Şimdi Ara

MEGANE II SEEAN DİZELE EGZOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DİZEL ARAÇLARA PERFORMANS EGZOS UYGULANIR MI? UYGULAYAN VAR MI? SONUÇ NE OLUR? YARDIM..

lütfen aynı konuda tekrar tekrar topik açmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msmrsn -- 7 Haziran 2006; 9:02:45 >

• diesel araçlara yapılırmı bilmiyorum eğer yapılırsa bende connecte yaptırıcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: musamersin

DİZEL ARAÇLARA PERFORMANS EGZOS UYGULANIR MI? UYGULAYAN VAR MI? SONUÇ NE OLUR? YARDIM..

lütfen aynı konuda tekrar tekrar topik açmayalım

Benim bazı sorularım olacak;
    Trafikte pek çok modelde performans egzos görüyorum. Bunların performansa ne kadar katkısı var. Araca zararı olurmu. Katalitik konvertörün çıkarılması gerekirmi, benzin sarfiyatını olumlu olumsuz ne kadar etkiler, son olarak maliyeti ne kadardır? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • performasnta bişiy değiştirmiyor sadece insanı gaza getiriyor!!gaza gelipte basmassan yakıttada farketmiyor.
    İyi bişiy takarsan 400-500 civarı ama ben olsam taktırmam bende var bir süre sonra kafa ütülüyor Taktırırsan da susturculu olanından taktır istediğin zaman bağırsın
  • Beyler isterseniz sorulara toplu olarak cevap vereyim.

illk olarak egsoz sistemi nedir?
    egsoz sistemi yanmış olan egsoz gazlarının sıcaklığını düşürerek sesini azaltan ve katalitik konvertörlü sistemlerde atmosfere yayılan zehirli gazları azaltan sistemlerdir...... bunun dez avantajı ise piston dördüncü yani egsoz zamanında üste çıkarken bu gazları dışarı itmek yani susturuculardan geçirmek için fazladan güç harcar ve motorun gücü düşer .şöyle düşünün boş bi boruyumu daha kolay üflersiniz çıkışı kalın kumaşla kapalı borıuyumu? mantık bu.......... kısacası performansa katkısı oluyor.......

gelelim sorulara dizelede yapılır ancak dizel motorlarda ses benzinli gibi çıkmaz.bunuda sebebi gazların yoğunluğudur..ve turbo dizellerde turbo pervanesinin sesi değişmesidir...... bu sesi benzinliye kullanılacak ara susturucularla benzetmek mümkün ancak bu tamamen ustanın bilgi ve tecrübesine kalmış bişeydir...... yoksa egsozu patlamış ford cargo kamyon gibide bi ses duyabilirsiniz.......

fakat asıl risk bu değildir asıl risk turbo araçlarda egsozun boşalmasıyla ortaya çıkabilecek turbo basıncı artma olayıdır... güç için yapılıyosa arıza lambası yanmadığı sürece fazlasıyla güç alınır ancak arıza lambasını yakarsa serviste veya iyi bi ustada müdahale gerekir aksi taktirde arızlar çıkabilir...

Benzin sarfiyatı konusunda dizel araçlarda bi fark yok tam tersi benzin tasarrufu yapılabilir ancak özellikle euro 3 normlarındaki çift lamda sensörlü araçlarda yakıt artabiliyor...... özellikle kat iptalinde......

işlem tutarına gelince ilk olarak katalitik illa iptal olacak d,ye bi kanun yok.... sona bir susturucu alınacak buda zevkinize göre 30 ytl yede var 1000 ytl yede..... ortayı ister iptalk edersiniz ister susturuvuyu performans tipiyle değişirsiniz buda 40 ila 400 ytl arası.... kat iptali arac göre değişir.... örneğin palio albea grubu fire motorlarda yer olmadığından kat çıkarılıp boru kaynaklanamıyor ya headers yapılacak-ki o araya çok zor buda en az 150 ye patlıyor yada kat altta boşaltılıyor bunıun maliyeti ise 20 ytl.....

sorusu oplan varsa aracın marka ve modelimni yazıp sorabilir...

• Cevaplerınız epey aydınlatıcı oldui Fiatci ve bito arkadaşa teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane II Motor yağı?????
    17 yıl önce açıldı
    megane 3 - civic
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.