Liste Fiyatı Vergiler Hariç 1.432.574 TL ÖTV Oranı % 60 |
Mercedes bayisinin evrakta sahtecilik yaparak müşterisini dolandırmaya çalışması rezaleti! (2. sayfa)
-
-
bura tr. şahin de alsan mercedes de alsan 3 kaat olma riski çok yüksek. bmw alırken bile pazarlık edip üstüne birsürü şey almıştım arkadaşa. 2015 sıfır bayide. pazarlık ülkenin geleneği ve 3 kaat ise olmazsa olmazı...!
mercedes deyip de bu da mı yapıyor demeyin. 4 yıldır taksisiyle rezil olan birisi vardı. daha az km deyken reno motorlu c kasasıyla rezil olan birisi. haberlere falan da çıktı adam. muhattap bile bulamıyor.
düşünsene devlete şikayet etsen bayi sahibinin emmoglu dayıcücüğü teyzegızı çıkıyor. birbirlerini o kadar tutuyorlar ki diger halka dışındakiler ölsün gebersin.... yasaları koyan ile bunlardan faydalanan kesim aynı kişiler oldugu icin sonuc şu oluyur.
onlara anayasal. banayasak
-
Tebrik ederim sizi hakkınızı aramışsınız.. sadece benim anlamadığım konfigüratörde araç oluşturunca artık bu MBPos sistemiyle fark mı çıkıyor? Aksesuar zammını listeye yansıtmamışlar mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aksesuara yeni zam gelmiş, konfigüratör güncellenmemiş hatta şu an eqe konfigüre edemiyorsunuz bu sebepten. Haftaya mesai başlayınca düzeltirler sanırım. Türkiye paketi standart aracın liste fiyatı duruyor ama mercedesin sitesinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 15 Temmuz 2022; 20:51:32 > -
Anladım bence elinizden geleni yapın Mercedes bayileri azıttı iyice bende değiştirmek istedim takasa araç vereceksiniz dedi 110 bin altını söylediler.. uğraşsam alırım bayi müdürünü falan biliyorum ama aramak istemedim daha önce de söyledim bu pandemide doğuş ve Borusan takdiri haketti en sevdiğim markadan uzaklaştım artık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hep söylüyorum şu son dönemki süreci Mercedes rezil yönetti. Mercedes Türkiyeden biride çıkıp bayilere siz ne yapıyorsunuz kardeşim demedi. BMW yi tebrik etmek lazım. Son dönemde online satışla adam gibi ticaretin örneğini sunuyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asıl suçlu bayilerin bunu yapmasına göz yuman mercedes benz türk aş yöneticileridir. En üst düzey yöneticiye mail attım, belgelerini de ekine koydum ama cevap vereceğini bile tahmin etmiyorum. Bunlar komple çete olmuşlar, milleti soyuyorlar. Mercedes bayisinin kapısından girmem bundan sonra, ahlaksızlara param nasip olmasın...
-
Sinir bozucu gerçekten, umarım bunlara fazladan tek kuruşunuzu yedirmeden süreci sonuçlandırırsınız.
Mercedes yetkili servisleriyle yaşadığım triger zinciri maceramdan sonra benim de kendilerine zerre güvenim ve saygım kalmamıştı. Yakışıklı kurumsal görünüşün altında kurnaz kazıkçı mahalle bakkalı zihniyeti mevcut maalesef.
Kısaca özel sipariş geçilmiş, fakat bayi aracı liste fiyatının üzerinde satmak istiyor. Araç şuan kaparo ile bağlı. Yasal olarak bir hakkınız var mı iyi bakmak gerekiyor. Ama siz 3 ay önce sipariş ettiğinizde de mercedes listeden araç satmıyordu.
Okudum dehşet içinde kaldım.
-
Büyük rezalet gerçekten. Yerinizde olsam işi hukuki boyuta dökerdim. Olmaz böyle iş. Umarım güzel bir sonuca ulaşabilirsiniz hocam. Mercedes'e bir türlü ısınamamıştım zaten bu olaylar da iyice soğuttu beni. BMW hem araç olarak daha iyi hem de satış hizmeti olarak daha iyi. Online sisteme dökmüşler takır takır işliyor her şey. Yolunuz açık olsun hocam...
-
Liste fiyatı denilen MBCPOS/SWT fiyat aslında Mercedes Benz'in tüketici için Azami Fiyattır.
Bir çok ülkede liste fiyatından indirim yapılarak müşteri kazanmaya çalışır dealer.
Bizim ülkemizde de bu 5 sene evveline kadar normal olarak bu şekilde çalışırdi.
Pandemiden sonra işler değişti. 5 ay evvelinde kapora vermeler, belirsiz ekonomi koşullarını fırsat bilen aracılar, kaporalari toplayıp çalıştırıp sonra daha yüksek fiyata satmak için türlü türlü iş guzarlik yapıyorlar.
Araç başına 200.000TL kaporo alınsa, 100 araç için 20 milyon kaporo, bunu Doviz korumalı mevduat ya tuttuğunda 3 ay için, ciddi bir rakam geliyor.
Sonra kaporoyu alıcıya iade ediyor veya üzerine daha yüksek kar ile 300.000 buradaki örnekte vergisiz 150.000civaridir itelemeye çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 15 Temmuz 2022; 22:34:36 >
Mart ayında satışlar yatay seyrediyordu, zaten öyle olmasa baştan avanta istediklerini söyler ya da avanta verecek adamlara peşkeş çekerler bize sipariş hakkı düşmezdi...
Yasal hakkım yoksa almayacağım zaten ama olmasa bayi neden evrakta sahtecilik yapıp beni ikna etmeye çalışsın? Kaporayı geri verir aracı çoktan başkasına satardı. Bu arada iki tane avukatla görüştüm sözleşme bağlayıcı dedi.
Rüşvet alanın da verenin de suçlu olduğu gibi, bu piyasayı bu hale getiren araçlara avanta vermeyi kabul edenlerdir. Ben onlardan biri olmayacağım, karakterim müsaade etmiyor... Kimse vermiyorum dese kime satacaklar? Araçların şu faiz ortamında stok maliyetinin günlük ne kadar yazdığını biliyor musunuz? Afedersiniz eşek gibi verecekler, bugün olmasa yarın verecekler, hatta indirim yapacaklar.
Bir arkadaşım geçen hafta G400d aldı (sözde 2025 e kadar olmayan bir araç) 250 bin tl indirim yapmışlar (araç formunu ve faturasını gözümle gördüm), aracı satacak adam bulamamışlar demek ki.
Benim için iki türlü de sorun yok, mesele araba olayından çıktı zaten...
-
aracın liste fiyatı 2.7 milyon lira ama sarı sitede ilanlar 3.25 milyondan başlıyor. yani alan 500 bin ekleyip ilana atıyor. bayi de onu görünce yarı yarıya paylaşmak istemiş sanırım.
işiniz zor.
-
https://www.fox2detroit.com/news/attorney-bloomfield-hills-mercedes-benz-dealer-wanted-extra-120k-above-sticker
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 15 Temmuz 2022; 22:48:6 >
Tam bir rezalet.
Sırf bu sebepten ötürü BMW’ye yönelen ciddi bir kitle var. Mercedes yetkilileri bu fırsatçılardan haberdar olur umarım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
nasil bir karaktersizliktir bu arkadas direk Mersedes e sikayet edin elemanlari ayrica evrakta sahtecilikten ayri bir dava daha acilabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ortadoğuda sıradan bir olay.
Yemin ederim bıktım usandım. Televizyon izlemeyi bırakmak gibi internette dolaşmayı da bırakmak lazım. Şu hareketi bir Avrupa ülkesinde yapmayı bırak bir yeltensene derler adama.
-
2019 dan sonra bu araba işi koptu artık atadan dededen kalan bısıy yoksa veya aylık geliri en az 50 bin civarı değilse çalışan bırının sıfır arac alması ımkansız 1 mılyon oldu neredeyse fıyatlar sıradan araclar ıcın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X