Şimdi Ara

Mehmet Şimşek : EYT Omasaydı Bütçe Açığımız Ortadan Kalkacaktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Partisi kandırılmış eyt çıkarmış niye kandırıldınız diye sorsun.
    Tabi partilerinde muhalefet etmek yasak demokrasi anlayışları o kadar nsnsns

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz da şu kur korumalı mevduattan bahsetsin bakalım. Ya da verilen geçiş garantilerinden bahsetsin. Ya da hastanelerde bedava bakılan Suriyelilerden bahsetsin. Yandaşa gelince sorun yok ama iş halka gelince suçlu eyt öyle mi? Bir bitmedi sizin mağduriyetiniz..

• Vay be. Şu. Söylenenelere hala inananlar var.
    Pessss

Siz hangi hak ediken emekli maaşından bahsediyırsunız

Siz eyt çıkmasa emekli maaşları uçacak mı sanıyorsunuz

2008 de oranları düşürdüler.
    O zaman eyt mi vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 17 Ekim 2024; 20:5:19 >
  • Eyt oldu bitti artık bunda geri dönüşü yok.

Ancak bu konu nedense, milyonlarca mülteciye harcanan paraların ve zenginlerden tahsil edilmeyen vergilerin önüne geçip günah keçisi ilan ediliyor. Oysaki eyt nin fazlası mültecilere harcanıyor. Türkiyede servetin %70'lik kısmını elinde bulunduran %10 kesimin ödediği vergilere laf edilmiyor.

Eyt den erken emekli olanların maaşları yüksek bağlanmıyor, erken emekli olanlar ömür boyu düşük maaşa talim edecekler. Bazıları çalışmaya devam ettikleri için ek gelirleri var ama yarın işten ayrıldıklarında yada yaşlandıklarında sadece emekli maaşlarının çok düşük kaldığını görecekler.

Mehmet şimşeğe gelince, yaptığı herşey gelir pramidinin tabanındaki insanlara yönelik. Tabana yayacağız derken aslında kasıt buymuş. Şimşek gelir pramidinin üstündekilere dokunamıyor, dokunsa zaten 750 Tl ye muhtaç etmezdi devleti.

• Recep Tayyip ERDOĞAN ve partisi olmasaydı ekonomi böyle olmazdı.

• Cem kullanıcısına yanıt

eyt yıllık rakamının 3 te 1 i kadar anca sağlıklarını zaten ab karşılıyor fonluyor şu saatten sonrada pek yardım alanıda yok zaten ilk yıllardı o bidliğim suriyelilerin hepsi çalışıyor köpek gibi kadınları bile halı yıkıyor merdiven siliyor bedavaya yaşadıkları yok artık ilk alışma dönemindeydi o 2012-2015 arası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2024; 20:21:29 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Açıklamaya inandım, tüikten mi aldılar verileri.  

• Cem kullanıcısına yanıt

üstlerine giyecek, barınacak ev kira yardımı gıda yardımı yapıldı bağışçılarda yardım kuruluşlarıda vardı işin içinde sadece devlet değilki.

temel insani konularda yardım edildi sadece ne yapıldı o kadar üstlerine daire? karı? yazlık harem filanmı kurulduda bu kadar tutacak ne var.

ülke ekonımisini tabiki etkiledi ama eyt nin yıllar boyu kalıcı etkisinin yanından bile geçmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2024; 20:35:34 >

Kendin diyorsun yardım kuruluşları vs. diye. Demek ki paralar harcandı harcanmaya devam ediyor. Neyin nereden geldiğini bırak daha ülkede adam akıllı mülteci sayısı, bunların kaçının vatandaşlık aldığı paylaşılmıyorken, sen kuruşu kuruşuna hesap mı yapıyorsun.

Ülkende vatandaşın dışın milyonlarca insan olması bile başlı başına bir külfet. Onlar için okulunda öğretmenine, sağlık giderlerinden, sosyal harcamalarına kadar bi dolu harcama yapılıyor mesele sadece nakdi yapılan direkt yardım değil.

İşte böyle böyle milletin tek düşmanı eyt oluyor, farkındaysan zengin tayfaya tek bir laf bile etmedin, kıyasın yine mülteci harcamalar vs. eyt oldu. Zenginler ve ödemedikleri vergi bunun neresinde keroooo  

• İnternette gezen bir söz:

"En iyi Alman, emeklilikten üç ay sonra ölen Alman'dır. Devleti de emekli maaşı ödemekten kurtarır"

Yüzyılın afetini yaşayan bu devlet bunca maddi ve manevi yıkımın üzerine üzerine Eyt'yi de çıkartabilip sistemi tıkır tıkır işletebiliyorsa bana göre küçük bir mucizeyi gerçekleştiriyor.

Başka bir devlet olsa çoktan kepenkleri kapatır iflas bayrağını çekerdi.

• suriyelilere 41 milyar doalr harcakdık yine harcarız diyenlerden hesap sorsun bunlar kendi vatandaşına düşman elin arabına ülkenin hazınesini boşlatttılar

• 5milyon x 10.000tl desek
    50 milyar tl aylık bütçeye yükü.

Hayret kimse ‘sen sürüyorsun lan’ repliğini içeren fotoyu koymamış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hep Kılışdarın yüzünden.

• Nerden baksan iş .oka sarıyor.
    Genç yaşta emeklilik mi dersin,
    Hem emekli hem çalışan mı dersin,
    Emekli maaşları bu kadar düşük olmasına rağmen ekonomimiz o kadar kötü demek ki ekonomiye etkisi büyük,
    O kadar afetler yaşamışız buna rağmen bu tarz bir uygulama,
    750 tl olayı tepkiler ve geri dönüş,
    Hayır ne oluyoruz ya ne oluyoruz artık aklı selim davranışlar göremeyecek miyi bu nasıl akıl tutulmasıdır ne oluyoruz artık yeter be !

Seçimi kazanmak zorundalar kazanmadıkları gün başlarına ne geleceklerini Ülkedeki bütün kurumlara neler yaptıkları ortaya çıkıcak.Seçimi ne pahasına olursa olsun kazanmak zorundalar bunu herkes anlıyordur artık daha birşey söylemeye gerek yok geçmiş olsun gerçekleri görmeye başladığınızda herşey çokdan bitmiş olmasında Kerimcem.Bunlar seçimi kazanmak için herşeyi yaparlar Halk ne yaparsan yap siz gidiyorsunuz die kararlı duruş sergilemediği sürece bu düzen devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 18 Ekim 2024; 9:42:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu ne ya hep bi mağdur edebiyatı gezi olayları olmasa şahlanmıştık. 15 temmuz olmasa şahlanmıştık. covid olmasa şahlanmıştık. 6 şubat depremi olmasa şahlanmıştık. Eyt olmada şahlanmıştık.

Hep bi bahane

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ee çıkarmasaydınız ozaman

• eyt yi getiren akparti değil mi? "eyt vatana ihanettir" dedikten sonra kabul ettiler üstelik.. neden? oy almak icin.. yani sırf oy almak icin vatanı bu hale getirdiler... gerçi hırsız dedikleri kişiyi de bakan yaptılar kısa süre sonra..

ben anlamıyorum hala insanlar yararlı bir şey bekliyor bu kişilerden..

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Matematik de yok galiba, EYT liler yılda 300 milyar TL ediyor. Saydıkların belki 10 milyar TL bile etmiyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.