Şimdi Ara

MEGANE'MI -- ASTRA'MI !! Lütfen Tartışmaya Katılın !! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megan ın motoru oldukça yeterli, astranınkini forumda bazı arkadaslar yok şöyle iyi yok böyle gidiyor dedi
    kullandım beğenmedim gitmiyor ötesi yok yani gitsin denesin herkes.
    meganın içinide dışınıda sevmiyorum eski meganelar daha güzeldi bence cok klasik ve ağır olmuş bu tarz
    Astra tam bir spor otomobil hele siyah rengi olan cosmos versiyonu yokmu
    Kalite işçilik fln fln hepsini ortak olarak değerlendirince tabiki astra cok kaliteli
    megane baya geride kalıo çünki fransız.
    Ben biraz gazlamayı seviyorum ve Astranın motoru hoşuma gitmedi....
    ama hangi arabayı alırsın diye sorarsan ASTRAyı alır kafamı dinlerim
    meganın sorunuyla falan uğraşamam bana dayanmıo megane falan
    yol tutuşa gelince valla Astra HB daha iyi yol tutuyor.
    Ama meganede gidiyor

• megane authentique ile vectra nın en düşük modelini karşılaştır bakalım.....
    quote:

Orjinalden alıntı: TOTAL_WAR

Megane Privilage'e rakip olabilecek bir astra var mı peki?Bu arada neden megane ile vectra karşılaştırılamıyor segment mi farklı?
  • bencede ASTRA. megane üretildiği ilk yıldan itibaren kac tane kasa değiştirdi.astra kac kasa değiştirdi.demek istediğim megane sürekli makyajlanıyor.yakında bu kasada değişir.astra daha kalıcı ve popüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavis717

bencede ASTRA. megane üretildiği ilk yıldan itibaren kac tane kasa değiştirdi.astra kac kasa değiştirdi.demek istediğim megane sürekli makyajlanıyor.yakında bu kasada değişir.astra daha kalıcı ve popüler

megane 2 kere kasa değiştirdi 2 kerede makyaj gördü bunun neresi sürekli makyaj ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratugras

megane authentique ile vectra nın en düşük modelini karşılaştır bakalım.....
    quote:

Megane Privilage'e rakip olabilecek bir astra var mı peki?Bu arada neden megane ile vectra karşılaştırılamıyor segment mi farklı?

Soruların cevabı olarak mı yazdın anlamadım ben vectranın en düşük modeli ile neden megane authentici karşılaştırıyım?Yanlış anlaşılmasın ben ciddi ciddi soruyorum megane astraya göre büyük bir araç astra daha spor kaçar ondan sordum neden vectra ile karşılaştırılmıyor diye bir arkadaş laguna ile karşılaştırılır demiş ama neden onu sordum.

• 2 aracı güvenlik konusunda kıyaslarken ufak bir ayrıntı aklınızda bulunsun:

Perde hava yastığı olmayan hiçbir araç bugüne kadar euroncap'ten 5 yıldız almadı.

- Megane'nın tüm modellerinde perde hava yastıkları standart
    - Astra'da ise sadece elegance ve cosmo donanımında var

Bu durumda astra'nın enjoy ve essentia modellerini 5 yıldız olarak değerlendirmezsiniz

nokta
  • quote:

quote:

quote:

Soruların cevabı olarak mı yazdın anlamadım ben vectranın en düşük modeli ile neden megane authentici karşılaştırıyım?Yanlış anlaşılmasın ben ciddi ciddi soruyorum megane astraya göre büyük bir araç astra daha spor kaçar ondan sordum neden vectra ile karşılaştırılmıyor diye bir arkadaş laguna ile karşılaştırılır demiş ama neden onu sordum.

astrayla megan'ın segmenti aynı
    vectra ile laguna da aynı segmentte

zaten birçok kez vectra megane karşılaştırılıyor bir araç kendinden bir üst segmentte yer alan araçla karşılaştırılıyorsa bu o aracın başarısını gösterir bence.

• Hemen kasıntı yapmayalım ben megane'a elli kere tercih ederim astrayı sadece yapı olarak geniş olduğu için belki sınıfları farklı olabilir bu arada vectrayı değil megane ile laguna hatta safrane ile dahi karşılaştıramam baz modeli dahi olsa bu benim fikrim sen de şimdi tersini yazarsın sende haklısın kişisel tercih bence biri biraz daha seri diğeri biraz daha güvenli diye ayrım yapıp tercih belirlemek imkansız hepsinini kendine göre artı eksileri var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

MEGANE'MI  --  ASTRA'MI !! Lütfen Tartışmaya Katılın !!

MEGANE'MI  --  ASTRA'MI !! Lütfen Tartışmaya Katılın !!

100 bin km ye kadar olan bakım masrafları. megane 10 bin km de, astra 15 bin km de...

GERÇEKLER:::

verdiğin bilgiler gerçeği yansıtmıyor çünkü megane 15000 kmde bir bakımı var

• Dergi megane 1.6 için 15 bin km , megane 1.5 dci için 10 bin km diyor.
  • quote:

Dergi megane 1.6 için 15 bin km , megane 1.5 dci için 10 bin km diyor.

kitapçıkta 15000km yada 1 yıl yazıyor servistekilerde 15000 diyor
  • Astranın bakım ücretleri başından sonuna yanlış, 60.000 km bakımı bir kere en az 800-900 ytl civarında diğerlerinde de 250 nin altında ödediğimi hatırlamıyorum.
  • Araban 60 km yi geçti mi???
    quote:

Orjinalden alıntı: Umit

Astranın bakım ücretleri başından sonuna yanlış, 60.000 km bakımı bir kere en az 800-900 ytl civarında diğerlerinde de 250 nin altında ödediğimi hatırlamıyorum.
  • 60.000ne dayandı malesef. Bugün 4. kez xenon farlarımı garantiden değiştirildi, + 2 kez de sis farları yağmur suyu yiyince çatladığı için 5 kez tampon çıkarılmıştı sonuçta ön tamponu tutan plastik tırnak kırılmıştı, tampon yerine tam oturmuyordu, ben de onu da onartmak gafletine düştüm. 11 YLT yeni taşıyıcı tırnak ve 25 YTL de kaporta işçiliği denerek 42 ytl alındı. Halbuki benim suçum olmadığı halde , ama tabi bunu kanıtlamam mümkün değil, canım da hiç servisin ortasında tartışmak istemiyor.
    Bu sırada 60.000 km bakımı için fiyat aldım, 800 ytl dendi, daha önce de ,1-2 ay ancak olmuştur, o fiyat listesinde Astra H'a 60000 bakımına 545 YTL diyen Arkas bana 750 YTLyi geçer demişti ve dolar böyle alıp başını gitmemişti. Tahminim bana 11 ytl masrafı var diyerek 42 YTL fiyat çıkaran servisin 60.000 bakımına şöyle helalinden 1 milyar fiyat çekeceği.Çünkü işçilik denecek KDV denecek, hiçbirşey bulunamazsa cam silme bile olur düşüncesindeyim. Oto sanayide Opelin kendi yedek parça deposundan 60.000 de değişecek parçaların toplam fiyatlarını çıkartmıştım, yuvarlak olarak 400-450 YTL tutuyordu (buna mobil 1 4 lt 0-30 dahil) Ustasına da hadi diyelim 100-150 verdim, toplam 500-600 arası böyle tutuyor. Ve buradan artık garanti maranti dinlemeyeceğimi dosta düşmana ilan ediyorum. Çünkü opel yaklaşımıyla beni fazlasıyla sıktı.
    Renaulttan ise tamamen usandığımı ve kapısını bir daha açmayacağım araçlar listesine eklediğimi açıklıyorum (Fiat - Renault - Opel) Giderek önümdeki seçenekler azalıyor. Umarım topikte ki soruya karşı çok oyun bozanlık etmemişimdir.

• quote:

Astranın bakım ücretleri başından sonuna yanlış, 60.000 km bakımı bir kere en az 800-900 ytl civarında diğerlerinde de 250 nin altında ödediğimi hatırlamıyorum.

işte nasıl .ok atıldığını görüyorsunuz
  • quote:

quote:

quote:

Vectra megane a göre daha lüks sınıf bir araç. O yüzden vectranın laguna ile mukayese edilmesi daha uygun olur.

• 60 bin bakımı yeni kasa için mi 800-900 milyon eski kasada taş çatlasın 300 verirsin sanmam dostum fiyat konusunda eminmisin birde garanti dahilindedir senin araç biz de o da yok.Bu arada vectra-megane olayı çözüldü yukarıda yazmıştım benim bu segment sınıf class işlerine pek aklım yetmez o bakımdan.
  • valla beni bazı arkadaşlar bilir zamanı gelince opelide eleştiririm ama reno ile opeli lütfen karşılaştırmayalım bir kere opel alman teknolojisiyle üretiliyor zaten burda megane ye fark atıyor bu kadar basit gidip renoya vereceğin parayı opele ver daha iyi ama 1.6 alırsan çok çok daha memnun kalırsın bunu söyleyeyim
  • Ben mart ayinda 15000 bakimina Opel Balkan'da 122 YTL verdim.
    15000 de yag degismiyormus 30000 de degisiyormus. Bu yuzden gene de 122 milyon yapilan islemlere gore pahali sayilabilir. 2 tane filtre degisti sadece.
    Ama diger arabalara gore ucuz bence yag degismedigi icin ekonomik oluyor.

quote:

• Megane privilage a donanim olarak rakip olacak bir astra var mi diye soruyorsan, elegance ve cosmo ikisi de rakip olabilir. Elegance hemen hemen ayni donanima sahip privilage ile ve kadife koltuk ahsap doseme falan var yani agir bir havasi var.
    Cosmo ise daha spor ve privilage da opsiyonel olan ozelliklerin cogu cosmo da standart. Privilage in ici nasil bilmiyorum spor mu yoksa daha agir mi? Ona gore bunlardan biri rakip olur.

Fakat sen sedan hb farkindan bahsediyorsan tabii ki megane sedan astradan daha genis. Hatta astra megane hb den bile biraz daha kucuk gibi ama cok degil.

quote:

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.