Arkadaşım crazyarif kullanıcı adlı arkadaşın verdiği linkteki ilan zaten kendilerinin aracı. 19.000 liraya çok rahat megane II 1.6 authentic veya Megane I 1.6 Dinamik bulabilirsiniz.
Kit konusuna gelince de pahalı olan kalitelidir demiyorum,ama kaliteli olan da belli bir parayı hak ediyor.
quote:
Orjinalden alıntı: hellix
yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ama yazmaya devam edelim bilinçlenelim kafamdaki araba yavaş yavaş şekilleniyor megane1 1.6 16 valf benzin/lpg 100.000 km altı abs, klima vs... lpg konusu çok önemli bence eski brodwayıma voltran marka taktırmıştım yerli malı diye avrupa malı olan diğer marklarda olan ISO vb tüm standartlar vardı ama taktırdığım servismi adi hortum kullandı yoksa o markayla berabermi geliyor bilmiyorum benzin otomotiğinin ordaki kablolarıda değiştirmişler bir kaç ayda hortum resmen dağıldı benzin damlatmaya başladı, egzost manifoldunun oraya, verilmiş sadakam varmış bu kadar mı adi mal kullanılır allahtan farkettim en kaliteli hortumla değişdirttim başka bir yerde bi daha o servise uğramadım bu arada her iki servisde yetkili servis değil crazyarif'in verdiği linkteki fiyatı nasıl buldunuz arkadaşlar çok yüksek değilmi o fiyata renoda bile sıfır araba var insaf http://www.sahibinden.com/kaportada_boyanan_degisen_parcasi_yok!_79_000de_coktemiz_1_6full-91WQQaXQQ7038179WQQpXQQdisplayitem&keyword=7038179
bizim aracın dinamikten çok bir eksiği olduğunu düşünmüyorum, zaten satmaktan vazgeçtik lpg taktıracağımız için, ama bu fiyat varken de telefonda 18500'e indiğimiz adam 18250'ye alırım diye konya beyşehir'den geldi babam olmaz deince inat etti gitti bir gün sonra tekrar aradı ama o iş geçti artık kısmet değilmiş dedik
bu kadar temizini ve az kilometre yapmış aracı bulana hayırlı olsun o fiyata renault'ta sıfır araba var cümlesine şaşırdım, siz passat ilanına bakıyorsunuz ve o fiyata sıfır polo var diyorsunuz, konya esnafı olsa git onu al o zaman derdi
Fiyat olarak bir birine yakın ise Megane II almanı öneririm.Fiyat farkı çoksa Megane I tercih edilebilir.Yanlız anlamadığım araçlar nerdeyse aynı kefeye koyulmuş tartışma yaratmak istemiyorum o yüzden kendi görüşümü yazayım.Arada performans hariç bence uçurum var.Megane II'nin frenleri ve sessizliği bile tek başına tercih sebebi olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: fottili
Fiyat olarak bir birine yakın ise Megane II almanı öneririm.Fiyat farkı çoksa Megane I tercih edilebilir.Yanlız anlamadığım araçlar nerdeyse aynı kefeye koyulmuş tartışma yaratmak istemiyorum o yüzden kendi görüşümü yazayım.Arada performans hariç bence uçurum var.Megane II'nin frenleri ve sessizliği bile tek başına tercih sebebi olabilir.
Megané II çok fazla problem çıkaran bir araç olarak bilinmekle beraber megané I'in frenleri de çok iyidir. eğer bir uçurum varsa o da donanım farkından kaynaklanıyor. Ayrıca malesef megané I de II de çok fazla motor sesi alıyor.
megane 1 cok ıyı yaa herseyıyle tam araba. ama yenı araba al 2 al yakında 3 cıkar onu al
megan 1 kesinlikle çok güzel bir araba ama 2 için bişey diyemicem beğenmeyen ve sorunlu olduğunu söyleyen çok insan var...
arkadaşlar 2001 1.6 16 v megane sahibiyiimm,performansından çok memnunum vallaa,özellikle uzun yoldaaa,rampalardaa hiçte zorda bırakmadı benii,performansı süper bencee,bundan önceki arabam 2004 megane 2 idi,bu araçla hız yapmaya korkuyodum doğrusuuu,özellikle virajlardaa çok savuruyooo,ama meh-gane 1 de böle bi sorun yok bencee
quote:
Orjinalden alıntı: oriii14
arkadaşlar 2001 1.6 16 v megane sahibiyiimm,performansından çok memnunum vallaa,özellikle uzun yoldaaa,rampalardaa hiçte zorda bırakmadı benii,performansı süper bencee,bundan önceki arabam 2004 megane 2 idi,bu araçla hız yapmaya korkuyodum doğrusuuu,özellikle virajlardaa çok savuruyooo,ama meh-gane 1 de böle bi sorun yok bencee
haklısınız megané I özellikle rampalarda çok iyi gidiyor, pozantı-adana otobanında tekire doğru çıkarken 100'ün altına inmedi araba ben neden gitmiyor diyordum ki babam oğlum seni geçen araç oldu mu hiç dedi?
quote:
Orjinalden alıntı: crazyarif
quote:
Megané II çok fazla problem çıkaran bir araç olarak bilinmekle beraber megané I'in frenleri de çok iyidir. eğer bir uçurum varsa o da donanım farkından kaynaklanıyor. Ayrıca malesef megané I de II de çok fazla motor sesi alıyor.
Ya yapma arkadaşım biri 38 metrede diğeri 42 metrede duruyor.Ses olayına kesinlikle katılımıyorum megan 2 bariz daha sessiz hemen her gün bindiğim araçlar.Ben megane 1 den 2 ye bindiğimde daha üst sınıf bir araca binmiş gibi oluyorum.Kaldıki mıcırlı asfaltta bu fark çok daha bariz hissediliyor.Bir tek performans konusunda dediklerinize katılırım onun dışında malesef duygusal davranıyorsunuz.
Tabiki kendi arabanı Megane I üstün diye sıkacaksın
Arızalı diye yazanlar nasıl bir kronik arızası varmış söylesinlerde bilgilendirsinler arıza diye yazıp geçmeyin
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: crazyarif
quote:
Ya yapma arkadaşım biri 38 metrede diğeri 42 metrede duruyor.Ses olayına kesinlikle katılımıyorum megan 2 bariz daha sessiz hemen her gün bindiğim araçlar.Ben megane 1 den 2 ye bindiğimde daha üst sınıf bir araca binmiş gibi oluyorum.Kaldıki mıcırlı asfaltta bu fark çok daha bariz hissediliyor.Bir tek performans konusunda dediklerinize katılırım onun dışında malesef duygusal davranıyorsunuz.
ben megané I'in frenleri II'den daha iyidir demedim ki arkadaşım, 42 metre kötü bir değer mi? ben motor sesi demiştim yol sesi konusunda haklı olabilirsiniz, o da lastikle de çok ilgili bir konu. duygusal davranacağımı sanmıyorum megané II ısrarla istediğim, megané I de bir türlü sevemediğim alışamadığım bir araçtır ama yiğidi öldürsek de hakkını vermek gerek
kardeş ben megan 1den karar kılmanı isterim ama ne alırsan al özellikle 2ci elde amanha man dizel alma bu araçlarda dizel biraz sorunlu helede aldığın vatandaş hor kulanmışsa çok başın ağrır kardeşim.şimdi birşey diyeceğim ama sakın bunu kendi aarcım die dediğimi sanma kardeşim.temiz bir laguna 1 inan megan 1 dende 2 dende iyidir.2001 ila 2002 alman tafsiyem olur.detaylı laguna hakkında bilgi almak için bizim paylaşım konu başlığımıza gel bilgi al istersen kardeşim.teşekkürler
megane II tabiki
2 aydır megane I 2003 1.6 16v 51000km. kullanıcısıyım. Severek kullanıyorum. Yakıtı bence ekonomik. Rahat araba.
arkadaşlar megane1 ise neden megane1, megane2 ise neden megane2 bu eksende yorumlarınızı bekliyorum, megane3 piyasaya çıkınca bu iki modelin piyasasını nasıl etkiler, ayrıca sahibindencom ve arabacomdaki fiyatları nasıl buluyorsunuz, iyi bir ikinci el arabayı en uygun fiyata ve performsa sahip olabilmem için nelere dikkat etmeliyim bu yaza nasıl olsa arabasız girdim sayılır inşallah bi dahaki yaza iyi bir megane ile girmek istiyorum onun için zamanımız bol, sizin için basit bir tavsiye bilmeyen biri için çok önemli olabilir, unutmayalım bilgi paylaşıldıkça çoğalır, paylaşımlarınız için teşekkürler...
şöyle bir durum var, megané I şu anda türkiye'de efsane corolla'nın yerini almış durumda. bu kriz ortamında 18.999 ytl'ye ilanı olan arabamız için dün babamı 3 kişi aramış. biz de vazgeçmiştik ilanı pasif yaptım. bugün de bir kişi daha aramış 18.000 veren var ancak araba bize lazım şu aralar ve temiz araç bulmak kolay olmuyor bunu 5 ayda bulabilmiştik 5 ayda emanet araba falan zor olmuştu. bence piyasası olan bir araç. zaten temiz hatasız araç her zaman alıcı/satıcı bulur önemli olan değerinde alınıp satılması
Arkadaşlar bende kararsızım megane almayı düşünüyorum tercihim megane 2 idi ama bazı tanışlar megane 1 al diye tavsiyede bulundular oysaki bende megane 2 ağır basıyor özellik olarak görsellik olarak , babamında tercihi nedense megane 1 bazıları 1 tavsiye ettiği için benim kafama takılan sorular burada cevaplanmamış 2 lerdeki kronik rahatsızlık nedir? Sağlamlık bakımından hangisi daha iyidir.İçerisine aldığı ses durumu nasıldır?
sağlam bir hortlama gelmiş başlığa, 2'nin ilk çıkanlarının sorunları çok, ama faz II'lerde düzelttiler çoğunu, I'in ise son çıkanları olduğundan sorunları hataları giderilmiş araçlar,
sağlamlık derken çok geniş bir kavram olmuş, kullandıkça yıpranması mı, kazalardaki direnimi mi, motor ömrü mü açarsan biraz daha iyi olur, yol sesini megané I çok alıyor, gerçi lastikleri değiştirince baya azaldı bizde de ama yeni araçlardan çok daha fazla alıyor, II fena değil
quote:
Orijinalden alıntı: AlP3R67
Arkadaşlar bende kararsızım megane almayı düşünüyorum tercihim megane 2 idi ama bazı tanışlar megane 1 al diye tavsiyede bulundular oysaki bende megane 2 ağır basıyor özellik olarak görsellik olarak , babamında tercihi nedense megane 1 bazıları 1 tavsiye ettiği için benim kafama takılan sorular burada cevaplanmamış 2 lerdeki kronik rahatsızlık nedir? Sağlamlık bakımından hangisi daha iyidir.İçerisine aldığı ses durumu nasıldır?
98 yılında 1.6 motor megane aldık sıfır (99 model).
2009 yılında brc marka lpg taktırdık neden bu kadar geç diyeceksin şimdi. cevap vereyim çünkü araba yakıt konusunda tasarruflu. ama ne kadar tasarruflu da olsa benzine yapılan astronomik zamlara dayanamadık. araç 1 litre lpg ile ş.dışı 12-12.5 km yol gidiyor, şehir içi 8,5 civarı yol gidiyor. şehir içinde çok lpg yemesinin sebebi benim bulunduğum ilçeden kaynaklanıyor, 3 km'lik yol için kullanıyorum ve vites 3'e bile çıkabileceğim bir yol değil hep vites1 ve 2'de kullanmak zorunda kalıyorum. genel olarak elektronik aksamında bir problem yaşamadık, bu da bizi memnun etti. motorundan söz etmeme gerek yok heralde ama bilmiyorsan söyle ondan da bahsedeyim.
arabayı aldığımızın 1. yılında bir kaza geçirdik yaklaşık 80 ile giderken (eşşeğe çarptık ). arabanın ön tarafı bildiğin çöktü ama içerdekilere hiç bir şey olmadı hatta bu kazanın sarsıntısını arkada oturan ben hiç hissetmedim bile babamın ani fren yaptığını zannettim. servise gittik adamlara bu ne biçim araba felan dedik, adamlar işin gerçeğini bize anlattılar. meğerse arabanın yapısı öyleymiş, herhangi bir kaza anında bütün yükü üzerine alıp içerdekilerin güvenliğini sağlıyormuş ve bu yüzden 99 yılında euro ncap testlerinde en güvenli araç seçilmiş.
yani diyeceğim şu ki uzun süredir megane 1 kullanıyoruz, bir çok defa fırsatımız olmasına rağmen arabamızı değiştirmeyi aklımızdan geçirmedik.
ben megane 2 de kullandım ama fazla değil (sadece 10 km :D ). onunla ilgili diyebileceğim tek şey kullanımınn megane 1'den rahat olduğu, direksiyonu daha yumuşak, kalkışları çok kolay oluyor özellikle acemi biri için. ben senin yerinde olsam megane 2'si olan bir arkadaş bulur arabasını iyice inceler öyle karar veririm. megane 2'nin görünümünün daha modern olduğunu görüyorum. ama megane 1'in karizmasının yeri de farklıdır benim için.