Şimdi Ara

Meizu M2 bilmeniz gerekenler ve root işlemi (GÜNCELLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
6
Favori
9.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşarlar Meizu M2 Note marka telefon piyasaya yeni çıktığı için henüz türkçe rom bulunmamaktadır (İNTERNATİONAL ROM 22 AĞUSTOS TARİHİNDE YAYINLANDI ARTIK TAMAMEN TÜRKÇE YAPABİLİYORSUNUZ BUYRUN LİNKİhttp://www.flyme.cn/en/firmwarelist-56-1.html ), çıktığı anda konuyu düzenleyip sizinle paylaşacağım. rom olmadığı için morelocale 2 uygulaması ile belirli bir kısmını türkçeleştirebiliyoruz. bunun içinde telefonu root yapmanız gerekiyor, bilmeyenler için root yapmanın yolu şu şekildedir;

öncelikle flyme hesabı oluşturmanız gerekiyor ve daha sonra

1 ayarlar (settings)
    2 hesap (accounts)
    3 flyme hesabım (my flyme)
    4 kullanıcı isminizi tıklıyorsunuz
    5 ve en alttaki sistem ayrıcalıklarını tıklıyorsunuz
    6 açılan penceredeki seçeneği tıklayarak allow diyorsunuz ve telefon kapanıp açılacak. sonrasında telefonunun root olmuş olacak. root işlemi bazı telefonlarda başarısız olabiliyor, bunun sebebide telefonunuzdaki sürümden kaynaklı. şuan en güncel sürüm 4.5.2a fakat sorun yaşarsanız 4.5.1 sürümünü yükleyin ve yukarıdaki işlemleri tekrar yapın.

Root işlemini yaptıktan sonra moreloce2 uygulamasını googleplay store'dan indirin ve listede türkçe var ise onu tıklayarak karşınıza çıkan adımları uygulayın. eğer listede Türkçe yok ise,
    morelocale2 uygulamasını açın - sağ üstteki 'custom locale' tıklayın - açılan pencerede Language kısmının karşısındaki ISO639'u tıklayın türkçeyi seçin, altındaki Country yazan yerin karşısındaki ISO3166'yı tıklayın ve Tukey'i seçin ve hemen altındaki Variant kısmına da 01 yazdıktan sonra set bölümüne tıklayın. Bu işlem sonrasında uygulama düzeltebildiği kadarı ile telefonunuzu türkçe yapacaktır.

Meizu M2 hakkında bir çok sallamasyon olumsuz yorumlar vardır ve gördüklerime nazaran şu şekilde cevaplayabilirim

1 geri tuşu yok diyorlar fakat telefonun home tuşu hem dokunmatik hemde switch butondur. basmak yerine sadece dokunursanız geri tuşu görevini görür, eğer basarsanız home tuşu görevini görür.

2 arka kamera 13mp ön kamera 4.9 yani 5mp. kıyaslama yaparsak kamerası lenovo k3'den iyi

3 kulaklık sesi tatminkar. dış sesleri duyamayacağınız kadar yüksek

4 m1 mi m2 mi derseniz bence m2 çünkü en erken güncellemeyi m2 ve mx5 alacak

öğrenmek istediğiniz tüm soruları sorabilirsiniz, bildiğim kadarı ile cevaplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottomane07 -- 22 Ağustos 2015; 12:04:27 >

• Çok teşekkürler hocam. İnşallah bir anca gelir de ediniriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonun kutusu sizde mevcutsa kağıtlardan sar değerini öğrenip bize bildirseniz çok makbule geçersiniz :)
  • ceza456 kullanıcısına yanıt
    telefonumun kutusu mevcut fakat kullanma klavuzu komple çince. baktım ama bişey anlamak mümkün değil
  • bende yurt içi garantili m1 note var. rot garantiyi bozarmı. root yaptıktan sonra rot tekrar kaldırılıyormu.root bu telefonlarda ne gibi yenilik sunuyor.rom sıkıntısı olduğu söyleniyorda bu markada

• akman7322 kullanıcısına yanıt
    root konusunu okursanız tüm cevaplarınız orada mevcut. bazı markaların telefonları garantiden çıkıyor fakat meizuda herhangi bir garanti kapsam dışı değil. zaten firma telefonun root'unu kendisi kullanıcı ayarlarına koyuyor.
  • arkadaşlar yeni bir sürüm yayınlandı donanımsal hatalar düzeltildi root olmayan sürümler artık hata vermeyecek bu linkten yükleyebilirsinizhttp://www.flyme.cn/firmwarelist-50-1.html

ay sonu Türkçe dil desteği geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ottomane07 O kullanıcısına yanıt
    Hata düzeltmelerini ve iyileştirmeleri okuyabileceğimiz bir link var mı hocam?
  • Herkese merhaba, meizu m2 note kullananlara müjde international rom yayınlandı artık türkçe buyrun linki. aynı zamanda flyme 4.5.3.a veryiuonda yayınlandı komple güncelleyin telefonları
    http://www.flyme.cn/en/firmwarelist-56-1.html
  • hocam benim tel yolda ama muhtemelen A sürümü buna international rom u nasıl yükleyeceğiz yardımcı olurmusun. fark varmı.
  • ebuzzz kullanıcısına yanıt
    normalde a sürümüne i versiyon yüklenmiyor ama onuda bi arkadaş çözdü. telefonun geldiği zaman pm at sana linki vereyim arkadaşım.
  • çok acil yardım dün arkadaşım çinden meizu m2 getirdi Google play a girmiyor flyme hesabım olmasına rağmen şifre yanlış diyor acil yardım telefonu kırma derecesine geldim
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_karademir

çok acil yardım dün arkadaşım çinden meizu m2 getirdi Google play a girmiyor flyme hesabım olmasına rağmen şifre yanlış diyor acil yardım telefonu kırma derecesine geldim

Arkadaşlar aynı sorun bende de var play store yükledim ama açmıyor, yardımcı olabilecek var mı?

• arkadaslar google playde sorun yasiyorsaniz: guvenlik uygulamasinda uygulama otomatik baslatma izni vermeniz gerekiyor. Aksi halde erisim sorunu yasarsiniz.

• telefonlarınızdaki rom i versiyon değilse google play store çalışmaz arkadaşlar
  • ottomane07 O kullanıcısına yanıt
    U rom ile de A rom ile de denedim çalıştı play store. sorun yok.
    kendi marketinden AppCenter uygulamasından google installer indirip kuruyorum gayet güzel de çalışıyor.
  • benim m2 not 4.5.2u simdi guncelleme yapsam imei gidermi bilmiyorum

• zemajestik Z kullanıcısına yanıt
    imei numaranızı zaten her halukarda bi köşeye not alın ne olur ne olmaz. u versiyonu benim yukarıda yazdığım yöntemle i versiyon yapamazsınız. forumda başka bir konu var orada tüm versiyonların i versiyona çevirme yöntemi anlatılıyor, oraya bakmanızı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottomane07

imei numaranızı zaten her halukarda bi köşeye not alın ne olur ne olmaz. u versiyonu benim yukarıda yazdığım yöntemle i versiyon yapamazsınız. forumda başka bir konu var orada tüm versiyonların i versiyona çevirme yöntemi anlatılıyor, oraya bakmanızı öneririm

u versiyon ve i versiyon arasinda ne gibi fark var ?Aslinda guncelleme yapmaya korkuyorum cunku telefon bilgim az bu yuzden imei gider diue endiseliyim

• uzerinde gelen virus programini clistirdim ve sinir sey play store ve yukledigim uygulamalari sildi tekrardan play storeyi kuramiyorum yukluyor fakst acilmiyor diger yukledigim uygulamalar hala yuklu diyor anlamadim yardomci olursaniz sevinirim

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.