Şimdi Ara

Mercedes A 180 CDI Test Sürüşü ve İzlenimlerim (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
447
Cevap
7
Favori
130.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla ben kullanıyorum hep de radyo dinliyorum hiç de kaza yapmadım çok basit bir kullanımı var drhaktan bey ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: secilburgaz

Valla ben kullanıyorum hep de radyo dinliyorum hiç de kaza yapmadım çok basit bir kullanımı var drhaktan bey ...

vallahi ben çözemedim. aracı sattım bugün iyikide satmışım diyorum. bir daha alırmıyım, asla!..
  • Aracı alalı bir hafta oldu, yeni kasa BMW 1.18i vardı. Performans olarak değerlendirmeyeceğim tabi iki aracı:) A 180'de içeri ses alma sorunu kesinlikle var, yol, motor, rüzgar. BMW de bunların hiçbiri yoktu. (Motor benzinli belki bu karşılaştırma pek anlamlı olmaz), İşcilik ve malzeme kalitesi kesinlikle mercedes, yakış olarak A180 4.3 civarı yakıyor. BMW 1.18i 7.8 di. Bu kıyaslamadan aracı alma sebebimin mantıklı olduğunu gördüm. Yoksa yakışı sorun etmem diyorsanız, araba kullanmaktan keyif alırım performansı önemserim diyorsanız BMW.
  • quote:

Orijinalden alıntı: güclüsirin

Aracı alalı bir hafta oldu, yeni kasa BMW 1.18i vardı. Performans olarak değerlendirmeyeceğim tabi iki aracı:) A 180'de içeri ses alma sorunu kesinlikle var, yol, motor, rüzgar. BMW de bunların hiçbiri yoktu. (Motor benzinli belki bu karşılaştırma pek anlamlı olmaz), İşcilik ve malzeme kalitesi kesinlikle mercedes, yakış olarak A180 4.3 civarı yakıyor. BMW 1.18i 7.8 di. Bu kıyaslamadan aracı alma sebebimin mantıklı olduğunu gördüm. Yoksa yakışı sorun etmem diyorsanız, araba kullanmaktan keyif alırım performansı önemserim diyorsanız BMW.

kullandıgın bmw benzınlı mercedes dızel ses gurultusu ondan kaynaklanıyor olabılır mı?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: manda kasa

quote:

Aracı alalı bir hafta oldu, yeni kasa BMW 1.18i vardı. Performans olarak değerlendirmeyeceğim tabi iki aracı:) A 180'de içeri ses alma sorunu kesinlikle var, yol, motor, rüzgar. BMW de bunların hiçbiri yoktu. (Motor benzinli belki bu karşılaştırma pek anlamlı olmaz), İşcilik ve malzeme kalitesi kesinlikle mercedes, yakış olarak A180 4.3 civarı yakıyor. BMW 1.18i 7.8 di. Bu kıyaslamadan aracı alma sebebimin mantıklı olduğunu gördüm. Yoksa yakışı sorun etmem diyorsanız, araba kullanmaktan keyif alırım performansı önemserim diyorsanız BMW.

kullandıgın bmw benzınlı mercedes dızel ses gurultusu ondan kaynaklanıyor olabılır mı?...

sattığım arabanın gürültüsü;
    http://www.youtube.com/watch?v=6iqlOsBgJJY bir video daha var. bizzat kendi çekimim. araçtaki parça ayrılmalarını motor kasa uyumsuzluğunu saymıyorum bile. araç resmen dökülüyordu. 2 yıllık 116d sahibiydik belki değiştiririz dedik ama bmwnin yanından geçmez bu araç. sanki dışardan toplama yapmışlar.. ne o çakma navigasyon? radyoyu kullanmak menüler hepsi cambazlık gerektiriyor.
    dış kasa şeklinin albenisi var ama okadar..
    ses konusunda linea ile yarışır.

• vw nın dızellerı dıger rakıplerıne göre daha sessız ıc mekana yansıma durumu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drhaktan

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=6iqlOsBgJJY bir video daha var. bizzat kendi çekimim. araçtaki parça ayrılmalarını motor kasa uyumsuzluğunu saymıyorum bile. araç resmen dökülüyordu. 2 yıllık 116d sahibiydik belki değiştiririz dedik ama bmwnin yanından geçmez bu araç. sanki dışardan toplama yapmışlar.. ne o çakma navigasyon? radyoyu kullanmak menüler hepsi cambazlık gerektiriyor.

Drhaktan bey,
    Araç ile ilgili ses probleminizi daha önceki formalardada yazmıştınız, ben ve benim gibi 3-4 arakadaşta kendi araçlarımızdaki gürültü seviyesini ölçmüş ve size bildirmiştik. Sizin aldığınız araçta ses ile ilgili problem. Olduğuna sizle birlikte karar vermiştik. Siz aracı sattınız hayırlı olsun, ancak ben ve benim gibi bir çok arkadaş araçlarımızı gayet severek kullanıyoruz ve hiç bir problemimiz yok. Benim araç a180 cdi ve şuanda 41.000 km ye geldi, emniyet kemeri tıkırtı sesi haricinde hiç bir şikayetim olmadı, ve onuda çözdüler. Aracı ilk aldığım günkü kadar heyecanlı ve severek kullanıyorum.
    2-3 a ve cla formunda kimsenin ses problemi yokken birtek sizin arabada problem oldu diye lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Şu anda 2.kullandığım A4 B8 kasa araçta olduğu kadar rüzgar ve yol sesi a180 de var. Motor sesi derseniz, tüm bu sınıftaki rakipleri gibi 140-150 den sonra dizel motor sesi kısmen rahatsız ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Uğur70

quote:

quote:

quote:

Drhaktan bey,
    Araç ile ilgili ses probleminizi daha önceki formalardada yazmıştınız, ben ve benim gibi 3-4 arakadaşta kendi araçlarımızdaki gürültü seviyesini ölçmüş ve size bildirmiştik. Sizin aldığınız araçta ses ile ilgili problem. Olduğuna sizle birlikte karar vermiştik. Siz aracı sattınız hayırlı olsun, ancak ben ve benim gibi bir çok arkadaş araçlarımızı gayet severek kullanıyoruz ve hiç bir problemimiz yok. Benim araç a180 cdi ve şuanda 41.000 km ye geldi, emniyet kemeri tıkırtı sesi haricinde hiç bir şikayetim olmadı, ve onuda çözdüler. Aracı ilk aldığım günkü kadar heyecanlı ve severek kullanıyorum.
    2-3 a ve cla formunda kimsenin ses problemi yokken birtek sizin arabada problem oldu diye lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Şu anda 2.kullandığım A4 B8 kasa araçta olduğu kadar rüzgar ve yol sesi a180 de var. Motor sesi derseniz, tüm bu sınıftaki rakipleri gibi 140-150 den sonra dizel motor sesi kısmen rahatsız ediyor.

Doktor bey aracı bilmem kaç bin tl karla sattıktan sonra alan kişiye böyle sorunlu ve hak etmez bir aracı sattığını kabul ediyorsa yoruma bu açıdan bakmak gereklidir.

Kendi aracında sorun vardı, aracını adam gibi bir servise götürmesiğinden ötürü o sorunları yaşadı . Çakma navigasyon dediği şey ise zaten yorumunun ne kadar boş olduğunu gösteriyor . Arabayı aldıktan sonra mı gördün o ekranı kardeşim diyesi geliyor insanın , yorumları aracı sattıktan sonra karalama gibi olmuş ben yakıştıramadım

O günlerde de anlatıldı kendisine . Ben desibel aleti ile ölçüm yaptım hatta gayet profesyonel olarak. A klas gayet sessiz çıktı . Boşverin gitsin . Satış rakamları bile gösteriyor kim başarılı kim değil .

• C segmentinde hemen her araca bindim bu da bir mercedes ve buda bir kral açık açık söyliyim yok motoru şuymuş içi kalitesizmis bu mercedes değilmiş bir çok parçanın ortak kullanılması bile insanı iyi hissetiriyor ...rüzgar sesi var evet olmayan araç yok on numara araba
  • quote:

quote:

quote:

Dostum! Sizin araçta üretim hatası var sanıyorum yoksa bu kadar gürültü normal değil ki Mercedes'ten bahsediyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hakkını yemeyelim. 1,6 Linea ile yarışır da 1,3 Linea daha sessiz bence A 180 CDI den.

Ama benzinlisi güzel A serisinin. Hem orjinal Mercedes hem performanslı hem de sessiz.

• Aracımı on aydır kullanıyorum:
    olumsuz yönleri:
    1) Süspansiyonlar sert (Ama konfor açısından opel astra golf bmw1 serisinden çok uzak değil. mercedeslere göre konforsuz)
    2) Arka mekan içi iyi ama camlar küçük ve ön koltuklar arka yolcuyu için kötü bir hava yaratıyor.
    3) İçerideki bazı plastik aksamlardan bozuk yollarda ses gelebiliyor.
    olumlu yönleri:
    1) motor yakıt konusunda muazzam. performans konusunda eleştirenleri yolda ben bu aracı şunla ezerim diyenleri anlamış değilim. yarış arabası almıyorum ben ve türkiye şartlarında 200km ile gidilecek yol olduğunu düşünmüyorum. yeterli bir performansa sahip araç. ayrıca reno motorunu olduğu gibi takmış diyenlere sorum var CDI sistemi nasıl yerleştirilmiş motorun içini açıp incelemiş gibi konuşuyorsunuz.
    2) güvenlik aksamları çok iyi. yüksek hızlarda güven verdi bana. oturaklı bir araba. yol tutuşu ve ESP gayet başarılı.
    3) kasanın yeni çıkmış ve şık olması avantaj.
    ankara doğuş otodan golf7 tdi otomatik araç sipariş etmiştim. full versiyorun sunroof vırt zırt herşey vardı. 7 ekim teslimdi . 81000 tl idi. onu iptal edip 2013 eylülde 81000 tl.ye a180 cdi style paketini aldım opsiyonel olarak çokda fark yoktu.

benimle o paketi alan arkadaşım var. aynı alana girdiğimizde herkes benim arabamı konuşuyor. bu araba tutar 1 saat sürerek test yaptım şöyle böyle diyenlere duyrulur

• Ulan bir de böyle bir şey var he:

200'le gidilecek yol mu var?

Muaaaa.

E direkt Logan alsaydın be abicim. Marka-motor bütünlüğü olurdu.

• Aracı 35 bin km ve yaklaşık 16 aydır kullanıyorum. Benim araç A200 CGI AMG paket. Comand; Digital Drive Kit vs gibi elektronik oyuncakların hepsi var. Bu sürede ki +/- leri bende paylaşayım.

+ lar ile başlayayım :

1. Araç yeni tasarımı ile piyasada ki en göz alıcı HB araç. Yolda size bakmamaları imkansız hele ki AMG paket ise zaten araç göz alıcı.
    2. Araç benzinli turbo; 156 bg ; şanzıman uyumu muazzam güzel. 35 bin km de bir kere bile karasızlık yaşamadı. Sürüş şeklimi öğrendi ve şuan mükemmel bir ikiliyiz.
    3. İç mekan kalitesi sınıfının en iyilerinden. Ekrana çok laf eden vardı zamanında gözler alıştı. W205 ile Mercedes çizgisini belli etti. Bu arada yeni Mazda 3 de aynı şekilde bir ekran dizaynı ile piyasa da ; A klas a yorum yapanların Mazda konusunda bu yorumların esamesi okunmuyor . Kötü niyetli yorumlar ve aracı karalama kampanyasıydı bu ama araç satış rakamları ile gereken cevabı verdi . Muazzam karlar ile araç satanlar var. Aracı 6 ay kullanıp aldığı rakamın 8 bin tl üstüne araç satan var. Buda başka bir + sı.
    4. Motor performansı çok iyi. 1.6 bir motor olduğunu bilerek kullanırsanız gayet tatminkar. Ayrıca araç dayanabilir de basmazsanız gayet az tüketiyor. Ben şehir dışı 5.5 lt/100km ile yolculuk yaptım; aynı güzergahı 8lt/100km ile de gittim. Tüketim 7 ileri kutu sayesinde gayet düşük.
    5. Opsiyonların bolluğu aracı farklı kılmanızı sağlıyor. Keşke biraz ucuz olsalar.
    6. Araçta güvenlik ekipmanları gayet güzel. Sürüş dinamikleri çok iyi. Direksiyonu çok direk ve tepkileri gayet güzel. Ayrıca frenleri çok iyi. Yol tutuş AMG paket de süspansiyondan ötürü gayet iyi. Çok zorladım ama ESP nin devreye girdiği bir an olmadı daha.
    7. Koltuklar ve sürüş pozisyonu çok iyi.
    8. Elektronik oyuncaklar çok. Otomatik park ve çarpışma önleme yardımcısına bayılıyorum.
    9. ECO Start/Stop yakıt tüketimi konusunda çok güzel. Aracı çok sarsıntısız çalıştırıyor ve stop ediyor. Çoğu zaman stop edip çalıştığını anlamıyorum bile.

var daha bir çok şey ama - ler ile devam edelim.

1. Cam tavan sorunu ; ilk aldığımda yaşadım. Yetkili servis çözdü ama yinede ufak ses sorunu olması can sıktı o zamanlar.
    2. Araç çok sert; hatta Takoz gibi . ROF lastik ve AMG Spor Süspansiyon aracı çok sert karakterli yapıyor. Geçenlerde ROF ları söktükten sonra raç %50 rahatladı. Aracın ROF lar ile gelmesi ve tek seçenek olması bir -.
    3. Bazı noktalarda işçilik hataları var. Depo kapağı; cam tavan; çamurluk ve kapı arasında siyah plastik gibi. Depo kapağı hariç hepsini ilk servis uğrağımız da ücretsiz yaptılar . Depo kapağı devam ediyor. Yeni üretim araçta bunlar oluyor kabul ama Mercedes te olmamalı. Makyaj ile birlikte bu sorun ortadan kalkacaktır.
    4. Aracın multimedya sistemini kullanmak neredeyse deveye hendek atlatmak gibi. Menüler çok karışık. Daha güzel olmalıydı. Binlerce liralık sistemlerde TR dil desteğinin sınırlı olması ise başka bir zayıflık.
    5. Comand gibi bir sistemde hala daha 2011 yılının haritasının olması.
    6. TR de Digital Drive Kit montajının ve kurulumunun MBT tarafından engellenmesi.
    7. Aracın iç kalitesinin Exclusive PAket ile artıyor olması . Bence standart olmalı.
    8. Fren balatasının 20 binli rakamlarda bitmesi ve bakımının sınıfına göre yüksek olması. Ancak Opel YS de bile disk balata 800 TL iken Mercedes YS de 1200 TL normal karşılanabilir kimine göre ama yinede pahalı.
    9. Aracın fiyatı tabii ki

Özetle 35 bin kmdir kullanıyorum. Aldığıma bir kez bile pişman olmadım. Saçma yorumlar her marka için yapılıyor takmamak lazım. Şahsi fikrim bu sınıfta o kalitede başka araç yok.

• Aracı karalasalar ne yazar? Haala çok satılıyor.

• Edebinizle yorum yapın ulan lı mulanlı konuşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: mavis66

Edebinizle yorum yapın ulan lı mulanlı konuşmayın

hocam benzinlisi nasıldır bi bilginiz varmı ? ben dizel laguna dan biliyorum maaşallah dci değil traktör çalışıyor...

• benzinli seçeneğiyle dizel seçeneği arasında kayda değer bir performans farkı yok fakat yakıt farkı çok var. eğer benzinli alacaksanız c180e yönelin derim. en azından sedan. yok ben hatchback araba istiyorum diyorsanız bu sınıfın tartışılmaz ikilisi bmw 1 ve a serisi. kullanıcı beğenisine göre değişebilir. ben 1 serisini karlı yollardan yani arkadan itişli olmasından dolayı tercih etmedim. birde bir arabayı araba yapan motoru değildir buna emin olun. kaputun altının yarısı motor ve arabanın fiyatının %6-7si civarındadır. kaputun altında şanzuman, turbo vs parçalar bulunduğunu unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

quote:

hocam benzinlisi nasıldır bi bilginiz varmı ? ben dizel laguna dan biliyorum maaşallah dci değil traktör çalışıyor...

A200 kullanıyorum , gayet güzel . 180 cdi lar maalesef traktör gibi . Piyasadaki en sesli dizel motorlardan zaten dci ler . Ses izolasyonu başarılıda olsa araç size dizel olduğunu hissettiriyor her türlü .

Mavis66 benzin ile dizel arasında performans farkı yok diyor ama sanırım yolda denk gelmedi benzinli verisyonlara :) . Maalesef 0-100 de bile neredeyse 4 sn fark var .

Şöyleki :

A180 CDI = 11.6 sn
    A180 CGI = 9.1 sn
    A200 CGI = 8.3 sn

122 lik ler bile 2.5 sn daha iyi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 20 Temmuz 2014; 18:13:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

quote:

A200 kullanıyorum , gayet güzel . 180 cdi lar maalesef traktör gibi . Piyasadaki en sesli dizel motorlardan zaten dci ler . Ses izolasyonu başarılıda olsa araç size dizel olduğunu hissettiriyor her türlü .

Mavis66 benzin ile dizel arasında performans farkı yok diyor ama sanırım yolda denk gelmedi benzinli verisyonlara :) . Maalesef 0-100 de bile neredeyse 4 sn fark var .

Şöyleki :

A180 CDI = 11.6 sn
    A180 CGI = 9.1 sn
    A200 CGI = 8.3 sn

122 lik ler bile 2.5 sn daha iyi ;)

Anladım hocam teşekürler.
    Birde Mercedes otomotik şanzımanı iyi midir , +ları -leri nelerdir ve Urban modelinin Manuel'i varmı ?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.