Daha önce THX 550 ve hangi ses karti adındaki postumdan sonra sizlerin önerileri ve tecrübeleri üzerine bu seti almıstım.
İşte dün akşam kurdum seti. Ses kartına cıkısları bagladım. İnstallationlar felam derken.. Testlere gectim.
Sizlerinde söylemis oldugu gibi BURN-IN hadisesini düsünerek sesi cok fazla zorlamadım kumanda üzerinden. Ancak sorun sudurki THX 550 ve audigy2 den önce ses testlerini yaptıgımda bütün kanalları ok ledim. Sorun yok Ancak ses bilgisayardan limitine kadar getirsemde ses cok az cıkıyordu THX den.. Ha keza AC3 codecli filmleri izlerken creative media source playerdan izlerken. Cok güzel sesler kanallara ayrılıyor. Ancak THX 550 nin kumanda üzerinden masteri sonuna kadar bile getirsem cok fazla ses cıkmıyordu...
Hayret dedim 500w burst power olan bir sistemden nasıl bu kadar az ses gelir. Mp3 lerde yine yüksek bir ses geliyor. Divx lere nazaran ancak bu bile yeterli yükseklikte bir ses degildi. Ben daha önce kardesimde INSPIRE 2500 2+1 sette bile bundan daha yüksek ses alıyorum..
Benim sorunum ne olabilir arkadaslar? BURN - IN süresimi? Ben zannetmiyorum. Yani düsük seviyede bu aletin benim odayı havaya ucurması gerekiyordu .. ki odam en fazla 8 m2.
Bana bu sorunum ile ilgili yardımcı olacak olan arkadaslar var ise cok sevinirim. Simdi creativein sitesinden yamaları indiricem.
Ancak yani büyük bir hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmeliyim. Ben ilk basta cok korkuyordum. Yani THX 550 kumandasının üzerinden masteri bile 2 led kademesinde beni tatmin edeceğini düsünürken.. Tam tersi .. en sona getiriyorum. Eh yani. E o zaman kıytırık eski hoparlörlerim bile ondan cok ses veriyor..
Ne ise fazla uzatmayayım. Umarım sorunumu anlatabilmisimdir. Tesekkürler
bir de bunun dışında..
AC3 codecli film izlerken AC3 filter denetim masası icinden ayarlarından Sample format 24bit Speakers i da SPDIF mi yapmalıyım.
Tam manası ile dolby digital olması icin??
Tesekkürler
cmss yi ac ve stereo modu seç o set evi inleten bir set bir yerde yalnışın var
PArdon.
Audigy2 ZS var bende CMSS özelligine nerden ulasırım. hangi menüden.
Yani ses bu kadarmı az olur annamadım.
Eax console'u aç. Ordan cmss 3d menüsünden stereo surround'u seç.
Peki bu stereo surroundu sectigimde.. Genel anlamda bir ses artısı olacakmı?
Yani AC3 film izlerken olsun baska formatları kullanırken olsun??
Tesekkürler
ancak bağlantıyı yani kablolamayı yanlış yaparsan az ses gelme gibi bi problem olur spaker testten her kanaldan doğru ses geldiğinden emn ol, cmss herzaman kullanılacak bi özellik değil stereo yada mono sesleri tüm surroun lara yaymaya yarıyo stereo surround u seçersen tüm kolonlardan aynı seviyede ses alırsın diğer seçeneklerde arkalardaki ses azalır, ac 3 yada dts destekli filmlerde bu özelliği kapatmalısın, cmss in ses seviyesine bi artısı yok sadece her kolondan ses almanı sağlar
Simdi kablolalma da yanlıs yapacak pek bi durum yok zaten. İlgili jack ları renklerine göre ilgili girislere bagladım. Creative mixer den iste testlerden speakerları test ettim. her biri ayrı ayrı ve dogru sekilde calıstı.
Simdi iste 1 hafta boyu düsük seslerde deneyecegim. Bu burn in süresini bekliyorum bakalım o zaman ne olacak
Tesekkürler
burn in süresi nedir arkadaslar?....bende megaworks aldım yarın gelicek merak ettirdiniz........:)
Burn in süresi en az 1 hafta olarak uygulanmalı. Bu süre içinde sub'daki şalter hiç kapanmamalı. Hatta mümkünse ilk 3-4 gün kumanda üzerinden set hiç kapanmamalı. Sesi kısılmalı ancak kapanmamalı. Zaten böyle yapınca sub'ın üzerine elle dokunduğunuzda ılıklık hissetmelisiniz. Günde 3-4 saat 3-4 gün boyunca kısık ve orta seste mp3 çalınarak bu süre daha da kısalabilir. Bu süre zarfında kesinlikle son ses açılmamalı megaworks. Burn-in olayı bu malesef, creative teknolojisi işte, ısıtmadan son ses denersek yanabilirmiş sub!!! Garip ama gerçek!!!
zaten bu aleti son ses açmam pek mümkün diil yarsıına gelince kapılar falan titremeye baslıyor evde......her neyse bunu illa böle yapmak yerine zamanla orta seste müzik dinleyerek kullanarak da hallederiz sanırım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme