Şimdi Ara

Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
10
Favori
18.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yüksek ihtimalle aynı bayiye, kardeşimde EQB için kapora vermişti 100bin tl, sonrasında aklına takılmış, saçma sapan istekleriniz olacak mı diye(usulunce sormus, ben bayilerin hele hele mercedes bayilerinin isteklerini saçma sapan bulduğum için bu şekilde kullandım) onlarda cevaben ışte gelince bakarız piyasanın durumuna gore karar veririz diyince kaporasını istemişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada kapora meselesi konuşulunca aklıma geldi.. premium plus paketli cla istemiştim özel siparişte araç bedelinin yüzde 10’unu alıyoruz ve takas zorunlu.. aracı almazsanız kapora yanıyor dedi Koluman Mersin yani öyle ya da böyle tertemiz 100 bine çökecekler..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu araba bayileri pandemi başlangıcından bu yana bi acayipleşti geçen ay bi tanıdığım söyledi başka bir markanın bayiisi sıfır araç için bir müşterisini arıyor aracın fiyatı şu kadar elimizde şu an var ama isteyen çok biz sana resmi fiyattan satarız ama sen 100.000 TL elden nakit vermen lazım demiş aracı resmi fiyatın 100.000tl üzerinde satmışlar adam kabul etmiş hatta adama 300.000tl fazladan veren var biz insaflıyız demişler.

• Ne is yaptiginizi egitim durumunuzu vs bilmiyorum belki kurus kurus emeginizle belki kolay yoldan kazanarak alacaksiniz durum ne olursa olsun bu kadar parayi bir araya getirebilen musterilere de boyle tezgah kurmak muz cumhuriyetlerinde olur ancak. Siz en buyuk hatayi hazirda arac varken malum ulke sartlarinda ve her kesimden sahtekarlarla dolu bir ulkede beklemeyi goze alarak yapmissiniz. Keske alip gecseydiniz. pesini birakmayin gundem olursa seve seve sizi razi edecek bir teklif yapacaklardir

• Bazı arkadaşlar özel msg ile hangi bayi olduğunu sormuş. Zaten söyleyecek olursam buradan yazacağım, sormayın lütfen.

Bayi isminin bir önemi yok ayrıca, çünkü mercedes bayi ağı organize çete gibi. Hepsi aynı, birbiriyle arkadaş, yılda birkaç defa toplanıp bu konuları konuşuyorlar.

Hangi modellerden müşteriyi ne kadar kazıkladıklarını birbirlerine söylüyorlar.

Münferit bir olay değil yani anlayacağınız.

Bir ekleme daha yapayım, aklıma yeni geldi.
    Satış danışmanına bu 4 aylık dönemde bazı arkadaşlarım için başka modeller sormuştum. Bana “bulabilirim, bazı müşterilerimle sorun yaşıyorum almazlarsa size veririm” diye cevap veriyordu.

Demek sorun çıkaran müşteri değil, bayiimiş.
    Şu sıralar eqe aracınız var mı diye sormaya gidenlere benim aracı sunarak aynı tiyatroyu oynuyorlar muhtemelen..

• Yaş ve meslek nedir biz de o ise girelim

• erdturan E kullanıcısına yanıt

Valla Aynen 3 milyonun olsa 300 bin bana da koymaz ben sigortalı nasıl öderim derdindeyimMercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! 

• Hocam siz salak değilsiniz fark ettiniz ama bunu farketmeden aracı alan binlerce salak var ben birebir arkadaşlarımdan biliyorum . Bu tarz bayiler çok zengin oluyor Türkiye'de para hesabı KDV ÖTV hesabı yapamayan ama ortalaama gelir düzeyi yüksek çok fazla insan var böyle. Sadece Mercedes değil en çok BMW alanlarda da görüyorum ben bu aksesuar oyunlarıyla iki araba parası veren hatta Z4 alıp Porsche alabilecek para ödeyen arkadaşıma direkt lan o paraya Porsche alırsın sen salaksın demiştim

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    Bu kimseyi ilgilendirmez. İsterse hemen satar ister 3 gün sonra ister gidip hediye eder. Ücreti karşılığında bir mal alıyor ve karşısında ki bayi sahtecilik yaparak alması gereken tutardan fazla para talep ediyor. Tanımadığınız birini hangi cesaretle suçluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear666 -- 17 Temmuz 2022; 20:17:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20 gün kadar önce ben de yeni bir araç aldım bir bayiden.. fiyat kontrolünü nereden ve nasil yapabiliriz tam olarak

• Bu süreçte en dürüst ahlaklı davranan firmalar için online anket yapılmalı ve gözlerine sokulmalı

• Bku cikti ulkenin malesef

• Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti!

Aracın fiyatına bak..

• markada sıkıntı yok, temsilcisi bizden olunca böyle oluyor :)

ben olsam inat olsun diye peşini bırakmazdım bu işin.

• takip

• sinoplu kullanıcısına yanıt

Bu yorumunuzu biraz yanlış buldum.

• emreq E kullanıcısına yanıt
    Hocam kur farkı yansıttılar mı?
    Bir de şube müdürüyle görüşseniz iyi olabilir. Bir süredir tüm markalarda temsilciler kur ve kar marjı farklarından dolayı bu şekilde son anda müşteriyi lafla vazgeçirip, kapı müşterisine hazır aracı TL bazında daha yüksek bedele satmaya çalışabiliyorlar ancak euro enflasyonunuda üstüne koyduğunuzda toplamda euro bazında pek fark olmaması lazım. Israrcı olursanız sözleşme fiyatından alırsınız muhtemelen. Aracı teslim etmedikçe zarar ederler. Bu enflasyonist süreçte nohut satanda araba satanda toptancıda müşteride herkes aynı dertten muzdarip. Fabrikadan halka herkes genel olarak zarar etmemeye çalışırken fiyatları arttırıyor. Akaryakıttan hammedeye hesap kitap için 4 ay uzun bir süre. En sondada temsilci oyun yapıp tanıdık galeriye gönderebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Temmuz 2022; 9:58:2 >
  • Benzer kafa yapısına sahip birde Honda Türkiye var onlar daha beter. liste fiyatı üstüne zam+ Zorla body kit aksesuar satmaya çalışma. Japon ve alman devlerinin Türkiye ayağında çok ciddi sıkıntılar var panedemiden beri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız emre bey bişey fark ettim. mercedes bu konuyu görse ve iş inada binse markayı ve bayiyi kötülemekten tazminat açar bi 300 de ordan koparır.

diz haklı davanızda kazanamıyacanız yada en az 7 8 yıl sürecek bir sürece girmeye hazır olun. bu firmalar devlete cok ciddi yatırım !!!!!!! yapıyorlar adamlar var içerde. sizin adınıza hiçbişey cıkmaz.

@emreq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esnaf_TV -- 18 Temmuz 2022; 10:37:55 >
  • Hiçbir araba için kapora verip beklemem. Porsche 911'in özel bir modeli falan olması lazım.

Söz konusu araba seri üretim, sıradan bir araba (arabayı kötülemiyorum. Yılda sıkıyorum 300.000 adet üretilen bir araba. 5 tane üretilen bir araba değil). Müşteri olarak ben niye üreticinin/satıcının peşinden koşuyorum? ASLA YAPMAM. Beklemem gerekecekse de almam. Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! 

Tüketicinin yaklaşımı böyle olursa bayi sizin peşinizden koşar. Siz bayinin peşinden koşmazsınız. Esnaf la herif? Esnaf. Malı alıyor. Sana satıyor. Herif bu yani. Basit bir aracı herif. Heriflerin bir tarafını kaldırdınız resmen. Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! 

------------------------

Mercedes biraz farklı bir noktada, ancak günlük bindiğimiz araçların hemen hepsi birbirine oldukça benziyor. Mercedes de farklı bir noktada da olsa, onun da alternatifi var. Neyse, son derece sıkıcı ve Ali yerine Veli koyabileceğiniz cinsten arabalara biniyoruz. Benim için Polo ile i20 arasında pek bir fark yok mesela. Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! Dalga geçmiyorum. Kafam böyle çalışıyor: Sıkıcı, sıkıcı, sıkıcı, sıkıcı... Oradan dört tekerli sar birini... Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! Tabii ki Polo için verebileceğim para, i20 için verebileceğim paradan farklıdır. O ayrı bir konu. Ama sonuçta benzer benzer şeyler. i20'den Polo'ya geçsem yüzüme bir gülümseme gelmez. Hayatım değişmez.

Hal böyle olunca da, kimde ne hazırsa sarsın. Bir hıyar araba için asla beklemem. ASLA uzun süreli kapora vermem. Arabayı aldım derim. 3 gün içinde para bir tarafa, araba bir tarafa. Bitti. Buzdolabı bekliyor musunuz? Kapora veriyorsun. 3 ay bekliyorsun falan... Beklemezsin değil mi? Arabayı niye bekliyorsun aga? STI mı alıyorsun? M5 mi alıyorsun? Corolla alıyon la!? Corolla olmaz Civic olur. Hyundai olmaz Kia olur. Ne fark eder yani?

-------------------------

Buzdolabı almak ile otomobil almak arasında bir fark yok özetle. Seri üretim bir şey alıyorsun. Hak ettiğinden daha çok değer vermeyin derim. Tüketici böyle böyle üte üte donsuz bıraktılar. Bu şuursuz tavırları bırakın. Yoksa daha çok yolunursunuz.

Türkiye'nin mevcut durumu sizi paniğe sürüklüyor olabilir. Sürüklemesin. "Ama para değer kaybediyor..." Lan bunun için arabaya para mı bağlanır? Elinde araban hazırsa, paranı başka yere bağla? Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! 

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.