ben 1,6 megane 2 kullaniyorum. performans goreceli birseydir tabiki ben buna inanirim. yani su anda araba alcak olsam gider 2.0 impreza 160hp lik olandan alirim ancak vectra alcak olsam 1,6 sini kullanamam, en az 2.0 alirim. tabi ben biraz performans aradigim icin kisisel gorusum, performansa onem vermiyorsan tabiki hem vectra olsun hem laguna olsun hem mondeo olsun(hicbirini kullanmamama ragmen) muhtemelen megane dan cok daha iyi iscilige sahip araclardir diye tahmin ediyorum. yani burada ne aradigin onemli. yanliz full+full megane alirsan donanimi hic de kotu degil orasini da soylemek isterim. ama araba almak, daha dogrusu secmek gercekten cok zor is, kolay gelsin derim, ayrica megane 2 hakkinda sorularinin cogunu cevaplayabilirim saniyorum. umarim kendine en uygun araci secersin
Sonra işi gücü yok vergiyle ve benzincilerle uğraşsın...
quote:
Orjinalden alıntı: anconda
BENCE VECTRA AL AMA 2000CC OLSUN
Arkadaşım 1.6 vectra kullandım sana sadece şunu söyleyim
arabanın boş kasa ağırlığı 1300kg civarında 60lt benzin+4kişi*75kg=300kg+bagaj nerden baksan 1700kg lık bi ağırlıga ulaşıyor bu ağırlıktaki bi arabaya da 1600cc 105HP bi motor çok zor yeter sen her ne kadar performans beklemiyorum rallilere katılmayacağım desende yeri gelcek memleketine giderken bi kamyon sollayım diyeceğin ya da bi otobüsü inan bana gaz pedalini taban döşemesine yapıştırsan araba acaba gitsem mi kalsam mı diyor sollamalarda ecel terleri dökersin ve bana göre de bu her ne kadar konforlu ve sağlam olsada dikkat edilecek bir ayrıntı netice itabariyla bu araçla dolu iken ya hiç sollama yapmayacan ya önündeki arabanın peşine takılıp gideceğin ya da önün bi 5km açık olacak ancak öyle ben bizzat kullandım ve test ettim bu arabayı yakıt konusuna gelince de şehirçi 9-10LT nin aşağısını hiç ama hiç bekleme uzun yolda da senin kullanımına bağlı olarak çok tasarruflu kullanırsan bi ihtimal 7-7.5lt yakıt tüketirsin benim söyleyeceklerim bunlar 1300-1400kg boş ağırlığı olan ne marka ne model olursa olsun araç almayı düşünüyorsan kesinlikle 1.6 düşünme ya 1.8 ya da 2.0 yada bu tercihten vazgeç derim.
1.6 vectra yla sollama yapılmıyor diyenler zorlanıyor diyenler ya hiç kullanmadı bu aracı yada kusura bakmasınlar gitsinler tekrar direksiyon dersi alsınlar araba içinde 5 kişi bagaj full dolu ben şehirler arası yol yapıyorum vitesi düşürdümü patır patır araba solluyorsun, bu arabada tek sorun ya çıkarabileceği sorunlardırki 2003 vectra var daha denk gelmedi bana yada yüksek devirde çok benzin harcamasıdır o kadar, 1.6 motor vectra yı ailecek kullanan biri olarak şunu düyebilirimki eğer araba kullanmayı biliyorsan 1.6 nın performansından yeteri kadar hoşnut kalırsın, şehir efsanelerine hikayelere inanma, 1.6 çekmiyor olsa yollarda dolaşan vectral ların yüzde 90 ı 1.6 olmazdı
vectra ile uzun yolda herhangi bir sorun yaşamazsın ama şehir içi trafiğinde maalesef ışıklardan en son ayrılan araç olmaktan kurtulamamıştım ..
arabada gaza basıyorsun ..araba sana şöyle bir dönüyor bakıyor abi gidiyormuyuz diye soruyor he gardaşım gideceğiz vakit tamam diyorsun araba ağırdan ağıra nereden çıktı bu şimdi der gibi yol almaya başlıyor ..
ama uzun yolda ipek gibi süzülüyor ..yolda hiçmi sarsılmaz hiçmi insanı yormaz ..
gerçekten uzun yolda iyi hiçte mahcup etmiyor ..
şunuda belirtmekte fayda var uzun yola çıkınca arabanın jetonunun düşmesi için bir 40 km filan geçmesi lazım ..
40 km filan sürekli gidince 5 vitese taktığında trink diye bir ses geliyor hiç şaşırma ..
arabanın jetonu düşüyor ha biz uzun yola çıktık diyor sonra çoşuyor gidiyor
şehir içi için uygun değil şehirler arası için güzel bir seçim
ayrıca şehirler arası yolda biz test ettik megane 2 ile aynı saatte aynı yolda eşit varış mesafesinde aynı yakıyor megane ile .. şehiriçini bilmiyorum
doğru devirde patinaja kalmadan kalkarsan ışıklarda genelde ilk kalkarsın ben hızlı kullanırım ve şu ana kadar istanbul içi tüm ışıklarda 1.6 vectra yla ilk kalktım, ha bana kalkışlarda çok iddalı araçlar denk gelmemiştir belki ama en son kalkar bu araç demek ciddi ciddi şaşırtıyor beni şaşkınlıkla okuyorum şu topiği, son kasa vectranın 1.6 sını 3 seneyi aşkındır kullanıyorum insaf arkadaşlar ya, benzin çok yakar diyin tamam masraf çıkarabilir diyin tamam da bu kadar da abartmayın, normal şartlar altında 4000 devirde vites yükseltirim ona rağmen araba mis gibi gider siz nasıl çekmez diyebilirsiniz bu araca
bende kullandım vectrayı .. hantal abim şehir içinde ..ben şehir arası uzun yolculuk için ideal diyorum ama şehir içi kullanım için önermiyorum .. sen belki arabayı sert kullanıyorsun ondan farketmiyorsun .. ben sert kullanmam ışıklarda etrafa poz vererek kalkıyorsun
sert kullanmam genelde normal kullanırım öğrenciyim gözüm hep yol bilgisayarında benzin oranlarında olur, bu yüzden öyle gaza abanmam normal şartlar altında en fazla 4000 deviri görürüm ve ciddi ciddi hala şaşkınlık içerisindeyim okuduklarımdan sonra
2004 vectra manda kasa comfort aynı arabadan bahsediyoruz dimi neyse yenisi çıkacakmış zaten ona bakarız
2003 te bu kasanın ilk çıkanı stopların üstü sarı olan, aynı kasa aynı motor bazı ufak görüntüde değişiklikler hariç herşeyi aynı
kardeş aynı bende ya vectra yada megane2 diyordum ve vectradan o kadar eleştiriler duydumki vazgeçtim hemen gittim en fulünden bi megane 2 aldım.çok memnunum şiddetle öneriyorum.
Megane miz var ama Vectra derim
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cuma günü 2004 model 1.6 comfort vectraya baktım araç 59000 de arabada bikaç parçada boya var benim arabanın üstüne 11000 ytl fark istedi banada uygun geldi araba gerçekten harika koyu mavi galeride siyah gibi duruyo neyse araba ben burdayım diyor benim için performans çok çok önemli değil zaten ama opel 1.6 motor koymussa o arabaya bi bildiği vardır herhalde diyeceğim ben kesin kararlıyım vectra konusunda fiyatta anlaşırsak bu aracı alcam
quote:
Orjinalden alıntı: eyup85
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cuma günü 2004 model 1.6 comfort vectraya baktım araç 59000 de arabada bikaç parçada boya var benim arabanın üstüne 11000 ytl fark istedi banada uygun geldi araba gerçekten harika koyu mavi galeride siyah gibi duruyo neyse araba ben burdayım diyor benim için performans çok çok önemli değil zaten ama opel 1.6 motor koymussa o arabaya bi bildiği vardır herhalde diyeceğim ben kesin kararlıyım vectra konusunda fiyatta anlaşırsak bu aracı alcam
aynı rengi bizde mevcut, o renk güzeldir ama boya olayını pek sevmedim bi de toplam kaç ytl ye geliyor şimdi araç?
Harika arabadır Vectra'lar... Değişmedik parçası kalmamıştı.Garantinin bu kadar işe yaradığı başka model var mı,bilemiyorum. Benzin istasyonları onların en hoşlandığı yerdir,şehir içi çok gezen biriysen,hep oraya gitmek isterler.Arkadaş hep 1. kalksada ışıklarda genelde en önde olmayı sevmezler,en güzel yeri frenleridir,ayakkabını at durur. Ama yinede Türkiye'nin zor günlerinde fabrika kapatıp,bi dünya adamı işsiz bıraktıkları için ben tercih etmem. Megan'la kıyaslarsan;kıyaslamam çünkü sınıflar farklıdır,1,6 motor Megan'ın sınıfıdır ve Vectra onun önünde saygıyla eğilir...
quote:
Orjinalden alıntı: eyup85
ben burdaki arkadaşları gerçekten anlamadım varsa anlıyan.burada bizi bilgilendirse çok iyi olucak.bu vectra performans makinası mı yoksa dizelden az yakan bir motoramı sahip.
buı vectra dan yüksek performans beklemiyceksin ama 1.6 kaldırmaz yok en arkada kalır efsanelerine de inanmıycaksın, araç ortalamanın üstünde bir performansa sahip ama ne de olsa bizim forumun üyelerinin araçları genelde evo, subaru falan olduğu için herkes bol keseden sallar vectra çekmez o çekmez bu çekmez diye, ha bunu özellikle de kullanmayanlar söyler o da tabi garip birşey
bu araç az yakan bir motora sahip değil, şehir içinde kullanımda olsun şehir dışı kullanımda olsun kendi sınıfının 1.6 motorlarıyla yakın oranlarda yakar, ne dizelden az yakan bir araçtır ne de yüksek performans arabasıdır, güvenlik istiyorsan aile babasıysan gönül rahatlığıyla binebileceğin yol tutuşu güvenliği frenleri çok iyi olan bir araçtır, konforludur yüksek hızda hissettirmez sadece ilk kalkışta biraz yavaştır devrinde vitesi 2 ye atınca toparlar