< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Memlekette Herkesin Esnaf Tarafından Feci Kazıklanmaya Alışması
-
-
Esnaf olarak servise gittiğimizde hiç bir şey yapmasak bile harcadığımız zaman ve akaryakıt gibi giderlerden 300 lira servis ücreti yazmaya utanırken,
sanayi esnafının, arızasının kesin kaynağını bilmemesine rağmen, hiç bir şekilde içeriye kamera daldırmadan (200 lira inan o alet) arkadaşın aracında sırf hata kodu var diye motor indirip üst kapağı açıp conta açtıktan sonra işe yaramaz yeni conta da takmak lazım deyip 14.000 itelemesini çok ayıp buluyorum. 14.000 aldıktan sonra sorunun nerden kaynakldığını bulamadık motor sağlammış temiz demeleri ülkedeki ahlaksızlığın seviyesini gösteriyor ve bunu denetleyen hiç bir kurum yok.
Sözde esnaf odası ismindeki kuruluşun sadece aidat ücreti alıp sms'le esnaf cenazelerini bildirmekten başka yaptığı bir şey yok.
Ne bir ahilik kaldı ne loncacılık.
Dediğim gibi esnaf var esnaf var. Geçen yıl ayakkabı tamirine gittim bir lostracı abiye, ucuz da bi ayakkabı da değildi markası belli ediyor zaten, arka topuk kısımları giymekten aşınmıştı uygun bir deriyi oraya göre inceltip dikti. İlk başta endişem vardı ayakkabının canına okursa diye, işçiliği görünce kafadan 300 lira veririm çok beğendim diye düşünürken adam yanlış hatırlamıyorsam 30 veya 70 lira istedi. Cüzdanım elimde kalakaldım, yaptığı işçiliğe karşın istediği para çok çok azdı ve baştaki güvensizliğimin de etkisiyle bu beni utandırdı. "Abi kurtarıyor mu? Fazlasını verebilirim" dedim. "Kurtarıyor kardeşim kurtarıyor" dedi.
Esnaf vaar esnaf adı altında milleti yolanlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 9 Haziran 2024; 21:58:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X