Şimdi Ara

MEGANE II KULÜBÜ(100+) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
4
Favori
98.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 megane 2 kaset çaları değiştirmek istiyorum. 2004 üstü meganların cd çaları uyuyomu internette birkaç tane cd çalar buldum ama uyumlu araçlarda 2005-2006-2007-2008 megane 2 yazıyo... konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_kose

Arkadaşlar 2004 megane 2 kaset çaları değiştirmek istiyorum. 2004 üstü meganların cd çaları uyuyomu internette birkaç tane cd çalar buldum ama uyumlu araçlarda 2005-2006-2007-2008 megane 2 yazıyo... konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum...

eğer renk uyuyorsa yani siyahsa makyajlı modellerinki de uyar hocam senin araca ama kimisinin dışı siyah değil bej renk kaplı oluyor onlar da renk uyumsuzluğundan olmaz yoksa teyp ve cd çalar aynı amaç renk uyumu
  • 2005 Civic LS 50.000KM de sattım, 6 ay sonra 2004 MeganeII Dyn. Sedan Tiptronic 98.000 KM aldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chenell

2005 Civic LS 50.000KM de sattım, 6 ay sonra 2004 MeganeII Dyn. Sedan Tiptronic 98.000 KM aldım...

nasıl memnunmusun hocam civic le bir karşılaştırma yapailir misin bir de kulübe ekliyeyim değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_-0zZie-_| -- 5 Mayıs 2010; 20:36:57 >
  • ARKADAŞLAR BENDE ARANIZA YENİ KATILDIM MEGANE II 2007 PRİVİLİGE siyah .Yarin satis alicam insallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebossa

ARKADAŞLAR BENDE ARANIZA YENİ KATILDIM MEGANE II 2007 PRİVİLİGE siyah .Yarin satis alicam insallah.

hoşgeldin şimdiden hayırlı olsun
  • Kusura bakmayın Forumda dolaşıyorum hep ama bu tarafa birdaha uğramamışım. Tabiiki beni de kaydedebilirsin.
    Neyse, Civici satma nedenim daha konforlu bir araba almak idı. Ama iş güç arya girdi 2.el alamadım. 0 a da para vermek istemedim.
    2004/9 ayda aldığım hondamdan memnundum. Sattığım süreye kadar 50.000 km yaptım, 5 yılda periyodik bakımları dışında tek kuruş ilave masraf yapmadım. Garanti süresi yıl olarak dolduktan sonra sanayide ustama götürdüm hep. Yani masrafsız bir araçdı. Hatta sattığımda orijinal aküsü ve Orijinal lastikleri (Dunlop) üzerinde idi ve hala pek eski görünmüyordu. İç aksamı döşeme, diğer aksesuarları daha basit ama sorunsuzdu.
    Megane2 hondaya göre bir çok özelliğe sahip. Far sensörü, yağmur sensörü, hava yastıkları, radyo hoparlörler vs. bu aksesuarlar ve özellikler civic de olsa, accord olurdu:) koltuğundan döşemesine daha kaliteli malzemeli. Sürüşü daha oturaklı ve sessiz. Performansı da otomatik olması nedeniyle farklı geldi başlarda, ama hondadan aşağı kalır değil. Frenler çok çabuk tepki veriyor. Klima hondada manueldi.
    Eksiler... aldığımın 2.günü silecek motoru bozuldu 250TL ilave ettik maliyete, bir de şu dikkatimi çekti. Meganı arkadaşım benden tam 1 yıl önce 2003/9 ay 31.000 tl gibi fiyata almış, ben hondayı 2004/9 ayda 27.000 tl ye almıştım, satarken ben 22.000 tl ye, o ise bana meganı 18.500 tl ye sattı.
    Ama megan 2.elde bu fiyatta alıcısına bir çok özellik sunuyor ki ben memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: chenell

Kusura bakmayın Forumda dolaşıyorum hep ama bu tarafa birdaha uğramamışım. Tabiiki beni de kaydedebilirsin.
    Neyse, Civici satma nedenim daha konforlu bir araba almak idı. Ama iş güç arya girdi 2.el alamadım. 0 a da para vermek istemedim.
    2004/9 ayda aldığım hondamdan memnundum. Sattığım süreye kadar 50.000 km yaptım, 5 yılda periyodik bakımları dışında tek kuruş ilave masraf yapmadım. Garanti süresi yıl olarak dolduktan sonra sanayide ustama götürdüm hep. Yani masrafsız bir araçdı. Hatta sattığımda orijinal aküsü ve Orijinal lastikleri (Dunlop) üzerinde idi ve hala pek eski görünmüyordu. İç aksamı döşeme, diğer aksesuarları daha basit ama sorunsuzdu.
    Megane2 hondaya göre bir çok özelliğe sahip. Far sensörü, yağmur sensörü, hava yastıkları, radyo hoparlörler vs. bu aksesuarlar ve özellikler civic de olsa, accord olurdu:) koltuğundan döşemesine daha kaliteli malzemeli. Sürüşü daha oturaklı ve sessiz. Performansı da otomatik olması nedeniyle farklı geldi başlarda, ama hondadan aşağı kalır değil. Frenler çok çabuk tepki veriyor. Klima hondada manueldi.
    Eksiler... aldığımın 2.günü silecek motoru bozuldu 250TL ilave ettik maliyete, bir de şu dikkatimi çekti. Meganı arkadaşım benden tam 1 yıl önce 2003/9 ay 31.000 tl gibi fiyata almış, ben hondayı 2004/9 ayda 27.000 tl ye almıştım, satarken ben 22.000 tl ye, o ise bana meganı 18.500 tl ye sattı.
    Ama megan 2.elde bu fiyatta alıcısına bir çok özellik sunuyor ki ben memnunum.

teşekkürler hocam karşılaştırdığın için kulüp listemize de ekliyorum hoşgeldin

• 2006 megane II hatchback 1.5 dci sportway beni de ekleyin arkadaşlar! ikametgah ise izmir-manisa:D
  • Arkadaşlar 2008 model Dynamİque donanım listesini nerden bulabilirim veya elinde olan paylaşabilir mi?
  • Selamlar bende geldim 2004 den beri focus kullanıyorum birden bişey oldu ve bende megane 2 sahibi olmak istedim ve aranızdayım.

Megane II Dynamique 1.6 hatchbak cam tavan
  • quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

Orijinalden alıntı: luciferion1907

quote:

Orijinalden alıntı: |_-0zZie-_|

quote:

Orijinalden alıntı: luciferion1907

arkadaşlar megane II hb modelinin cam tavanlısını tavsiye eder misiniz? çok beğeniyorum.. inşallah tavsiyeleriniz üzerine aranıza katılacağım..

kaç model arıyorsun bütçe nedir dizel mi benzinli mi olacak

bütçem 20, bilemedin 21 bin lira. benzinli ya da dizel farketmez hocam..

biraz baktım ve şu araç baya temiz duruyor şahsen tavsiye ederim güzel bir araç

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&messageID=39422268&toStyle=tm

@redline_59

hoşgeldin hocam ekledim

@muratcolak55

valla hocam bence en iyisi bir servise götür aracı ya da megane II bölümü başlığında sor bir de belki arkadaşlar çözümü biliyorlardır

linke tıklayınca cevap sayfası açılıyor hocam..

• Uzun zamandır takip ediyordum ancak aranıza katılmak bugüneymiş. 2005 Model egane 2 Hb. 1,4
  • öncelikle kusura bakmayın bir müddettir giremiyordum ancak girebildim

@yasinaslan,ctr16,eser_83

üçünüzde hoşgeldiniz arkadaşlar şimdi ekledim

@ctr16

dostum mümkünse 2004 focusunla şimdi ki aracını karşılaştırır mısın?

@My Style_

dostum 2008 modellerde dynamique yok privelege var ama onun da donanım listesi elimde yok

@luciferion1907

üstad kusura bakma yanlış linki kopyalamışım ben sana araç şu olcak

ama otomatik
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-dynamic-ii-full-lpg-li-tiptronic/detay

bu da 2.0 motor otomatik

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-megane-megane-ii-dynamique-2-0-16v-triptronik/detay

• Öncelikle şunu söylemek istiyorum güzel bir paylaşım paltformu olmuş ve çok güzel bilgilere ulaşabiliyorum.

2004 yılında sıfır almış olduğum focusumla 115.000 km yol yaptım. (Benzinli 1,4 ) 15000 km de bir yetkili serviste standart bakımlarını yaptırdım ortalama bugünkü fiyatlar ile 180tl ile 200 tl atasında bir bakım maliyeti oluyordu.İnanılacak gibi değil ama sadece 90.000 de triger değişimi yapıldı bunun dışında hiç ama hiç arıza yapmadı ve bakım harcamaları dışında hiç bir masrafı olmadı.Birde 60000 km. civarında 4 lastik almıştım okadar.
    İç malzeme kalitesi açıkcası megane dan daha iyiydi.Sessiz bir sürüş sağlaması ve bozuk yollardaki süspansiyonunun oldukça iyi olması ve içeriye çok fazla yansıtmaması en sevdiğim özellikleriydi.60 lt lik depoya sahipti ve uzun yolda çok yüklenilmediği taktirde (120 km'yi geçmemek kaydıyla ve uzun süreli 90-100 km arası sürüldüğünde) 800 km. menzile sahipti.Otobanda çıkmış olduğum en yüksek hızda hafif rampa da 200 km oldu.

Ama şunu atlamamak gerekiyor. Bindiğim araba Focusun en baz modeli olan ve en boş modeliydi. Araçta abs fren sistemi dahi yoktu. Sadece ön camlar elektrikli ve 2 adet airbag vardı. Kliması analog ve birkaç tane düğme ile arabanın heryerine kontrol edilebiliyordu.Bu yüzden arızalanabilecek pek birşey yoktu. Bu yüzden hiçte arıza yapmadı dertsiz bir arabaydı.Kronik sorunları olan bir araçta değildi açıkcası.

Bende günün teknolojik araçlarında olan donanımlara özendiğimden dolayı ve fiyat faydası donanım olarak en iyi olan megane 2'yi tercih ettim.
    Aracımda aradığım hemen hemen herşey var. Çok lüks bir araca biniyor hissi uyandırıyor bende. Zaten benden çok daha iyi bildiğiniz için anlatma ihtiyacı duymuyorum ama megane 2 'nin en dolu modeli olduğunu söyleyebilirim.Henüz 9 gündür kullanıyorum ve uzun yola çıkmadım.Ama şimdilik izlenimlerin olumlu yönde. Focustan daha oturaklı açıkcası seriliği çok fazla nede olsa 1.4 75 hp den 1.6 115 hp ye geçtik. Yakıt tüketim verisi tamamı şehir içi (sıfırladım ve 900km yol yaptım) 8.2 lt. fena değil. Özellikle cam tavan olayıni hiçbirşeye ama hiçbirşeye değişmem. O çok ayrı bir dünya ve çok büyük bir zevk. Aracın tüm bakımları yetkili serviste yapılmış ve bahsettiğiniz sorunları benden önceki sahibi yaşamışmı bilemiyorum ama umarım ben çok yakın bir zaman diliminde yaşamam.

Ancak şunu demek istiyorum. Nekadar çok özellik ve aksesuar isterseniz okadar çok arızalanma riskini göze almak gerekir. Bu da extra maliyet demektir.Ben bunu göze alarak tercihimi yaptım.

Şimdilik henüz çok yeni megane 2 kullanıcısı olduğum için bu konudaki yorumlarım şimdilik bu kadar. Ama kullandıkça deneyimlerimi olumlu olumsuz burada aktarmaya çalışacağım.

Aranızda olmaktan çok mutluyum ve arabamı çok seviyorum ve geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum keşke çok daha önce megane 2 sahibi olsaydım diyorum. Paylaşımlarınızdan dolayıda hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok faydalı bilgilere buradan ulaştığımı ve sizlerin sayesinde çok kısa sürede bilgilendiğimi söylemek istiyorum.

Artık buralardayım görüşmek üzere

• quote:

Orijinalden alıntı: ctr16

Öncelikle şunu söylemek istiyorum güzel bir paylaşım paltformu olmuş ve çok güzel bilgilere ulaşabiliyorum.

2004 yılında sıfır almış olduğum focusumla 115.000 km yol yaptım. (Benzinli 1,4 ) 15000 km de bir yetkili serviste standart bakımlarını yaptırdım ortalama bugünkü fiyatlar ile 180tl ile 200 tl atasında bir bakım maliyeti oluyordu.İnanılacak gibi değil ama sadece 90.000 de triger değişimi yapıldı bunun dışında hiç ama hiç arıza yapmadı ve bakım harcamaları dışında hiç bir masrafı olmadı.Birde 60000 km. civarında 4 lastik almıştım okadar.
    İç malzeme kalitesi açıkcası megane dan daha iyiydi.Sessiz bir sürüş sağlaması ve bozuk yollardaki süspansiyonunun oldukça iyi olması ve içeriye çok fazla yansıtmaması en sevdiğim özellikleriydi.60 lt lik depoya sahipti ve uzun yolda çok yüklenilmediği taktirde (120 km'yi geçmemek kaydıyla ve uzun süreli 90-100 km arası sürüldüğünde) 800 km. menzile sahipti.Otobanda çıkmış olduğum en yüksek hızda hafif rampa da 200 km oldu.

Ama şunu atlamamak gerekiyor. Bindiğim araba Focusun en baz modeli olan ve en boş modeliydi. Araçta abs fren sistemi dahi yoktu. Sadece ön camlar elektrikli ve 2 adet airbag vardı. Kliması analog ve birkaç tane düğme ile arabanın heryerine kontrol edilebiliyordu.Bu yüzden arızalanabilecek pek birşey yoktu. Bu yüzden hiçte arıza yapmadı dertsiz bir arabaydı.Kronik sorunları olan bir araçta değildi açıkcası.

Bende günün teknolojik araçlarında olan donanımlara özendiğimden dolayı ve fiyat faydası donanım olarak en iyi olan megane 2'yi tercih ettim.
    Aracımda aradığım hemen hemen herşey var. Çok lüks bir araca biniyor hissi uyandırıyor bende. Zaten benden çok daha iyi bildiğiniz için anlatma ihtiyacı duymuyorum ama megane 2 'nin en dolu modeli olduğunu söyleyebilirim.Henüz 9 gündür kullanıyorum ve uzun yola çıkmadım.Ama şimdilik izlenimlerin olumlu yönde. Focustan daha oturaklı açıkcası seriliği çok fazla nede olsa 1.4 75 hp den 1.6 115 hp ye geçtik. Yakıt tüketim verisi tamamı şehir içi (sıfırladım ve 900km yol yaptım) 8.2 lt. fena değil. Özellikle cam tavan olayıni hiçbirşeye ama hiçbirşeye değişmem. O çok ayrı bir dünya ve çok büyük bir zevk. Aracın tüm bakımları yetkili serviste yapılmış ve bahsettiğiniz sorunları benden önceki sahibi yaşamışmı bilemiyorum ama umarım ben çok yakın bir zaman diliminde yaşamam.

Ancak şunu demek istiyorum. Nekadar çok özellik ve aksesuar isterseniz okadar çok arızalanma riskini göze almak gerekir. Bu da extra maliyet demektir.Ben bunu göze alarak tercihimi yaptım.

Şimdilik henüz çok yeni megane 2 kullanıcısı olduğum için bu konudaki yorumlarım şimdilik bu kadar. Ama kullandıkça deneyimlerimi olumlu olumsuz burada aktarmaya çalışacağım.

Aranızda olmaktan çok mutluyum ve arabamı çok seviyorum ve geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum keşke çok daha önce megane 2 sahibi olsaydım diyorum. Paylaşımlarınızdan dolayıda hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok faydalı bilgilere buradan ulaştığımı ve sizlerin sayesinde çok kısa sürede bilgilendiğimi söylemek istiyorum.

Artık buralardayım görüşmek üzere

ben de oturup, uğraşıp böyle bir yazı yazdığın için çok teşekkür ederim

• Evettt ilk arıza ile karşı karşıyayım...

Aracımda yan aynaların otomatik kapandığını biliyorum ama nedense kapanmadığını az önce farkettim. Ayna ayarlama kolunu en alta getirdiğimde kapanması gerekir diye biliyorum ama malesef kapanmıyor. Benim bilmediğim başka birşey daha mı yapmam gerekiyor?
    Motoru arıza yaptıysa gerek yok değiştirmeye komple ayna değişir oda kimbilir nekadardır. Her iki aynanında kapanmaması motorlarının arızalı olduğu şüphesini açıkca azalttı (her ikisi birden tabiki arızalanmış olabilir ama çok büyük şanssızlık olur). Tahmininiz nedir ? Yada bilmediğim başka birşey mi var?
  • Selamlar

2006 Megane II Dynamique HB 1.6 16V BVA
    Atiker Fast Sıralı Sistem
    Seviyorum arabamı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ctr16

Evettt ilk arıza ile karşı karşıyayım...

Aracımda yan aynaların otomatik kapandığını biliyorum ama nedense kapanmadığını az önce farkettim. Ayna ayarlama kolunu en alta getirdiğimde kapanması gerekir diye biliyorum ama malesef kapanmıyor. Benim bilmediğim başka birşey daha mı yapmam gerekiyor?
    Motoru arıza yaptıysa gerek yok değiştirmeye komple ayna değişir oda kimbilir nekadardır. Her iki aynanında kapanmaması motorlarının arızalı olduğu şüphesini açıkca azalttı (her ikisi birden tabiki arızalanmış olabilir ama çok büyük şanssızlık olur). Tahmininiz nedir ? Yada bilmediğim başka birşey mi var?

hocam açıkçası benim aracımda kapanan ayna olmadığı için sorunun çözümünü bilmiyorum bir de megane II bölümü başlığında sorarsanız eminim arkadaşlar yardımcı olacaktır

@portasophia

ekliyorum hocam hoşgeldin

• Merhaba arkadaşlar. Megan 2 hb makyajlı kasa almaya karar verdim fakat 2 araç arasından seçim yapamıyorum.1. Araç megan 2 hb 1.5dci 80 hp extreme 30.000 km gümüş gri + güvenlik paketi
    2. araç megan 2 hb 1.5dci 80 hp Expression+ plus paket 60.000 km bal köpüğü. İkisinin fiyatları hemen hemen aynı ben araca 1 sene binip değiştirmek istiyorum o yüzden extreme daha yakın duruyor. Tek kafama taktıgım km 60.000 km araç 1 sene sonra 90.000 km ye geldiğinde yüzüne pek bakan olmicak fakat 30.000 km olan 1 sene sonra 70.000 km olcak daha kolay satacağım bu konuyla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.