bu üç marka içerisinde satış sonrası hizmetleri de düşünerek karar vereceksek FIAT ve Renault'u tek geçer Opel'i de allaha havale ederim

Bir de şu lafınızı subjektif değil de somut ve objektif verilerle açıklarsanız hepimiz aydınlanırız..

"Bravo fena araç değil.

"

Ne açıdan??Motor performansı ve kronik sorun yaşanması/yaşanmaması açısından mı yoksa fiyatına göre sunduğu donanımlar açısından mı???Bravo'nun bugüne kadar hangi kronik sorunu çıkmış ortaya (motor-mekanik-elektronik) veya Astra yada Golf gibi dünyanın parasına boş donanımlı araçlar mı satıyor (bu konuda VW başı çekiyor onu da belirteyim)..Kalite açısından derseniz bende size "kalitesizini gösterin" derim..Bazı markalarda yarı otomatik şanzıman,kullananları o kadar delirtti ki davalık olup ayıplı mal diye iade ettiler (Toyota M/M)..Dualogic'te bunu duydunuz mu veya Opel'in klasikleşmiş (yani ortaya çıksa da insanı pek şaşırtmayan ve Vectra aracımda benimde yaşadığım ve servislerin rezalet durumda olduğunu ispat eden türden) elektronik arızlarını egale edercesine arıza şampiyonu mu olmuş ?Bunlar somut olarak cevaplanmadıkça yapılan tüm yorumlar kişisel fikirlerdir,yani sizin iddia ettiğiniz gibi "sokaktaki 65536 kişinin" değil sizin şahsi fikirlerinizdir..İfade etmek tabi ki hakkınız ama cevap vermekte kullanıcısı olarak benim hakkım

Araç değişiminizde şimdiden hayırlı olsun..Güle güle kullanın..Allah kaza bela göstermesin hiç birimize..

• Bravo da Megane 3' te sağlam arabalar. Otomatik alıncaksa Megane alınır. EDC çok iyi. Ceed' e ve eski Astra' ya göre çok üstünler

Kampanyaları kaçırdık şimdi çok pahalı araçlar.

Ceed uygun ama manuelde ESP opsiyon bile değil. Hadi geçtim opsiyonu bir tane sensör yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Bravo fena araç değil.

Marka fanatikliği yanlış, benim olayım fiyat performans...

Evet çok haklısınız fiyat performans açısından Astra ve Megane kesinlikle Bravo'ya rakip olamazlar.
    Çoook doğru bir tespit
  • Bugün bir yakınıma megane 3 bakmak için bayiye gittik. bizzat edc şanzımanlı dizel olanını test ettim. Renault bu şanzımanla idda ediyorum piyasayı çok feci sallayacak, oldukça başarılı iş çıkarmışlar. Hızlanması, yakıt tüketimi, vites geçişlerindeki sarsıntısızlığı ve yokuşlarda geri kaçırmama performansı ile benden tam puan aldı, yakınım içinde siparişi verdik. Bu aracı bu şanzımanla düşünenlere bir test sürüşü yapmalarını tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 14 Şubat 2011; 16:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

Bugün bir yakınıma megane 3 bakmak için bayiye gittik. bizzat edc şanzımanlı dizel olanını test ettim. Renault bu şanzımanla idda ediyorum piyasayı çok feci sallayacak, oldukça başarılı iş çıkarmışlar. Hızlanması, yakıt tüketimi, vites geçişlerindeki sarsıntısızlığı ve yokuşlarda geri kaçırmama performansı ile benden tam puan aldı, yakınım içinde siparişi verdik. Bu aracı bu şanzımanla düşünenlere bir test sürüşü yapmalarını tavsiye ederim

• Arkadaşlar Merhaba İlk sayfadan itibaren yazılanları takip ediyorum da bilinçsizce yazılar yazılmış...2011 1.3 Astra j Cosmo sahibiyim. Astra j 95 hp aracın performanısna vasat söyleminde bulunup da 110 hp arabaya aşık olanı ilk defa görüyorum. 1.3 motor kesinlikle ekonomi amaçlı bir motor olduğunu hatırlatmak isterim. Ancak herşeye rağmen beklentilrin üzerinde bir performans sunuyor.
    Şehir içinde bir kez olsun bile ağır kaldığımı hissetmedim. istanbul içi düz bir yolda 190km eğimli bir yolda da 205 km yi gördüm henüz otobana çıkıp sonuna kadar zorlama şansım olmadı.
    5 vites 3.000 devirde 150-160 arası bir hızdasınız.

Ne bekliyordun arkadaşım 1.3 dizele oturup da şahlanmak mı.

Ayrıca Çift kavrama edc megane varken yarı otomatik bir aracı opsiyonunuza bile almayın derim. yarı otomatiklerin hiç rampada 1 den 2 ye atmasına tanık oldunuz mu ? otobüs bile daha çabuk vites atıyo bunlardan.

Eski aracım megane 2 sedan Privilaje olmasına rağmen megane 3 araştırmaya başladığımda ithal gelenlerden sonra yerlilerde göstergelerin değişmesi + aracın 2 cm yükselmiş olması + Yedek lastiğin bagaj içinden çıkıp aracın altına koyulmuş olması ( bu kadar para veripde yedek lastik için aracın altına yatmak istemezsiniz değil mi ? ) Birde bayide aracın arkasına oturduğumda başımın tavana bastırdığını fark ettim dizlerimde ön koltuğa bastırıyordu rezalet bence boyum 1.80 yani şuna varıyorum yazdıklarımdan

Megane 3 ikinci el piyasasından zarar edersiniz çünkü ithal gelenler para ediyor yerliler 2. elde ithal farkından dolayı ucuz. En büyük artısı Otomatik de Edc.
    Bravo bence çift kavramaya geçildiği şu zamanda alınacak bir oto şanzımana sahip değil.

Kısacası sizin yerinizde olsam ikisini de almazdım.

• @dost2003,

Bilinçsizce yazıılmış demişsin de, vallahi de billahi de bilincim yerindeydi o yazıyı yazarken :)

Opel Astra almaya gittim, bindim, o gaz pedalına sonuna kadar bassam bile araba gaz yemiyor. Gitmiyor yani. Sanki tır çekiyor.

Beğenmedim, gittim Megane 3 test etmeye, gaza bir dokunuyorum, bir tıss sesiyle beraber araba ok gibi öne fırlıyor.

İnanmazsan gidip kendin test edip aradaki farkı görürsün.

Opel'in Astrasından bir tane siyah çekebilirim ama Beyaz Megane 3 ün yanında, 1.4 140HP olmak şartıyla tabii...
  • bravo tartışmaya gerek yok bence.
    gerçekten fiat kendini puntodan sonra bir daha aşmış
  • Aynı tartışma amaçsızca devam ediyor açıkçası

Tereddütte kalan arkadaşlar gidip test sürüşü yapmalı,aracın performansından tutunda malzeme kalitesi gibi bütün diğer konularda da kendileri inceleyip karar vermeli..Eğer otomatik düşünülüyorsa şu anda çift kavramalı seçenekler VW DSG ve Renault EDC..Diğer markalar (Fiat,Peugeot,Toyota vs) halen robotize yani yarı otomatik şanzıman kullanıyorlar..Bu arada EDC şanzıman konusunda bende çok iyi şeyler duyuyorum sanırım Renault bu işi başarmış..

dost2003

1.3 Astra;95 Hp ve 190 Nm torka sahip..Boş ağırlığı 1318 kg yani Bravo dizel ile aynı..Aynı ağırlıkta iki araç,biri diğerinden en az 10 Hp ve 100 Nm daha güçlü motora sahip dolayısıyla biraz performans farkı olması doğal (karşılaştırmayı Astra-Bravo olarak yapıyorum) Eğer 120 Hp'lik Bravo ile kıyaslarsak 25 Hp ve 110 Nm fark oluşur ki bu noktada ibre ciddi anlamda Bravo'dan yana oluyor..Dediğiniz gibi 1.3 motor ekonomi odaklı tasarlanan bir motor ve 95 'de hiç az değil..belki aracı uçurmaz veya 0-100 ü 9 sn yapmaz ama hem az yakar hemde o aracı yeterince iyi taşır,yeni Astra'ları çok beğeniyorum cidden güzel bir tasarıma sahip ancak fiyat olarak bana biraz fazla pahalı geliyor..

Aracınızı iyi günlerde kazasız belasız kullanın inşallah..

• Çok teşekkür ederim Allah cümlemiz e kazasız belasız sürüşler nasip etsin..Aracı olmayanlara da araba nasip etsin.
  • Bence EDC
  • Megane yeni değişen kasasıyla uzun süre güncelliğini koruyacaktır... Fakat bravo konusunda üretimi yakın bir zamanda duracak diye bilgiler var forumda... Bende düşünüyodum bu yüzden bravo yu eledim... Megane ile golf e daha yakınım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.