Şimdi Ara

MERCEDES BENZ VANEO KULLANICILARI KULÜBÜ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
879
Cevap
47
Favori
280.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ilgınız ıcın tesekkurler. Dedıgım gıbı elınde saglam vıtes topuzu olan varsa benımle ıletısıme gecerse alabılırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin60

merhaba arkadaşlar, vaneo aracımda sıcak havalarda şanzıman kendini korumaya alıyor f moduna geçiyor, stop edip çalıştırıyorum devam ediyor, belirgin bi çekiş düşüklü
    ğüde olmuyor, mola verip stop ettiğimde şanzımandan alt taraftan bir miktar yağ damlatıyor, cihaza bağladık basın düşük uyarısı veriyor, başından böle bi olay geçen varmı ? yardımlarınızı bekliyorum...

Merhabalar. Öncelikle eçmiş olsun. Sistemde basınç düşük diyorsa büyük ihtimalle selenoitlerden kaynaklanıyor. Otomatik şanzumanlar yağ basıncı ile vites değiştirirler. Bu basıncı ise selenoitler vasıtası ile değiştiriler. Vaneolar tam otomatik vitestir ve 5 vites olduğundan 5 adet selenoit vardır. Büyük ihtimalle bunlardan birisi veya birkaçtanesi artık kaçırmaya başladığından bu hatayı vermeye başlamıştır. Belli kmlerden sonra şanzumanda terleme tabir edilen yağlanmalar olabilir abartı olmadığı sürece. Dediğim gibi selenoitlerinize baktırın. Şanzuman sökülmeden sadece lifte kaldırıldığında şanzuman karteri sökülüp hemen altındaki selenoitler değiştirilebilir. Durum budur. İnşallah sorun çözülür.

• MERHABA ARKADAŞLAR....
    2004 MODEL AMBİANTE VANEOMUN SANROOF AYAKLARI KAZAREN İPE TAKILIP KIRILDI .....
    AYAK EKİPMANLARIN NEREDEN BULABİLECEĞİMİ , HANGİ USTAYA TAMİR YAPTIRABİLECEĞİMİ SİZLERİN YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM...
  • Arkadaşlar bir şey sorucam benim aracımın direksiyonundaki deri döküldü yani böyle sadece süngeri kaldı bodrumda yaşıyorum ege bölgesinde nerede deri kaplatabilirim
  • arkadaşlar, elinde sigorta paneli kılavuzu olan varsa allah rızası için bana mail atabilir mi? , yada buraya yüklerse herkes faydalanır...
    iç kararan tavan aydınlatmam gitti , düğmeden açılıyor ama kapılar açıldığında yanmıyor, sigortaları tek tek söküp kontrol ettim ama hepsi sağlam. nereyi kontrol edeceğimi bilmiyorum. bu kılavuz normalde sigorta panelinin yanındaki küçük aralıkta olurmuş ama benimkinde çıkmadı, birisi tarayıp yada resmini çekip atabilirse çok sevirim.
  • Merhaba.aracımın arka plaka aydınlatma ampullerinden biri değiştirmeme rağmen yanmıyor. Sanayide sorunun kablolardan kaynaklandığını söylediler fakar arka bagaj kapağının nereden açılacağını bulamadılar. Kablo tesisatına nereden ulaşabiliriz.Şimdiden teşekkürler..
  • Selam arkadaşlar,
    2004 model 1.7CDI ambiente otomatik 160000km
    aracı alalı iki sene olmak üzere, arada bir sorunları oluyor ama genede güzel araba, şimdi yolcu camı açma butonu çalışmıyor, söktüm baktım, butonun tırnaklarından birisi kırılmış, bulabileceğimiz biryer varmı acaba? birde amortisörleri izmirde nerede değiştirtebilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Herkese sağlık dolu günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremmg

Adet fıyatımı 330 TL? Vıtes topuzu derı ancak bulundugum sehırde kaplama yapacak usta bulamadım. Bır kac usta bant kaplamayı önerdıler.ancak arabanın sagına soluna bant falan yapıstırmayı pek sevmıyorum.uygun bır fıyata vıtes topuzu gonderebılecek varsa ıletısıme gecerlerse sevınırım. Cıkmada olabılır.

merhaba arabayı ilk aldıgımda önceki sahibi maslak saniyide amörtisörleri tmir ettirmiş ve 6 ay garantili sanırım sanayiden cıkınca patlamiş ben alınca o zaman bostancıda ak otoda yan sanayi taktırdım 1 seneden fazla gitti şimdi ikiside patlak sahibinden.com vaneoedek parca diye aratınca 160 tlden 230 tl ye kadar fiyat veriyorlar

motor ve şanzuman takozlarınada 80 tl/adet fiyat verdiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkun2000

arkadaşlarım hepinize selamlar size iki şey sormak istiyorum aracım 1.7 cdı Trend 2004 manuel
    - bu arabada kickdown yapabilirmiyim
    -nasıl yapabilirim
    - aracımın silecek suyu olmasına rağmen pompa çalışıyor fakat su atmıyor arka cam sorunsuz fakat ön camda sorun var
    - birde ön camı çatlak mercedes te ne kadara değiştiririm

cevaplarınız için teşekkürler

ön cam benim arabada da catlak 150 tl fiyat verdiler

• arkadaşlar gecen gün ankaradan denizliye giderken ankaradan cıkalı 80 km olmuştuki hareret göstergesi su az ikazı verdi durdum kontrol ettim çok az bir damla geliyordu denizlideki arkadaşımla görüştüm oda mercedes kullanıyor servisle görüştüm zorlamadan devam et dediler yarım litre su koyup devam ettim 400 km sonra tekrar ikaz verdi yarım litreden daha az su koyup denizliye vardım sabah arkadaşım aracı servise götürdü serviz conta yandıgını kapak sökülmesi gerektigini söyledi ankaradaki servisi aradım hararet olup olmadıgını sordu yok dedim hatta genleşme tankındaki suyun soguk oldugunu söyledim elletmeden buraya gel dedi ertesi gün dönüşte servise gittim kontrollerde devir daim pompasının dibinden kacırdıgını fark ettik oda kapagın üstünde ufak bir çatlak varmış devir daim değişti 150 tl halloldu yani acele etsek saglam motoru indirecekler utalara dikkat eger tanımıyorsanız ve aceleniz yoksa bildiginiz yere gidin merak ediyorum contayı degişip gene kaçak olsa ne derdi

selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinerdem

quote:

Orijinalden alıntı: orkun2000

arkadaşlarım hepinize selamlar size iki şey sormak istiyorum aracım 1.7 cdı Trend 2004 manuel
    - bu arabada kickdown yapabilirmiyim
    -nasıl yapabilirim
    - aracımın silecek suyu olmasına rağmen pompa çalışıyor fakat su atmıyor arka cam sorunsuz fakat ön camda sorun var
    - birde ön camı çatlak mercedes te ne kadara değiştiririm

cevaplarınız için teşekkürler

ön cam benim arabada da catlak 150 tl fiyat verdiler

Banada ön cam lazım. Size nerede 150 TL fiyat verdiler?

• keremmg K kullanıcısına yanıt
    şaşmaz sanayide ama dükkanın ismiaklımda degil
  • SELAMLAR...

BENİMDE ÖN AMORTİSÖRLER PATLAK...sahibinden.com da "meyle" marka 160 TL. , çıkma 175 TL. fiyatlar var. Bu ürünler hakkında bilgisi olan var mı? Ne tavsiye edersiniz?
    Bir de bu amartisör değişimi tek başına yeterli mi? Amortisör takozları varmış onlar da değişmeli mi? başka değişecek parça var mıdır?

en arkaya bir deri koltuk almak istiyorum 500 TL. den kapı açıyorlar. Daha uygun bi fiyatabulamaz mıyız?
    Tunning konusunda birkaç şey söyliyim arkadaşlar, bende imagination otomatik vites modeli var. box olan tunninglerden alıp uyguladım. baya sıkıntı çıkardı. Bu cihaz aracın beynine müdahele ediyor ve düzenli ayarlarında bozukluklara neden oluyor. Elektrikçi işinin ehli bi usta sayesinde düzelttik durumu.. şu an box takılı ve sıkıntım yok. ama fazladan 350 TL sıkışmıştı box ın içine... bilginiz olsun box tavsiye etmiyorum. direkt beyne yazılım yükletin.

ben ustasını bulursam direkt beyne yazılım yükleteceğim.deneyimi olan ve tavsiye edeceği ustası olan varsa paylaşsın lütfen...

Yukarda yazdığım konularda bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Özellik C.fergül arkadaşa selamlar...Sayende çok şey öğreniyoruz kardeş...;)

• huseyinerdem H kullanıcısına yanıt
    şaşmaz sanayide Köysüren Oto ya ulaştım. 220 Lira fiyat verdiler.İlginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stonestr

SELAMLAR...

BENİMDE ÖN AMORTİSÖRLER PATLAK...sahibinden.com da "meyle" marka 160 TL. , çıkma 175 TL. fiyatlar var. Bu ürünler hakkında bilgisi olan var mı? Ne tavsiye edersiniz?
    Bir de bu amartisör değişimi tek başına yeterli mi? Amortisör takozları varmış onlar da değişmeli mi? başka değişecek parça var mıdır?

en arkaya bir deri koltuk almak istiyorum 500 TL. den kapı açıyorlar. Daha uygun bi fiyatabulamaz mıyız?
    Tunning konusunda birkaç şey söyliyim arkadaşlar, bende imagination otomatik vites modeli var. box olan tunninglerden alıp uyguladım. baya sıkıntı çıkardı. Bu cihaz aracın beynine müdahele ediyor ve düzenli ayarlarında bozukluklara neden oluyor. Elektrikçi işinin ehli bi usta sayesinde düzelttik durumu.. şu an box takılı ve sıkıntım yok. ama fazladan 350 TL sıkışmıştı box ın içine... bilginiz olsun box tavsiye etmiyorum. direkt beyne yazılım yükletin.

ben ustasını bulursam direkt beyne yazılım yükleteceğim.deneyimi olan ve tavsiye edeceği ustası olan varsa paylaşsın lütfen...

Yukarda yazdığım konularda bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Özellik C.fergül arkadaşa selamlar...Sayende çok şey öğreniyoruz kardeş...;)

Şuanda benim aracımdada ön amortisörler meyle marka. 4 aydır kullanıyorum.Şimdilik sıkıntısı yok.Bildiğim kadarıyla orijinal amortisörler "sach"marka.orjinal bulabilirsen daha iyi olur.

Arka koltuklara sahibinden.com dan bakın.Çıkma çok fazla koltuk var.daha uygununu bulabilirsiniz.

• Herkese Merhaba,

aracımı bende çok seviyorum, bir ara satışa çıkardım, sonra vazgeçtim, bu fiyata o kadar çok işimi görüyor ki,
    ama uzun zamandır ön amortisörler patlak geziyorum, gümrükte bekliyorlar dediler, Almanya göndermiyor dediler, son sorduğumda takozlar dahil çifti 800 TL dediler, şimdi de kur yükseldi gelsede zamlı gelir derler...
    geçen sene stokta olup sıkıntı olmayan malzeme bizde sıkıntı oldu...Allah'tan şehrimizin yolları asfaltlandıda amortisörler çok lazım olmuyor, yine de dikkat ediyorum, zira ön takıma zarar verir dediler...bekliyoruz amortisör efendileri,
    bu arada bir tecrübemi daha paylaşayım, kontak anahatarım kilitlemiyor, açmıyor, arabayı çalıştırmıyordu, benden önce darbe görmüş yapıştırmışlar v.s. sonra servisten kasko ile orjinal yedek getirttim, bu da arada bir çalıştımaz oldu, bu arada CFERGUL beyden çok destek aldım Allah razı olsun ondan...
    sonra şarj dinamosu diyen oldu, kontak sensörü olabilir dendi, her cihaz bağlantısında şanzımandan tutta direksiyon açı sensörüne, ESP'den ABS'ye kadar arıza gösteriyordu,
    elektrikçi tekrar cihaza bağladı ve beyin karışmış, tekrar yükleme yapıcaz dedi, serviste 700 tl, elektrikçiye 300 tl'ye yaptırdık, tekrar yükleme yapmış, benim anladığım bilgisayara format atmak gibi bişey,
    sonra herşey normale döndü, yedek anahtar da kazancımız oldu...:)
    geçenlerde gaza geliyordum gidip Gitan alıp elimdekini de takasa vericektim, baktım 52 bin gibi rakamlardan başlıyorlar, tipine de ısınamadım hala, hız sabitleme yok, sadece 2 hava yastığı var, otomatik değil, sunrof yok, v.s.v.s. bütçemizi de aştı vazgeçtik, sonra da daha da sevmeye başladım aracımı :))
    netice, kıymetini bilmiyoruz bu araçların...çok şükür çok güzel aracımız var...
    vesselam...

• Vaneo candir... Citan besili reno ve daciadir...

Ben sattim xc70 aldim ama ihtiyac duyarsam yine alirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaneo gibi araç hala yok satanlar aynı sınıfta daha güzelini bulamazlar. Sürerken büyük keyif veren lüks ticari...
  • Merhaba
    2013 mart ayindan itibaren 2005 vaneo 126.500 km de orjinal km 1.7 cdi ambiente otomatik kullanicisiyim aracimda mercedes farkini fazlasiyla yasiyorum tadiyorum tecrubeli arkadaslara sorum olucak yardimci olursaniz sevinirim.
    - butun 1.7 cdi otomatik vaneolarin performansi dusukmu? Hizlanmasi gecmi? atik degil mi? Kisacasi aracim gitmiyor gibi bisey 0-100 km ye 21-22 saniye civari.
    - yakit konusunda son gelen zamlarla beraber (1 lt- 4.55 tl) sehir ici 0.38 - 0.40 kurus yakiyor sizlerdede boylemi? Chip tuning uygulamasi hem performans hem yakiti etkilermi? Onerdiginiz tavsiye ediceginiz bir marka varmi?
    Yardimci olursaniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahm.okr

Merhaba
    2013 mart ayindan itibaren 2005 vaneo 126.500 km de orjinal km 1.7 cdi ambiente otomatik kullanicisiyim aracimda mercedes farkini fazlasiyla yasiyorum tadiyorum tecrubeli arkadaslara sorum olucak yardimci olursaniz sevinirim.
    - butun 1.7 cdi otomatik vaneolarin performansi dusukmu? Hizlanmasi gecmi? atik degil mi? Kisacasi aracim gitmiyor gibi bisey 0-100 km ye 21-22 saniye civari.
    - yakit konusunda son gelen zamlarla beraber (1 lt- 4.55 tl) sehir ici 0.38 - 0.40 kurus yakiyor sizlerdede boylemi? Chip tuning uygulamasi hem performans hem yakiti etkilermi? Onerdiginiz tavsiye ediceginiz bir marka varmi?
    Yardimci olursaniz sevinirim.

Bu araçlar ağır araç değil aslında. Yalnız bazen turbo valfi ve motor üst tarafındaki hortumun tıkanması sonucu turbonun tam devreye girmemesinden dolayı araç hızlanmayabilir. 21-22 saniye çok geç. Bence o dediğiklerime bir baktırın. Chip yaptıracaksanız kesinlikle BOX kullanmayın. BOX dediğimiz sistemler sadece ve direk olarak enjektörlere hükmettiğinden dolayı otomatik şanzuman ile kordineli çalışmaz ve durmadan şanzımanınız arızaya düşer bu yüzden direk beyine yapılan chip tunningleri tercih ederseniz sizin için çok daha kullanışlı olur. Ben ikisinide kullanan biri olarak kesinlikle direk beyine atılan yazılımdan yanayım. Şehir içi yakıtınız bu aracın normal değerleridir. Zaten fabrika verisi 8 ltr. 8x4,55=3,6 gibi bir şey yapıyor. Bence normal.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.