arkadaşlar megane1 ise neden megane1, megane2 ise neden megane2 bu eksende yorumlarınızı bekliyorum, megane3 piyasaya çıkınca bu iki modelin piyasasını nasıl etkiler, ayrıca sahibindencom ve arabacomdaki fiyatları nasıl buluyorsunuz, iyi bir ikinci el arabayı en uygun fiyata ve performsa sahip olabilmem için nelere dikkat etmeliyim bu yaza nasıl olsa arabasız girdim sayılır inşallah bi dahaki yaza iyi bir megane ile girmek istiyorum onun için zamanımız bol, sizin için basit bir tavsiye bilmeyen biri için çok önemli olabilir, unutmayalım bilgi paylaşıldıkça çoğalır, paylaşımlarınız için teşekkürler...
dostum biri diğerinin yerine çıkmış bir araçtan bahsediyoruz haliyle her açıdan megane II üstün performans için konuşmuyorum çünkü o alacağın arabaya göre değişir karar vermek için önce bir megane I e bin şöyle iyice bak sür sonra in bir de megane 2 ye bin iyice bak sür fark bariz zaten
Tabikide Megane 2
99 model megan1 ve 2004 model megan2 kullanmış biri olarak görüşümü açıklayayım. genel anlamda yeni her zaman yenidir.bizimde aracı değiştirmedeki en önemli sebebimiz yollarda gördüğümüz görsel albenisi daha yüksek olan megan2 ler olmuştu.ancak megan2 nin sıfırı çok hareketli olduğu gibi ikinci elide çok hareketli.temiz bir araç bulmak için çok uyanık olunmalı. arkadaşlar ben megan1 deki malzeme kalitesini megan2 de göremedim.megan2 daha basit kalıyor bana göre iç malzeme kalitesi olarak.kapı kollarındaki soyulmalarla ilgili forumda bir grup var bildiğim kadarı ile. kronik sorunlardan bahsedilmiş bence bunlardan bir tanesi megan2 nin kartı.yedek kartlarda sorun çıkma ihtimali çok yüksek ve serviste maliyeti en az 300 tl (başıma gelmişti) makyajlı kasayı bilmiyorum ama benim 99 model virajlarda ve yüksek hızda pek güven vermiyordu.megan2 de ise şürüş daha güvenli.
Bence fiyat performans servis ve yedek parça ikinci elde kolay elden çıkarma aracı alırken dikkat edilecek hususlar yoksa her araç ve markanın dezavantajları var.neticede kul yapısı .
fazla km yapmış darbeli değişeni boyası olan donanımları eksik çalışan ya da hiç çalışmayan megané II almaktansa temiz kullanılmış I almak daha mantıklıdır, ama aynı temizlikte I ve II için tabi ki de II olur
Megane I daha tok bir arabadır.
Megane 2 tercih edilmelidir. Artık megane 3 çıktı. O kasa iyice eskidi. Değer düşüşü daha hızlı olacaktır. Araç iyi olabilir. Ama ne yazıkki toyota corolla gibi efsane olmuş bir modelde değil. Satarken megane 2 ye göre daha fazla zarar ettirecektir. Ayrıca teknoloji ve güvenlik olarakta eski bir araç.
megane 1 al nerde ondakı süspansıyon nerde ondakı oturaklık megane 2 tahta gibi araba benım gozumde ama bılmıyorum varmı megane 2 nın ıthalı varsa alabılrsın dizel iyiidir ama 2. elde ben asla dizel almam hoşafı cıkmıs oluyo dızeller
birde saana tavsiye 1 alacaksan herzmnkı klasık bal köpügü yerine beyaz yada gri al derım
quote:
Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS
megane 1 al nerde ondakı süspansıyon nerde ondakı oturaklık megane 2 tahta gibi araba benım gozumde ama bılmıyorum varmı megane 2 nın ıthalı varsa alabılrsın dizel iyiidir ama 2. elde ben asla dizel almam hoşafı cıkmıs oluyo dızeller
birde saana tavsiye 1 alacaksan herzmnkı klasık bal köpügü yerine beyaz yada gri al derım
megane 2 megane 1 in yanında tahta diyerek tarihe geçtiniz ne diyim allah yardım etsin bizim komşunun oğlu da bi ara böyle olmuştu ona da çok üzülmüştüm
ya onun yanında dedım yoksa oda boş bir araç degıl yoksa megane 2 yakıt açısından daha cimri adı ustunde 2 yanı daha yenı ona bir diyecegım yok sadece çok rahattı orasıını çok severdım kasanın duruşuda öyle ama megane 2 heryerde olldu 3 te öyle ama megane 1 hala o asilliğini koruyor tahta benzetmesı mecaziydi yanlıs anlamayn
quote:
Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS
ya onun yanında dedım yoksa oda boş bir araç degıl yoksa megane 2 yakıt açısından daha cimri adı ustunde 2 yanı daha yenı ona bir diyecegım yok sadece çok rahattı orasıını çok severdım kasanın duruşuda öyle ama megane 2 heryerde olldu 3 te öyle ama megane 1 hala o asilliğini koruyor tahta benzetmesı mecaziydi yanlıs anlamayn
noktalama işareti kullan kardeş. Bizde 98 2.0 rxt megane 1 var.0 almıştık aracı ve 68 bin km de.Yemesine yiyiyor ama 12 yılda 68bin km yaptık zaten.Maddi durumumuz şükür iyi ama bu aracı değiştirmek aklımızın ucundan geçmiyor çünkü tüm beklentilerimizi karşılıyor.2.0 lar özellikle uzun yolda çok iyi ve 1.6 ya yakın bir yakıt tüketimi var uzun yolda.Şehir içi ise km de 40-50 kr arası yiyiyor ama pekte umrumuzda değil.Ben megane 2 de kullandım 1.6 otomatik.Bilmiyorum otomatikten midir ama bizim arabanın çekişi ile karşılaştırılamaz.Tiptronik de denedim çok çok farklı.İç ve dış görünüm olarak megane 2 çok hoşuma gidiyor.Ben olsam megane 2 yönelirdim ve çok kullanıcaksam 1.5 dci ye yönelirdim.Ama bizim gibi keyif için kullanıcaksanız dizel almanın bir anlamı yok.
kardeş kesınlıkle megane 1 derim bırde rengı beyaz olursa tadından yenmez :D bızdede scenic vardı 99 2010 ocakta sattık sııfır almısdık oxmanda 2.0 rxt güzeldı ama yedıgı benzının hakkını vermıyordu 54.000 deydı adamlar çok sevındıler alan adamlar ınternete koymusdum adam msj attı aksamına kayserıden uctumu artık napıtysa geldı danımarka kronu verdı hatta borc bulmus çok sevındı sevıncınden pınarbaşı yolunda 3 takla attı :/ satmıs olmama ragmen çok üzüldüm gecenın 3 uydu tlf açmaları bana 2 de kaza yapmıslar direk yola cıkmıslardı şimdi birşey soracagım konunun akışını bozmayayım ama araç annemın uzerıneydı ve olay 3 ay gectı vew adam hala devırını alma nıyetınde degıl kayserıye gıtmısdım ısım vardı devır parasını ben üstlendım buseferde araba devletın barıyerıne zarar verdıgı ıcın 430 tl ceza sı cıkdı adamda bunu ödeyemedı sonraya kaldı ve 3 ay oldu ne yapmalıyım bu arada arabanın ocak taksıtını ben yatırmısdım senet almısdım onun ıcınde 5.ay vadeli 400 tl sımdı hazıran taksıtıde gelıyor nasıl yapayım adam işin rengını degısdırdı harcadıgım parayhı ver gerı verım arabayı flan filan şimdi 1 hafda daha bekleyecegım almassa devırı çektırmeyı düşünüyorum antepteyim herhangı bır prosedürde yok aldıgına dahi bir kagıda anlasma yazmısdık asılınıda orjınalınıde almayı unutms sevıncınden kımlık fotokopisi ruhsat fotokopsi flanda var bende mecbur kaldım sizce nasıl bir prosedur olur çekdırebılırmıyim. /ltfen yaptıgın yanlış falan demeyin orda birine çarpsa birşey çevırılse o arabayla benım ailemın başı belada kalacak tanmam etmem adamı 1 gün içinde oldu 10 yıllık kullandıgımz araba lütfen bir akıl verin kafam çok sıkıntıda bundan dolayı...
lütfen konuyu gidişatını değiştirdigimi sanmayın zaten başda konu ıle ılgılı dusncemı soledım bnım konum ıcınde yenı konu acmak ısdemedım
arkadaşlar ben megane1 dedim 2001 1,6 16V RXT modelini seçtim yaklaşık bir senedir biniyorum buraya yazmayı ihmal etmişiz kusura bakmayın en azından benim gibi ikilemde kalanlara yardımcı oldunuz yorumlarınız için teşekkürler arabamdan çok memnunum iyikide almışım
megane II tabiki
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme