Ceed ile Megane arasında gidip geliyordum, iyi ki ceed almışım. Megane için sınıfının premiumu diyen arkadaş, Megane Premium ise Ceed ne? |
Megane 4 1.3tce izlenimlerim (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: foferCeed ile Megane arasında gidip geliyordum, iyi ki ceed almışım. Megane için sınıfının premiumu diyen arkadaş, Megane Premium ise Ceed ne?
Alıntıları Gösterhayırlı olsun güzel tercih bence ancak bu araçlara premium demek doğru olmaz, standart C segment araçlar. kia maalesef hyundai'nin ülkemizdeki politikası yüzünden arka planda kalan bir marka oldu. bu yüzden piyasası zayıf biraz bu araçların, bi megane kadar hızlı satılmaz ancak uzun süreli binici için çok ideal bir model.
Kia özelinde misal 2 hava yastıklı hyundai i20 yerine Kia Rio çok daha dolu bir araba (baz pakette bile 6 hava yastığı standart) nitekim i30 yada elantra yerine yine Kia Ceed yada Cerato çok daha mantıklı bir tercih aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 13 Temmuz 2021; 23:1:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: foferCeed ile Megane arasında gidip geliyordum, iyi ki ceed almışım. Megane için sınıfının premiumu diyen arkadaş, Megane Premium ise Ceed ne?
Alıntıları GösterGüle güle kullanın güzel bir tercih. Bende daha önce picanto ve rio almıştım araçlar iyi Kia yı severim ama bulunduğum ilde ki servisi berbat olduğu için Kia tercih etmemeye çalışıyorum artık.
Yetkili servisin iyi olması çok önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 13 Temmuz 2021; 17:47:4 >
-
Cee'd getir götürünu yapar Megane nin bana gore
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: LaViTzCee'd getir götürünu yapar Megane nin bana gore
Sabah sabah güldürdünüz beni, Allah'ta sizi güldürsün =)
@Klise Adam Aynen belirttiğiniz gibi servis çok önemli. Benim bulunduğum yerdeki servisten çok memnunum.
45 Bin km.de baskı balata değiştirildi garanti kapsamında. 75 bin km.de Volan seti değişecek garantiden.
-
Ben makyajlı kasayı 2 hafta kadar oldu alalı. joy paket edc şanzıman.
Makyajlı kasada görüş paketli ve stepneli geliyor araçlar. biz bir de tesla ekran ile yağmur far sensörlerini eklettik. Gayet güzel oldu.
Ha bir de makyajlı kasada direksiyon deri.
-
Yagnur sensorune far sensoru dahil mi hocam, bir de tesla ekranin markasi nedir? Bir de yagmur sensoru kotu olunca tat vermiyir sizdeki guzel calisiyor mu acaba. Bunlari otomatik/manuel mod gecisleri tek tusla yapilabikiyir mu?
Tesla ekran servis necvox marka takıyor. Bildiğiniz tableti alıp yerleştirmişler. Geri görüş kamerası ve navigasyonu güzel.
Görüş paketinde led ön sis farı ve arka park sensörü var. Stepne de opsiyon değildi. Yalnız lastik tamir kitini almışlar.
Yağmur ve far sensörü 1600 tl fiyat vermişti bayi 1500 e taktırdık. Ama henüz deneyimleme fırsatı bulamadık.
-
hayalimdeki aracı kullanıyorsunuz. bende 21 yasındayım, işe başlayabilirsem kendimi tutup para biriktirip araba almayı düşünüyorum. bu megane olmasa bile eski kasa megane olabilir. mk1 veya 2. kredi çekip almak daha mantıklı fakat hemen borca girmek istemem. ben işe başlayana kadar megane'lar 1 milyon olmasa bari.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-57554940Bhayalimdeki aracı kullanıyorsunuz. bende 21 yasındayım, işe başlayabilirsem kendimi tutup para biriktirip araba almayı düşünüyorum. bu megane olmasa bile eski kasa megane olabilir. mk1 veya 2. kredi çekip almak daha mantıklı fakat hemen borca girmek istemem. ben işe başlayana kadar megane'lar 1 milyon olmasa bari.
İnşallah kavuşursun
Öbür C segmentlerine kıyasla nasıl bilmiyorum, ama 100 KM/h üstüne çıkınca içeride konuşulamayacak kadar ses oluşuyor
quote:
Orijinalden alıntı: Gunpower-stormÖbür C segmentlerine kıyasla nasıl bilmiyorum, ama 100 KM/h üstüne çıkınca içeride konuşulamayacak kadar ses oluşuyor
100 değil de 130 dan sonra baya fena hale geliyor ses..
-
Normalde shell fulsev (katkısız) yakıt alıyordum. Bugün şehirdışına çıkmam gerekti. Depoda boş olunca mecbur opete girdim. Opet benzin net 0,5lt fazla yakıyor. 4,9lt ortalama ile gidip geldiğim yolu aynı tempo işe sadece hava daha sıcak olduğından klima daha yoğun çalışarak 5,4lt ile döndüm.
Ben performans farkı hissetmedim. Zaten motor güçlü, gaza basmamla fişeklemesi bir oluyor. 3-5bg farkı hissedilmez. Az yaktığına göre daha güçleniyor bile olabilir.
Necvox marka yetkili serviste takılan tesla ekranla ilgili güncelleme yapmak istedim.
Ekran kendi halinde gayet güzel ve stabil çalışıyor. Ancak bunu yapmak için uzunca bir süre gizliden gizliye çalışmaya devam ediyor.(Aracı kapatıp gitseniz bile) Uzun kullanımda akü ile ilgili sorun yaşatır mı bilemiyorum.
Araç kontakta değilken ekran hiçbir şekilde açılmıyor illa on moduna alıp öyle çalıştırmanız gerekiyor bence dezavantaj.
Ekran orjinalinde sıradan bir android tablet olduğu için bugün telefondan internet paylaşıp YouTube ve Spotify indirdim. YouTube da ıkına sıkıla videoyu açtı (birkaç denemeden sonra..) videoyu 10 saniye oynatamadan uygulamadan attı. Spotifyda ise hiç çalışmadı. O yüzden dışarda taktırılan 4 GB RAM modelleri daha iyi olabilir garanti bozma gibi bir durum yoksa onu tercih etmenizi tavsiye ederim.
BT ile bağlandığınızda çalan müziğin adını anasayfada göstermiyor. Aynı şekilde radyo kanalının adını da anasayfada göremiyorsunuz. Logolar vs tam çingene işi. 2000lerin başından kalma uydu alıcısı arayüzü gibi tasarımı var. Klima ayarlarına ve radyoya vs geldiğinizde ekranı ikiye bölüyor ve alt kısma iğrenç bir devir ve hız göstergesi geliyor. Ne yapıp ettiysem o berbat göstergeleri değiştiremedim. Belki bir yolu varsa bilen söylesin lütfen inanılmaz göze batıyor ve çok çirkin duruyor. Tripmetre falan olsa yada üst kısım radyo alt kısım klima kontrolleri falan olsa daha güzel olur.
Geri görüş kamerasında klavuz çizgileri var ama orjinal sistemlerde ki gibi direksiyon döndüğünde onlar dönmüyor öyle dümdüz duruyor.
Ekran güneş ışığı altında bile sorunsuz görünürken güneş gözlüğü taktığınızda görünmüyor. Gündüz sürüşlerinde büyük sıkıntı.
Özetle 6-7 bin TL edecek hiçbir yanı yok. Taktırmayı düşünenlere bilhassa yetkili serviste takılan 2 GB ramli necvox ürününü kesinlikle tavsiye etmiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ESER14
Normalde shell fulsev (katkısız) yakıt alıyordum. Bugün şehirdışına çıkmam gerekti. Depoda boş olunca mecbur opete girdim. Opet benzin net 0,5lt fazla yakıyor. 4,9lt ortalama ile gidip geldiğim yolu aynı tempo işe sadece hava daha sıcak olduğından klima daha yoğun çalışarak 5,4lt ile döndüm.
Ben performans farkı hissetmedim. Zaten motor güçlü, gaza basmamla fişeklemesi bir oluyor. 3-5bg farkı hissedilmez. Az yaktığına göre daha güçleniyor bile olabilir.Hocam aşırı sıcakta da yakıt klimadan dolayı o kadarlık artıyor normaldir.
Tüketim ile ilgili güncelleme
Aracı alıp şehiriçine geldiğimde yol bilgisayarını sıfırlamıştım.Bu şehiriçi verisinin büyük çoğunluğu klima açık ışıkta kalkerken yandakilerle kapışma, yokuş tırmanırken devri düşürüp bir anda kökleme(bayılmadan çıkabiliyor mu falan testleri) vs ile geçmişti. Bugün kontrol ettiğimde tüketim 9.8 litre/100 km görünüyordu.
Sonra tekrar sıfırladım ve tamamen sakin sağ şeritten tin tin giderek ölçtüm. 16 km sonunda 6.4 litre veri elde ettim. Çok zorlayıcı hyper miling tarzı değil ama yine de en az fren ve yavaş hızlanmalarla kullandım. Tabi bayram öncesi milletin tatile köye vs gitmiş olması trafiğin normal zamana göre baya az olmasının da etkisi var.
Özetle bu aracı alıcam, uçup kaçıcam ,makas atıp önüme gelenle kapışacam diyene Allah yardım etsin. Sakin sakin kullanırım uzun yolda az tüketimle rahat ederim diyene daha uygun. Agresif kullananlara tüplü 1.6 yada dizel daha uygun görünüyor.
-
2016 1.2 tce megane icon
2019 1.3 tce megane touch fiyatları aynı, kmleri aynı. Hangisini almak mantıklıdır? 2016 iconla 2019 touch arasında ne gibi farklar var nasıl kıyaslayabiliriz?
Benimkide Joy 1.6 arka park sensörü ve sis farı var o yıllarda opsiyon değilmiş demekki bana yetiyor lpg sistemide var 8 lt yakıyor performans kötü ama yapacak bişey yok araç bu yani
1.6 alacak varsa lpg uyumu yok subaplar magnezyum ben çelik sübap taktirdim şuan iyi
Ve 5 ileri olması kötü
Bende yaklaşık 1 ay önce 2021 0 km 1.3 tce edc joy aldım.
Önce dış tasarımdan başlayalım makyajlanmış güzel olmuş agresif duruyor ön tamponda orj lip görüntüsü olmuş.
İç tasarım klasik megane. İçi çok geniş koltuklar çok rahat bagaj kocaman. Ön konsol demode. Plastik aksam dokunulan yerler genelde yumuşak ama kaliteli değil
Motor çok atik gerçekten performanslı. Benim aracım 300 km de geçenlerde 150km kadar yol yaptım ort hız 28 ile dur kalk olmadan 70 i geçmeden 5.4 e kadar indirdim. Ama bir tsi motor kadar az yakmasını kimse beklemesin
Şanzıman 7 ileri 6 ileriden farklıdır dedim ama yok. Motorda turbo boşluğumu var 1 den 2 ye atarken mi kararsız var bişey ama daha çözemedim :)
Golf 1.2 tsi dsg den bu araca geçtim , golfteki motor şanzıman uyumu bu araçta yok. Edc hızlı vites değiştiriyor mu ? Evet değiştiriyor ama dediğim gibi o rijitlik yok.
Edc 7 ileri de olsa dsg değil.
Donanım olarak 4 cam otomatik hız sabitleyici kol dayama start stop park sensörü var. Benim en çok ihtiyacım olanlar buydu o yüzden joy üzmedi
Sonuç parasının arabası, rakipleri daha pahalı ve atmosferik motor cvt iken bu araç turbo benzinli çift kavrama şanzıman. Bir daha olsa megane tercih eder miydim ? Evet ederdim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hayırlı olsun aracınız 2021 modeli galericiden mi buldunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X