Şimdi Ara

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi) (309. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.398
Cevap
81
Favori
568.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umityasar

Çok teşekkür ederim
    AMG olmadığın fark etmemiştim.

Rica ederim

Fiyatları gördükçe şok oluyorum gerçekten.

Kasımda 110bine a180 aldım şimdi aynı modellere 130bin istiyorlar şaka gibi.

Aynı tarihte 122bin liraya 2014model CLA 180cdi amg ler vardı şimdi style paketlere istiyorlar neredeyse bu paraları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, çok samimi olduğum arkadaşımın abisi cla200 amg aracını satacak satman sebebi de daha geniş bir araç almak veya araçları 2 ye çıkarmak araç özelliklerine gelirsek araç hatasız çizik boyası dahil yok. 2013 modeldir. Koluman Bakımlı Işık paketli araç beyaz renk Aracın tek kusuru km si araç şu anda 190.000 km de bu km nin %95 i uzunyolda ankara-afyon-istanbul-antalya arasında yapılmıştır. Benzinli araçlarda km çok sorun olmuyor ama sonuçta bir kıstas. Aracın içi kozmetik olarak 10 üzerinden 9 dur. ilgilenen kişiler abdullah.ozcan@hotmail.com.tr adresine mail atabilir ayrıntılı bilgi verilir.
  • hocam 3 yaşındaki arabaya hem de benzinli araca 190 bin km helal olsun ya hiç inilmemiş araçtan resmen. aracı aldığınız günden beri en az 80-90 bin tl yakıt ödenmiş. hayırlı satışlar dilerim.

• euustun kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam aynı masrafı bizde hesapladık ama araba rahat olunca yol dayanmıyor cevabını aldık :D
  • Sakin yanlis anlasilmasin ama 190 bin yapmis aracin istenildigi kadar titiz olunsun ic de disida baya bir yipranmistir :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • apo433 A kullanıcısına yanıt
    alacak kişiye bizim şimdiye kadar ki araca harcadığımız yakıt parasını verin yeter biz aracı bedavaya veriyoruz demek istediniz gibi oluyor :))) 3 yılda 190 bin km helal ya. yaşlı araç olsa anlarımda kısa sürede 200 bini devirmeniz hele de benzinle çok enteresan geldi. madem yeni araçla bu kadar km yapılacaktı bari dizeli olsaydı yine anlarım :) resmen neredeyse 2 tane cla parası 3 yılda harcanmış :)))

Aynen Hocam benzin istasyonların böyle bir kampanyası olması lazım 3 yılda 150 000 km yap arabanın ücretinin yarısını karşılayalım diye ;) Şaka bir yana da hocam binerken hesap edilmiyor oturup düşününce hesap edince anlaşılıyor. Bu km de olmasının sebebi iş yoğunluğundan dolayı ihale işleri yoğun olduğu için çok km yaptı araç.
  • Sakin yanlis anlasilmasin ama 190 bin yapmis aracin istenildigi kadar titiz olunsun ic de disida baya bir yipranmistir :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi forumlar. Arkadaslar suan 2014 model bmw 1 serisi 136hp zf8 kullaniyorum. Cla nin amg olanlarini yillardir tasarim olarak cok begeniyorum. Simdi yine arac degistirmeye niyetlendim 3 serisi ve Cla arasinda kaldim. Etrafimdaki herkes 3 serisi diyor ama 3 serisinda surus ve ic tasarim nerdeyse aracimla birebir ayni. Sadece arabanin arkasi uzuyor gibi bir durum var. Bunun icin 40 45 bin fark vermek sacma geliyor. Daha farkli bir arac tecrube etmek icin cla yi dusunuyorum fakat inceleme videolari, forumlarda yazanlar, es dost muhabbetinde herkes aractan sogutuyor. En buyuk elestiri amg lerin suspansiyonu. Bobrek tasi dokmeye birebir diyen, alttan yastik koy diyen, tasin ustunde hopla zipla gideceksin diyen, o araba teneke diyen... Arabada suspansiyon zayifi birak yok diyorlar. Bu yuzden trim sesleri de cokmus vs vs. Sizlerin bu konuda dusuncesi nedir? Aranizda bmw 1 veya 3 serisi kullanip cla ya gecen var mi? Yani konfor olarak ikisinden cok mu geride? Pisman mi olurum? Bir de 1 yasinda bebegimiz var. Her kasiste cocuk aklini kacirir falan diyorlar:) En guzeli test surusu ama cevremde kimsede yok. Gunluk Kiralama isine sicak bakmiyorum arabalarin hor kullanilmasindan oturu. Bayiye gidip test yapim desem 2016 araclar var onlarin suspansiyonu yenilenmis alakasi yok diyorlar. Butcem 2014 2015 araclara yetiyor. Bu suspansiyon hakkaten berbat otesi yok gibi bir sey mi yani sizler rahatsiz olmuyor musunuz?

Bir diger kafami karistiran ise dizel mi benzinli mi mevzusu. Dizelde 109hp lik renault motoruyla herkes maytap geciyor. Vay bee 140 bine 109 hp mercedese mi bineceksin? 136 hp 1 serisi birakilip ona gecilir mi falan. O yuzden benzinli 156hp ye kayiyor aklim. Yani dizelin performansi cok mu kotu? Yillik 7 8 bin km yapiyorum. Fakat dizelin yakit tuketimi baya fark ediyor. Bir de benim gibi asiri km yapmayan birisi icin ilerde dizelin ikinci eli olumlu fark ediyor. Sizce cla dizel mi alinmali yoksa benzinli mi? Dizele kaymamin bir sebebi dizel araclarin daha temiz olabilecegi. Malum 109 hp ile ne derece aksiyon yapilabilir. Alici kitlesi daha sakin duzgun insanlardir diye aklimdan geciyor. 156 hp ler genclerdedir ve yanliyorlardir hiz yapiyorlardir diye ikinci elde guven vermiyor bana. Sizce benzinli hor kullanilmamis cla bulunur mu:) Kisacasi iki ucu oklu degnek ne yapacagimi sasirdim yardiminiza ihtiyacim var.

Cla amg yi tavsiye eder misiniz?

Not:C serisi onermeyin lutfen butcemi asiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho1907 -- 21 Ocak 2017; 16:35:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Merhaba, ben 508 den CLA ya geçen biri olarak, D segmentinin konforuna alışkın olmama rağmen ilk bindiğinizde AMG evet hele de runflat lastikler ile birlikte kullanıyorsanız sizde yadırgar bir intiba bırakacaktır. ama zamanla alışıyorsunuz.

ikinci bir husus ise BMW 3 serisi ile CLA yı kıyasladığınızda biraz yanlış olur. BMW nin forumlarını incelerseniz spor paketliler M paketlilerde de AMG deki aynı şikayeti süspansiyonun kötülüğünü görürsünüz. amg ile BMW nin spor paketlisini kıyaslamalısınız. Yani bu durum CLA nın bir özelliği değil spor süspansiyonlar, helezonlar kısa sert ve süspansiyon kabiliyeti ağır olması bir de runflatler ile birlikte 2 katına çıkıyor.

Runflatleri çıkarıp normal lastik aldığınızda vay be araç amma konforluymuş diyeceksiniz. ama unutmayın ki lastiklerin yanakları ya 35 ya 40 lık olduğu için gidipte 50-55 yanakla yine kıyaslamamalısınız.

17 jant ile 18 jant arasında bile konfor açısından devasa bir fark oluyor bu tip ince şeyleri unutmayın. adam mesela passat acayip konforlu diyor altında 17 jant lastikler balon gibi yanakla düşünemiyor bu durumu.

siz o pasata 18-19 jantı takın bi de runflat bindirin bakın bakalım araba nasıl çatır çutur ediyor. (bizzat denenmiştir )

Aracın konforu bu nedenle size düşük geliyor evet ama unutmayın o bir AMG + yıldız birleşimi. Şekle önem vermiyorsanız urban olanı seçerseniz eğer konforu yaşarsınız. ama makyaj gerçekten çok farklı.

ben km az yaptığım için benzinli seçtim ama piyasada dizeller dandik reno motorlu gibi bir efsane dolaşıyor tamamen yanlış. 1. si Mercedes gibi bir firma dizel versiyonunun motorunun bloğunu renoya yaptırdı diye o motor reno motor olmaz. neticede mercedesin mühendisliğine göre düşünülmüş yada incelenmiştir. ayrıca dizel Fransız motorlarının ne kadar dayanıklı ve iyi olduğu da aşikar.

ama alman aracında Fransız yapıştırması bizim ülkemizde farklı görülüyor. km yapmıyorsanız benzinli olanı tercih ederseniz daha iyi olur. 8-9 lt arası yakıyorum ben maddiyatı da düşünmelisiniz.

BMW 1 serisinden daha havalı ve piyasada BMW 3 serisi kadar çok görmediğiniz için daha çok dikkat çeken bir araçtır cla. BMw yi mübarek sanki kızılay dağıtmış gibi her yerde 3.20.

Sonuç olarak bence alınır, ben alırken d segmentinden c ye niye geçiyorsun diye çok konuşan olmuştu ama zevk meselesi bu aracın tipi şekli harika. yaş kemale ermeden en azından spor araç zevki de yaşamak lazım konforu bir süreliğine rafa atmak hiç bir zaman sorun olmaz değil mi ? : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euustun -- 22 Ocak 2017; 9:29:24 >

• Muharrem bey genç iseniz CLA yı amg paket ile kesinlikle düşünün. Muhteşem bir tasarımı var bence. Hb düşünürseniz a serisi de güzel

• amg pakette kemik gibi suspansiyon var ancak trim sesi yok.
    cla nın virajlardaki performansı takdire şayan, daha yok mu daha yok mu diyor zorladıkça inanın. 1465 kiloluk, C180 den bile ağır bir araçtan söz ediyoruz burada.

Çukurlardan tümseklerden yavaş geçtğiniz sürece sorun yok. 40 yanak 18 jantlı bir araç ile 55-60 yanaklı 16-17 jantlı araçlar ile kesinlikle kıyaslamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .mono -- 23 Ocak 2017; 11:38:24 >
  • maho1907 M kullanıcısına yanıt
    Ben de eşime araç bakarken aynı soru işaretleri sonunda AMG donanımında bir Urban CLA aldım. Ben aldığımda AMG'den tek farkı spor yerine konfor süspansiyonlu olması, ön tarafta diamond ızgara olmaması ve AMG body kit olmamasıydı (ki arka yine çift egzos falan çok da büyük fark yok body kit olarak). Ha bir de AMG'lerin hepsinde iç döşeme siyah. Ben bej alma fırsatımı da kullanmış oldum ve oldukça şık oldu.

Dış tasarım olarak şu araçla jantına kadar aynı:http://www.caranddriver.com/photo-gallery/2014-mercedes-benz-cla250-instrumented-test-review#1

İç tasarım da şu şekilde:

Böyle bir seçenek de düşünebilirsiniz. Konfor olarak bendeki f30'dan bir tık daha sert. Tabi F30'da 17, Cla'da 18 jant olduğunu unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 23 Ocak 2017; 14:46:13 >

• Benim de bir sorum var. Bozuk yollarda panaromik tavanın ön tarafından gelen tıkırtılara çözüm bulan oldu mu? İlla söktürüp baktırmak mı lazım?
  • Saylam06 kullanıcısına yanıt
    orjinalde AMG paketi olmayan urbanlara sonradan AMG nin aksesuarlarını takmak biraz çakma gibi oluyor satarken de oynanmış bu araba ile muamelesi görüyor. Ben alacağım zaman bir urban vardı ve servis e. el satış kısmı kozmetiği ile oynanmış olduğu için fiyat kırdı.

Bir de araç donanımların da özellikle makyajda AMG farkını tamponlardaki tasarımı ile ön plana çıkarıyor. Dikkat ederseniz kozmetiği tamamlayan en büyük AMG farkı ön arka tamponlar diamond ızgara ve tabiki jantlar. olay görecelidir ama AMG tüm dünyada yıllardır bilinen ve herkesin hayranlıkla baktığı tasarımlara sahip. ön ızgara kaşları ve arka spoiler fiyatı bile yuh dedirtecek rakamlara satılıyor.

Hocam uzun yazimi okuyup uzunca da bir cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim. Aslinda cla almaya bahane ariyorum:) fakat hep kotu seyler okuyunca hevesim kacmisti. Cevaplarla ilgili uyari gelmeyince cla forumu durgun kimse yazmayacak heralde dedim:) Kac gundur 320i ve ve cla200 amg bakiyorum. Ama 115-120bin civari araba yok gibi. Fiyatlar baya artmis. Simdi cla ile ilgili kafamda tek bir sorun kaldi. O da su ki; isten eve donerken bizim yolda serit boyle 10 15cmlik bir kaldirimla birbirinden ayriliyor. Ben eger kendi yolumdan giderdem eve en az 20 dkda gidiyorum. 500metrelik mesafe 4 km ye cikiyor. Ben de o yuzden o kaldirim tipli bariyerin uzerinden karsi seride gecip eve donuyorum. Kendimce en alcak olan yeri belirledim 1 serisi ile alti surtmeden ordan donuyorum. Benim icin o yuksekligin uzerinden gecmek hayati oneme sahip. Benim bir cla nin altini elimde mezro olcmem lazim yerden kac cm yukarda diye. Ya da bir cla amg ile ordan gecmem lazim. Bu sorunu cozersem yani cla amg ile ordan eve donebileceksem cla ya kaydim yine:) dun evin karsisinda cafenin onunde bir cla amg vardi ama elime mezro alip adamin arabasinin onunde deli gibi egilip kalkmaya utandim:))

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler Mesut bey yaş 30. Saclarda aklar dusmeye basladi. Gecen saydirdim cocuklara 15 olmus. Simdi ben yasli miyim genc miyim arada kaliyorum:)) a serisi dusunmuyorum 1 serisini alirken ikisini cok incelemis 1 almistim. Cla yi da 3 ile kiyaslayinca mantik direkt 3 diyor ama gonul cla da kaliyor:)amg tasarimi gercekten cok begeniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho1907 -- 24 Ocak 2017; 13:2:48 >
  • Saylam06 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler ben urbanlari da begeniyorum tasarim olarak hatta ici bej daha hos geliyor gozume. Ama bir incelemede urbanlarda da standart 18 inc jant ve alcaltilmis suspansiyon yaziyordu tipki amg gibi. O yuzden amg den farki yok diye biliyordum. Konfor suspansiyon standart mi urbanlarda? Veya konfor mu yoksa spor mu nasil anlayacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho1907 -- 24 Ocak 2017; 13:5:56 >
  • maho1907 M kullanıcısına yanıt
    hocam 18 jant amg runflat 40 yanak lastiklerle aracın hemen lastiklerin yanındaki en alçak maşbiyel yüksekliği 16-17 cm. ön tampon alt kısmı 18-19 cm arka tampon alt kısmı 19-20 cm.

o yolda eğer yavaş giderseniz ses çok rahatsız etmez hele de normal patlayan lastik alırsanız hiç rahatsız etmez. ama maalesef runflat ler ufacık bişeyin bile üstünden geçseniz size hissettiriyor. fren pedalında hissediyorsunuz yolu resmen.

burada da güvenlik mi konfor mu diye ikilem size kalmış oluyor.

eğer hız yapmıyor hep şehir içi kullanıyorsanız patlayan lastik takıp sorunu çözersiniz. ama ben 140-150 ile virajda şöyle bir alayım da arkamdan millet vay be nasıl aldı virajı desin şeklinde düşüncelere sahipseniz kesinlikle runflat kullanın.

urbanla amg nin tamponlara dikkatli bakın lütfen. tasarım farkını gözünüzde boyayan aslında tampon ve jant üçlemesidir.
    urbanın tampona amg jantı takınca çakma amg olduğu hemen belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euustun -- 24 Ocak 2017; 13:10:58 >

• Bu arada kayinpeder 1 ay once trabzonda dizel amg kiraladi. Ona sordum boyle boyle bir tumsek var ustunden donmem lazim doner mi diye.

- "Yok kesin surter, ben kucucuk 2 tumsege surttum sonra tumseklere capraz cok yavas girdim anca surtmedi araba cok alcak." dedi. Hakkaten o kadar alcaksa nasil sehir ici surtmeden vurmadan dolanacagim surekli frende mi ayaginiz?

• 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.