Şimdi Ara

Megane 3 lpg tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle megane 3 oto vites bir aracım var.benzin ortalama 60 krş civarı yakıyor.senede yaptığım km ortalama 10 bin km.arabam ortalama olarak 16 lt civarı benzin yakıyo.Şimdi bunlara dayanarak sizce lpg taktırmalımıyım ? Eğer taktıracaksam bu ne marka olmalı ? bu marka araca taktırıpda memnun oldugunuz bir lpg markası varmıdır ? Bu arada istanbulda ikamet etmekteyim.Cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler.

• Km de 60 kurus bu nedir hocam. Coook fazla yakiyor, bu araclar hep boyle mi yakar cunku ilk defa sizden duyuyorum. Yerinizde olsam o araci satar donup bakmazdm bile.5.30d 3000 motorlu arac bile 55 kurus yakiyor yahu.3000 motor hesap edin.

Bende kendi aracima cok yakiyor diyordm masallah sizinkininin yaninda benimli dizel gibi kaliyor (37 kurus, 1.6 122 hp)

Bence dizel bir arac bakin. Yada hesabiniz yanlis dusunuyorm dusunuyorum o kadar yakmasi sanki imkansiz gibi geliyor bana.
  • Malasef yakıyor bunda etken kısa mesafe de var tabi.Ya zaten kredisi olmasa 2 dk durmuyacam da kredi borcu devam ediyo şu anlık bununla idare etmek zordundayım.Ya yanlıs hesapladıgımı dusunmuyorum cunku en ufak gaza dokunmamda bile anlık yakma oranı 20 lt üzerine cıkmaya başlıyo.
  • yanlışlık yapmış olabilirim 60 lt ye yakın benzinle 330 km yol yaptım
  • Yokmu arkadaslar megane 3 e yani yeni kasa megane lpg takip memnun kaldiginiz lpg markasi prins brc atiker gfi vs..
  • bence senin lpg den önce servise gidip arabana bi baktırman lazım ...
  • Ya 2 kere goturdum mais e garantiside devam ediyo fakat hic bir problem bulunmadigi soylendi Bakalim sikayetimvar a sikayet ettim ama bi sonuc cikacagini dusunmuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Depoda sızıntı olabilir mi?

Verdiğiniz değerler çok yüksek
  • Zannetmiyorum park halinden ciktigi yerde islaklik yok onada baktim 2 kere serbive girdi
  • 132 beydir sıfır avensisim var 7.2lt/100km basta motor yeni iken 8.2lt/100km idi. bence baska servise git. o kadar yakarmı ya benimkinin tam 2 katı ki ben buna cok diyorum
  • Ya varya seninki kadar yaksa ne dizel ne lpg zaten ben ona raziyim :) ama yinede lpg taktiricam saglam bisey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfinfh

yanlışlık yapmış olabilirim 60 lt ye yakın benzinle 330 km yol yaptım

Yanlışlık yaptığınız kesin.
    Anlık tüketime bakmayın yanıltır, hatta yol bilgisayarının hiçbir verisine güvenmeyin.

60 Litre X 4.180 = 250.800 TL

Yani arabanız 757 KURUŞ yakmış KM'de.
    Yani 100 KM'de 18.6 LİTRE
    !

Ben size kocoman İMKANSIZ diyorum başkada birşey demiyorum.

Abartıyor gibisiniz sanki?

Sizin aracınızda sorun yok büyük ihtimal siz yanlış hesaplıyorsunuz.

3.30Cİ BMW'ler bile şehir içinde 55-60 KURUŞ yakarken sizin MEGANE'niz hemide 1.6 şehir içinde 757 KURUŞ Tüketmesi İM-KAN-SIZZZ...!

Arabanızı 1 değil 3-5 servise birden gösterin, yok olmadı o araçta kredi borcu felan dinlemeyin kurtulmaya bakın.
    Bu nedir abicim?
    750 KURUŞ.

Benzinli 1600 CC araçlar genelde şehir içinde motor soğukta olsa olmasada dur kalkta olsa olmasada en fazla yakacağı 450 KURUŞ tur oda zar zor yani. Hadi otomatik olsun 500 KURUŞ yaksın.

Hyundai i30 kullanıyorum arabamın boş ağırlığı 1350 KG.
    1.6 122 HP Benzinli manuel vites.
    Eskişehir gibi bir yerde kullanıyorum düşünün (100 metrede trafik lambası trafik iğrenç)
    Tüketimim 400 KURUŞ'u geçmedi şimdiye kadar.
    Biraz dikkat edersem 360 - 370 KURUŞ'a düşüyor.

Çok yakıyor dediğimiz CRUZE bile 400 KURUŞ'u geçmez.

Aracınızda yada sizin ölçümlerinizde büyük bir sorun var.
    Siz LPG'yi düşünmeden önce bu sorunu nasıl halledeceğinizi düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 20 Haziran 2011; 19:56:39 >

• Evet dostum kesınlikle haklısın herhalde litre bazında yanlışlık yaptıgımı dusunuyorum.60 litre yi renaultun kendı sıtesınde yazan rakamı olarak ele aldım belki daha düşük olabilir.şimdi sana olayı anlatıyım geçenlerde benzinin litresi 4.00 tl ye yakın ken (3.9 kusur olabilir) arabamı tam 200 tl ye fulledım.Zaten çok yaktıgını bildiğim arabamın ortalama kaç tl yaktıgını kaç km yol yaptıgını oğrenmek istedim.İlk once yol bilgisayarında yazan 500km gider gibisine bişeyler yazıyodu.ben buna havada zaten kabul ederım.iyi fena değilmiş diye dusundum.Fakat benzin ışıgı yanana kadar arabamın yaptıgı km (sıfırladım) tam tamına 330 km idi o zaman yaptıgım kaba taslak kafadan yaptıgım hesaba gore arabam 5.70 kuruş yakıyodu fakat benzinde arttı şimdi 60 kuruş olmuşdur diye düşünüyorum.Eğer aracın km si yanlışsa billmiyorum ama yaptıgım km tam tam 200 tl ye 330 km oldu bunu kesınlıkle unutmuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.