Şimdi Ara

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.025
Cevap
34
Favori
124.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Mercedesi çok uzun km ler kullanmadım. BMW 1 ile yolculuk yapma fırsatım oldu. Hem kendi inceleme ve deneyimlerimle hemde bende aynı iki aracı karşılaştırdığım için edindiğim fikirleri paylaşmak isterim.
    Öncelikle BMW performans olarak biraz daha önde verilere bakınca. Ancak Mercedes hem iç hem dış görselliğiyle ön planda bir araç. A serisinde AMG paketler kullanım olarak çok sert araçlar bu bir gerçek. Ama bir arkadaşımız run on flat lastiklerini normal lastiklerle değiştirince aracın daha yumuşak karaktere dönüştüğünü belirtmiş. Bunun yanı sıra A serisinde Amg almıyorsanız kullandığım araçta AMG paketi yoktu, sert bir araç değil.
    Açıkçaıs her iki aracı değerlendiren birisi olarak insan BMW 1 de kendini BMW da gibi hissetmiyor. Ancak mercedeste özellikle AMG paket alırsanız insna kendisini iyi bir mercedesin içinde gibi hissediyor. Zaten çok düşük donanımlara bakmıyorsanız AMG de yer alan koltuk ve kapı döşemeleri pek çok araçta var.
    Motor hakkında çok şey söyleniyor motor reno motorum mercedese yakışmadı diye. Ancak otomotiv sektörünü takip edenler 1 serisindeki motorun zamanında Ford dan alındığını çok iyi bilirler. Motor ilk olarak miniler de kullanıldı ardından 1 serisine uyarlandı.
    Renounun 1,5 Dci motorunu da hiç yavana atmayın hacmine ve yakıt tüketimine göre performansı çok iyi ve en az ford motoru kadar dayanıklı bir motor. Yani o konuda kulaktan dolma konuşanlara hiç ama hiç takılmayın.
    Birde şu internette gezinen ir kaç video var a serisi ile ilgili plastik malzemelerden gelen sesler kalite hakkında. Videoları bende izledim. Araçları gerek incelerken gerek kullanırken dikkat ettim ne showromda nede test aracında öle tıkırtı gıcırtıları göremedim. Ancak aracı ilk alanlarda bu sıkıntılar mevcuttu. Bunun yanında zaten çok kasisli yollarda AMG paketli bir araçtan karekteri gereği bir takım sesler gelicektir. O seslerin ince tıkırtıların gelmediği bir araç bulmak çoookkk ama çoookkk zor. ( 2008 3,35 D iki kapı BMW de bile arnavut kaldırımlı yollarda o sesleri duyuyorsunuz. Ki araç çok bakımlı tabiri cayizse 1 yaşındaki araçlar gibi yeni kokusu gelen bir araçtı.) Spro süspansiyonlu araçlarda bu olay kaçınılmaz bir olay.
    Bir aksilik çıkmazsa cumartesi AMG paket a serisi varsa Gaziantepte teste gidi birde onu test edeceğim. Fikirlerimde değişme olursa burdan sizlere bildiririm.
    Sonuçta iki aracında kendine göre avantajları dezavantajları var. Biraz daha görsellik ön planda dolu araç alma taraftarı iseniz A serisi güzel bir tercih olur. Amg cam tavanlı xenon farlı a serisi çok şık duruyor. Ama madden bu sizi zorlayacaksa boş modellerde iki aracı yanyana koyun kişisel tercihiniz olur artık. Sonuçta araba işi kimisi içi keyif kimisi için görsellik kimisi içinse ihtiyaç. Mühim olan size hitap eden aracı tercih etmenizdir. Bu iki araç hem fiyat olarak hem de kalite olarak birbirlerinde çok da kayda değer farklı sayılmazlar.

• Cok güzel bir cevap olmuş teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • secilburgaz kullanıcısına yanıt
    Nacizane mümkün olduğunca subjektif ve belki az belki çok olan tecribelerime dayanarak bir değerlendirme yapmaya çalıştım. Ama elbette kişisel subjektif görüşümü sorarsanız premium c segmentinde görünce almak istediğim tek araç.
    Ne A3 ü görünce nede 1 serisini görünce fiyat bile sormadım. benim için araç alırken görsellik biraz daha fazla ön planda oluyor. Zaten imzamdaki Clio yuda bu şekilde aldım, 206 yı da zamanında. Göze çarpan hoş görünümlü bir araç sahibi olmak herkesi mutlu eder. Alacağınız pozitif tepkilere sizi çok mutlu edecektir. Yani aracın eksileri de olsa ki ben kayda değer bir eksiyle karşılaşmadım etrafınızdan gelen güzel tepkiler size bunu unutturacaktır.
    Şu da bir gerçek diğer segmentinde yer alan araçların sunduğundan sanki daha fazlasını sunduğunu düşünüyorum. Açıkçası ilk yeni a serisi çıktığında bende ön yargılı yaklaştım MErcedesin küçük segmentlerdeki özellikle eski a ve b serilerindeki başarısızlıkları benide araçtan itmişti. Ama geceç 1,5 yıl süresinde araç sanki kendisini ıspatladı ve segmentte yerini gayet sağlamlaştırdı.

• cok teşekkürler.yinede testten sonra görüşlerinizi yazarsınız
  • benim içinde dış görünüş önemli ilk önce.vw passat cc nasıl acaba fiyat olarak birbirine yakın.
  • Hocam CC d segmenti coupe bir araç dolayısıyla A serisine göre daha büyük bir hacim sunacaktır siz. A serisi ise c segmenti premium. A serisi ise yakıt tüketimi konusunda daha ekonomik olucaktır.
    Bu tercih sizin beklentileriniz açısından önemli. bence iki aracıda kullanıp o şekilde kara verin.
  • teşekkürler bilgiler için
  • Aracimin bakimini yaptirdim. 800 Tl benzinli otomatik A 180AMG 7900 km. Birde zamanında Mercedes tarafından mesaj gelmişti. %20 indirim diye onunla 520 ye geldi. Bilginize. ..

1. yıl bakımı mı hocam bu yapılan
  • 7500 kmde olan a 180 amg benzinli otomatik aracin yillik bakımıni samandira kolumanda 350 kusure yaptirdim.

• Birinci yıl bakımı benim yaptirdigim. Izmirde mealesef fazla alternatif yok dolayısıyla ne derlerse ödüyor sunuz ancak ufak pazarliklar oluyor. 50 100 lira icin de fazla yuz goz olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Aracin garantiden çıkmaması icin ya 15000 yada yilda bir bakimi yapilmali hangisi önce gelirse. Has oto izmir de yaptırdım. Klima benzin hava Filtresi değişti. Yagina suyuna bakildi o kadar. Bu arada euroya zam geldigi icin bakim fiyatları da zamlanmis.

hocam bende izmirdeyim. gerçi benim 1 yıl domasına epey var. 15000km yi dolduramam zaten 1 yıldan önce.

ben bi sorun için servise gitmiştim, önce has a gittim, sonrada gaziemirdeki mengerlere.. gitmeden önce mengerlere pek sıcak bakmıyordum (daha önce satış bölümünde yaşadıklarımdan dolayı) o yüzden önce has a gittim. ama sevemedim nedense, soğuk davrandılar. arabayı alıp içeri götürdüler. 20-25dk bekledim kimse de buyrun oturun bişey içermisiniz demedi. ayakta dikildim öylece. sora gelip bişey yapamayız biz falan dediler.

bende öyle olunca gittim mengerlere. arabayı adamla birlikte aldık içeri yanıma oturdu. hemen koltuğa kirlenmesin diye kılıf geçirdiler falan. baya da ilgili yaklaştılar. sıcak davrandılar. servisten şef gibi biri geldi epey konuştuk..

o yüzden mengerler daha sempatik geldi bana her ne kadar ayırttığım arabayı almaya gittiğimden 1 saat önce başkasına satsalarda servisi o an beni memnun etti.

bu arada size %20 indirim sağlayan mesaj nasıl geldi, servis zamanı yaklaştığında mı gönderdiler. yani bana da gelirmi o zaman yaklaşınca?

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 27 Şubat 2014; 14:25:32 >

• kampanya yaz 3172 ye yolla diye 26/08/2013 tarihinde mesaj gelmişti. Yolladım öyle geldi. İsterseniz deneyin.
  • Arkadaşlar fikir almak için soruyorum 0 km 2013 dizel AMG paket cam tavan manüel xenon far araç için 93 bin lira fiyat aldım. Sizce nasıldır. Fikir alabilir miyim?
  • A180 CDI Style aracım var 5 aydır kulanıyorum..

Çok güzel araç, Style da hayli güzel bir donanım paketi. Mercedes'in oldukça cömert davrandığını düşünüyorum paket konusunda..

Ancak.. Çok sinirimi bozmaya başlayan bir durum var.. ilk aldığımda araçla yoldaki ufak bir bozukluğun üzerinden geçerken sadece tok bir teker sesi gelirdi. Çok kalite hissi veren birşeydi hakkaten. Arabanın herhangi bir parçasında çıt yoktu.. Mercedes dedirttiriyordu..

Ancak artık öyle değil..

3 adet sıkıntım var..

Bir kere emniyet kemerinin kapı tarafındaki bağlantı parçasından engebeli yolda pıtır pıtır ses geliyor.. Sanırım sık yaşanan bir sorun a serisinde.. Servisde hallediyorlar dendi en son.. belki hallediliyordur daha götürmedim..

İkincisi ufak bir tümsekten geçerken o eski sadece tekerin kasisi atlarken çıkan sesin duyulduğu günler bitti.. Bir televizyon kumandasını iki elinizle kavrayıp bükünce plastikten çıtır çıtır bir ses gelir ya.. en iyi bu şekilde anlatabiliyorum.. o tarz sesler geliyor daha çok ön konsol tarafından.. arabanın içerisinde tıkırtı yapabilecek herhangi bir eşya yok bu arada.. sanırım ağırlıklı olarak da ortadaki ekrandan geliyor.. zaten aynı sesi ekranın bir köşesini parmağınızla hafifçe ittirince duyabiliyorsunuz.. birkaç yerden geliyor ancak tam lokalize etmesi zor..

üçüncüsü de müzik sesini açınca bazı bas seslerde dızırtı yapıyor.. ben şöför koltuğuna yakın olarak kapının kilit piminin olduğu köşesinde tespit ettim mesela.. Bu sese sebep olabilecek bir müzik çalarken buraya elimle bastırırsam ordan gelen dızırtı kesiliyor.. müziği de yükses sesli seviyorum arkadaş.. maşallah cihazın standart ses sistemi de canavar gibi bas vuruyor.. Adamın kursağında bırakıyor keyfini sesi açınca.. çok da öyle inanılmaz volume'lere çıkmıyorum..

Geçen eve gelirken bir başladılar.. '5 aylık arabanın her yerinden ses geliyor arkadaş' dedirtti hakkaten..

Emniyet kemeri hallolur gibi geliyor.. Hadi bir ihtimal müzikteki dızırtı olayını da yapabilirler.. ancak özellikle orta ekran tarafından geldiğini düşündüğüm sesler konusundan pek ümidim yok..

Bu tip sesler sizlerde de var mı?

• Noahian N kullanıcısına yanıt
    Hocam araçtan bende yok ama şunu belirteyim araç C segmenti premium bir araç. Sonuçta C segmeti yani. Yanlış anlaşılmasın maksadım aracı kötülemek değil ancak bu segmentte kasisli yollarda ufak tefek seslerin gelmesi çok da anormal değil. Özellikle öyle anarnavut kaldırımı gibi yada keskin kasislerde bırakın C segmentini D segmenti sport araçlarda bile yok kapı döşemelerinden yok ön göğüslükten hafif gıcırdama tarzı sesler gelebilir.
    Sonuçta malzemeler ne ne kadar kaliteli araç olursaq olsun plastik ve az çok esneme payına sahip. elbette sıfır araç almışsınız şikayetleriniz var ve mümkün olduğunca buların çözülmesi içinde çaba sarf edin derim.
    O ekrandaki ses ve gögüslükten hafif ses gelmesi bildiğim kadarıyla genel bir olay. Ancak bana henüz araca sahip olmak nasip olmadı.
  • Benim aracımda herkeste olduğu üzere emniyet kemeri sesi vardı. Servis yaptık dedi ama daha kontrol etme fırsatım olmadı
  • Wuhuuu bende geldim.

Yalnız bu aktif park asistanını bulamadım. nasıl çalıştırılıyor?
  • maxalanya kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun

park asistanı hep aktif zaten çalıştırmak için bişey yapmıyorsunuz.

sağ taraftaki boşlukları otomatik algılıyor, ve takometrede araç girebilecekse o boşluya mavi P kutucuğunun sağında sağa doğru ok çıkıyor. bu sırada geri vitese takınce "park asistanı aktifleştirilsinmi" diye soruyor, direksiyondan OK a basıyorsunuz ve ondan sora sadece gaz fren. ileri geri.

aynı şekilde sol taraftaki boşlukları taramak için sol sinyalinizin açık olması gerekiyor. sığacak yer buldupunda P nin solunda sola doğru ok işareti çıkıyor

zevkli ama çok pratik bi işlem değil, ben şu ana kadar sadece 2 defa o şekilde park ettim o da meraktan

• quote:

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Arkadaşlar fikir almak için soruyorum 0 km 2013 dizel AMG paket cam tavan manüel xenon far araç için 93 bin lira fiyat aldım. Sizce nasıldır. Fikir alabilir miyim?

Nerden aldiniz o fiyati ben mersinde amg xenon sunroof benzinli 95 bin fiyat verdiler.2013 model siz nerden aldiniz o fiyati birde rengi ne renkti?

Bir de su ilana bakabilirmisin bana uygun geldi?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-guncel-istanbul-subat-tescilli-0-km-a-180-cdi-amg-kirmizi-manuel-155992238/detay

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.