Şimdi Ara

Mercedes EQE ve EQS Kullanıcı Deneyimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu başıktan tecrübe ve deneyimlerini paylaşablir mi?

Mercedes

Eqe 350 (Çift Motor)

Eqe 350+(Tek Motor)

Eqe 300(Tek Motor)

Aşağıda redditten paylaşımlar var TR kullanıcılarının deneyimini merak ediyorum.

• 1 senedir EQE 350 4matic sahibiyim..Şimdilik çok doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum.Sessizlik,konfor,performans ve işletme maliyeti mükemmel.Bakmayın siz elektrikli araç düşmanlarının söylemlerine,eğer sık uzun yol yapmıyorsanız,evinizde şarj aleti uygunluğu sorunlu değilse bu saatten sonra içten yanmalı motor çağdışıdır kanaatimce.Eşimde BMW IX40 sahibi olduğu için kıyas yapabiliyorum.Menzil,yalıtım,sürüş,dönüş çapı konusunda eqe önde.Bmw nin eqe den en önemli farkı reküperasyonu ix40 çok daha güzel hissettirerek yapıyor.Eqe fren pedalını aşağı falan indirmek gibi garip tutumla yapıyor.Şu an elektrikli bir araç alacağım ne alayım ın hala cevabı bence EQE/EQS...

• Hocam selamlar öncelikle aracinizi iyi gunlerde kullanin.
    Elektrikli araçlarla yakin zamanda ilgilenmeye basladim bu nedenle bazi sorularim olacak.

Öncelikle elektrikli araclarin özellikle mercedes bmw gibi markalarin ikinci elde çok deger kaybedecegi bununda temelinin elektrikli araclarin menzil ve teknolojilerinin her gecen gun gelistirilmesi olarak soyleniyor. Maalesef ulkemizde araclar yatirim araci olarak degerlendirildigi icin suan kullandiginiz aracinizin ikinci eldeki deger kaybi nasil ? Siz ne kadara almistiniz suan ki ikinci eller ne kadar ediyor bilginiz var mi ?

Bir diger konu eqe'lerde isi pompasi yok kiş aylarinda menzilde sorun yasiyor musunuz ? Son olarak aracin bataryasina mb belli bir sure garanti veriyor mu ? Pil degisimi icin ongorulen bir sure ve pilin maliyeti hakkinda bilginiz var mi ?

Tesla, Togg ile rekabet icin fiyatlarini oldukca geriye cekti Eqe, Teslanin neredeyse 2 katina satiliyor aradaki fiyat farkina deger mi sizce ?

• Teşekkur ederim.Açıkcası ben değer kaybıyla pek ilgilenmiyorum çünkü bu donanımdaki ve bu malzeme kalitesindeki BMW,Mercedes gibi araçlar zaten elektriklilerden pahalı.Şöyle düşünün mercedes e serisi (2 litre) almanya fiyatı ,EQE almanya fiyatından epey ucuz..Bunun sebebi ülkemizdeki abuk subuk ÖTV..buna bir de yakıt ekonomisi eklenince zaten bu değer kaybı olursa bile tolere edileceğini düşünüyorum.MEnzil,pil teknolojisi sürekli gelişiyor evet ama bu ne kadar hızlı olacak onu zaman gösterecek...

Isı pompası konusunda ne yazık ki bilgim yok :) antalya da yaşıyorum kışlar malumunuz burada güzel..Fakat EQE ,EQS lerin ısı pompası,bahsettiğim regenerasyon yazlımının güncellenmesi ve 4maticlerin 1 motoru gerekli zamanlarda iptal ederek yakıt sağlayacağı şekilde güncelleme alacağını söyleyen bir haber okudum.MB 8 sene batarya garatisi veriyor.Muhtemelen 8 sene binmem.

Tesla,Togg bu arabanın kıyaslanacağı arabalar değil bence,farklı kategoriler..Tesla yazılımıyla rakipsiz eğer malzeme kalitesi ve servis konusunu önemsemiyorsanız fakat Togg un yanından geçmem çünkü yazılımına güvenemem..Ben değdiğini düşündüğüm için fiyat farkını verdim o yüzden :)

green car reports
    2024 Mercedes EQS and EQE get heat pump, retuned braking, more range
    https://www.greencarreports.com/news/1141872_2024-mercedes-eqs-eqe-suv-sedan-heat-pump-more-range

• aced A kullanıcısına yanıt

uzun yolda tüketim ortalamanız nedir hocam? 110-120 ve 140+ için ayrı ayrı paylaşabilir misiniz?

• Selamlar, bende EQE ile yeni bir serüvene başladım. Şimdilik gayet iyi herşey, uzun yolda filan çok konforlu araç. Umarım en kısa sürede şu Me connect işide çözülür
  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt

o şekilde hiç bakmadım.Menzil olarak biliyorum ama o da yolun rampalarına göre muazzam değişiyor.MEsela bodrum dan fethiyeye geçerken uzun süre az eğimli rampa, kısa iniş(az rejenerasyon) olduğu için az gidiyor tam tersi fethiye den bodruma ise tam tersi bolca rejenerasyon yapıldığı için menzil değişken..Ortalama 450 kmyi rahatlıkla gidiyor.Yani şu şekilde düşünmek lazım 400km/800km arası 2 şarj..800km/1200km arası 3 şarjla gidilebilinir.

• Bu sıcak havalarda bazen kaputta fan çok yüksek sesle çalışıyor yani içerden sesi duyuyorum . Sizlerde de böyle mi? Her zaman olmuyor ama sanki bazı zamanlar çok dur kalk, aşırı sıcak saatlerde filan oluyor
  • saitates kullanıcısına yanıt

Evet, klima fan sesi oluyor çok sıcaklarda.

Klima fan sesi mi yoksa batarya soğutma fanı mı acaba? Yani klimayı kapatsam bile o ses geliyor kabine hatta hafif bir direksiyon bile titriyor. Ama bu sadece aşırı sıcak veya alırı arac zorlandığı zaman oluyor sanırım. Sizde de bu şekilde mi?
  • saitates kullanıcısına yanıt

Ben de klima yı kapatonca kapanıyor bi süre sonra kapanıyor fan?

Ben bir süre beklemedim ama direk klimayı kapayınca kapanır mı diye denedim olmadı. Belki bir süre bekleyince duruyordur, denemek lazım. Bugün hiç açmadı mesela, hava sıcaklığı ile paralel sanırım
  • bende eqe almak uzereyim.butce 3100 civari

oncelikle i4 340lik versiyonuda dusunuyorum.

eqe ler arasinda da 350 4matic 350+ arasinda tercihim ne olmali

• bu ara bizde eqe ye yöneldik daha çok kullanıcı deneyimi yada güncellenmiş bilgi verebilir misiniz ? hangi donanımlı olanı almak lazı m?

• tuncayt T kullanıcısına yanıt
    Bence Airmatic olmazsa olmaz birde yaşadığınız yere göre ön koltuk havalandırma.
  • bende dun 2022 eqe 350+ ile katildim araniza ilk izlenimler muazzam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.