Şimdi Ara

Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
148
Cevap
10
Favori
18.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle olayı mahkemeye taşımayı düşündüğüm için hangi bayi olduğunu şimdilik yazmayacağım.

Mart ayında donanımları seçerek özel sipariş EQE350 siparişi verdim. Aracın kaporasını gönderdikten sonra bayide bana satış sözleşmesi imzalattırdılar ve aracın detaylı donanım listesi ile beraber anahtar teslimi fiyatını içeren teklif ile beraber verdiler. Tabi ki fiyat sabit değil kur ve vergi artışlarına bağlı değişken bir tutar, buraya kadar sorun yok.

Bilenler bilir sipariş verirken her araca özel bir imalat numarası verilir, araç üretime girince şase no eklenir. Mercedesin araçlara fiyat çıkardığı MBCPOS/SWT sistemi vardır.

Sözleşmede aracın imalat no, alıcı ve satıcının bilgileri yer alıyor. Fiyatının da fatura kesileceği gün mercedes benz türk tarafından belirleneceği yazıyor. Ayrıca aracın sistemdeki MBCPOS/SWT teklifinin bu sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olduğu ibaresi de var. Yani sözleşmeye göre fiyatı bayi belirlemiyor..

Asıl mesele bundan sonra başlıyor...

Teslim zamanı yaklaştığı için her zaman iletişim kurduğum şirket telefonundan satış danışmanına msg gönderdim. Yaklaşık olarak ne kadar ödeyeceğimi biliyorum ama amacım rakamı onaylatmaktı...

Olması gereken yaklaşık rakamdan 300.000 TL (yanlış okumadınız) fazla rakam yazdı. Ben de yanlışlık olduğunu düşünerek, herhalde bir hata yaptınız dedim...

Hayır yanlışlık yok, opsiyonel aksesuarlara çok zam yapıldı ve bayi kar marjı (o ne demekse artık) değişti cevabını aldım!

Doğruluğunu teyit etmek için MBCPOS/SWT teklifini istedim, sistemden çıkan belgeyi yani.. Normalde göndermesi 2 dk sürer.

30 dakika sonra bana bir pdf dosyası gönderdi. Fakat bu dosya daha önce bana gönderdikleri gibi değildi, a4'den taranmış bir pdf dosyası. Neden bana daha önce direk attığı dosyanın çıktısını alıp sonra tarayıp bana gönderme zahmetine girsin ki? Bildiniz, çünkü üzerinde oynama yapılmış bir dosya olduğu için...!

Teklifi incelemeye başladım.

1.Sadece aksesuarların fiyatları yazılı olduğu kısım var, normalde detaylı (net, ötv, kdv, mtv ve toplamın olduğu) fiyat yok... Alt taraf makasla tamamen kesilmiş!

2.Aracın net fiyatının üzeri daksil ile kapatılmış, salak olduğum için farketmeyeceğim sanırım...

3.Doğruydu aksesuarlara %25 zam gelmişti, fakat mercedes benz'in internetteki fiyat listesine göre aracın fiyatına %15 ! Yani benden %10 yani 270 bin ekstra istiyorlar

Danışmana orijinal teklifi göndermesini söyledim, gönderemem "marjdan dolayı" sadece aksesuar listesini gönderebiliyorum, fiyatları ben belirlemiyorum (patron belirliyor demek istiyor) dedi...

Kafalarında şöyle kurmuşlar, "Aaa evet opsiyonel aksesuara %25 zam geldiyse benim arabanın tamamına o kadar zam gelmiştir, bu normaldir diye düşünür müşteri..."

Ben sözleşmemdeki tutarı öderim birbirimizi yormayalım dedim, sözleşmenizde fiyat yok cevabını verdi. Sözleşmede MBCPOS/SWT fiyatı yazıyor deyince tekrar yazmadı...

Ertesi gün Mercedes MH aradım, şikayet ettim. Yarım saat sonra bayiden başka biri aradı, aracı almamam için beni manipüle etmeye çalıştı (hazırda avantalı müşteri var heralde..) Ses kayıtta olduğu için

ona da sözleşmemdeki tutarı ödeyip aracı alacağım, otomobil bayiye gelince beni arayın dedim. Kızsam almıyorum böyle olursa desem kaporayı hemen geri gönderecekler çünkü biliyorum...

Haksız para kazanma hırsı artık olayı evrakta sahteciliğe kadar taşımış anlayacağınız...

Aslında araçtan soğudum, hiçbir şevkim kalmadı ama 4 ay bekledim ve bayi vazgeçersem daha mutlu olacağı için üstüne gidiyorum. Almasam da olur, bir önemi yok anlayacağınız. Mesele para meselesi de değil. Bu ahlaksızlara 100 tl fazla paramı nasip etmeye niyetim yok.

Sonuç itibariyle aracın gelmesini bekliyorum, gelişmelere göre konuyu güncellerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 15 Temmuz 2022; 19:29:35 >

• Siz benim kim olduğumu, ne iş yaptığımı bilmeden böyle bir yorumu nasıl yapabiliyorsunuz? Ben aracı sipariş verdiğimde nisan teslim hazır araç vardı, kendi istediğim renk ve opsiyonlar olsun diye ülkenin şu durumunda 4 ay beklemeyi göze aldım. Satacak olsam ilk gelen aracı alırdım, ayıp bu yaptığınız..

Kişi kendinden bilir işi demişler, boşuna değil..

Her zaman söylüyorum piyasanın bu hale gelmesinin bir numaralı sebebi ülkemizdeki Mercedes bayileridir, geçen sene tüm bayiler araç yok diye bir taraflarını yırttıkları zamanlar, araya komisyoncularını sokunca bizi bayinin garajına kadar götürdüler ve içeride istediğiniz her Mercedes serisinden araç vardı, bunlar böyle ahlaksızlar, sıradan bir vatandaşın ülkemizde avantasız Mercedes alması imkansız.

İsmini şu an vermeyeceğim ama hepsi yapıyor...

Bu bayilerin hepsi birbirinin arkadaşı, kendi aralarında önceden anlaşıyorlar. Hangi bayiye gitseniz ağız birliği yapmış gibi aynı cevapları alırsınız. Satış danışmanlarında da aynı yalanlar...

Bu da belgesi (şasi siparişi ben kapattım) Daksil ile kapatılan yuvarlak içine alınan kısım.

Hangi salak satmak amacıyla aldığı araca araç kamerası (kaza vs kaydetmek için) ve track pace (performans ölçümü yapmak için) donanımı alır.. Satarken para etmeyecek şeyler bunlar. (Beni yukarda suçlayan sinoplu arkadaşa cevaben yazıyorum!)

Asıl suçlu bayilerin bunu yapmasına göz yuman mercedes benz türk aş yöneticileridir. En üst düzey yöneticiye mail attım, belgelerini de ekine koydum ama cevap vereceğini bile tahmin etmiyorum. Bunlar komple çete olmuşlar, milleti soyuyorlar. Mercedes bayisinin kapısından girmem bundan sonra, ahlaksızlara param nasip olmasın...

O zaman bayiliği bırakıp galericilik yapsınlar. Sen mercedes’in kurumsal kimliği ve güvenini, müşterinin kaporasını kullan. Elin taşıyla elin kuşunu vur, ne ala memleket.

Standart kar marjı+yıl sonu primi+avanta parası derken 30 bin euro kazancı var bu işte. Fabrika devlet kadar kazanmıyor diyorlar ya, bayi kadar da kazanmıyor anlaşılan…

• Konu takip. Sonucu merakla bekliyorum. Böyle ahlaksız insanlar ticaret yapıyor işte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu memlekette kimse kimseye bok atmasin hepimiz aynıyiz bayisi amiri memuru herkes cakallik pesinde muhtemelen sizde o araci aldiktan sonra satmak isteseniz aldiginiz fiyattan en az %10-20 yukarisina ilan girersiniz
    Benim ülke insanindan umudum kesildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

Siz benim kim olduğumu, ne iş yaptığımı bilmeden böyle bir yorumu nasıl yapabiliyorsunuz? Ben aracı sipariş verdiğimde nisan teslim hazır araç vardı, kendi istediğim renk ve opsiyonlar olsun diye ülkenin şu durumunda 4 ay beklemeyi göze aldım. Satacak olsam ilk gelen aracı alırdım, ayıp bu yaptığınız..

Kişi kendinden bilir işi demişler, boşuna değil..

• PDF editor ile oynama yapmaya calismis valla kimsenin haktan hukuktan korkusu kalmadi. MB'nin Almanya merkezinin iletisim bilgileri varsa oraya da mail atarsaniz iyi olur.

• sinoplu kullanıcısına yanıt

İyi de ben alsatciyim veya arabaya binecegim veya alip cope atacagim o kisim bayiyi ilgilendirmez. Burada belge ile oynayip fazla ucret isteme olayi var.

• Selamlar, cok uzuldum. Gercekten boyle firmalara artik soyleyecek laf bulamiyorum! Bmw’de bir kere bile boyle bir sey gormedim. Su donemde mercedes kadar ahlaksiz davranan bir firma gormedim. Umarim en kisa zamanda bir sonuc alinir. Takipteyiz. Kesinlikle pesini birakmayin..

• Takip

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Arabayı sipariş ettiğim gün 2 farklı bayiden i4 M50 teklif ettiler almadım. Bmw'nin gözünü seveyim hiç böyle işler yok, liste neyse o... Hatta euro düştüğü için teslim etmeye hazır araçlara %2 indirim verdiler geçen hafta.

• Luks markanin yaklaşımı boyle olmamali

• hangi mercedes bayisi o?

• emreq E kullanıcısına yanıt

Selamlar, cok haklisiniz. Bmw bu donemde gercekten cok guvenilir bir sekilde hareket etti. Hepsini tebrik etmek gerek. Teslimat zamani ve odemeler ne dedilerse o sekilde yapildi. Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! 

Her zaman söylüyorum piyasanın bu hale gelmesinin bir numaralı sebebi ülkemizdeki Mercedes bayileridir, geçen sene tüm bayiler araç yok diye bir taraflarını yırttıkları zamanlar, araya komisyoncularını sokunca bizi bayinin garajına kadar götürdüler ve içeride istediğiniz her Mercedes serisinden araç vardı, bunlar böyle ahlaksızlar, sıradan bir vatandaşın ülkemizde avantasız Mercedes alması imkansız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt

İsmini şu an vermeyeceğim ama hepsi yapıyor...

Bu bayilerin hepsi birbirinin arkadaşı, kendi aralarında önceden anlaşıyorlar. Hangi bayiye gitseniz ağız birliği yapmış gibi aynı cevapları alırsınız. Satış danışmanlarında da aynı yalanlar...

Bu da belgesi (şasi siparişi ben kapattım) Daksil ile kapatılan yuvarlak içine alınan kısım.

Hangi salak satmak amacıyla aldığı araca araç kamerası (kaza vs kaydetmek için) ve track pace (performans ölçümü yapmak için) donanımı alır.. Satarken para etmeyecek şeyler bunlar. (Beni yukarda suçlayan sinoplu arkadaşa cevaben yazıyorum!)

Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti!

sizin araç kaç bin euro vergiler dahil?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.