Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedesle bile kıyaslanıyor hala i30 şaka gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailaway

Mercedesle bile kıyaslanıyor hala i30 şaka gibi :)

Kıyaslasınlar ya altın çamurada düşse yine altındır:)
  • 29 Ocak'ta A180 AMG paket aracımı teslim aldım. Ben arabadan çok memnunum, yol tutuşu, sürüş keyfi, hızlanması herşeyi ile mükemmel.içeri ses vermiyor, herhangi bir yerinden çatırtı sesleri gelmiyor. Kimse arabaya bok atmasın.
  • A180 cdi style aracimi 1aydir kullaniyorum.su an 1500 km oldu.aracin konforu ve yol tutusu tam bir mercedes.
    Yolculukta hic uyumayan esim dahi uzun yolda uyuyabiliyor.konfor cok iyi aracta cit yok.
    Yakit tuketimi su an ortalamasi 5 lt.
    100 ile giderken 3.2 lt lere kadar dusuyor.
    120 ile giderken ortalamasu 4.4 oluyor.
    Ben en fazla 200 km/h gordum.bu hizda devir 4000 di.
    Herkese tavsiye olunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın hitap ettiği kesim farklı. Maalesef buradaki çoğunluk bunu anlayamıyor. Aracı kia , golf, hyundai vs kıyaslamaya girişiyor. Salt performans, konfor veya işçilik ile eleştirip vurmaya çalışıyorlar.

Çoğunluk zannediyor ki hyundai- golf-kia araştırıp bu aracı da alternatifler arasında inceleyip alışveriş yapılıyor. Teknik olarak aynı segmentte oldukları için tabiiki karşılaştırılabilir, tabiiki teknik verileri karşılaştırılır vs vs. Fakat bu aracın alınma şekli ve prestiji bambaşka.

Çoğunluğun nasıl alışveriş yaptığını size söyleyeyim.(sözüm meclisten dışarı) Milyonluk villanın önünde duran S classe aracının yanına koyuyor adamlar bunu. Ben her gün görüyorum.

Bu aracın bir prestiji var , bir marka kıymeti var , bir mekana A serisi dahi olsa mercedes ile gitmek ile gitmemek arasında fark var. Doğruyu yanlışı konuşmuyorum , siz ne kadar aksini iddia etseniz de gerçek bu.

Ayrıca zaten maddi olarak belli bir seviyeyi aşmış kişilerin kendi standartlarını korumak ve görseli bozmamak adına tercih ettikleri markalar bunlar.

Kusura bakmayın da milyonluk villanın önünde A classe aracı gören yüz kişiden 99 u o aracın o evdeki birine ait olduğunu düşünür. Ama kia-hyundai vs gibi bir aracı gören aynı şeyi düşünmez, en azından aynı oranda düşünmez.

Bilmem anlatabildim mi ?

Son söz , eğer cayır cayır kredi çekip araç alacaksanız zaten mercedes bakmayın , paranızın karşılığını daha fazla verebilecek , daha fazla donanımı daha uyguna verebilecek markalara bakın ( golf-kia-hyundai gibi) . Bu şekil alışverişte Mercedes mutsuz eder adamı

• Geçtiğimiz cuma gunü ben de bu aracı denedim. İc ve dış tasarımını cok beğendim. Araç oldukça konforlu iç kabın kalitesi etkileyici. Sunroof son derece guzel oturmuş. Dizelini denemek istedim yola çıktık. Motor bilinen Renault motoru oldugu icin cok fazla bir performans vaadetmiyor. Bu herkes tarafından kabul edilen bur durum sanıyorum. Beni hayal kırıklığına uğratan kısım ise araçtaki ses yalıtımıydi. Kesinlikle daha iyi olabilirdi. Düşük hızlarda motor sesi içeriye cok yansıyor. Belki benzinli motorlar bu acıdan daha iyidir ama sesten rahatsız oldum. Olumlu özellikleri bir cok kişi tarafından paylaşılmış büyük kısmına katılıyorum. Fiyat konusuna gelince de orta halli bir dizel 80000 tl ye alınabiliyor. Sınırlı bütçeler icin cidden düşünülmesi gerekir. Bunun dışında sırf tasarım ve marka olarak alınabilir. Yeni A3 de aşağı yukarı benzer fiyatlarla dizel ve otomatik secenegiyle gelecek. Eskisine kıyasla oldukça geliştirilmiş. Bu acıdan bir adım onde olabilir.

• öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    200 ile giderken 4000 devir çevirmesi çok yüksek duruyor. astranın 1.3 90 beygirlik aracı aynı devirlerde 210 ile gidiyor..aynı hızda passatın daha zayıf ve ağır kasalı motoru 3500 çevirirken devir mercedeste yüksek..
  • Yahu aracı gördüm de o içinde ekran nedir öyle... sırf o oyuncak maket gibi koca çerçeveli ekrandan dolayı param olsa bile almam bu arabayı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bottousa -- 13 Mart 2013; 11:24:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drhaktan

öncelikle aracınız hayırlı olsun.
    200 ile giderken 4000 devir çevirmesi çok yüksek duruyor. astranın 1.3 90 beygirlik aracı aynı devirlerde 210 ile gidiyor..aynı hızda passatın daha zayıf ve ağır kasalı motoru 3500 çevirirken devir mercedeste yüksek..

90 beygirlik Astra 210km/saat hızla nasıl gidiyormuş merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=v-o0c2LlvOg
    videoyu izleyin görün. ayrıcahttp://www.youtube.com/watch?v=ybjnOuUBCQ4 passatın sadece 105 beygirlik motoru kaç devirde kaçla gidiyor bakın lütfen..
    aracın kalitesine lafım yok fakat performans için devir kısa tutulmuş. muhtemel gürültüler ondandır. 200 ile giderken 4000 devir çevirmesi gerçekten yüksek.

• quote:

quote:

quote:

videoyu izleyin görün. ayrıcahttp://www.youtube.com/watch?v=ybjnOuUBCQ4 passatın sadece 105 beygirlik motoru kaç devirde kaçla gidiyor bakın lütfen..
    aracın kalitesine lafım yok fakat performans için devir kısa tutulmuş. muhtemel gürültüler ondandır. 200 ile giderken 4000 devir çevirmesi gerçekten yüksek.

O araç ya yazılımlıdır ya da rampa aşağı bir yoldadır.Çünkü 95 beygirlik bir aracın 210km/saat hız yapma ihtimali yok.

Mercedes'te özel sipariş verirken istenilirse yakıt tüketimi ve konfor amaçlı uzun oranlı vites kutusu satın alınabiliyor olması lazım.

Dizel motor için 4000 devir bence de yüksek.180km hızda 3000 devir olmalı son vites oranı bence iç mekan gürültüsü açısından.

• Bu aracı bayide inceledim. İçi o video'lardaki gibi dandik değil, öyle orası burası sallanmıyor.

İşçilik ve malzeme kalitesi E serisinden alıştığımız Mercedes kalitesinde olmasa bile C-segmenti standartlarının üstünde.

Aynı gün V40'ı da inceledim. V40 daha kaliteli ve özenli geldi bana.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O araç ya yazılımlıdır ya da rampa aşağı bir yoldadır.Çünkü 95 beygirlik bir aracın 210km/saat hız yapma ihtimali yok.

Mercedes'te özel sipariş verirken istenilirse yakıt tüketimi ve konfor amaçlı uzun oranlı vites kutusu satın alınabiliyor olması lazım.

Dizel motor için 4000 devir bence de yüksek.180km hızda 3000 devir olmalı son vites oranı bence iç mekan gürültüsü açısından.

arkadaşımdada aynısı var yazılım değil değerler doğru. üstelik videodaki 90 beygirlik araç. uzun vites oranlı versiyona 2.500 tl fiyat istiyorlarki bence bu abartı rakamlar. firmalar devir değerlerini neye göre yapıyor ve belirliyor anlayamıyorum fakat mercedes bukadar yüksek tutmamamlı.passat devir konusunda daha başarılı ve sessiz..

• quote:

Orijinalden alıntı: obivan77

A180 cdi style aracimi 1aydir kullaniyorum.su an 1500 km oldu.aracin konforu ve yol tutusu tam bir mercedes.
    Yolculukta hic uyumayan esim dahi uzun yolda uyuyabiliyor.konfor cok iyi aracta cit yok.
    Yakit tuketimi su an ortalamasi 5 lt.
    100 ile giderken 3.2 lt lere kadar dusuyor.
    120 ile giderken ortalamasu 4.4 oluyor.
    Ben en fazla 200 km/h gordum.bu hizda devir 4000 di.
    Herkese tavsiye olunur

Ne işse 6 mesaj atmışsın 6 sıda Mercedes a180. Hepde övmüşsün. Arkadaş buralara güvenerek araba alınmaz. Bunu yazan belliki Mercedes bayi adamı. Bunları görünce yorumlardan soğuyorum kimseye inanasım gelmiyor

• A serisi ilgili bazı olumsuz eleştiriler doğru olabilir ancak o kadar çok yerden yere vurmuşsun ki aracı...insanın aklına 'kedi ulaşamadığı ciğere mundar' dermiş deyimi geliyor. Ayrıca fiyatı çok bulanlara da bir şey sormak istiyorum. Bugüne kadar mercedes'in hangi aracı ucuzdu da biz almadık? :)
    Sadece alacak olanlara kullandığım için bir bilgi vereyim aracın içerisinde en ufak bir ses yok. Ancak dizel kullananlar belli bir hızdan sonra (140 km) gibi çıktıktan sonra eğer yolda taşlı asfaltsa içeri ses geliyor. Aracın dış görselliği nasıl eleştirilmiyorsa içi de aynı şekil bence güzel...yok bir tuşa basınca ses geliyormuş falan bunlar hikaye...bu araç doğan veya şahin değil illa eleştirecekseniz bari gülünç duruma düşmeyin. Evvela aracı bir kullanın hatta imkanınız varsa benim gibi kiralayın yol alın. Sonra yorum yazın.
    Araç ile ilgili olarak olumsuz eleştirim ise tek şey dizel olanlar performans olarak çok iyi değil. Ancak bu performansı düşük araçla uzun yolda 4.0 gördüm. Yani mercedes=cimri yanyana gelmezdi hiç. İşye bu araçta gelmiş.

Not: Bazı kullanan kişilerin araçları arızalı çıkabiliyor. Bunu da genellememekle lazım. Alacak olanlara hayırlı olsun. Düşünenlere de kesin tavsiye ederim.

• Bu aracı gidip direk opsiyonsuz liste fiyatıyla alabiliyor muyuz? A180 CDI Prime 75.000 lira diyo, fiyat üzerinden indirim yapıyolar mı bide?
  • quote:

Orijinalden alıntı: secilburgaz

quote:

Orijinalden alıntı: sailaway

Mercedesle bile kıyaslanıyor hala i30 şaka gibi :)

Kıyaslasınlar ya altın çamurada düşse yine altındır:)

Ama sorsan altın değer kaybeder i30 kaybetmez derler :)
  • Arkadaşlar bu araç gerçek mersedes kalitesinde değil evet haklısınız ama bu kıyaslama bir mersedes ile yaparsan. Bir diğer marka ile kıyaslama yapılamayacak kadar kaliteli. Yorum yapanların kaçı bindi bu araca çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4ssetza -- 9 Ekim 2013; 12:26:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4ssetza

Arkadaşlar bu araç gerçek mersedes kalitesinde değil evet haklısınız ama bu kıyaslama bir mersedes ile yaparsan. Bir diğer marka ile kıyaslama yapılamayacak kadar kaliteli. Yorum yapanların kaçı bindi bu araca çok merak ediyorum.

aldım 1. ayda sattım. özetle şu; araba dökülüyor.. içeri inanılmaz rüzgar sesi alıyor.. sattığıma hiç pişman olmadım.. hele hele radyosu yokmu, çözmek tam bir cambazlık işi..bu araçla bayanlar ayar yapacam diye kesin kaza yaparlar..
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Süper yazmışsınız her kelimesine katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.