Arkadaşlar kendime bir tv alacağım. CRT'ler oldukça ucuzlamış durumda ama artık sanırım son demlerini yaşıyor. Kipa, Carrefour, Migros ve Tansaş'lara baktım da artık Sony ve Philips CRT de modeller de kalkmış. Herhalde üretimi tamamen durdurdular?
LCD almayı da düşünüyorum ama normal yayınlarda kötü olduğu söyleniyor. Bir de bugün 3-4 milyar verip iki sene sonra 500 liraya daha iyisinin satıldığını görmek moral bozucu olabilir. O yüzden bütçeyi de sinirleri de zorlamayıp ucuz LCD'lere yönelebilirim. Gördüğüm kadarıyla Teknosa'da 800-900-1000 ytl civarında Toshiba ve Philips LCD'ler var. Tabi çözünürlüğü VGA olanları demiyorum. Mesela Toshiba 26WL65G. Şimdi arkadaşlar 1000 ytl'ye bence 500 daha ekle şunu bunu al demeyin, çünkü ekle ekle nereye kadar. Ben 800'e bir alet alırsam 2 sene sonra 200'e de satsalar bana koymaz. Ama binlerce lira yatırıp sonra onun pul oluşunu izlemek istemiyorum. F/P oranı çok yüksek ve pahalı da olmayan bir ürün var mı?
Bir de bu geniş ekran olayı var (16:9). Bu sizi rahatsız etmiyor mu? Ben hoşlanmadım. Arkaşıma gittiğimde ekran görüntüsünü 4:3'e çeviriyorum o da bütün ekranı kullanamıyoruz, iz kalır vb şeyler diyor. Bana ise insanların görüntüsünün geniş olması garip geliyor. Maç izlerken topun yuvarlak olması gerekmez mi? Elips bir topla maç izlemek için çuvalla para vermek aptalca olmaz mı? Görüntüyü daraltsam öbür taraflarda iz mi kalır?
Çok fazla soru sordum ama yardımcı olabilirseniz minnettar olurum.
NOT:Fear döndüğüne sevindik ama senden yorum bekliyorum ve diger arkadaşlardanda.
quote:
Orjinalden alıntı: mantık
ÖNERİLERİNİZE İHTİYACIM VAR.
Emektar Sony 82 ekr.CRT tv mi yaştan emekliye ayırıyorum.Yerine LCD düşünüyorum.seyir mesafem 4,5 m 40m2 salonda *kablolu,digitürk,uydu ,dvd,ve benzerleri ama ps3 yok (yaş 55).Tüm yorumları okudum.SD yayınlarda CRT en iyisi ama her ne kadar tam anlamı ile kullanamasakta lcd de karar kıldım sd kaliteside yeni cıkan lcd lerde yazılımlarla düzeltilebildigi kadar düzelltildiğinden düşük modelde bunu yakalayamadıgımızdan en son sürümlere yöneliyoruz.(piksel plus,1,2,ve bravia,ex ....gibi) 1-Sizce maddiyat faktörünü düşünmezsek hangi modeli tercih etmeliyim sıralamanız ne olur ,neden? -Sony 46 inc kdl x 3500 -Philips 47 pfl 9732 -Samsung 46f86bd -sharp 46hd1e
2-aynı listeyi fiyat /performans degerlendirmesinde nasıl yapardınız ve neden ? yorumlarınız aranan sorulara ışık olacağını düşünüyorum.ayrıca iyi kablo modelleri ve full hd uygun alıcı modelleri nelerdir.Herkese tesekkürlerimi iletiyorum.yorumlarınıza şapka çıkarılır.İyiki varsınız.
quote:
Orjinalden alıntı: Shorin
Selamlar arkadaşlar...
Son oluşan indirimlerden sonra ilginç bir durum söz konusu neden mi 3-4 aydır fiyatların düşmesini bekleyen birisi olarak öncelikle 4-5 ay önce Sony KDL 40 V2500 modelini begenmiştim sonra birkaç hafta öncesine kadar Samsung 40R81b modelini inceledim ve hoşuma gitti beni daha çok tatmin etti şimdi ise yapılan indirimlerden dolayı sony 40 W 2000 benim dikkatimi çekti bilen var ()sadece bilenler için) siz hangi modeli tercih ederdiniz neden? valla kafam allak pullak oldu... samsung 40M modelide çok güzel ama fiyatı biraz fazla geldi... Fiyat olarakta
Sony 40v2500 : 2900 YTL samsung 40MR81 : 2800 YTL Sony w 2000 : 3200 YTL
Piyasa şöyle ilerliyor...
samsung kontrast oranı ve tasarımından lg ve philips yeni kasa tasarımı dinamik kontrast girişimi ve enson olarakta tepkime süreleri. sony statik kontrasttan dinamik kontrast a geçiş ve en son siyah kasaları vsvs.
şimdi. samsung ve sony nin geri kaldığı tek konu tepkime süreleri. açıkcası sony desteklemiyorum . nedenide sony nin X serisinden bi full hd yi denedik ps3 de biraktiği tepkime sd yayında bıraktığı tepkime delirtti bizi resmen . adamlar 6500 ytl ye satıyor bide bu urunu anlamadık valla . isteyen varsa sony X serisi ürünü showroomlarda ps3 ile bi denesin gerçekten çok berbat bi ürün . modeli 40x2000 show roomlarda bi deneyin .sizde fark ediceksiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: ilidian
Merhabalar; Lg marka lcd tv ler için ne söyleyebilirsiniz? kullanan varmı?
LG nin bir çok modeli var. hepsini tek tek anlatmak uzun iş . ayrıca Olaya marka değil model olarak bakmak gerekli. sony yi çok sevmem ama çok beyendiğim modelleri var.LG ninde philips inde samsung unda çok beyendiğim hatta vestelinde var. demek istediğim modeller daha onemli lg de kafana takılan modeli soylersen yardımcı olmaya calısırım.
quote:
Orjinalden alıntı: mozyurt
selam FeaR
ben samsung 32r81b lcd aldım. 2.160 YTL / 12 taksitle nextstar d-smart kullanıyorum. izleme mesafem 3m. scart kabloları cihazların kendi scart kabloları. görüntü beni hiç memnun etmiyor. çoğu kanallar karıncalı ve bulanık bulanık kanallar (discovery,animal planet) şuan star tv den başka güzel diyebileceğim bi görüntü yok philips dvd ile kullanıyorum dvd takılıyken bile cd başlamadan önceki ekrana gelen philip hoparlörü görüntüsü bile bulanık dvd film başlıyor yinde bulanık. tüpü yanan 1993 model 56ekran cosmos tv kadar bile net değil. scart kablosunu altın uçlu HQ alarak da denedim 50 ytl vererek yinede çok etkilemedi. satın alalı 11 gün oldu. zannedersem geri iade 15 gün. tavsiyeleriniz nedir?
Öncelikle memnuniyetsizliğiniz için üzüldüm .Bukadar para verip performans alamamak kotu birşeydir. konuya gelicek olursak. 1.olarak tv nizin ayarları tammı ? soyle diyim kontrast oranları %100 olmamalı %85 civarı olmalı Renk oranı %65 gibi parlaklık oranı sizin berlirleyeceğiniz bi seviyede olmalı en onemlisi keskinlik (yada netlik) seçeneği %100 kesinlikle olmamalı benim deneyimlerim keskinlik(netlik) seçeneğinde %50 veyua %60 da çok performans verdiğidir. 2. olarak 82 ekran lcd tv ler bana göre normal yayınlarda en çok performansı veren lcd tvlerdir.bence ayarlarınız bi kontrol edin ayrıca iade prosedurlerini bilemiyecem ama memnuniyetsizlikten dolayı iade almıya bilirler servis raporu vs. gerekebilir. 3.ve son olarak , HDMI çıkışlı bi uydu cihazı alabilirsiniz. Scartttan daha performanslı olduğunu dusunuyorum .
Not:kesinlikle tv ayarlarınızı kontrol edin .Dvd nin açılış resminde goruntu kotu olmamalı .Cunku sabit bir resim o ve gayet kaliteli bi görüntüdür. bilginize.
quote:
Orjinalden alıntı: rockefella
merhaba fear tekrar geri dönmene sevindim forumdan okuduğum kadarıyla kontrast oranı tepkime süresi önemli değerler bunları göz önünde tutarak bakacak olursak
benim sorum şu:
1700 ytl yi geçmeyecek ve 32" bir lcd SONY veya philips bakıyorum (bir iki hafta içinde alacağım).. bu arada lcd yi uydu alıcısıyla kullanacağım
teknosada bulduğum 3 model şunlar
phılıps 32 PFL5322 SONY KDL-32P3000 SONY KDL-32U3000
bu 3 ü arasından sen ne dersin veya önerebileceğin başka model var mı?
şimdiden teşekkürler....
merhaba .Onceki yazılarımı okuduysan 32inch de 5322 yi çok tavsiye ettim .Malesef artık edemiyeceğim .Tv nin 1.versiyonu çok iyiydi. ama yeni gelen 2.versiyonu için aynı seyi soyliyemiceyeceğim .meselada dvdde bir film izleyin sonunda oyuncuların isimlerinin geçtiği siyah arkaplan beyaz yazılarda after image dediğimiz izler kalıyor çok can sıkıcı bi durum bu bi ara samsung larda vardı. 32p3000 olabilir.bana kalırsa biraz daha fazla ver. 32pfl7772 al :) 2399 falan olmalı .4x hdmı 7500:1 kontrast 8m tepkime vsvs süper bi lcd
quote:
Orjinalden alıntı: BıkerBoyz41
Benim kafamda 2 tane lcd var bunların hangisi daha ii karar vermedim yardımcı olursan sevinirim.
Sony KDL-32P3000
Phılıps 32PFL5322/10
5322 serisine karşıyım arkadaslar yeni gelen ekran koruması olmiyan 32pfl5322 serisine karşıyım . he bana toshibanın 1399 yada 1599 luk lcd simi 5322 mi derseniz evet 5322 derim ama sony 32p3000 ile karşılaştırırsan sony derim.
slm Fear benim de müsadenle bir sorum olacak 1500-2000 ytl arası bir bütçem var ve 32'' lcd almaya karar verdim ve düşündüğüm model de
SONY BRAVIA KDL-32P3000 LCD TV 1650 YTL civarı
SONY olsun taştan olsun diye saçma bir düşüncem var fakat tv teknolojisine çok yabancı olduğum için saçma düşünüyo olabilirim...eğer farklı model bir önerin de olursa çok sevinirim.... şimdiden tşk ler....
quote:
Orjinalden alıntı: mantık
ÖNERİLERİNİZE İHTİYACIM VAR.
Emektar Sony 82 ekr.CRT tv mi yaştan emekliye ayırıyorum.Yerine LCD düşünüyorum.seyir mesafem 4,5 m 40m2 salonda *kablolu,digitürk,uydu ,dvd,ve benzerleri ama ps3 yok (yaş 55).Tüm yorumları okudum.SD yayınlarda CRT en iyisi ama her ne kadar tam anlamı ile kullanamasakta lcd de karar kıldım sd kaliteside yeni cıkan lcd lerde yazılımlarla düzeltilebildigi kadar düzelltildiğinden düşük modelde bunu yakalayamadıgımızdan en son sürümlere yöneliyoruz.(piksel plus,1,2,ve bravia,ex ....gibi) 1-Sizce maddiyat faktörünü düşünmezsek hangi modeli tercih etmeliyim sıralamanız ne olur ,neden? -Sony 46 inc kdl x 3500 -Philips 47 pfl 9732 -Samsung 46f86bd -sharp 46hd1e
2-aynı listeyi fiyat /performans degerlendirmesinde nasıl yapardınız ve neden ? yorumlarınız aranan sorulara ışık olacağını düşünüyorum.ayrıca iyi kablo modelleri ve full hd uygun alıcı modelleri nelerdir.Herkese tesekkürlerimi iletiyorum.yorumlarınıza şapka çıkarılır.İyiki varsınız.
1.Merhaba crt ye elveda lcd ye merhaba diyorsunuz : ) hocam istediğiniz ebatlar lcd için büyük . mevcut yayınlarda o büyüklükte bir lcd de iyi bir performans alamazsınız.ama sorularınıza su sekilde cevap vereyim. Lcd de philips i tavsiye ediyorum .güzel bir model 47pfl9732 2.olarak samsung 46f86bd sonra sharp sonra sony. 2.olarak bence 50 inch bi plazma sizin için daha iyi bir performans vericektir. 50pfp5532 modeliydi heralde. 3999 olucaktı fiyatı teknosada bi kontrol edin gerçekten güzel bir plazma onu tavsiye ederim lcd den daha iyi performans alırsınız. 3.olarak fiyat / performans değerlendirmesini soyle yapardım ; tepkime süresi , kontrast oranı ,siyah ve beyaz detayları.Su sıralar philips 47 inchi gayet performanslı tabiki 1-2 ayda yeni modeller gelebilir ozaman ne olucağını bilemiyeceğim. 4.Scart iyi bir goruntu aktarıcısı değil.hdmı çıkışlı uydu alıcısı ,dvd tercih etmek mantıklı olucaktır. 5.ve son olarak 4,5 metre için 50 inch veya 47-46 inch lcd plazma tv büyük gelebilir.nekadar uzaktan izlerseniz okadar netlik elde edersiniz .106 ekran plazma yada lcd de dusune bilirsiniz. umarım yazım açıklayıcı olmustur.
quote:
Orjinalden alıntı: yhae
siemens fl237v7 veya toshiba 37a3000 modellerinden hangisini veya 2000 ytl ye kadar siz ne tavsiye edersiniz. 32 inçler de olabilir
Nakit alıcaksanız.37pfl7772 2399 ytl fiyatı var %10 indirimle iyi bir fiyata geliyor.
toshibanın bi modeli var bimex teknosa da satılıyor 94 ekran fullhd 2000 ytl ye alabilirsiniz . 37a 3000 modeli mantıklı olabilir. ama simens ürünlerini hiç denemedim gerçi gördüklerimde çok performanslı değildi.
Toshiba nın full hd 94 ekran olan modeli aklımda yok ama satış danışmanlarına sorarsanız size soyliyeceklerdir.
2 modele focus lanın .
32pfl7772 toshiba 37icnh fullhd .
Karar sizin bence alıcağınız showroomda güzel bir karşılaştırma yaptırın 2 ürün içinde.
quote:
Orjinalden alıntı: asddemir
SEVGİLİ FEAR, sony s 3000, samsung 40 r 81 arasında seçim hangisi olur sizce?
samsung sony karşılaştırması .
ben tercihimi samsungdan yana kullanırım .game mode olayı var samsungda tepkime süresini düşürüyor hafiften yararlı bi olay .
2 tv nin de özellikleri aynı kontrast tepkime vs.bence samsung.
şöyle düşünün sony nin tüplü tvlerdeki o başarısı yeni jenerasyonda malesef yok .ama ilerde ne olur bilemem .
quote:
Orjinalden alıntı: lucky8
Seam Fear, Pana py70 ile samsung50p96fd full hd plazmalar arasında secim yapamıyorum
Merhaba . pv70 ve samsung p96f arası tercih yapmak zor birşey cidden :)
Bi showroom umuzu ziyaret ettiğimizde bu tv lere biraz bakmıstık .yinede ozelliklerini internetten kontrol ettim .bana kalırsa samsung daha havalı duruyordu . 2 sindede aynı goruntu takılıydı ama çok ciddi bir fark yoktu .bana sorucak olursan samsung derim güzel plazma cünki .ama sunuda söylim ciddi anlamda 2 sinede bi dene yapmadım.
benim tercihim samsungdan yana istersen forumu birazdaha arastır .bu modellerle ilgili yorumlara bi bak .daha sağlıklı olucaktır.
teşekkürler. son bir soru sony nin D modeli için tecrübeniz nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: bekarburak
Samsun PS 42C6H Plazma var. HDMI ile laptopu bağlamaya çalıştım görüntü çok kötü ve küçük. Bunun sorunu ne olabilir ?
merhaba Goruntde yeşillik varmı . dvı dan hdmı kablomu yoksa hdmı + hdmı kablomu kullandınız ? tv de vga çıkışı varmı ?Bence pc nizin kullanım klavuzundan desteklediği çöznürülükleri kontrol edin kablodan dolayı sorunda yapıyor olabilir.
fiati su an uygun geldi bana ama hakkinda birsey bilmiyorum bir de
lcd mi plasma mi ?
bazilari der lcd bazilari der plasma
acil cevap olursa sevinirim cunku alacagim yerde sinirli sayida varmis
Güzel bi plazma fiyat goruntu performansı iyi 1080p çıkışlı 1024*768 çöznürlüklü 15:000 dinamikl kontrastlı iyi bir plazma bence alınır.iyi tercih..
quote:
Orjinalden alıntı: FeaR
quote:
Orjinalden alıntı: Shorin
Selamlar arkadaşlar...
Son oluşan indirimlerden sonra ilginç bir durum söz konusu neden mi 3-4 aydır fiyatların düşmesini bekleyen birisi olarak öncelikle 4-5 ay önce Sony KDL 40 V2500 modelini begenmiştim sonra birkaç hafta öncesine kadar Samsung 40R81b modelini inceledim ve hoşuma gitti beni daha çok tatmin etti şimdi ise yapılan indirimlerden dolayı sony 40 W 2000 benim dikkatimi çekti bilen var ()sadece bilenler için) siz hangi modeli tercih ederdiniz neden? valla kafam allak pullak oldu... samsung 40M modelide çok güzel ama fiyatı biraz fazla geldi... Fiyat olarakta
Sony 40v2500 : 2900 YTL samsung 40MR81 : 2800 YTL Sony w 2000 : 3200 YTL
Piyasa şöyle ilerliyor...
samsung kontrast oranı ve tasarımından lg ve philips yeni kasa tasarımı dinamik kontrast girişimi ve enson olarakta tepkime süreleri. sony statik kontrasttan dinamik kontrast a geçiş ve en son siyah kasaları vsvs.
şimdi. samsung ve sony nin geri kaldığı tek konu tepkime süreleri. açıkcası sony desteklemiyorum . nedenide sony nin X serisinden bi full hd yi denedik ps3 de biraktiği tepkime sd yayında bıraktığı tepkime delirtti bizi resmen . adamlar 6500 ytl ye satıyor bide bu urunu anlamadık valla . isteyen varsa sony X serisi ürünü showroomlarda ps3 ile bi denesin gerçekten çok berbat bi ürün . modeli 40x2000 show roomlarda bi deneyin .sizde fark ediceksiniz.
@FeaR, kardeş x serisi çok kötü demişsin bende bu aralar biraz kasıp bu modeli(40x3500) almayı düşünüyordum ama sen x2000'de tepkime süresi çok kötü demişsin acaba bu x3500 içinde geçerli mi?x3500 şu anda 5900ytl'den satılmakta ve benim 5500ytl gibi bir fiyata alma şansım var.Birde bundan önce 40d3000 modelini düşünüyordum,şimdi nerdeyse tüm sony modellerinin tep. süresi 8ms x2000deki sorun d3000 ve x3500de de etkisini gösteriyor mu?Yoksa motion flow ve +100Hz bunun önüne geçiyor mu?Ürünleri test etme şansım olmadı daha inşallah bu hafta sonu gezicem biras ama çıkmadan önce de nelere dikkat etçez bir öğrenelim