Şimdi Ara

Meksikalı arkadaşıma Türkiye'yi nasıl tanıtabilirim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi bir internet sitesinden meksikalı bir arkadaş edindim. İngilizce olarak anlaşıyoruz. yaklaşık 1 aydır şöyle böyle görüşüyoruz ama kız Türk kültürünü tanımak istediğini söyledi. Bende birkaç müzik videosu paylaştım.. Acemkızı, Elif Dedim.. gibi türkülerimizi paylaştım çok beğendi ama yeterli olmadığı kanaatindeyim. Başka zaman olsa aklıma bir sürü şey gelir ama şimdi gelmiyor. Bu nedenle sizden Türkiye'yi nasıl tanıtırım bunun yardımını almak istiyorum. Türk kültürünü yansıtan videolar önerebilir misiniz? Yani müzik olur tanıtım videoları olur işte ne bileyim. Yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

• Bu geldi aklıma ama izletme istersen
  • Eger İngilizcen yeterliyse Asya'dan baslayarak tarihimizi anlat. Sonra ulkenin tarihi yerlerini anlat fotograflarla. Ozellikle İstanbul'un Bizans'in da baskenti oldugunu da soyle. Ondan sonra yemekleri gostermen cok hos olur bence. Muzik olarak ise daha cok bilinen harmandali, zeybek dinlet ve oynunu goster. Ataturk'u anlatmani da oneririm son zamanlarda ovunebilecegimiz az kisilerden biri ve en unlusu. Kolay gelsin hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IndoHouse

Bu geldi aklıma ama izletme istersen

• Olimpiyat videomuzu gösterirsen zaten kimin için çalıştığımızı, kimin himayesi altında olduğumuzu çok rahat anlar hocam. Ülke ancak o kadar güzel tanıtılabilirdi.
  • İngilizceye tarih anlatacak kadar hakim miyim bilemiyorum doğrusu... Yani şöyle söyliyeyim kız benim gösterdiğim birkaç birşey hariç hiçbirşey bilmiyor. Yanlız beni biraz tanıdığı için zannediyorum samimi biri olarak algıladı ve nasıl bir kültüre sahip olduğumu öğrenmek istedi. Bu yüzden aslı sıkıntım bu dediğim materyallerin doğru bir şekilde sunulması. En azından şöyle söyliyeyim; mesela zeybek tamam gösterelimde adam gibi bir video yok yani düğünlerde çekilmiş 244p videolarımı göstereyim kıza... Kaldi ki kızda benimle kültürünü paylaşıyor ve HD videolar buluyor. Yanlız içeriğinde erotik öğeler mevcut yani nasıl kültür bu anlamadım. Son paylaştığı müzik videosunda bu açıkça işlenmiş. Acaba benim kültürümde böyle şeyler yok deyip tavrımı mı ortaya koysam bilemedim.

Buyrun kızın paylaştığı video

Ben Acem kızı paylaşmıştım ve paylaşımım üzerine gönderdiği iletiyi aynen yayınlıyorum.

"The music is very quiet, it's cute, but I barely know as I find it a bit strange, but that's the point to know new music, and meet new cultures, if I show you a song of my country it will seem strange because hardly know, but if I like the Turkish music."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanpolt -- 4 Aralık 2013; 23:40:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tecavuzculerin hapse atilmadigi hirsizlarin sorgusuz tutulanip serbest birakildigi ayranin cok sevildigi bir ulke dersen video ivir zivir atmana gerek kalmaz

• Ya gözünü seveyim ciddi birşeyler söyleyin.
  • Anlatacak neyi var ki? Kültür mü kaldı.Eskidendi kültür falan.Artık düğünlerde bile acayip şeyler çalıyor.Kızda buraya gelmesin birşeyler yaparlar falan belli olmaz.
  • İstanbul fotoğrafları yollayabilirsin mesela?
  • orhanpolt kullanıcısına yanıt
    Mudur ulkeyi nasil daha iyi anlatirim diyosun al iste ulke bu

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Abi orada hiç kültür yok benimle paylaştığı videoyu izlersen göreceksin. Yahu eski meski kardeşim bırakacak mıyız öyle ite köpeğe kültürümüzü. Bu yüzden kaybediyoruz. Her gelen kültürmü kaldı diyor. Biz ilgilenmezsek yok olur tabi bizde bozulursak tabi yok olur. İçimi kararttınız ne diyeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.