Şimdi Ara

Meizu Mx4 Ana Konu - İnceleme ve Yardımlaşma (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.928
Cevap
80
Favori
391.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış alıntı mı yaptınız hocam ? Söylediklerinizi kendimle şey edemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta1907

quote:

Orijinalden alıntı: SemihGüzey

quote:

Orijinalden alıntı: zanpinoz

Video çekim seçenekleri hakkında tecrübelerinizi paylaşırmısınız..

video çekim seçeneği yok gibi. 480p, 720p, 1080p, 4k seçenekleri var. telefon elime birkaç saat önce ulaştı herşeyini kurcaladım. ve açıkça söyleyeyim kamera performansında hüsrana uğradım. 1.5 senelik Jiayu G4 kullanıcısıyım ve emin olarak söylüyorum fotoğraf çekiminde jiayu bile daha iyiydi. Meizu mx4'te inanılmaz yoğun bir noise var. ayrıca odakladığı alanın dışına oval bir blur veriyor. makro çekimi vasat. şöyle ki jiayuda 5 cm mesafeden çekim yapabiliyoken meizu mx4'te netlemek için 10 cm kadar uzaklaşmak gerekiyo daha yakına girince netlemiyor. iyi özelliklerini arkadaşlar yukarıda yazmışlar onlardan bahsetmeme gerek yok ama kamera kesinlikle vasat. 2+4 yıl sinema tv okuyan biri olarak söylüyorum. beni hüsrana uğrattı sırf kamerası için almıştım ve şuan pişmanım. keşke zopo zp999 veya jiayu g6 alsaymışım diyorum.

Bu kadarda öldürme be hocam

Sony IMX220 Exmor'u gittin G4'ten kötü buldun ne diyeyim ya.

Hayır sinema okumuşsundur, gözün profesyonel kamera arıyodur ondan kötü gelmiştir diyecem, ama kalkıp kıçı kırık Jiayu G4'ün kamerasından kötü diyorsun pes.
    Madem telefon elinizde var, o zaman telefonun bir kaç fotoğrafını ve telefonla çektiğiniz bir kaç fotoğrafı paylaşında görelim

selam dostum. söylediğimi yanlış anlamışsın sen de diğer arkadaş gibi yargılı davranmışsın. jiayudan iyi vs demedim. odak mesafesi daha uzak dedim. tekrar söylüyorum. jiayuda 5cm mesafeden odak alıp netleme yapabiliyorken, meizunun lensi buna izin vermiyor. 8-10 cm'ye açılmam gerekiyor. ve bunun imx220 sensörle %1 bile alakası yoktur. tamamen lensin işlevidir. beni yanlış anlamayın 400 dolar verdiğim telefonu ben neden öldüreyim? istemez miyim tamamen tatmin olayım sevinçten havalara uçayım falan? alırken o hayalle aldım neticede.

• quote:

Yanlış alıntı mı yaptınız hocam ? Söylediklerinizi kendimle şey edemedim.

dostum arkadaş beni alıntılayacaktı sinirden ve agresiflikten eli ayağına dolaşmış olmalı ki seni alıntılamış. olsun ikinizi de seviyorum canım kardeşlerim. yapmayın böyle. üzmeyin beni.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OLIVERA

quote:

quote:

quote:

Video çekim seçenekleri hakkında tecrübelerinizi paylaşırmısınız..

video çekim seçeneği yok gibi. 480p, 720p, 1080p, 4k seçenekleri var. telefon elime birkaç saat önce ulaştı herşeyini kurcaladım. ve açıkça söyleyeyim kamera performansında hüsrana uğradım. 1.5 senelik Jiayu G4 kullanıcısıyım ve emin olarak söylüyorum fotoğraf çekiminde jiayu bile daha iyiydi. Meizu mx4'te inanılmaz yoğun bir noise var. ayrıca odakladığı alanın dışına oval bir blur veriyor. makro çekimi vasat. şöyle ki jiayuda 5 cm mesafeden çekim yapabiliyoken meizu mx4'te netlemek için 10 cm kadar uzaklaşmak gerekiyo daha yakına girince netlemiyor. iyi özelliklerini arkadaşlar yukarıda yazmışlar onlardan bahsetmeme gerek yok ama kamera kesinlikle vasat. 2+4 yıl sinema tv okuyan biri olarak söylüyorum. beni hüsrana uğrattı sırf kamerası için almıştım ve şuan pişmanım. keşke zopo zp999 veya jiayu g6 alsaymışım diyorum.

Bu kadarda öldürme be hocam

Sony IMX220 Exmor'u gittin G4'ten kötü buldun ne diyeyim ya.

Hayır sinema okumuşsundur, gözün profesyonel kamera arıyodur ondan kötü gelmiştir diyecem, ama kalkıp kıçı kırık Jiayu G4'ün kamerasından kötü diyorsun pes.
    Madem telefon elinizde var, o zaman telefonun bir kaç fotoğrafını ve telefonla çektiğiniz bir kaç fotoğrafı paylaşında görelim

Bunlari diyecek hakkin oldugunu sanmiyorum dandik bir markanin kameraaindan bahsediyorsun benim cihazim son derece harika fotograflar cekiyordu senin dedigin seyleri yasamadim ayrica saniyede 30 fotograf cekiyor macrosunu begenmedin mi ?

Ayrica unutma ki kamera sony xperia z3 ile ayni kamera yani kamera meizunun degil sony'nin kamerasi ayni zamanda bataryasida sony.

dostum hakkına sahip değilsin diye birşey yok. herkes yorum yapma hakkına sahiptir. üstelik fotoğraf nedir buradaki birçok insandan daha iyi bilirim. 7-8 senedir bu işle profesyonel olarak meşgulüm. bu işten para kazanıyorum. en cok yorum yapma hakkına sahip olan benim. sen sorun yaşamamış olabilirsin dostum birşey diyemem. ancak bunun farkına varabilmek için öncelikle gerekli niteliklere sahip olman gerekiyor. şuan bi elimde meizu mx4 diğer elimde jiayu g4 var. jiayu daha yakın mesafede odak alabiliyor. isteyen gelsin görsün. ayrıca daha fazla noise var meizu mx4'te onu da gösterebilirim. onun dışında kamerası sony xperia z3 ile aynı demişsin. dostum aynı değil. şunu fotoğraf makinesi dediğin olay tek bir parçadan oluşmuyor. sony xperia z3 ile sadece aynı sensörü kullanıyorlar. sensör bir nevi bilgisayarının cpu'su gibi düşün. işlem yapan kısmı. ancak fotoğrafın kaliteli olmasına, netliğine bire bir tek etken değil. objektif (lens) dediğimiz bir parça da var bu telefonun arkasına baktığında gördüğün yuvarlak bölge oluyor. zoom yapan, netlik ayarlayan, odak derinliğini belirleyen, iso ve diyafram genişliğini ayarlama işlemlerini bu bölge yapar. sony z3 kullanmadım ama daha kaliteli olduğundan eminim. neyse. ben kendi teknik donanımımla meizu mx4 kamerasını beğenmedim. kimseye de bunu yargılamak düşmez. sen de meizu mx4 aldın diye her özelliğini pohpohlamanın nedenini de ben yorumlayıp yargılayamam mesela.

Bende bundan bahsediyorum profesyonellikten bahsediyorsun yorumlarin cihazin kamerasini resmen oldurdu hic cekmese dahabiyi dedin resmen bu yorumu yapmaya hakkin yok belkedigim gibi degilmia dersin anlariz oldurmek ayri birsey bu konuda olgun olmani bejlerdik madem profesyonelsin daha iyi aciklama yapardin yorumun icin yinede tesekkur ederiz.

Cihazi ilk kullanan biri olarak on ve arka fotograflardan gayet memnundum cihazi almak isteyenler whatsaptan resim ornekleri atiigimda onlarda begendiler ve sevdiler kotuymus vsde demediler alacak veya bu yuzden almayi dusunmeyen olursa meizunun kendi sitesinde de dahil bir cok yerde kamerasi ile cekilmis fotograflar mevcut oradan bakabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yanlış alıntı mı yaptınız hocam ? Söylediklerinizi kendimle şey edemedim.

Hem sizin yazdiklarinizi destekledigim icin hemde o arkadasa yorum yazdigim icin sizi alintiladim sinirden bahsetmis arkadas suan kullanmadigim telefon hakkinda cok sacma olur kotuyse kotudur iyiyse iyidir herkesin yorum hakki var konu baska fakat arkadasa anlatamadim ustune sinirlendigimi vs yazdi ne diyim.

Cihazinda problrm yoktur umarim arkadasin

• canım arkadaşlarım. fotoğraflar iki telefon birbirine birleştirilerek çekildi. hiçbir mesafe farkı yok. odakları aynı yerlere yapıldı. ve ayarları bozulmadan otomatik ayarlarda çekildi. genel masa fotoğrafı çekiminde daha geniş açılı olan klavyenin rengi daha gri olan meizu, dar açılı klavye daha siyah olan jiayu g4. madeni para fotoğraflarında ikisini yine yan yana birleştirerek tuttum. aynı yere odaklamayı yaptım. ayarları ellemedim otomatikte bıraktım. yukarıda bahsettiğim lensteki odak uzaklığı farkından dolayı meizu yakındaki objeyi netleyemezken jiayu net çekti.

jiayu g4 masa:http://i.hizliresim.com/qm20EQ.jpg
    meizu mx4 masa:http://i.hizliresim.com/Q4g5QG.jpg

jiayu g4 madeni para:http://i.hizliresim.com/MPlQk2.jpg
    meizu mx4 madeni para:http://i.hizliresim.com/XDYGdj.jpg

edit: arkadaşlar bu arada flyme son version hangisi bende 4.0.4 görünüyor ve en günceli bu diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemihGüzey -- 8 Aralık 2014; 16:07:33 >

• quote:

canım arkadaşlarım. fotoğraflar iki telefon birbirine birleştirilerek çekildi. hiçbir mesafe farkı yok. odakları aynı yerlere yapıldı. ve ayarları bozulmadan otomatik ayarlarda çekildi. genel masa fotoğrafı çekiminde daha geniş açılı olan klavyenin rengi daha gri olan meizu, dar açılı klavye daha siyah olan jiayu g4. madeni para fotoğraflarında ikisini yine yan yana birleştirerek tuttum. aynı yere odaklamayı yaptım. ayarları ellemedim otomatikte bıraktım. yukarıda bahsettiğim lensteki odak uzaklığı farkından dolayı meizu yakındaki objeyi netleyemezken jiayu net çekti.

jiayu g4 masa:http://i.hizliresim.com/qm20EQ.jpg
    meizu mx4 masa:http://i.hizliresim.com/Q4g5QG.jpg

jiayu g4 madeni para:http://i.hizliresim.com/MPlQk2.jpg
    meizu mx4 madeni para:http://i.hizliresim.com/XDYGdj.jpg

edit: arkadaşlar bu arada flyme son version hangisi bende 4.0.4 görünüyor ve en günceli bu diyor.

Odaklayip ceksen daha iyi olurmuss madenide benim gozumden mx4 daha net ve kaliteli cekmus masa ve ekrani neyse sizi tatmin etmemis olabilir yakinda hep birlikte bu konuyu tartisiriz

• dostum sen kaç yaşındasın? sabahtan beri ne anlatıyorum ben. iki telefonu da yan yana tutup aynı yere odak aldım diyorum. ya da ben sana hiçbir şey anlatmayayım vallahi. bu konuda teknik bilgin hiç yok çünkü anlayamıyorsun. vendetta anlamıştır demek istediğimi.
  • quote:

dostum sen kaç yaşındasın? sabahtan beri ne anlatıyorum ben. iki telefonu da yan yana tutup aynı yere odak aldım diyorum. ya da ben sana hiçbir şey anlatmayayım vallahi. bu konuda teknik bilgin hiç yok çünkü anlayamıyorsun. vendetta anlamıştır demek istediğimi.

Once konumana dikkat et kendi yasina bak.
    Cihazi turkce mi kullaniyorsun yani bazi programlar araciligi ile turkceyemi cevirdin bu dediklerini ben yasamadigim icin soruyorum insanlik yapmak amac yas zeka sorgulamak degil.

• OLIVERA O kullanıcısına yanıt
    Fanatik olmuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanpinoz -- 9 Aralık 2014; 10:39:14 >
  • quote:

Fanatik olmuşsun iyicene.
    Yapılan yorumları hazmedemiyorsun...

Cihazi kullanmiyorum kullanmak istesem hemen simdi alabilecegim bir cihaz anlasildi konuyu kapattirmak en iyisi yardim konusunun geldigi yere bak.

• SemihGüzey S kullanıcısına yanıt
    Hocam mesut çevik de mx4 incelemesinde kumlanmalardan bahsetmişti bir de sizin bahsettiğiniz odaklanma sorunu var. Özellikle gece çekiminde Noise ler çok rahatsız ediyor mu?Bu sorunların yazılımsal olarak iyileşme imkanı var mı yoksa doğrudan Lensle alakalı güncelleme gelse de bir şey değişmez mi diyorsunuz

• mx4 örnek fotoları koymuşlar. Buyrun bakın

• Su an elimde olmayan sebeplerden kullanamasam da kamerasinin cok kotu olduguna kendi adima katilmiyorum.Hatta LG G2 den daha cok begendim fotograf kalitesini, tek sikintisi bana gore flasli cekimleriydi.
    Flasli cekimlerde flasi genis alanda biraz zayif kaliyor ve renkte biraz yesil tonu olusuyor.
    Kumlanma evet az isikli ortamda mevcut ancak ayni oranda da detayli cekim yapiyor.
    Odaklama konusunda cok yaklastirildiginda otomatik odakta sikinti oluyor ama macro cekim modunda sikinti yasamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kasai

mx4 örnek fotoları koymuşlar. Buyrun bakın

http://meizufans.eu/forum/thread-photography-camera-forum

Gayet hoş görünüyor. Bence 1100 bandında alınacak en iyi cihaz Mx4'tür. Bir çok firmanın amiral gemilerinden önde gibi duruyor cihaz bütünüyle bakıldığı zaman.
  • Biraz kullanıp satmak niyetiyle aldığım cihazı 2015 64 bitlik chipsetler çıkıp aklıma yatan model bulana kadar kullanmaya karar verdim eğer başka bir durum ortaya çıkmazsa. Ben kendi adıma memnunum ama herkes olmayabilir ve bu normaldir.
  • SemihGüzey S kullanıcısına yanıt
    Hocam kameralensi z2 ile aynidiye biliyom ve z2 de tozlanma var nden dir anlama 13mx lik note3 bile z2 den iyi cekiyodu bizat test ettim.

• mx4 - mi4 - Honor 6 video incelemesi var..
    Özellikle 11:40 dakikasında araba plakalarının okunurluğuna dikkat ederseniz
    mi4 le çekilmiş resim daha okunaklı gibi..
    http://www.youtube.com/watch?v=QmLLSOjYN3k
  • öncelikle 12 eylül 1991 doğumluyum. 1.5 yıldır jiayu g4 kullanıcısıyım. bugünden itibaren meizu mx4 kullanıcısıyım. ikisi de benim canım telefonlarım. siz de canım arkadaşlarımsınız. herhangi bir art niyetim yoktur, deneyimlerimi paylaşıyorum.

cihazı türkçeye çevirmedim. ingilizce kullanıyorum. flyme version 4.0.4A. @OLIVERA

Kumlanma standart bi kullanıcıyı rahatsız edecek düzeyde değil. Ben iş ve ürün tanıtımı amacıyla sürekli makro çekim yapacağımdan fazla dikkatli inceledim. Kumlanma meselesi yazılımla bir nebze giderilebiliyor. Ama her zaman olmuyor bu. Telefon şirketinin de buna kasacağını pek düşünmüyorum yani alan buna razı gelecek. Odaklanma sorunuysa odaklanmasında bir sorun yok. Üzerinde kullanılan lens çok yakını odaklamayan bir lens. Lensin yeterliliği o kadar. Bir bozukluğu yok yani. Ama eğer 4-5 cm yakından çekmen gereken birşeyler varsa sıkıntı olucaktır örnek fotoğrafta gösterdim. Fazla yakını focuslayamıyor. @ali_ali12345

o kadar güçlü bir güneş ışığı varken 8 megapikselli mx3 ile de aynı fotoğrafları çekersin. mx3'ün kullanıcı fotoğraflarını incelersen aynı kalitede fotoğraflar görebilirsin. ama gün içinde her zaman aynı ışığa sahip olamıyorsun. florasan ile aydınlatılan bir odada aynı görüntüyü alman mümkün değil. burada da diyafram açıklığı devreye giriyor. mx4 diyafram açıklığı ne yazık ki kötü minimum 2.2 diyaframı var. vivo xshot 1.8 mesela bu da daha az kumlanma ve daha karanlıkta daha aydınlık çekim imkanı sunuyor. @kasai

zaten kalite olarak hiçbir söz etmedim meizuya. söylediğim şeylerin aynısını söylemişsin sen de. yakına girdiğinde odak alamıyorsun, ve düşük ışıkla kumlanma (noise) var. @abuzer

• Mx4 ü merak edenler için çok faydalı bir forum sayfası olmuş..
    Sağolasın @OLIVERA
    2 kasım dan beri yardımcı oluyosun..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.