Şimdi Ara

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi) (307. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.398
Cevap
81
Favori
568.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: black-or-white

Dünyada motor üreticilerinin sayısının sınırlı olduğunu tüm otomobil firmaları bir biri ile bu konuda ortaklığa gittiğini sanırım bilmiyorsunuz... 1.5 DCI motor 2000 li yılların başından beri var olan bir motor kendini ispatlamış sorunsuzluğu tescillenmiş bir motor bu yüzdendir NİSSAN, RENAULT, DACIA, MERCEDES bu motoru kullanıyor . Ayrıca bilmediğinizi düşündüğüm diğer husus motorun sadece ana blok kısmı alınıyor diğer şanzuman yakıt, hava vs. üniteleri her marka kendisi mühendisliğini yapıyor.

Peki BMW nin de peugeot motoru kullandığını biliyormusunuz ????

PSA gurup denilen motor üreticisi ( pejo-citroen ortak kuruluşu ) benzinli motorları pejo , citroen ve BMW de kullanılırken PSA gurubun dizel motorları ise pejo, citroen, VOLVO, FORD ve TOYOTA (verso modeli sadece ) da kullanılıyor

bu konuda size link de vereyimhttp://www.sekizsilindir.com/2015/03/hangi-marka-hangi-markann-motorunu.html

CLA, C , A, B, E serilerinde kullanılan 1,6 benzinli motor ise direk mercedes üretimi motordur. yani C200, CLA 200 deki 1,6 156 HP benzinli motor mercedes tir.

Son olarak da Şanzumanlardan bahsedelim yarı otomatik dediğiniz DCT çift kavramalı teknolojili bir şanzumandır. Akıllı yazılım ile sürücüsü aracı nasıl sürüyorsa bir süre sonra ona göre tepkiler verir bütün otomobil test editörleri en iyisinin 1 tık altında gayet tatminkar diye bahsettiği şanzumana kalkışları iğrenç demişsiniz sürücüsü nasıl sürüyorsa tepkisini ona göre veren bir şanzumandır araştırabilirsiniz.

Ben bu araçları övmüyorum mercedes bana parada vermiyor ancak piyasadaki araçlara bakarak teknolojilere bakarak atmadan destekli konuşmak gerektiğine inanıyorum...

Ben sevmediğim bir aracın forum bölümüne girip berbat yazmam sevmesem de yazmam .....

merhaba bende gla 200 amg var , acaba cla 200 amg ile tamamen aynı motor mu?

ben renault üretiyor sanıyordum bu motorları.

• frostburn F kullanıcısına yanıt
    evet aynı motor

renault motoru olan sadece A,B,CLA serilerindeki 1,5 Dizel motor ve C serisindeki 1,6 Dizel motor dur. Diğer tüm motor gamı mercedes in kendi motorudur. Yani benzinli motorların tamamı mercedes motordur.
  • quote:

evet aynı motor

renault motoru olan sadece A,B,CLA serilerindeki 1,5 Dizel motor ve C serisindeki 1,6 Dizel motor dur. Diğer tüm motor gamı mercedes in kendi motorudur. Yani benzinli motorların tamamı mercedes motordur.

Ben bunu yanlış biliyormuşum demek ki .
    Teşekkür ederim bilgilendirme için.Mutlu oldum diyebilirim :
  • 15 gün önce mercedes gülsoy floryadan 2015 cla 180 amg aldım 27k km
    arkada orjinal cla45 difüzör , spoiler ve egsoz çıkışları ön tamponda cla45amg ekstra kaşlar mevcut. nokta hatasız , boyasız, seramik kaplamalı, garantili ve dağ grisi.
    129k TL

çok güzel bir fırsattı ve kaçırmadığım için çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .mono -- 6 Aralık 2016; 19:2:4 >
  • .mono kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun.... iyi fiyat
  • Arkadaşlar merhaba , bende cla 180 var aracın d, p,r, yazılı olduğu ekran panelinde bi resm ckıyor ortada yol bilgisayarnda yani aracın kilometresinin yazılı olduğı yerde , resimde 3 yanyana insan figürü ve arabanın sol tarafına ait konple solu gösteren ama kapı resmi olmayan komple açık görünen bi resim ckıyor arabayı çalştırıp biraz yol aldıgımda bu ne anlama geliyor bilen vsr mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • black-or-white B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • Merhabalar,

Eylul sonu C200d amg almistim kendime ,
    OTV zammi karmasinda gecen ay kardesime de CLA 180d aldik arac hakkinda pek bilgi sahibi degildim acikcasi bir gun kullandin ist sehir ici ve uzun yol da yaptim ...
    Bence harika bi arac makyajli kasa gercekten farkli ve harika.
    Performans konusunda da bence bekledigimden cok cok iyi, tuketim yeni arabada sehir ici 5lt/100km ler de .
    Yol tutus iyi ve kesinlikle yillarca keyifle kullanilacak bir arac.
    C200 de ne varsa hemen hemen hersey var artisi C amg de bile standart olmayan koltuk ayarlarinin hafizali ve otomatik olmasi...

Onden cekis li olmasi cok basarili guven veriyor.

Ozet olarak CLA bence makyajli yeni kasayla olmus...

Araclariniza iyi bakin arkadaslar, zamlar sonrasi artik sahip olmak daha da zorlasti...

• Soğutma suyu kabı su eksiltiyor delinmiş aynı sorunu yaşayan varsa yardımcı olabilir mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar,

gla ic hacim dar gelmisti. cla nin ic hacmi gla ya gore nasil? malesef karsilastrma sansim olmadi.

bu arada cla onden cekisli mi?

tesekkurler
  • Cla önden çekişlidir ve gla yı bilmem ama cla nın arkasında bir kez yolculuk etmiştim;maalesef çok basık ve dar.Zaten arka taraf 2 kişilikti sanırım.Amg paket epey sertti.Ancak makyajdan övgüyle bahsediyorlardı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • thinkvision T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

CLA ve GLA nin ic hacmi ayni.
    Surucunun boyu 1.85 m ve uzeri ise on koltuk ayarini kendine gore yaptiginda surucu arkasina da 180 uzeri oturursa yolcunun bas i hafif tavan a temas ediyor, kisa yol icin sorun olmaz ama 200-300 km lik yolda konfor dusuk olur tabii, araba coupe tarzi dogaldir...
    Surucu uzun boylu olmazsa yeterli bas diz mesafesi kaliyor veya on yolcu uzun degilse onun arkasina gecebilir uzun boylu yolcu...
    Cok ferah ic mekan istiyorsaniz C Serisi veya B serisine yonelin ...

Arac onden cekisli ve dizeli dahi seri ve keyifli bir surus sagliyor.

2016 da cikan makyajli kasa da suspansiyon Amg 18 inch jant ile dahi oldukca keyifli.
    Amg artik standart konforlu suspansiyon ile geliyor, makyajsiz Amg ye gore ciddi yumusamis, kasislerde biraz rahatsiz ediyordu makyajsiz Amg lerde...

CLA ve GLA 2-3 kisilik genc aile icin yeterli ' dikkat cekici ve keyifli araclar, genis aile varsa veya uzun boylu yolcu her zaman olacaksa arkada farkli modeller sizi memnun eder dusuncesindeyim...

• TRB7 kullanıcısına yanıt
    Bu arada arkadaslar yakin zamanda bayilerden teklif alan oldumu CLA amg 180d icin ?
    Indirim % kac yapiyorlar ?

• Kimse teklif almamis sanirim ben sordum;
    Ocak 2017 ye kadar OTV mercedes destekli Cla amg 180d icin son fiyat has 178,5 K tl mis...
    Ocak tan sonra OTV destegi kalkacagindan %4-5 artar diyorlar ...

• Arkadaşlar herkese iyi akşamlar cla yı yeni aldım sayılır. Park yardım sistemini kullanamıyorum. Ekranda mavi p yi sadece 1 defa görebildim o zamanda arabayı park etmiyordum. Daha sonra hiç görmedim. Nasıl kullanacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRB7

Kimse teklif almamis sanirim ben sordum;
    Ocak 2017 ye kadar OTV mercedes destekli Cla amg 180d icin son fiyat has 178,5 K tl mis...

Style kalmamış mı ellerinde?

• usercla U kullanıcısına yanıt
    Park edeceğin yerde 30 km /h hız altında ilerlerken araç P yazısını ekrana getirir. Sıralı araçların yanında bu hızda ilerlerken sığabileceği boşlupu algıladığında P nin yanında küçük ok belirir tabi bu geri manevrayı papabileceği kadar park boşluğunu geçtiktn sonra görünüyor. Ok ekrandayken dur ve vitesi geriye tak o sırada hız ve devir göstergelrinin orta ekranında aktif park baslasınmı diye bir yazı çıkar direksiyondan ok tuşuna basınca park işi başlar sen sadece ekrandaki talimatlara uyar gaz veya frene basar yada vitesi değiştirisin vereceği talimata göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRB7

Kimse teklif almamis sanirim ben sordum;

İyice çığrından çıktı fiyatlar hocam, Ötv desteği olmasa nerdeyse gidip benzinli C Class Coupe almak o paraya daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Aralık 2016; 20:25:59 >
  • arkadaşlar Bende bugün itibari ile 2014 model CLA 200 1.6 AMG ile aranıza katıldım. Bir sorum olacak ruhsatlarınızda CLA 200 mü yazıyor yoksa AMG de yazıyor mu ? sigorta firmam bu konuda kararsızlığa düştü sizlerde nasıl acaba ? bir de araçtan stepne çıkıyor mu ? bende hiç bir şey çıkmadıda. yoksa vermedilermi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euustun -- 29 Aralık 2016; 20:47:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Park edeceğin yerde 30 km /h hız altında ilerlerken araç P yazısını ekrana getirir. Sıralı araçların yanında bu hızda ilerlerken sığabileceği boşlupu algıladığında P nin yanında küçük ok belirir tabi bu geri manevrayı papabileceği kadar park boşluğunu geçtiktn sonra görünüyor. Ok ekrandayken dur ve vitesi geriye tak o sırada hız ve devir göstergelrinin orta ekranında aktif park baslasınmı diye bir yazı çıkar direksiyondan ok tuşuna basınca park işi başlar sen sadece ekrandaki talimatlara uyar gaz veya frene basar yada vitesi değiştirisin vereceği talimata göre...

Zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Eğer bu özelliği yanlışlıkla kapatmadıysam yazdıklarınızdan çıkarttığım sonuç yatay park yapmak istediğimde p’nin çıkmıyor olmasın herhalde yeterince geniş bir yere denk gelmemiş olmam. En kısa sürede tekrar deneyeceğim. Dikey parkta ise çok uğraşmama rağmen sitede boş olan tüm yerleri denememe rağmen hiçbir sonuç olamadım.

• 
Sayfa: önceki 305306307308309
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.