Şimdi Ara

*@*@*@* MERCEDES-BENZ KULÜBÜ (MUHTEŞEM RESİMLERLE) *@*@*@* (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
790
Cevap
4
Favori
515.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklasık 2.5 aydır 2005 model mercedes A150 avantgarde düz vites kullanıyorum gayet temiz kullanılmış bi araba (boya, kaza yok) daha önce kullandıgım araclardan (vw,seat,peugeot) sınıf olarak aynı olmasına rağmen yolda ayrı prestij yaşatıyo bu kesin,,:))
    kullanım olarak pedallar, direksiyon cok yumuşak rahat ,fakat oturma pozisyonu ve aracta direksiyon açısı pek alışıldık olmadıgı için bi süre araca yabancı gibi davranmak zorunda kalıyosunuz, sessizlik konusunda sınıfındaki araclardan cok daha iyi oldugunu söyleyebilirim lastik ve yol sesi yok, yuksek devirde motor sesi hariç.

ortalama yakıt tuketimi 7.5lt - 8.0lt fazla gazlanırsa 8.5lt - 9.0lt civarlarına kadar yukseliyo bu arada kullanım alanım yoğun değil dur-kalk az,, fakat 7-ileri autotronic sanzıman kesin daha yavaş ve tepkisizdir çünkü araç 1225 kg. ve 1500cc 95 hp.
    performans beklentisi olmayan sakin kullanıcılar için üretilmiş oldugu kesin , 0-100 hızlanması 12.6sn olmasından anlaşılacagı gibi, son sürat fabrika verisi 175km/h, deneme fırsatım olmadı

Kalkış kontrol (asr), Denge kontrol (esp), (bas) destekli ABS fren sistemi güvenlik acısından pek bosluk bırakmıyo hepsi standart baz donanımda da, hiçbir elektronik yardımcı devre dışı bırakılamadıgı için istesenizde tehlike yaşamıyosunuz (karlı, buzlu zeminler hariç,,,hiçbir elektronik fizik kanunlarının dışına cıkamaz bence), bu arada euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldız alarak güvenli oldugunu kanıtlayan bi otomobil (Audi A3 4 yıldız)

Audi A3 BMW1.16 Mercedes A150 ile karsılastırmalı test sonucları autobild almanca ama puanlar yeterli bilgi veriyo
    http://www.autobild.de/test/neuwagen/artikel.php?artikel_id=8215&artikel_seite=6

• Diğer bazı markalar gibi Mercedes de tek başlık altında toplanıyor artık.

Böylesi daha güzel.

Hayırlısı olsun.
  • arkadaşlar lütfen aktif olalım...www.mbturkiye.com mersocular.. burasıda mercedes sitesi ama daha aktif bir site .. bakarsanız iyi olur...
  • herkese slm ben yeni üye oldum hep aktif olcam ama halen cözemedim siteyi biraz karışık yada yeni olduğum için bana öyle geliyo siteyi çözer çözmez butun topicleri doldurcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zetsche -- 2 Haziran 2007; 16:08:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

81 model 500se ve 85 model 500 sel im vardı sel olan amg idi
    81 model olanda bile abs vardı hatta görünce çok şaşırmıştım

o arabaların başka şaşırtıcı özellikleri var mıydı (o zamnda) ve son hızı filan neydi
    çok merak ediom o araabaları yaa hayranlık derecesinde
  • arkadaşlar benim a-150 nin arka silecek lastiği yırtılmış zaten silecek çok dandik vw golf ün arka sileceğinden alıp takmak istiyorum garanti vs konusunda bi sorun çıkmaz demi????
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

arkadaşlar benim a-150 nin arka silecek lastiği yırtılmış zaten silecek çok dandik vw golf ün arka sileceğinden alıp takmak istiyorum garanti vs konusunda bi sorun çıkmaz demi????

fazla karısık bi işlem şu anki silecek motoru ince lastikli silecegi sorunsuzca cevirdigine göre , Golf 5 in içten telli silecegini (daha ağır) cevirme konusunda ne kadar basarılı olur bilemem, motor zorlanıp yanabilir, bu orijinalliğin bozuldugu da yanınıza kalır , şahsi düşüncem
  • quote:

Orjinalden alıntı: elmacho

quote:

Orjinalden alıntı: _Maxy_

arkadaşlar benim a-150 nin arka silecek lastiği yırtılmış zaten silecek çok dandik vw golf ün arka sileceğinden alıp takmak istiyorum garanti vs konusunda bi sorun çıkmaz demi????

fazla karısık bi işlem şu anki silecek motoru ince lastikli silecegi sorunsuzca cevirdigine göre , Golf 5 in içten telli silecegini (daha ağır) cevirme konusunda ne kadar basarılı olur bilemem, motor zorlanıp yanabilir, bu orijinalliğin bozuldugu da yanınıza kalır , şahsi düşüncem

yorumun için saol takabilsem çok iyi olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: NİTROUS666

herkese selamlar arkadaşlar bende tam anlamıyla bir mercedes tutkunuyum zaten iki eşit otomobil var bir merceddesler iki diğerleri

benim sizlere sormak istediği w140 kasa s-serisinin bakım giderleri nedir parca fiyatları nasıldır kronik bir sorunu varmıdır

cevaplarsanız sevinirim?

Bu soru hakkında bilgisi olan var mı Mercedes çi arkadaşlar?
    Bir de 96-98 W140 kasaların yakıt sarfiyatını nedir acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayugur

quote:

Orjinalden alıntı: NİTROUS666

herkese selamlar arkadaşlar bende tam anlamıyla bir mercedes tutkunuyum zaten iki eşit otomobil var bir merceddesler iki diğerleri

benim sizlere sormak istediği w140 kasa s-serisinin bakım giderleri nedir parca fiyatları nasıldır kronik bir sorunu varmıdır

cevaplarsanız sevinirim?

Bu soru hakkında bilgisi olan var mı Mercedes çi arkadaşlar?
    Bir de 96-98 W140 kasaların yakıt sarfiyatını nedir acaba?

afedersiniz ama öküz gibi

• İşte ben de onu soruyorum,ne kadarlık bir öküz bu?
  • ARKADAŞLAR MERHABA, ben de kulübe katılıyorum, w140 kasalar için bitiyorum adeta, bir hafta kadar önce tesadüfen fiyatlarının sıfır aile otolarından bile düşük olduğunu öğrendikten sonra gece bile uyuyamaz oldum adeta. soracağım pek çok soru var aslında bu kasalar hakkında. mesela serinin en alt ile en üst modeli arasında performans haricinde fark olup olmadığını en başta merak ediyorum. mesela konfor veya ses izolasyonu konusunda fark yok değil mi, çünkü s320 düşünüyorum ben. bir de s320 için max sürat 240 km diye okudum ama aşağıda verdiğim alıntıda anlaşılacağı üzere dizel s320 için bile 260'ı rahat görüyor ibaresi var. bu şartlar altında benzinli s320'nin daha bile fazla yapması gerekmez mi. bir de s320 ile s320L yani long olanlar arasındaki farkı söyleyebilir misiniz, piyasadaki modellerin yüzde yetmişi long seri. bunların ne farkları var diğerlerinden.

ve bir de E serilerinin tekli sileceklerine eskiden beri hayranım. o köşelerde uzayıp kısalmasına, camın tamamına erişebilip silinmeyen kör nokta bırakmamasına ve tabii ki ihtişamlı görüntüsüne. acaba w140 S serisinin silecekleri konusunda görüş belirtecek olan var mı.

tüketimi ben de merak ediyorum, lakin teorik olarak tüketimini bir alıntıdan öğrenebildim;
    224 bg 5600 dev/dak.
    315 nm tork 3000 dev/dak.
    0-100km/h = 8.2sn
    v-max = 240km/h
    Şehir içi/ şehirler arası / ortalama = 17.30 / 8.20 / 11.60 lt
    emisyon = 270-280 mg. arası birşey...
    teker ölçüleri ön / arka = 225/60 R16 V, 225/60 R16 V
    boş ağırlık = 1770 kg
    bagaj hacmi = 500lt
    cw = 0.27

ben bir de şunu sormak istiyorum;

quote:

Orjinalden alıntı: fazlikazak

bende biraz v221 yeni s lerden bahsetmek istiyorum...

şubat ayında mengerlere gittik ve yaklaşık 2 aylık bir beklemenin sonucu

S 320 CDI BUSINESS LONG denen uçağı almayı başardık....

3200 cc
    V6 motor
    245 hp

...ve 220 - 230 dan aşağıya hiç düşmedik.... yemin ederim 220-230 la fazla keskin olmayan o ankara otobanı varya yollar bomboş orada virajlara giriyorduk... araba hiç hissettirmiyor... işte benim en hasta olduğum nokta burası..... 260 a kadar çıktık arabayla hiç zorlanmadan hemen 260 a çıkabiliyor araba.... gerçekten harika.... eskiden yol bana çok uzun gelirdi ama bununla ne çabuk bitti bu yol yahu dedim... ayrıca süspansiyon ayarı var. bu eskilerde de vardı araba 10 cm alçalıp yükselebiliyor... almanlar gerçekten çok güzel araba yapmışlar .... araç takip sistemi sayesinde önüne engel geldiğinde kendliğinden yavaşlıyor... sonra yine hızlanıyor ... kızılötesi kameralar daha fazla görüş açısı sağlıyor... arkadaşlar ben daha gazın altındaki düğmeye basmadım bile yani ona bile ihtiyacınız kalmıyor... ayrıyetten bütün gözler üzerinizde bu çok daha güzel birşey....

garanti belgesinde s klasse business lang limouisenne gibi şeyler yazıyor.....

S320 CDI için max sürat 245 km yazıyor, araç nasıl 260'a zorlanmadan çıkıyor anlamadım, üstelik mercedeslerde 250 km'de limitör var diye biliyorum. açıklayabilecek biri var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 9 Haziran 2007; 18:25:25 >

• tık tık.. kimse yok mu, cevap veren?
  • herkese selam.Arkadaşlar bi kompressor sahibi olarak bende aranıza katılabilirim demi.İyi forumlar
  • yıdız kullanmak ayıcalıktır
  • Arkadaşlar eski model Mercedes vb. otomobillerin teknik özelliklerini veren bir site var mı?
  • En iyi mercedes markası SLR MCLAREN
  • SLR MCLAREN DİOM BAŞKA BİŞİ DEMİOM
  • peki size göre en ii mercedes markası ne??
  • Arkadaşlar bu aralar 2000-2002 model arası C200 Kompresör araca ilgi duymaya başladım, fiyatlar da ulaşılabilir düzeyde. Öğrenmek istediğim bazı hususlar var:

Öncelikle kronik sorunları var mı? Parça sıkıntısı vs sorun oluyor mu?

Ayrıca araçların kiminde 1800 kiminde 2000 cc motor var, yanlış hatırlamıyorsan hepsine 163 bg diyorlar. Bu araçların beygirleri aynı mı? Kompressör tüm araçlarda var mı?

Bilgilendiren bir arkadaşım olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.