Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu açıp test yapan arkadaşa teşekkür ederim, ancak konu yine çöplüğe dönmüş

autoshow dergisinin incelemesi için tıklayın...

http://dijimecmua.com/index.php?c=sw&v=469&s=6876&p=3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 8 Kasım 2012; 16:21:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: petlover

Bu sitede ilk mesajım. yıllardır takip etmeme rağmen hiç yazma ihtiyacı hissetmemiştim.

43 yaşındayım. Maddi olarak bu zamana kadar oldukça rahat yaşadım. Çok sayıda ve çeşitli marka araçlara hem sahip oldum, hem de uzun süreli kullanma şansı yakaladım. Babam ve abimin aksine hiç Mercedes marka aracım olmadı. Fakat uzun uzun çeşitli modellerini kullanmışlığım vardır. Şu an kendime ait kullandığım araç A6.

Bu sene büyük kızım üniversiteye başladı(erken baba olmanın avantajları) Okul Tuzla'da, ev de Kozyatağı'nda olunca servise bağlı kalarak okula gidip gelmesinde problemler oldu. Ara sıra annesinin arabasını almasına da annesi bozuk atınca kızım için araba araştırmaya başladık. A serisi de bunlardan birisiydi. Sağolsun abimin Mercedes sevdası sayesinde A serisini yaklaşık yarım gün boyunca bayiden alabildim. A200 urban paket. Üstünde biraz da opsiyonlar olan bir modeldi.

Dizayn kişiye göre değişir hiç bu konuya girmeye niyetim yok. Sadece kullandığımda edindiğim tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

Bence araçta kalite problemi yok. Göz önünde olmayan bazı plastik aksam sevimsiz ama dediğim gibi göz önünde değiller. Kullanımı çok rahat, oldukça sessiz, süspansiyon sönümlemesi başarılı ve hızlı bir model.

Mercedes isteğe göre sert AMG süspansiyon, ya da konfor ayarlı süspansiyon sunuyor. Konfor ayarlıydı benim kullandığım. AMG süspansiyonun sert olduğu söyleniyor.

Yaklaşık 200 km her türlü yol şartında kullandığım araçta en ufak bir çıtırtı dahi duymadım. Lastik ve yol sesi yalıtımı da oldukça başarılıydı. 200 km/h sürate kadar çıktım ve rüzgar sesi de o hıza rağmen gayet makul seviyedeydi. Motor sesi yalıtımı da keza bana göre başarılıydı.

Test yapan ve konuyu açan arkadaşın yazdıklarını okuyunca sanki başka araçlardan bahsediyormuşuz gibi bir hisse kapıldım.

http://www.youtube.com/watch?v=54tZ0BWxiAQ linkteki videoda 2,15 te kullanan kişinin ne söylediğine bakar mısınız. Ki ben de aynı fikirdeyim.

Sonuç olarak ben A serisini çok beğendim.

Saygılar

Hayirli olsun bende beyaz cdi 180 ibran paket aldım ve hedefi tam 12 den vurduğumu eminim buradakiler işi bilmiyor bakmayın siz onlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım ve konuyu baştan sona okudum. Tüyap otoshowda hayran kaldıgım ve uzun zamandır almayı düşündüğüm mercedes a180 cdi bugun test etme şansı buldum. Aracı sürmeden önce özellikle forumda cok konusulan gösterge, panel ve bilgi ekranından ses gelip gelmediğini kontrol etmek için parmağımla panelleri kurcaladım ama her hangi bir ses ile karsılaşmadım, malzeme kalitesi bence gayet yerinde ve iç tasarım olarak gayet şık. Koltuğumu sürüş pozisyonuna ayarladıktan sonra arka koltuğa geçip diz masefesini ölçmek istedimki 190cm biri olarak diz mesafesinin tatmin edici düzeyde oldugunu söyleyebilirim fakat her ne kadar kafam tavana değmesede kafa seviyesi bakımından tavan basık kaldığını söyleyebilirim. Sürüş esnasında beni rahatsız edenler ise motor sesinin içeriye cok fazla gelmesi ve rüzgar sesi yalıtımının iyi olmasaydı, umarım Mercedes bu sorunu çözer. Motorun torku ve ataklığı hosuma hitti. bunun dışında görüş mesafesi biraz dar ve kısıtlı fakat alışılabilir seviyede. Arabanın yol tutuşuna ve frenlerine bayıldım, vites aralıkları kısa ve sorunsuz geçiyo bu konuda da cok hosuma gitti A serisi. Aracın direksiyonu harika diyecek bişey bulamıyorum. Bence araç gerek iç ve dış tasarım olarak mükemmel, malzeme kalitesi olarak bence başaralı ve bahsi geçen seslere hiç rastlamadım, araçta beni en çok rahatsız eden şey motor sesinin içeriye çok gelmesiydi. CDİ modelini almayı düşünen arkadaşlar kesinlikle test sürüşü yapmalı. Bunun dışında bence son derece başaralı bir araçç

• quote:

Orijinalden alıntı: karavemurat

quote:

Bu sitede ilk mesajım. yıllardır takip etmeme rağmen hiç yazma ihtiyacı hissetmemiştim.

43 yaşındayım. Maddi olarak bu zamana kadar oldukça rahat yaşadım. Çok sayıda ve çeşitli marka araçlara hem sahip oldum, hem de uzun süreli kullanma şansı yakaladım. Babam ve abimin aksine hiç Mercedes marka aracım olmadı. Fakat uzun uzun çeşitli modellerini kullanmışlığım vardır. Şu an kendime ait kullandığım araç A6.

Bu sene büyük kızım üniversiteye başladı(erken baba olmanın avantajları) Okul Tuzla'da, ev de Kozyatağı'nda olunca servise bağlı kalarak okula gidip gelmesinde problemler oldu. Ara sıra annesinin arabasını almasına da annesi bozuk atınca kızım için araba araştırmaya başladık. A serisi de bunlardan birisiydi. Sağolsun abimin Mercedes sevdası sayesinde A serisini yaklaşık yarım gün boyunca bayiden alabildim. A200 urban paket. Üstünde biraz da opsiyonlar olan bir modeldi.

Dizayn kişiye göre değişir hiç bu konuya girmeye niyetim yok. Sadece kullandığımda edindiğim tecrübeyi paylaşmak istiyorum.

Bence araçta kalite problemi yok. Göz önünde olmayan bazı plastik aksam sevimsiz ama dediğim gibi göz önünde değiller. Kullanımı çok rahat, oldukça sessiz, süspansiyon sönümlemesi başarılı ve hızlı bir model.

Mercedes isteğe göre sert AMG süspansiyon, ya da konfor ayarlı süspansiyon sunuyor. Konfor ayarlıydı benim kullandığım. AMG süspansiyonun sert olduğu söyleniyor.

Yaklaşık 200 km her türlü yol şartında kullandığım araçta en ufak bir çıtırtı dahi duymadım. Lastik ve yol sesi yalıtımı da oldukça başarılıydı. 200 km/h sürate kadar çıktım ve rüzgar sesi de o hıza rağmen gayet makul seviyedeydi. Motor sesi yalıtımı da keza bana göre başarılıydı.

Test yapan ve konuyu açan arkadaşın yazdıklarını okuyunca sanki başka araçlardan bahsediyormuşuz gibi bir hisse kapıldım.

http://www.youtube.com/watch?v=54tZ0BWxiAQ linkteki videoda 2,15 te kullanan kişinin ne söylediğine bakar mısınız. Ki ben de aynı fikirdeyim.

Saygılar

Hayirli olsun bende beyaz cdi 180 ibran paket aldım ve hedefi tam 12 den vurduğumu eminim buradakiler işi bilmiyor bakmayın siz onlara

Hayırlı olsun. Aracı hangi hafta teslim alacaksınız?

• Nasipse bu hafta ici

• Araca bakınca şöyle bir daha bakasınız geliyor:)

Yakıt tüketimi de hakikaten düşük, ama sırf manuelden bıktığım için benzinli aldım bu sefer aracımı.Keşke mercedes dizelin otomatiğini çıkarsaydı, 1.5 motora koymak tabi ne kadar doğru bilmiyorum.

Bagaj hakikaten bir acayip, neyse sedan almıyoruz sonuçta.
    Arka camlar içeriyi bayıyor ama tabi bu da bir trade off.Sonuçta aracın dış görünüşünü kusursuzlaştırıyo.Golfte böyle bir sorun yok ama "ve Allah çirkini yarattı" diyesim geliyo.

Her şey iyi güzel arkadaşlarda o ekran ne öyle ya.Cidden? hani söyleyecek söz bulamıyorum ya, tüplü televizyona benziyor.İpragaz üretmiş, cola turka piyasaya sürmüş.

Alanlara ve alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun diyorum ve keyifli sürüşler diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

@aanıl arkadaşım çoğu zaman objektifdir.

yalnız golf 7 1.4 tsi 140 ps highline DSG varken (ki fiyatı almanyada 26500 euro TR de çok iyi fiyat 63 bin TL)

mercedes A nın yüzüne bakılmaz... Bu işi bilen golf der, bilmeyen yldıza kanar

O ıs oyle olmaz sadece bır ınsan kısısellestırmeden opsıyondan yanaysa golf un suratına bakmaz

Şarapçı arkadaşım, bir VW sahibi olarak soruyorum, kişiselleştirme ve VAG kelimelerini yanyana koyman bile abes kaçmamış mı ?

Ayrıca, Mercedes son 100 küsür senedir ne zaman kişiselleştirme ve opsiyonlarıyla bilinir olmuş?

A-Klasse kullanmadım, ancak Ingiltere'deki showroomda inceledim, araç iç-dış tasarım ögeleriyle premium oldugunu bağıra bağıra vurguluyor, ama basit işçilik hataları ve Renault Kangoo motoruyla bu araç savunulmaya daha ne kadar müsait bilmiyorum.

Kompakt sınıfta doğru premium için bence en iyi adres BMW 116i. Bir kere alet arkadan itiş. Pervanesi yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: gorele2000

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Görele2000'nin eskiden opel astrası vardı, aynı cümleleri astra için kuruyordu.

Şimdi golf'ü var, aynı cümleleri golf için kuruyor.

Yarın geely alsa yine aynı şeyleri söyliyecek.

Çünkü marka model hayranlığının temelinde kendine hayranlık var.

Belli zaten.2012'den sonra sorun sıfırmış.Anca kendini kandırır zaten

vw gibi bir firma dsg de sorun olsa çokdan değiştirmişti adamların her şeyi en büyük ve en karlı olmak, sorunlu bir vitesi daha da yaygınlaştırak sunmak akıl işi değil, garantiden zararı çok büyük olur...

dsg 5 yılda 5 milyon sattı... yani mercedesin 10-12 yıllık toplam satışı...

zaten vw ag nin bir yıllık karı mercedesin piyasa değeri

Okudukça farkediyorum, abi ne yaptın sen ya....

MB piyasa değeri falan.

Ok, yeni A-sınıfının birtakım kalite eksiklikleri olabilir ama DSG satışları, piyasa falan dedik mi orda durucan.

Brand Image dediğin bambaşka bir konsept, Audi'nin bile belki önümüzdeki 50 sene boyunca erişemeyeceği bir imajı var Mercedes-Benz'in. Ve bir kangoo motoru koydular diye bozulmaz bu kolay kolay

• dizel motorla yarış yaparlar azına mıçarlar sonra enee motor bitti laaa derler ,alınabilirliği en yüksek performanslı motorlu araçları pejo ile reno üretiyo ve hangi görmemiş alıyorsa motorun içine mıçıyor sonra neymiş motor rektifiyemiş dayanmıyomuş

adam gibi insan gibi kullanmazsan tabi dayanmaz ,adam motora elektrik kestirmek için kıçını yırtıyor üstüne birde blow off takmış kıç kadar turboya sanki 500 beygir öttürmek için abandıkça aban aban sonra motor pert ,

bmw larda dayanmıyomuş arkadaşlar 100 binde bitiyomuş motorları yaaa...
    ben niye etrafta adam gibi vi e46 yada e36 göremiyorum cunki onada aynı muameleyi yapıyolar hep motorlar pert yag yakıyor su kaynatıyor saçmasapan işler ...

110 beygirlik motorla yarış yapılmaz , bizim türkler 110 luk dizel motoru alınca kendimi şumayer sanıyor adam aile arabası üretiyo yarış arabası değil ya bu ...

Liseli tayfa gelmiş yine bilip bilmeden pislik atma peşinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 14 Kasım 2012; 5:55:42 >

• quote:

Saygılar

Çocuk demedimi "baba arabayı kendine mi alacaksın"diye.Anladığım kadarıyla çocuk test etmemiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sn. Eczman2000

Bir arkadaş konu açıp araç hakkındaki izlenimlerini yazmış. Ben de kendiminkileri.

Araç hakkındaki izlenimlerden daha çok kızımın arabayı kullanıp kullanmadığını merak ediyorsanız eğer evet yeteri kadar kullandı.

Saygılar
  • Aracı bugün sipariş etmeye gittim, adamlar ancak mart ayına teslim ederiz dediler. Fiyat konusuda da bir kesinlik yok. Gelen zamları kabul ederek el sıkıştık bakalım artIk hayırlısı olsun..

• Bu konuda A serisini savunanların büyük çoğunluğu, A serisi araç almış.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Bu konuda A serisini savunanların büyük çoğunluğu, A serisi araç almış.

Yani ....? A serisini savunup da hyundai mi alacaktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secilburgaz

quote:

Tersinden başla harekete.

Yani ....? A serisi alacak, Hyundai mi savunsun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: secilburgaz

quote:

Tersinden başla harekete.

Yani ....? A serisi alacak, Hyundai mi savunsun?

Bence karşı tarafı şımartmamak için yapılması gereken ve hatta sıkça da başvurulan bir yöntem Recaicim. :)

Geçenlerde forumda paylaşıldığı üzere, adam Vw Golf test sürüşüne gidiyor.

Kendisiyle ilgilenmiyorlar.

"İyi o zaman, zaten sırada Borusan'a gidip 1 serisi test edecektim" diyor.

Ve hemen ilgileniyorlar, kırmızı halı falan...

Sağ gösterip sol vuruyor yani.

Şu civic hb gelse de Bora'ya gidip Golf'ü ya da i30'u savunsam bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Bence karşı tarafı şımartmamak için yapılması gereken ve hatta sıkça da başvurulan bir yöntem Recaicim. :)

Geçenlerde forumda paylaşıldığı üzere, adam Vw Golf test sürüşüne gidiyor.

Kendisiyle ilgilenmiyorlar.

"İyi o zaman, zaten sırada Borusan'a gidip 1 serisi test edecektim" diyor.

Ve hemen ilgileniyorlar, kırmızı halı falan...

Sağ gösterip sol vuruyor yani.

Şu civic hb gelse de Bora'ya gidip Golf'ü ya da i30'u savunsam bari.

İyi taktik.

Ben de her zaman bayiden içeri üç seçenekle girer ve aklımdaki üç araçtan birini seçeceğimi söylerim.

• bence de mercedes kalitesinde bir araç olmamış.orta sınıf için de bir araba yapalım diyip üretilmiş gibi.
  • Arkadaslar burada yazan herkez sadece ilk yorumlarını yazmış ben arabanın sahibi olarak yazıyorum aldıktan 2 gün sonra istanbula gittim ve geldim kısaca diyecek olursam 400 bin tl lik Mercedesden hiç bir farkı yok. Bende cdi urban paket var bayırı keçi gibi tırmanıyor yol tutuşu müthiş sessiz kayıyor araba sol şerit icin yapılmış fakat hızın bı bedeli var 150-190 arası gidecem dersem 220 tl lik dizelle 700 km yol yapıyor 120-150 arası gidecem dersen 900 110 - 120 km arası dersen 1150 km civarı ama 120 gitmek cok zor ben lodosun cok olduğu ortamda gittim araba gezinmedi yanımdan tırlar gecti araba sarsılmadı bile arabaya laf atanlar bence cok büyük haksızlık ediyorlar arabanın sahibi olarak diyorum arabaya lütfen dil uzatmayın alın binin tabi 9 ay beklemeniz gerekecek

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.