Şimdi Ara

Merak ettiğiniz Lcd ve plazma tv modellerini yazın yardımcı olim:) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
0
Favori
23.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok merak ediyorum burada insanlara yorum yapan arkadaşlar bu ürünleri ne kadar tanıyor bir showroomda izlediği görüntüyü , broşürde okuduğu bilgiyi çok şey anlarmış gibi burada aktarıyor.Amaç insanları yönlendirmek .İnanın bu soruları sorduğunuz insanlar sizden fazla bir şey bilmiyorlar en iyisi kendiniz araştırıp öğrenin.
  • @ Fear. Çok güzel yardımcı oluyorsunda. Hep genel bilgi veriyorsun. Evet o model iyidir falan. Biraz daha detaya insen. Birkaç test falan yapsan. bağlantı detaylarını bize anlatsan.
  • 32U2000 nasıl bir ürün.Bilgi alabilir miyim? Fiyat çok ucuz!
  • Sn.snynt_35 gidip tüplü televizyon alın daha iyi derim inanın bunu sizde gördüğünüz zaman dersiniz
  • almadım merak etmeyin teşekkürler.
  • fear kardeşim bir şey danışacağım,
    amacım hd yayın gelene kadar sd yayınları en iyi şekilde izlemek, konsol veya pc bağlamayacağım. boyut da çok önemli değil ya 32 ya da 37" olacak.

sd yayın performansı iyi olmasından dolayı plazmada karar kılmış ve panasonic 37pv70f modelini seçmiştim, ama fiyatı benim için halen biraz pahalı (3000) olduğundan bekliyordum, panasonic bayilerinde de kalmadığını eylül sonunda geleceğini söylemişlerdi.

dün çarşıda gezerken bir bosch bayisinde gördüm ve sordum 2800 ytl 12 ay taksitle veririz dediler, ama yanında da bi tane sony 32s2510 duruyordu ve her ikisinde de ntv açıktı, digital uydudan.
    ve sony'nin verdiği görüntü daha iyiydi, bunun fiyatı da 2700. sony'de alttan ve üstten biraz kırpılmıştı, yani altta kayan yazıların alt kısmı, tam camın bittiği yerde bitiyordu. yani deformasyon olmadan, insanlar kısa boylu görünmeden izlenebiliyordu sanki normal tv gibi.
    ama panasonic'te zoom veya 14:9 yaptığımda alt yazılar akrandan taşıyordu.
    şimdi aklım karıştı. gerçekten sony 32s2510 normal yayında panasonic 37pv70'ten daha iyi gösterir mi yoksa oradaki uydu cihazından tv'lere gelen kablolardan mı fark ediyordu?

• FEAR hocam LG 42pc41 i tavsiye edermisin
    piyasadaki nadir 100 hz cihazlardan fiyatı da uygun.
  • "Upscale" özelliği, mevcut 576i veya 576p DVD görüntüsünün, işlemci ile 720i veya 720p veya 1080i veya 1080p gibi daha yüksek çözünürlüklere çıkartılmasıdır. Bunun için "real-time" ve "frame by frame" upsize işlemi uygulanır. Tıpkı bizim PS ile fotoğrafları büyütmemiz gibi...

Sonuç:
    her ne kadar %100 olmasa da sonuçta daha yüksek çözünürlüklü bir görüntüye dönüştürülmüş olur. Yani, mesela bu şekilde elde edilen bir 720p görüntü, zaten 720p kaydedilmiş olan bir görüntü kadar olmasa da, mevcut 576p kayıt kalitesine göre epey iyidir. Ben bizzat bunları tek tek deneyip izlediğim için hissi anlamda da net konuşabiliyorum.

Bu konuyu derinlemesine düşündüğünüzde aklınıza şu soru takılabilir:
    Peki nasıl oluyor da, 1366x768 fiziksel çözünürlüğü olan bir panel, 1080i ye upscale edilmiş bir görüntüyü gösterebiliyor?
    Şöyleki, 1080lik görüntünün tek numaralı satırları birinci framede çift numaralıları da ikinci framde olmak üzere 30+30 şeklinde sn'de toplam 60fps olarak gösteriliyor. Yani her frame de aslında 540 tek veya çift numaralı satırlar oluyor. Bu yüzden "interlaced" deniyor buna ve çok hafif bir "flicker" efekti oluşuyor.

Satıcı size, 1366x768 fiziksel çözünürlüğü olan bir panelin 1080p yayını (ister upscale olsun ister orjinal) tam bir şekilde destekleyebileceğini söylerse kesinlikle inanmayın! Muhakkak 720p ye veya 1080i ye dönüştürerek (downscale) göstermek zorunda...

Ama bu çözünürlükteki bir panel teorik olarak 1536i ye kadar çıkabilir :)

Bir de, bazı arkadaşlar FEAR'ın yorumları için "yüzeysel felan" demiş.. bazıları da "daha iyi incele, testler yap" falan gibi tavsiyelerde bulunmuş. Bu taleplerinizi sıralarken yeterince düşünerek mi yazıyorsunuz? Yani "FEAR" en başta bir elektronik firmasında çalıştığını, ve mesleği ile ilgili tecrübeleri doğrultusunda elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağını söylemiş. Daha ne bekliyorsunuz ki? Ben veya siz alacağı panele karar verebilsin diye, önce kendisi satın alıp bizim için incelesin, sonra da üşenmeyip buraya döktürsün mü? Sonra da aldığı paneli evinin arkasındaki tarlaya mı gömsün? :))

Tabii yazılanların hepsi %100 doğru olmayabilir, zaten hiç bir şeye körü körüne inanmamak lazım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 12 Eylül 2007; 16:00:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pupilla79

Merhaba şimdi fiyat güzel 106 ekran plazma fakat dez avantajlardan bahsedim ;
    30.000 saat kullanım ;(suandaki plazmalar 60000 saat civarı ) BU ÇOK KÖTÜ BİR OLUMSUZLUK TABİ
    Tuner dahil değil ( yani pc monitörü yada altına tunerini alıcaksın ) ZATEN KARASAL YAYINLA İŞİM YOK BU GÜNE KADAR ANTEN TAKMIŞLIGIM YOK DT KULLANIYOM
    852x480 ( HD Ready bi tv değil HD izleyemezsin ) BUDA BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ DEGİL HD HAYATIMIZIN İÇİNE UCUN BİR SÜRE DAHA NUFUZ ETMEZ
    16.7 milyon renk ( su andaki plazmalar 549 milyar renk çözünürlüğüne sahip ) normal insan gözü 50-100 civarında renk türünü; bunlardan her birinin 100 ayrı doygunluk derecesini ve her derecenin 100 farklı parlaklık derecesini seçebilir. O halde toplam olarak görebileceğimiz renkler ve tonların sayısı 1 milyonu geçer. 16 MİLYON FAZLA BİLE..

BENİM MERAK ETTİGİM PANEL KALİTESİ RENK KALİTESİ VE BURN-İN ETKİSİ OLUYORMU ?

BUNU ALAMSAM BAŞKASINI ZOR ALIRIM HERALDE.

Burn in olmayan plazma panasonic pv70 dediler ama burn in oldu :) olmiyan yok gibi panel kalitesi evet fark eder denemek lazım onun için birşey diyemiyeceğim .

fiyat iyi ama tercih snn

• quote:

Orjinalden alıntı: ddgs06

hocam max. 2000ytl ye lcd oneririmisiniz..digiturk ve dvd,divx icin kullanılcak..birde 94 ekran olması onemli ama goruntu kaliteis iyi 82 ekran olanlarda olabilir..ben panasonic plazma pv60, philips pfl5322/32" lcd lere bakmıstım..lg veya samsung da memnun kalabilecegim modeller var mı?simdi SONY KDL-32U2530 32'' HD READY BRAVIA LCD TELEVİZYON gordum bunu da 1667 ytl..bir fikir verirseniz..2 gun icnde alıcam..panasonic in fiyatı 2000 12 taksite alma durumum var..

32pfl5322 süper 1080p60hz ye kadar açtı sorunsuz makine üstünü denemedik.100hz açamiyabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuatergenoglu

Tekrar slm Fear,

Bu ay LCD ya da Plazma bir TV alacağım. Bugün son kararımı vermek için birkaç mağazaya gittim ama tahmin ettiğin gibi kafam iyice karıştı. Aşağıdaki noktalarda beni aydınlatırsan çok sevinirim.

1. Bir satış elemanı arkadaş, plazma teknolojisinin dünyada son dönemleri olduğunu, kimsenin artık rağbet göstermediğini, bu yüzden LCD ye yönelmem gerektiğini söyledi. Başka bir satış elemanı arkadaş da LCD'nin Türkiye'de popüler olduğunu, Avrupa'da çoğunluğun Plazma kullandığını söyledi. Hangisi doğru?

2. Bir satış elemanı arkadaş, 82 veya 94 ekran alacaksan LCD, 106 ekran alacaksan plazma almam gerektiğini söyledi. Doğru mu?

3. Bir satış elemanı arkadaş, uydu yayını ve DVD izleyeceksem plazmanın doğru seçim olacağını söyledi. Doğru mu?

4. Odam çok büyük değil ve dikdörtgen (6m uzunluk x 3 m en). Şu an 55 ekran CRT TV var. Benim gönlümde hep 94 ekran LCD vardı (bugüne kadar). Bir satış elemanı arkadaş, 82 ekranın showroom da küçük göründüğünü ama evde kuruluncabana fazlasıyla yeteceğini söyledi. Kullanıcılar da aynı fikirde mi?

LÜTFEN YARDIM ET. ARTIK DAYANAMAYACAĞIM :)

HEhe merhaba

ozaman snn le son noktayı koyalım.

şimdi sırayla .

106 ekranda plazma yada lcd ama oncelik kullandığın yayın uydu ise altın uçlu scart yada hdmı çıkışlı uydu cihazı kullanırım diyorsan lcd.Yok hayır bende anten yada kablolu var diyorsan plazma .

Lcd dvd'de güzel .plazmada iyi 82 ekran tv showroom larda küçük gelir evde devasa olur doğru söylemiş

daha parlak bi tv istersen lcd plazma biraz mattır daha doğaldır ama ilerleyen teknoloji lcd den yana ki hd görüntülerde kendini gösteriyor 82 al 32pfl5322 al bitir olayı :)

• quote:

Orjinalden alıntı: tammel

FEAR ,Toshiba 37WL67Z full hd mi ps3 için alıcağım tavsiye edermisin?

1080p açmıyor :(

ama ben 720p oynarım fark etmez dersen gözün kapalı al.

bimexte peşinde 2000 ytl ye geliyor.tv yayınında da güzel bir lcd tvdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muleee

dün itibariyle bir adet samsung LE40N87BD aldık yarn teslim edilecek full hd 10000:1 kontrast 1920x1080 çöznrlk 8ms tpkı suresı..bu ürün hakkında yorum yapar mısınız? teşekkürler

Önceliikle hayırlı olsun .Çok güzel bir lcd almışsınız tek dezavantajı tepkime süresi ama çok sıkıntı olucağını zannetmem .10000:1 kontrast Tr de 1200:1 veya 1000:1 olarak kullanırsınız onu dinamik hikaye.

digiturk unuz varsa hdmı çıkışlısını talep edin biraz fark ödiyeceksiniz ama onun dısında digiturk yoksa dısarıdan hdmı çıkışlı uydu cihazı alın bu televizyonu scartla bağlamayın :( performans alamazsınız.
  • selam,
    LG nin 42LC2R modeline baktım bugün. 2,999 a yanında 300ytl lik ev sinema sistemi ve sehpasını veriyorlar. Forumda yeterli bilgi bulamadım televizyon hakkında. Yardımcı olursanız sevinirim.
    iyi günler dilerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuşya

selam fear bi 94 ekran plazma tv almak istiyorum ve çok fazla anlamadığım için senden bana benim yerimde oslan ne yapacağını yazmanı rica ediyorum marka ve model olarak....

tepki süresi maksimum 5ms, fiyatı 10 milyarın üzerinde olmayan, tv digiturk ve dvd player la kullanacağım, gelecekte hd tam olarak kullanılırsa buna uyumlu olan, yaklaşık 4 metre mesafeden izleyeceğim,bi televizyon almak istiyorum yakın bi zamanda...

şimdiden çok sağol.

Merhaba 94 plazma sormuşsunuz
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010692&CS_Category=_SBA_248_1662_158_1867&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_PLAZMA_TV248

Panasonic tavsiye ederim .fiyatı 2999 ytl gayet güzel 10000:1 kontrast 2ms gibi bir tepkime.

94 lcd düşünürseniz philips in cineos serisinden pixelplus 3 lü bi model önerebilirim fakat onların fiyatları 6999 gibi meblalarda .

Son olarak bu tarz bi tv aldığınızda uydu cihazınızı HMDI çıkışlı olucak şekilde temin etmenizi tavsiye ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: asddemir

PHİLİPS PFL 5322 için 1080 p destekliyor diye forumda yanlış bir inanış var.
    philipsin sitesine girerseniz 1080 i yi desteklediğini görürsünüz. almayı düşününlerin bilgisine.

1080p60hz desteklediğini açtığını kendi gözlerimle gördüm :) şimdi philips e mi inanım ?

şaka biyana 42pfl7662d içinde philips in sitesinde 5ms dediler sonradan 8ms yaptılar .yanlışlıklar oluyor böyle .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Merhaba FEAR
    görüyorum ki, bu konuda çok bilgilisin ve elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorsun herkese... önce bunun için teşekkürler.

BEKO 127cm PLASMA hakkında bir görüşünüz var mı? Tam modelini bilmiyorum ama şu anda zaten bir tane güncel 127cm modeli var.

Üzerinde HDMI, DVI, VGA girişleri var. Ama HDMI'ın 1.2 mi 1.3 mü olduğunu anlayamadım.
    Bir de sadece çözünürlüğün 1366x768 HD ready olduğunu biliyorum, acaba bu panelin kontrast oranı ve parlaklığı nedir?

Philips'in bir tane 1080p ye upscaling yapan DVD/Dvix playerını gördüm (Teknosa da 199YTL) bu cihazı alırsam, yukardaki BEKO plazma da nasıl izlerim, 720p yi destekler mi? 1080i yi destekler mi? İkisi de evetse hangisi daha kaliteli olur?

Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam merhaba model belirtmeden her hangi bir yorum yapamicam onun için model belirtirsen senide yanıltmamış olurum

• quote:

Orjinalden alıntı: realpassion

37lc51 modelini dün vatandan aldım panelleri çok inceleme rağmen bağlantılar konusunda genel bi bilgiye sahibim dvdyi, pcyi, uydu decoder ı bu panele hangi bağlantılar kullanarak nasıl bağlarsam en iyi verimi alırım

dvd ce uydu alıcını HDMI çıkışlı ürünler tercih ederek alırsan daha fazla performans alırsın pc yi VGA çıkışında bağla masaustun varsa dvı dan hdmı ya çeviren kabloları tercih et karar senin.companent var bide ama oda 1080i destekliyor 1080p alamazsın. 1080p olmasıdaha basarılı olucaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: posedion78

Çok merak ediyorum burada insanlara yorum yapan arkadaşlar bu ürünleri ne kadar tanıyor bir showroomda izlediği görüntüyü , broşürde okuduğu bilgiyi çok şey anlarmış gibi burada aktarıyor.Amaç insanları yönlendirmek .İnanın bu soruları sorduğunuz insanlar sizden fazla bir şey bilmiyorlar en iyisi kendiniz araştırıp öğrenin.

Merhaba . Ben aksamları yatmadan once LCD ve Plazmalar la ilgili broşürleri okuyorum.Sonra burada insanlara yardımcı oluyorum.ya yapmayın lütfen kimse benim yorumlarım uzerine gidip tv alıcak diye birşey yok sadece bilgilerimi paylaşıyorum lütfen bu tarz yazılar yazmayın buraya.

• quote:

Orjinalden alıntı: dataminer

@ Fear. Çok güzel yardımcı oluyorsunda. Hep genel bilgi veriyorsun. Evet o model iyidir falan. Biraz daha detaya insen. Birkaç test falan yapsan. bağlantı detaylarını bize anlatsan.

Merhaba .Şimdi genel bilgiyi şu açıdan veriyorum ; teknik olarak versem bu konuda fazla bilgisi olmiyan arkadaslar madur kalıcak genel olarak veriyorumki herkez anlasın diye ama bu konuda haklılık payın var.

2.olarak test olayı uzun zamandır aklımda cidden forumada doğru duzgun giremiyorum bu sıralar işlerimiz çok yoğun ama iş yerimde test yapıcam bunuda 1 hafta içinde en fazla sorular 3-4 marka arasında yapıcam .

Bağlantı detayları yazılımları vs.. gibi bilgileri paylaşıcam

1 Hafta içinde bilgiler elinizde olucak .

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.