Şimdi Ara

Merak ettiğiniz Lcd ve plazma tv modellerini yazın yardımcı olim:) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
23.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: snynt_35

32U2000 nasıl bir ürün.Bilgi alabilir miyim? Fiyat çok ucuz!

Güzel ama eski bir ürün tepkime zayıf daha yeni işlemciler çıktı .o fiyatın biraz üstüne daha fazla özellikli cihazlar var ..

philips
    lg
    samsung

bu 3 marka arasında showroomlarda tercih yapabilirsin .Benim tercihim philips 32pfl5322 olucaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kcldrum

Sn.snynt_35 gidip tüplü televizyon alın daha iyi derim inanın bunu sizde gördüğünüz zaman dersiniz

Tüplü tv ;Halen bitmedi doğru söylemiş arkadasım lcd ve plazmalardan iyi görüntüler veriyor .
    bana kalırsa projeksiyon tv ler güzel tek dezavantaj güneş alan odalarda sabah izlenmiyor.onun dışında projek.tv ler gayet güzel.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akhenaten

fear kardeşim bir şey danışacağım,
    amacım hd yayın gelene kadar sd yayınları en iyi şekilde izlemek, konsol veya pc bağlamayacağım. boyut da çok önemli değil ya 32 ya da 37" olacak.

sd yayın performansı iyi olmasından dolayı plazmada karar kılmış ve panasonic 37pv70f modelini seçmiştim, ama fiyatı benim için halen biraz pahalı (3000) olduğundan bekliyordum, panasonic bayilerinde de kalmadığını eylül sonunda geleceğini söylemişlerdi.

dün çarşıda gezerken bir bosch bayisinde gördüm ve sordum 2800 ytl 12 ay taksitle veririz dediler, ama yanında da bi tane sony 32s2510 duruyordu ve her ikisinde de ntv açıktı, digital uydudan.
    ve sony'nin verdiği görüntü daha iyiydi, bunun fiyatı da 2700. sony'de alttan ve üstten biraz kırpılmıştı, yani altta kayan yazıların alt kısmı, tam camın bittiği yerde bitiyordu. yani deformasyon olmadan, insanlar kısa boylu görünmeden izlenebiliyordu sanki normal tv gibi.
    ama panasonic'te zoom veya 14:9 yaptığımda alt yazılar akrandan taşıyordu.
    şimdi aklım karıştı. gerçekten sony 32s2510 normal yayında panasonic 37pv70'ten daha iyi gösterir mi yoksa oradaki uydu cihazından tv'lere gelen kablolardan mı fark ediyordu?

merhaba şimdi birisi 82 ekran biris 94 ekran 12 santimlik genişlik farkı 1.olarak gelen bağlantı çok onemli.tek uydudan dağıtılan görüntülerde veri kaybı olduğundan görüntüde kötü olucaktır.hangisinde ana bağlantı var yada hangisinin kablosu daha kısa gibi bilgileri öğrenmek lazım.
    2. olarak 82 ekran lcd küçük olduğundan çok göze batmaz insanlar basık gibi görünmez aslında lcd de bizim yayınlarımız için en basarılı ekran boyutu diyebilirim.12 cm lik fark normal olarak size oyle bi izlenim vermiş olabilir.ayrıca ekran formatları 16:9 zoom geniş vs gbii ayarları da yapılmamış olabilir.kesin karar verdiysen baktığın yerden alıcaksan çalışanlrdan rica et sony nin kablosunu panasonic e onun kablosunuda sonyle yer değiştirt ve ayarlarını kontrol ettirt en mantıklısı bu bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: caglar_sss

FEAR hocam LG 42pc41 i tavsiye edermisin
    piyasadaki nadir 100 hz cihazlardan fiyatı da uygun.

42pc51 demek istediniz heralde .Ben almam .samsung Q91H plazmayı alırım süper cihaz.Türkiyede 1080i60hz görüntü gelsin dua edicem 1080p100hz delirse takla atarım heralde :) Q91H
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

"Upscale" özelliği, mevcut 576i veya 576p DVD görüntüsünün, işlemci ile 720i veya 720p veya 1080i veya 1080p gibi daha yüksek çözünürlüklere çıkartılmasıdır. Bunun için "real-time" ve "frame by frame" upsize işlemi uygulanır. Tıpkı bizim PS ile fotoğrafları büyütmemiz gibi...

Sonuç:
    her ne kadar %100 olmasa da sonuçta daha yüksek çözünürlüklü bir görüntüye dönüştürülmüş olur. Yani, mesela bu şekilde elde edilen bir 720p görüntü, zaten 720p kaydedilmiş olan bir görüntü kadar olmasa da, mevcut 576p kayıt kalitesine göre epey iyidir. Ben bizzat bunları tek tek deneyip izlediğim için hissi anlamda da net konuşabiliyorum.

Bu konuyu derinlemesine düşündüğünüzde aklınıza şu soru takılabilir:
    Peki nasıl oluyor da, 1366x768 fiziksel çözünürlüğü olan bir panel, 1080i ye upscale edilmiş bir görüntüyü gösterebiliyor?
    Şöyleki, 1080lik görüntünün tek numaralı satırları birinci framede çift numaralıları da ikinci framde olmak üzere 30+30 şeklinde sn'de toplam 60fps olarak gösteriliyor. Yani her frame de aslında 540 tek veya çift numaralı satırlar oluyor. Bu yüzden "interlaced" deniyor buna ve çok hafif bir "flicker" efekti oluşuyor.

Satıcı size, 1366x768 fiziksel çözünürlüğü olan bir panelin 1080p yayını (ister upscale olsun ister orjinal) tam bir şekilde destekleyebileceğini söylerse kesinlikle inanmayın! Muhakkak 720p ye veya 1080i ye dönüştürerek (downscale) göstermek zorunda...

Ama bu çözünürlükteki bir panel teorik olarak 1536i ye kadar çıkabilir :)

Bir de, bazı arkadaşlar FEAR'ın yorumları için "yüzeysel felan" demiş.. bazıları da "daha iyi incele, testler yap" falan gibi tavsiyelerde bulunmuş. Bu taleplerinizi sıralarken yeterince düşünerek mi yazıyorsunuz? Yani "FEAR" en başta bir elektronik firmasında çalıştığını, ve mesleği ile ilgili tecrübeleri doğrultusunda elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağını söylemiş. Daha ne bekliyorsunuz ki? Ben veya siz alacağı panele karar verebilsin diye, önce kendisi satın alıp bizim için incelesin, sonra da üşenmeyip buraya döktürsün mü? Sonra da aldığı paneli evinin arkasındaki tarlaya mı gömsün? :))

Tabii yazılanların hepsi %100 doğru olmayabilir, zaten hiç bir şeye körü körüne inanmamak lazım değil mi?

Teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: ayazdede

selam,
    LG nin 42LC2R modeline baktım bugün. 2,999 a yanında 300ytl lik ev sinema sistemi ve sehpasını veriyorlar. Forumda yeterli bilgi bulamadım televizyon hakkında. Yardımcı olursanız sevinirim.
    iyi günler dilerim.

2006 ağustos gibi çıkmış bir modeldi.Eski bir ürün ben tavsiye edemicem

42pfl5322 yada lg nin yeni LCD sini tercih edebilirsin onların fiyatlarıda 2999 teknosalarda inceliyerek bakabilirsin.
  • sevgili fear aynı fiyata 42q91 mi yoksa 42 pv70 mi alırdınız neden???

Pio 4270xa'yı da biraz daha(800 ytl kadaar) üzerine ekleyerek aabilme şansım var.

Bir de 50q91 ie 50c91 arasında yansımayı öneyici ekran dışında fark var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dimağ

sevgili fear aynı fiyata 42q91 mi yoksa 42 pv70 mi alırdınız neden???

Pio 4270xa'yı da biraz daha(800 ytl kadaar) üzerine ekleyerek aabilme şansım var.

Bir de 50q91 ie 50c91 arasında yansımayı öneyici ekran dışında fark var mı?

Q91H da doğal dijital hareket , yansıma onleyici filtre ve organik cam bulunmakta .üst sınıf bir plazma tercih edebilirsiniz.

Pio. için diyebiliceğim birşey yok plazmayı icat ettiler aynı kalitede de üretimleridevam ediyor çok basarılı .

Q ve C serilerindeki farklar aynı hemen hemen onun için 42 ve 50 inch lerde değişen yok.
  • meraba fear...
    samsung 40 R 81b
    samsung 40 S 81b
    samsung 40 R 82b(yeni çıkmış.fiatı r 81 ile aynı)
    philips full hd 42 pfl 7762
    bu 4 model arasında kaldım.esasen samsung ve philips arasında kaldım.R serisi ile S serisi arasında çok fark olduğunu(teknik fark) düşünmüyorum.ya da varsa ben bilmiyorum.forumlarda ve internette 42 pfl 7762 hakkında da detaylı bilgi yok. tepkime süresi 5 m.s, dinamik kontrast 7500 deniliyor ama tv üzerinde kontrast 5000 yazıyo.bi de maksiimum pc çözünürlüğü 1366*768 olduğu söyleniyo.ozaman gerçek manada full hd demek yanlış olmaz mı?
    samsung R serisi nakit 2950
    samsung S serisi 2500
    philips 7762 3200(?)
    sen olsan hangisini alırsın?
    samsungun tasarımı beni çarpıyor.ama ekran yansıma yapıyo deniliyo.ayrıca 7762 de de acaba ekran filtresi var mıdır?
    lütfen acele cevap....
  • Bak heralde sen panaosonic ya da samsung satıyorsun direk LG kötülüyorsun ama neden kötülediğini geçerli bir sebeple yazamamışsın.Çok ilginç bir tutum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: posedion78

Bak heralde sen panaosonic ya da samsung satıyorsun direk LG kötülüyorsun ama neden kötülediğini geçerli bir sebeple yazamamışsın.Çok ilginç bir tutum.

Türkiyenin en köklü elektronik firmasında görüntü,lcd,plazma bölümünde çalışıyorum yeni çıkıcak ürünler siz internette konuşurken nezaman çıkıcak derken ilk bizim elimizden geçiyor :) bugun ofisime yakın bi mağzamıza uğricam farkları çıkartıcam bu tarz mesajlarada vericeğim son cevap olucak .herkesin yorumu kendine ...

Ayrıca ürün gamımız sadece panasonic samsung değil philips lg toshiba vsvs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: FeaR

quote:

42pc51 demek istediniz heralde .Ben almam .samsung Q91H plazmayı alırım süper cihaz.Türkiyede 1080i60hz görüntü gelsin dua edicem 1080p100hz delirse takla atarım heralde :) Q91H

42pc51 ile q91 arasında 500 ytl fark var
    sizce aradaki paraya değermi yani ikisinin arasında cok fark var mı?
    son kararımı verme asamasındayım yardım edersen sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: FeaR

quote:

Hocam
    Biz aldık hata mı ettik acaba
    Genelde yorumlarınızı yazarken şu,şu,şu... sebepten alınır-alınmaz diyorsunuz. Bunu kafadan almam demişsiniz. Çok vahim bir hata mı yaptık yoksa.

Yani gözlerim bana oyun mu oynadı alırken (kendi dvd playerınla gidip saatlerce test edip öyle karar verdim )
    panny pv70, samsung c-q 91 ile mukayese edip, kesinlikle bunun daha iyi (keskin, net) görüntü verdiğini gördüm.
    Gönül rahatlığıyla aldım.
    Şu anda da çok memnunum

Ama varsa benim göremediğim bir yamuğu, biraz bilgilendirirmisin.
    Gerçi bu saatten sonra yapacak bir şey yok ta bilelim en azından

• FEAR dostum,
    daha evvelki mesajımda bahsettiğim
    127cm BEKO Plazmayı (HD 1366x768) Laptopa VGA ile bağlamaya çalıştım. (laptoplarda DVI yok malesef)
    ama ilk laptop ta sadece 1024x768 çözünürlüğü kullanabildim, zira görüntü kartı 1366x768 veya 1360x768 veya 1368x768 gibi HD oranlarını oluşturmama izin vermedi, daha fazlasını da plazma desteklemiyor..
    İkinci laptop'tan ise plazma ya hiç görüntü aktaramadım. Hem clone hem dual view hem de single denedim ama başaramadım.
    Ne yapmalıyım?
    Bir önerin var mı?
    selamlar
  • Philips 42" PFL7962D ile ilgili fikrin var mı acaba?
  • Fear...

Hocam Philips 37PFL5322 LCD mi yoksa LG 37LC41 LCD Mİ ya da LG 37LC51 LCD Mİ sen olsan hangisini hangi sebeplerden dolayı alırdın.
    Sebepleri de belirtirsen sevinirim.2. sorum hd yayınlarda Philips mi iyidir yoksa Lg mi.3. sorum ise bu fiyatlarda(2400-2700 L) Samsung da daha iyi olduğunu düşündüğün bi lcd modeli varmı?Mesela Samsung LE37S81B nasıldır?
    Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolriver34 -- 13 Eylül 2007; 15:53:03 >
  • Benim belirtmek istediğim sen ne kadar biliyorsun bu cihazları burda direkt insanları etkiliyorsun . Belki bazı saf arkadaşlar direk senin tavsiyene uyp beğendiği marka yerine senin tavsiye ettiğini alacak. Uzmanlık alanın eğitimin plazma lcd teknolojisi üzerine mi?Ama zaten cevap vermeyeceksin çünkü verilecek bir cevap olduğunu sanmıyorum.
  • fear
    bana cevap vermemişsin be kardeş
  • sevgili fear

toshiba regza 37x3000 i inceleme fırsatın oldu mu görüşlerin nedir?
  • fear kardeş ,46 inch sony 46w2000 ve samsung 46n87bd modelleri arasında kaldım fiyatları yaklaşık aynı ,

bi fikir verirsen sevinniriim .pc ye bağlaycam .oyun,divx film izlicem.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.