Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız ilginç olanı reklam filminde,broşüründe felan çok çekici geliyordu bana A serisi ama şimdi nedense o eski çekiciliği yok gibi.Yoksa beyaz göstermiyor mu bu arabayı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-yeni-kasa-mercedes-a-180-cdi-style-paket-2012-model-0-km-103485289/detay#
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Yalnız ilginç olanı reklam filminde,broşüründe felan çok çekici geliyordu bana A serisi ama şimdi nedense o eski çekiciliği yok gibi.Yoksa beyaz göstermiyor mu bu arabayı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-yeni-kasa-mercedes-a-180-cdi-style-paket-2012-model-0-km-103485289/detay#

AMG olsa gösterir mesela bak bu araç senin verdiğin araçtan daha çekici gözüküyor
    http://www.sahibiniden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ibs-otomotiv-2012-model-0-km-a.180-amg-paket-tam-dolu-103427586/detay
    Ama ben Yeni A serisinin iç mekanını çok beğendim ):

• quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Mikser

quote:

Orijinalden alıntı: kalik28

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

şunu sölim 2012 1.5 dizeli ve yeni gelecek olan 1.6 130 ve 1.6 160 beygirlik dizelleri reno kendi başına buyruk üretmiyor bu motorların ar-ge si mercedesin ki argesiz çuvallarsınız prestij önemli çünkü montaj renonun bilmem anlatabildimmi keza bmwdeki psa dan alınan hyundailen yapılan sonra wwnin porshe audi hepsinde kullanılan ,volvo, range, jaguarın ford motorları argeleri kendilerinin yoksa premiumlarda şikayet çok olur bu listede usayıp gider

Atmanin luzumu yok.

1.6 dizel bizzat renaultun kendi motorudur bu motorlarda mercedesin falan en ufak bir katkisi yok.

ne atması araştır haberleri oku bak bakalım atıyommu ne oluyo, argesi direk merconun birleştirme yapılış reno bantlarından cıkacak

motor üretilirken renault f1 mühendislerinden yardım alınmıştır

anlaşmaya göre renault mercedes e küçük dizel sağlayacak mercedes de infiniti ye motor sağlayacak

smart ve twingo aynı platformu kullanacak firmalar ortak vites kutusu üretecek lüks segmentte renault mercedes tecrübesinden yararlanacak vesaire...

1.5 ve 1.6 dizeller renault ürünüdür..

yıllardan beri 1.5 dizel motor üreten firma neden mercedes argesini kullansın ki..hem mercedesin düşük hacimli dizel ihtiyacı ne kadar ki ona para harcasın..renaulttan alıyor işte

ayrıca 1.6 dci bayağı uzun sürede tasarlandı..argesiz çuvallarsınız tabi burası doğru ama renaultun argesi arge değil mi

Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer. F1 diye bir reklam tutturmuşlar. F1 arabası 1-2 yarış sonra pert oluyor. Fransızların motoru da öyle, 100 bin kilometreden sonra renault'a kazandırmaya devam ediyor. Ben kişisel olarak mercedes alacaksam alman arabası olduğu için alırım. Bunu üreten almanlar da benim gibi düşünüyor. Bu dizel motorlar sadece ve sadece türkiyede moda olduğu için fransızlar bu olaya el atmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

quote:

quote:

quote:

şunu sölim 2012 1.5 dizeli ve yeni gelecek olan 1.6 130 ve 1.6 160 beygirlik dizelleri reno kendi başına buyruk üretmiyor bu motorların ar-ge si mercedesin ki argesiz çuvallarsınız prestij önemli çünkü montaj renonun bilmem anlatabildimmi keza bmwdeki psa dan alınan hyundailen yapılan sonra wwnin porshe audi hepsinde kullanılan ,volvo, range, jaguarın ford motorları argeleri kendilerinin yoksa premiumlarda şikayet çok olur bu listede usayıp gider

Atmanin luzumu yok.

1.6 dizel bizzat renaultun kendi motorudur bu motorlarda mercedesin falan en ufak bir katkisi yok.

ne atması araştır haberleri oku bak bakalım atıyommu ne oluyo, argesi direk merconun birleştirme yapılış reno bantlarından cıkacak

anlaşmaya göre renault mercedes e küçük dizel sağlayacak mercedes de infiniti ye motor sağlayacak

smart ve twingo aynı platformu kullanacak firmalar ortak vites kutusu üretecek lüks segmentte renault mercedes tecrübesinden yararlanacak vesaire...

yıllardan beri 1.5 dizel motor üreten firma neden mercedes argesini kullansın ki..hem mercedesin düşük hacimli dizel ihtiyacı ne kadar ki ona para harcasın..renaulttan alıyor işte

ayrıca 1.6 dci bayağı uzun sürede tasarlandı..argesiz çuvallarsınız tabi burası doğru ama renaultun argesi arge değil mi

Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer. F1 diye bir reklam tutturmuşlar. F1 arabası 1-2 yarış sonra pert oluyor. Fransızların motoru da öyle, 100 bin kilometreden sonra renault'a kazandırmaya devam ediyor. Ben kişisel olarak mercedes alacaksam alman arabası olduğu için alırım. Bunu üreten almanlar da benim gibi düşünüyor. Bu dizel motorlar sadece ve sadece türkiyede moda olduğu için fransızlar bu olaya el atmış.

motorsporlarına bu açıdan baktığınız için tebrik eder iyi bayramlar dilerim geceniz mübarek olsun

renault motorlarına 100.000 çok bile..20.000 de bitiyor diyelim mi nasıl olur

yahu kıytırık scooter motorları bile 100.000 de ölmüyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Atmanin luzumu yok.

motorsporlarına bu açıdan baktığınız için tebrik eder iyi bayramlar dilerim geceniz mübarek olsun

Ben ölüyor demedim. 100 binde sürpriz yapıyorlar. Gelin şu parçaları değiştirelim diye. İşte o zaman insan aldığına bindiğine pişman oluyor. Bu arada scooterlar 30 binden fazla gidemez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Atmanin luzumu yok.

Ben ölüyor demedim. 100 binde sürpriz yapıyorlar. Gelin şu parçaları değiştirelim diye. İşte o zaman insan aldığına bindiğine pişman oluyor. Bu arada scooterlar 30 binden fazla gidemez.

30 binden fazla gider 100 000 e dayanır

çinden ithal edilenler bile en az 30 bin yapıyor..8 sene önce honda activa kullandım..taş gibi motoru var

hangi dizel olursa olsun kurallara uygun kullanılırsa yakıt sağlıklı olursa en az 500000 yapar

• O kilometrelere kadar binersiniz. Fakat kaç motor parası çıkarır onu size hiçbir renault veya başka markanın servisi söylemez. Bu arada renault dizelleri 300 bin de rektefiyeye çıkıyor. Bütün segmanları silindir gömlekleri değişiyor. Pardon söylemeyi unuttum renaultta silindir gömleği yok :D
  • Merhabalar 2010 C 180'im var yeni A serisiyle değiştirmek istiyorum,3-5.000 Tl üzerine koyup alabilirim,sizce hayal kırıklığına uğrarmıyım ya da şöyle söyliyim bir eş ve bir çocuk için idealmidir,test eden ve benim durumumda olan C sericiler varsa bilgilerini rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

bu gorele2000 ne ayak la?

önceden bunun bir opel astrası vardı
    o zaman opel ve modellerini yere göğe sığdıramazdı
    çok iyi hatırlıyorum astra golfu tahtından etti..gibi bir konu da açmıştı
    sanırım şimdi vw grubu bir araç aldı
    yani her devrin adamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

yani her devrin adamı

Adam joker diyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Arkadaşlar bugün en sonunda aracı test ettim. Aracı tamamen objektif bir gözle inceledim, nitekim ne bir marka fanlığım vardır nede bu tarz marka fanatiklerinin kafalarının nasıl çalıştığına anlam veririm... Uzun yazıma geçmeden öncede okumaya üşenecekler için tek bir kelimeyle özetlemek gerekirse; MUHTEŞEM

*Ha bu arada not düşeyim bunuda, yukarıdaki mesajımda aracı test ettikten sonra bazı insanları bloklayacağımı belirtmiştim. Bu konunun sahibi ve diğer konulara saçma sapan "kalite kontrol" videosu ekleyen "sanal otomobil bilginleri" blok listeme girdi.

Araçları incelemeye gittiğimde hava kararmıştı, bir adet "Mavi Urban paket, beyaz deri iç döşemeler" bir adette "Kırmızı AMG paket, xenon+sunroof, kumaş-deri döşemeler" e sahip araç vardı. Havanında kararmasıyla araçlar dışardan bir başka muhteşemdi. Özellikle kırmızı renk AMG ve xenon farlarla adeta dans ediyordu, araca baka baka doyamadım. Dış görünüş üzerine söyleyebileceğim tek şey şu, bu aracı alacaksanız AMG paket almalısınız. Araçların etrafında defalarca tur attıktan sonra görevli arkadaşla birlikte kırmızı AMG aracın içine geçtik. Aracın kapısını açar açmaz sizi koltuk kafalıklarının arasında parlayan ledler ve kapı altlığında aydınlanan "Mercedes-Benz" ibaresi karşılıyor. Araç tek kelimeyle muhteşem, karanlıkta dahada muhteşem... Bindiğim aracın spor koltuklarının vücudu kavrayan kenar kısımları siyah suni deri, diğer bütün kısımları üst düzey kalitede süet-kumaş arası bir kaplama, dikişler ise kırmızı. Şimdiye Jaguar XF, BMW 320, Porsche Boxster gibi bir çok aracı uzun süre kullandım ancak ilk defa bir koltuk tasarımı bu kadar dikkatimi çekti ve konfor sağladı bana... Ha bu arada malum videolardaki koltuk arkası plastik kısımlarıda inceledim, hayvan gücüyle çekmediğiniz sürece koltuk aksamından kesinlikle ayrılmıyor plastik kısım, en ufak kalitesizlik belirtisi yok. Birde aracın koltuklarının şöyle enteresan bir yanı var, çok farklı konumlara getirmeme rağmen her defasında çok rahat ettim. Normalde kendi koltuk ayarlarım 2cm oynasa rahatsızlık çeken biri olmama rağmen aracın koltuklarını ne şekilde oynatırsam oynatayım son derece konforluydu... Arka koltuklarda en az ön koltuklar kadar konforluydu, boyum 1.82 oturma pozisyonum çok geride değildir, dizlerim konsola 5cm kadar yakın durur, koltuk pozisyonu böyleyken arkaya geçtim ve oldukça geniş bir diz mesafesi vardı. Arka tarafın şöyle kötü yanları var, ön koltuk başlıkları sabit ve geniş olduğu için ön camı görmek biraz zor oluyor, birde camlar biraz küçük olduğu için dışarıyı görmek için biraz boynunuzu yormanız gerekiyor. Ayrıca ön koltuklarda tek rahatsız olduğum konu bu kadar üst düzey koltukların otomatik olmaması, ancak opsiyon olarak otomatik koltuk alabiliyorsunuz. Gelelim konsola, AMG paket konsolu çok şık bir karbon görünümlü yumuşak kaplamayla döşenmiş, konsolun cama doğru olan üst kısmı ise suni deri kaplama, çok şık görünüyor ayrıca aracı en az E sınıfı kadar kaliteli gösteriyor. Yine izlediğimiz videolardaki hareketleri test ettim ve konsolun her tarafına insan üstü güç uyguladım ancak gıcırtı duyabildiğim tek kısım kapıyla konsolun birleştiği en soldaki köşe kısımdı. Klima çıkışlarınıda zorladım ve oralardada aracın kalitesini hissettim, en ufak bir gıcırtı bile yoktu. Direksiyon üzerine yorum bile yapmıyorum, kalite diyip geçiyorum... Gösterge kısmı ise oldukça şıktı, ışıkları yanmıyorken biraz basit dursada araç çalışınca gerçekten bambaşka bir görüntü oluyor. İç tasarımda herkes gibi benide rahatsız eden konu ekranın çin malı ekleme gibi durmasıydı, ne yazık ki ekranı dürtüklemeyi unuttum, ekranın gıcırtı testini başka bir gün mutlaka yapacağım. Aracın baz ses sisteminide test ettim, radyo ile test etmeme rağmen bas-tiz ayarları, ses kalitesi oldukça iyiydi, çok takıntılı değilseniz kesinlikle harman-kadron ses paketine ihtiyaç duymazsınız. Görüş açılarından ve aynalardanda bahsedeyim biraz, ön cam biraz fazla eğimli olduğu için çok daha sportif bir görüş açısı var ön tarafta ancak alışmak 1 gün sürer en fazla. Arka cam ise oldukça dar ve yukarıya doğru bakıyor. dikiz aynası biraz yetersiz kalabilir ancak park ederken baz donanımda gelen geri görüş kamerası bu dezavantajı avantaja dönüştürüyor.

Şimdilik aklıma bu kadarı geldi, birazda yazmaktan yoruldum. Eğer sorularınız olursa çekinmeden alıntı yapın lütfen. Bu araca objektif yorum yapabilen insan sayısı oldukça az forumumuzda, bu konuda kendime çok güveniyorum

Sizinle aynı fikirdeyim. Tek kelimeyle muhteşem..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

ailesi işten dönene kadar buraya bırakıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

yani her devrin adamı

Adam joker diyosun.

joker değil ibo'nun gözde dansözü tanyeli

• quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

arkadaşlar konu çok yalnış yerlere gitmiş bnce. a serisi mercedesten beklenen midir? bnce de değildir. ama aynı oranda donanım eklemeye kalktıktan sonrada golfle kıyaslancak araba da değildir. ama bu donanımlar eklendiğinde mercedes yüzbinlere geliyor. Ztn premium olmanın farkıda burda ortaya çıkıyo. Evet aynı donanım kadamesinde(aynı donanımda demiyorum, standardına göre eşit fazlalıkta donanım eklenmişi kastediyorum) mercedes çok daha pahalı olmakla beraber kullanıcısınıda çok daha memnun edebilecek bi araç. İşin püf noktası bunları alacak kullanıcı kitlesinde. birinin nerdeyse full versiyonu diğerinin boş versiyonuna da denk gelip, fiyatlar yakın olunca golfe bakan adamın aklı mercedese kayıyo. bu adam şimdi golfe eklemek istediği opsiyonları gayet doğal olarak mercedeste standart bulunca bu muhabbet ortaya çıkıyo. ancak asıl mercedes almaya niyetli adam zaten standart paketle yetinme gibi bi derdi yok(ki bu adam tatminde olmuyo), zaten opsiyon eklemeyi kabul etmişi bırak eklemeyi isteyerek gidiyor. aslında bahsettiğim golf almak isteyen şahıs hatayı markanın prestijine kanarak yapıyo. dolayısıyla bence seçimleri insanlar bütçelerini ve amaçlarını gerçekçi bi şekilde gözden geçirerek alırlarsa çok daha iyi sonuçlar çıkar. 60-70(hatta belki 75) arası bnce kendini hali hazırda ispatlamaş bi araç olan golf mantıklı olur ancak 90-100 veirim diyorsanısda zaten golf listenizde olmaz sanıyorum. prestije gelirsek kime prestij neye prestij, günün sonunda prestij yenilmiyor içilmiyor. kafasında golf alacak bi adam a serisini belkide hayatta bi çok şeyden feragat ederek alıyor. gerçekten buna gerek var mı? "prestij" olgusu hayatınızı ne kadar etkileyecek bunlarda ayrı soru... ha prestij kimseye gerekmez veya saçmaa demiyorum ama bunun için sizin kendinizden ne verdiğinizde önemli.

sonuç olarak; a serisi mercedesten bekleneni vermesede bnce adaletli şartlar uygulandığında golfle kıyaslanmicak bi alettir, belki evet 1 serisi dersiniz A3 dersiniz onlara bişey diyemem. Ancak bu durum golfuda itin k*ç*na sokup çıkartmayıda gerektirmez. Golf de kendini sınıfında uzun senelerdir ispatlamış haylice kaliteli bi arabadır. demem o ki, gözden kaçırılan şey aynı kullanıcı kitlelerine hitap etmemeleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: deren05

Merhabalar 2010 C 180'im var yeni A serisiyle değiştirmek istiyorum,3-5.000 Tl üzerine koyup alabilirim,sizce hayal kırıklığına uğrarmıyım ya da şöyle söyliyim bir eş ve bir çocuk için idealmidir,test eden ve benim durumumda olan C sericiler varsa bilgilerini rica ederim.

Üstüne birde para verselerdi efendim. Ben arabayi aldigim da bayagi bir indirim vardi 8.000 tl fark versem c 180 alabilirdim. Bence siz 3.500 degilde 23.500 verirseniz ici dolu bir A 180 alabilirsibirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün gördük kendisini, kısa bir test sürüşü yaptık arkadaş almış 70.000 civarına. anlamadım ben bu eleştirilerin çoğunu elbette üst düzey mercedesler kadar kaliteli değil ama sınıfının çok üstünde, görüntü güzel, kalite c sınıfı için normal, yok orası çöküyor yok şu yok bu geçin efem, araç acayip rahat, eski arabalarımdan biri golf 5 şu anda yeni citroen c4 var ikisinden de iyi açık açık. arkadaşda amg paket falan da yoktu en boşun bir üstü dizel bir araç, valla her şey var. hiç hayal kırıklığına falan uğramatmaz kimseyi.

volvo düz benzinli baz donanım bu fiyata be, tek eleştiri bağaj kullanışsız iki çocuklu aileye gelmez lakin yolda herkesin gözü üzerinizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karavemurat

quote:

Merhabalar 2010 C 180'im var yeni A serisiyle değiştirmek istiyorum,3-5.000 Tl üzerine koyup alabilirim,sizce hayal kırıklığına uğrarmıyım ya da şöyle söyliyim bir eş ve bir çocuk için idealmidir,test eden ve benim durumumda olan C sericiler varsa bilgilerini rica ederim.

Üstüne birde para verselerdi efendim. Ben arabayi aldigim da bayagi bir indirim vardi 8.000 tl fark versem c 180 alabilirdim. Bence siz 3.500 degilde 23.500 verirseniz ici dolu bir A 180 alabilirsibirsiniz

Sanırım anlamadınız galiba dediğimi ,tabiki içi dolu olan modellerden bahsetmiyorum,bahsettiğim style paket,ne AMG ne de dizel otomatikten bahsediyorum,23.500'de neyin nesi??

• quote:

Orijinalden alıntı: karavemurat

quote:

Ayrıyeten araca bakmak için gittim,Yeni B Kasayı beğenip çıktım,üstüne tam 5000 TL ekleyip B 180 Prime paket alıcam gibi gözüküyor.

• Bu sitede ilk mesajım. yıllardır takip etmeme rağmen hiç yazma ihtiyacı hissetmemiştim.

43 yaşındayım. Maddi olarak bu zamana kadar oldukça rahat yaşadım. Çok sayıda ve çeşitli marka araçlara hem sahip oldum, hem de uzun süreli kullanma şansı yakaladım. Babam ve abimin aksine hiç Mercedes marka aracım olmadı. Fakat uzun uzun çeşitli modellerini kullanmışlığım vardır. Şu an kendime ait kullandığım araç A6.

Bu sene büyük kızım üniversiteye başladı(erken baba olmanın avantajları) Okul Tuzla'da, ev de Kozyatağı'nda olunca servise bağlı kalarak okula gidip gelmesinde problemler oldu. Ara sıra annesinin arabasını almasına da annesi bozuk atınca kızım için araba araştırmaya başladık. A serisi de bunlardan birisiydi. Sağolsun abimin Mercedes sevdası sayesinde A serisini yaklaşık yarım gün boyunca bayiden alabildim. A200 urban paket. Üstünde biraz da opsiyonlar olan bir modeldi.

Dizayn kişiye göre değişir hiç bu konuya girmeye niyetim yok. Sadece kullandığımda edindiğim tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

Bence araçta kalite problemi yok. Göz önünde olmayan bazı plastik aksam sevimsiz ama dediğim gibi göz önünde değiller. Kullanımı çok rahat, oldukça sessiz, süspansiyon sönümlemesi başarılı ve hızlı bir model.

Mercedes isteğe göre sert AMG süspansiyon, ya da konfor ayarlı süspansiyon sunuyor. Konfor ayarlıydı benim kullandığım. AMG süspansiyonun sert olduğu söyleniyor.

Yaklaşık 200 km her türlü yol şartında kullandığım araçta en ufak bir çıtırtı dahi duymadım. Lastik ve yol sesi yalıtımı da oldukça başarılıydı. 200 km/h sürate kadar çıktım ve rüzgar sesi de o hıza rağmen gayet makul seviyedeydi. Motor sesi yalıtımı da keza bana göre başarılıydı.

Test yapan ve konuyu açan arkadaşın yazdıklarını okuyunca sanki başka araçlardan bahsediyormuşuz gibi bir hisse kapıldım.

http://www.youtube.com/watch?v=54tZ0BWxiAQ linkteki videoda 2,15 te kullanan kişinin ne söylediğine bakar mısınız. Ki ben de aynı fikirdeyim.

Sonuç olarak ben A serisini çok beğendim.

Saygılar

• Güzel yorum :)
    Hayvan severlikte ayrıca güzel ...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.