Şimdi Ara

Memtest64 ve Hangi Ram'in bozuk olduğunu bulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir laptop aldım. 18k gibi güzel bir fiyata geldi. Lenovo Thinkbook 14 Gen 4. Ryzen 5625u ve ddr4 16gb ram var. (8gb anakarta lehimli, +8gb sodimm)

Ben bu laptopa ek 32gb ram aldım. 8+32, 40gb ram yapacaktım. Ama laptopta mavi ekran sorunu var, şu an takılı ramlerden şüphelendim ve sorun ram çıktı, memtest64 hata veriyor.

İçini hiç açmadan laptopu iade edebilirim ama sorun değiştirilebilir 8gb ram ise zaten ben 32gb takacağım onun yerine. Sorun anakarata lehimli 8gb'da ise laptopun işini açtığım için 14 gün koşulsuz iade sıkıntım olabilir.

Ben laptopun içini açmadan herhangi bir programla hangi ramde sıkıntı olduğunu görebilir miyim? Sorunun sonradan takılan ram olduğuna emin olursam iade ile hiç uğraşmadan 32gb'ı takıp laptopu kullanmaya devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dampierre -- 31 Ağustos 2024; 22:52:54 >

• Çok araştırdım, tek tek ram modülü arızası tespiti mümkün değil gibi duruyordu. Laptopu söktüm. Sodimm şeklinde slota takılan ramaxel 3200 mhz ddr4 Ram'i çıkardım ve memtest64 yaptım. Sadece anakarttaki 8gb ile hata vermedi. Ramaxel ram bozukmuş demekki. Boştaki sodimm slotuna 32gb Kingston taktım. Şu an laptop 40gb ram olarak sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dampierre -- 1 Eylül 2024; 12:10:6 >
  • MemTest hata içeren modül (chip değil, DIMM'in kendisi)ve hatalı bellek adresini gösterir. Hatalı chip'i bulsanız dahi, Türkiye'de onu değiştirebilecek babayiğit tanımıyorum.

Hesaplayarak bulablirsiniz, bir. İlk 8 GB'ta mı, ikinci 8 GB'ta mı hata(lar).

En sağlıklısı, harici 8 GB'ı söküp memtest deneyim. İçini açmak istemiyorsanız... hatalı modül (DIMM) ve adresi okuyun memtest sonuçlarından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Eylül 2024; 18:14:36 >
  • Dampierre kullanıcısına yanıt
    Windows kurmak ve dosya kopyalama / web browser ile basit testler yapabilirsiniz.

Sabit 4Gb bu tarz ddr4 2666 mhz laptop a 8GB ddr 3200 mhz ram taktım.
  • Sağolun arkadaşlar. Memtest bir adres veriyordu ama o adres değişiyordu testten teste. Neyseki sorunu çözdüm laptopun içini açıp ramleri tek tek test ederek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.