Şimdi Ara

Mercedes kazası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu barıyerın onden gırdıgını sanmıyorum bence araç spın atıp arkasını çarpmıştır arkadan içeri girmiştir. Yoksa o uzunlukta barıyerın onden gırıp arkadan çıkması ıcın muazzam bır hızla gıdıyor olması gerekır. Bu aracın onunde motor motorun onunde çelık barıyer koruma kokpıt gidi direnç emıcı bussuru materyal var.
  • çok korkunç ya Allah rahmet eylesin.
  • Bu kazada teyzemin kızı Funda ablam vefat etmiş

İki gündür haber vermemişler bana annem kanser diye üzmemek için..Bugün teyzem dayanamayıp bana telefonda haber verdi çok üzüldüm hatta sana inanmıyorum dedim defalarca ama sonunda inandım tabi birde üzerine nette haberleri araştırınca şok oldum inanamadım.. Allah rahmet eylesin başımız sağolsun diyebiliyorum sadece ve çok üzgünüm..
  • kaza kötü olmuş diyecek bişey yok allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanenes3

kaza kötü olmuş diyecek bişey yok allah rahmet eylesin.

Sağolun amin diyorum..
  • Ölen kişileri allah rahmet eylesin çok üzücü..
    Şöyle bi istatistik buldum ;

2002 yılında 439 bin 958 olan kaza sayısı, 2011 yılında 1 milyon 228 bin 928'e çıktı. 10 yılda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 43 bin 140 kişi.

Son 10 yılda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları, olayın dehşetini gözler önüne seriyor. 1 Nisan 2008 tarihinde uygulamaya konulan tarafların anlaşarak kendi aralarında tutanak tanzim ettiği maddi hasarlı trafik kaza sayısının da dahil edildiği istatistikler, trafik kazalarının arttığını gösteriyor.

2002 yılında 439 bin 958 kazada 4 bin 169 kişi hayatını kaybetti, 116 bin 45 kişi ise yaralandı. Kaza sayısı 2008 yılında 950 bin 120'ye çıktı. 2009 yılında trafik kazaları 1 milyon 53 bin 346 olurken, kazalarda 4 bin 324 kişi can verdi, 201 bin 380 kişi de yaralandı.

2011 yılında ise 1 milyon 228 bin 928 trafik kazasında 3 bin 835 kişi hayatını kaybetti, 238 bin 74 kişi de yaralandı. Son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı ise 43 bin 140 kişi. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik ekip faaliyetleri kapsamında yapılan denetimlerde, son 10 yılda 74 milyon 167 bin 851 trafik cezası uygulandı. Cumhuriyet savcılığına sevk edilen sürücü sayısı ise 1 milyon 683 bin 774. Trafikten men edilen araç sayısı da 5 milyon 525 bin 191 oldu.

1 MİLYON KİŞİNİN SÜRÜCÜ BELGESİNE EL KONULDU

Daimi veya geçici sürelerle geri alınan sürücü belgesinin verileri de dikkat çekici. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik ekiplerince geri alınan sürücü belgesi sayılarında sürücü olmayı engelleyecek ölçüde sağlık şartlarının değiştiği tespit edilenler, sürücü belgesi almaya engel teşkil eden türden mahkumiyet alanlar ve yetkili birimlerin kararıyla sürücü belgesi iptal edilenleri kapsıyor.
    Emniyetin istatistiki verilerine göre, son 10 yılda alkollü araç kullanmaktan 1 milyon 12 bin 108, aşırı hızdan 24 bin 407, ceza puanından 64 bin 961, diğer sebeplerden 17 bin 426 olmak üzere, toplam 1 milyon 118 bin 902 kişinin sürücü belgesine el konuldu.

2012'NİN İLK 6 AYINDA BİN KİŞİ ÖLDÜ

2012 yılı Haziran ayında ise toplam 29 bin 994 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 268 kişi hayatını kaybederken; 23 bin 117 kişi de kazalarda yaralandı. 2012 yılının ilk 6 aylık döneminde ise 147 bin 623 trafik kazası yaşandı. 828 ölümlü kazada toplam bin 31 kişi hayatını kaybetti. 95 bin 823 kişi de kazalarda çeşitli yerlerinden yaralandı. Trafik kazalarında kusur unsurlarında yine sürücüler birinci sırada yer alıyor. Yayalar ile yolcular sürücüleri izliyor.

Jandarma sorumluluk bölgesinde, 2010 Haziran ayında 3 bin 469 kazada 116 kişi öldü, 4 bin 643 kişi de yaralandı. İlk 6 aylık dönemde ise 15 bin 235 kazada 432 kişi hayatını kaybetti, 18 bin 58 kişi de yaralandı.
    2012 yılının ilk 6 aylık döneminde alkollü araç kullanmaktan 58 bin 478 kişinin, 100 ceza puanını dolduran 8 bin 116 kişinin, 5 kez hız limitini aşan 75 kişinin, sağlık şartları değişen 95 kişinin, K.T.K. 41/E gereği hüküm giyen 9 kişinin, mahkeme kararıyla 781 kişinin sürücü belgesi geri alındı. Aynı dönemde cumhuriyet savcılıklarına sevk edilen sürücü sayısı 116 bin 395 iken, trafikten men edilen araç sayısı da 367 bin 517.

Not: 2002 de ölen insanların sayısı 2011 den fazla bunuda gelişen araç teknolojisi ve radarlara bağlıyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

Mercedes kazası

+1
  • Eskiden beri şu bariyerlerden nefret ederim inatlada tasarımı değişmiyor ya anlamıyorum. Altını kapatmak, yada sonlandırmalarını doğru düzgün yapmak hiç mi akıllarına gelmiyor ?

Çoğu yerde kazalı bariyerler 1 sene durur değişmez hiç. Kamyon çarpmıştır uçları açık şekilde durur, bariyer biter kazık gibi bırakırlar yolun kenarında, ya da araba üstüne gelirse uçsun diye rampalı yaparlar. Yok mu bunun bir çaresi yahu anlamak güç. Yıl olmuş 2013 hala bıçak gibi keskin bariyerler kullanılıyor, araçlar gelişiyor yollardaki güvenlik önlemleri hiç gelişmiyor. Daha virajları bile adam gibi yapamıyoruz çoğu yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabjk

Haberiniz yok galiba, VW avukatlığına geri dönüş yaptı Geçenlerde Golf GTI konusunda, şöyle özelliği olsa hiç durmam alırım dedi. Ne çok maketi varmış evde dedim, forum beni bilir, dediğim dediktir dedi. Evet forum seni biliyor, forumu bıraktım diyorsun, 2 gün sonra arkadaşlar çok ısrar etti ayağına geri geliyorsun dedim. Bir daha ses yok

• quote:

Orijinalden alıntı: modernbodyci

Bu kazada teyzemin kızı Funda ablam vefat etmiş

İki gündür haber vermemişler bana annem kanser diye üzmemek için..Bugün teyzem dayanamayıp bana telefonda haber verdi çok üzüldüm hatta sana inanmıyorum dedim defalarca ama sonunda inandım tabi birde üzerine nette haberleri araştırınca şok oldum inanamadım.. Allah rahmet eylesin başımız sağolsun diyebiliyorum sadece ve çok üzgünüm..

Allah rahmet eylesin dostum

• Aynı kasanın 2.5 dizel olanıyla kaza yaptık.Araç sahibi dedem ve ilk aracıydı.Yarım ton yüklü transit virajı alamayıp öndeki aracı sıyırdıktan sonra bizim sol kartelden vurdu ve şarampole uçtuk.Araç dik bir şekilde evin bahçesine yaslanmıştı.Araçta 4 kişiydik kimsenin burnu dahi kanamadı.Aracın ön camı bile patlamamıştı.Transitte ki vatandaş ağır yaralı olarak çıkarıldı araçtan.Kuş serisi araç olsaydı bunları dört kişi şu anda hayatla olamayacaktı.
  • Madem sahinle de mercedesle de kaza yapmak ayni herkes sahine binsin o zaman bosuna para vermisiz okadar.

İstatistiklerde kaza sayisin 2-3 kat artmasina ragmen ölum sayilarinda azalma olmasi araclarin daha iyi hale geldigini gosterir.

Mercedes sahibiyim. 30 farkli sensor tarafindan uyuyup uyumadigim dikkatimin dagilip dagilmadigi yorgun olup olmadigim kontrol ediliyor. Arac dikkatsiz olduguma kanaat getirirse iskence gibi bir ses yayarak kullanmani engelliyor.

Esp vs den ziyade carpisma algilayicisi var. Frenleri carpismaya hazirliyor. Bastigin anda zink diye duruyor.

Serit uyari sistemi var. Seritten cikinca ikaz ediyorvs arabanin ici hava yastigi dolu kafani sert bir yere carpmanin imkani yok. Kabin saglamligi ortada, suruse hizli tepki veren bir araba. Simdi bunca sey ile sahini mi kiyasliyoruz. Bu mudur mevzu. Satiyoruz bunlari sahin mi aliyoruz?

• arkadaşımız konu açmış şahin doğanların parçalanması normal o kazalarda
    mercedesten farkı yok mercedeste parçalanır ikiye bölünür yolcular yola saçılır
    onlarda ölür şahindekilerde demek istemiş. Mercedesis Tiger modeli var ondan almak lazım
    2. dünya savaşında kullanıldı bariyer mariyer dinlemez keser atar içindekine de birşey olmaz.
    Hatta ağır makineliile önündeki 88 mm top istediğiniz evi size yol yapar.
    Kaynak :http://tanktarihi.tr.gg/Tiger-I-Tank.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Bu kazayı S veya 7 serisi yapsa bu bariyer yine aracın içine girermiydi acaba?

Tank v.s. olmadığı sürece bariyerin girmeme gibi bir durumu imkansız gibi bir şey.
    Bu bariyerler çok can aldı daha da alacak gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Evet hız felakettir ama konu çok gereksiz.

Çünkü tofaşlardan daha güvensiz bir araç daha yok.

5 sene Doğan kullandım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Tofaş seni düşük hızda da korumaz arkadaşım.

+ 999

Şimdi bu kaza da bariyer girdi diye bütün kazalarda eşit olacak durumu yok .
    ufak kafa kafaya olan çarpmalarda da şahin hiç bir koruma sağlamıyor onu demek istiyor insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Teşekkürler kardeşim amin..

Birde en yukarıdaki habertürk linkindeki habere baktım 36 tane o.ospu çocuğu haberi beğenmiş...Şimdi ben bunların analarına sövmeyimde ne yapayım..??
    Zaten hiç haz etmediğim bir kurum habertürk müthiş derecede yobaz ve cahil bir okuyucu tabakası var...Bir kaza haberi gördülermi hoşlarına gidiyor o.ospu çocuklarının...Hiç düşünmüyorlar acaba hız dışında başka bir sistemsel yada elde olmayan nedenlerle, kayma, karşına aniden başka araba, yaya çıkması gibi olabilecek sadece Allah ın ve kazazedelerin bilebildiği başka elde olmayan nedenler kazaya sebep olabilir diye düşünmüyorlar hiç... Allah belalarını versin hem bu bitiş bariyerlerini su dolu tarzda yapmayan yetkililierin vede bu tür haberlere sevinen insan kılığındaki köpeklerin...

• adam farkındalık yaratmak, ''bakın hız yapanların sonu bir şekilde aynı yere çıkıyor.'' demek istemiş, bir merc-tofaş karşılaşması yapmış muamelesi yapmadığınız kalmış.

insaf biraz.

nk61'e de teşekkürler konu için.

(Allah'ta rahmet.)
  • quote:

quote:

quote:

Birde en yukarıdaki habertürk linkindeki habere baktım 36 tane o.ospu çocuğu haberi beğenmiş...Şimdi ben bunların analarına sövmeyimde ne yapayım..??
    Zaten hiç haz etmediğim bir kurum habertürk müthiş derecede yobaz ve cahil bir okuyucu tabakası var...Bir kaza haberi gördülermi hoşlarına gidiyor o.ospu çocuklarının...Hiç düşünmüyorlar acaba hız dışında başka bir sistemsel yada elde olmayan nedenlerle, kayma, karşına aniden başka araba, yaya çıkması gibi olabilecek sadece Allah ın ve kazazedelerin bilebildiği başka elde olmayan nedenler kazaya sebep olabilir diye düşünmüyorlar hiç... Allah belalarını versin hem bu bitiş bariyerlerini su dolu tarzda yapmayan yetkililierin vede bu tür haberlere sevinen insan kılığındaki köpeklerin...

Dostum her haber sitesi aynı sekilde bilmeden etmeden yorumlar yapılıyor . Turkiye nin egitim durumu anlaşılıyor yani yorumlara bakarak hiz kotu bir şey olabilir ama çevresel etken de olabilir bir anda kedi geçse bisi olsa dediğin gibi araba çıksa ne olcak . Kediyi sorguya alicak halleri yok hemen asiri hiz diyorlar .

Otobanlarda herkes 160 la gider ama 1 kisi kaza yapsa hemen asiri hiz falan derler . Neyse ateş düştüğü yeri yakıyor tabi Allah geride kalanlara sabir versin sizde okuyup canınızı sıkmayın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum her haber sitesi aynı sekilde bilmeden etmeden yorumlar yapılıyor . Turkiye nin egitim durumu anlaşılıyor yani yorumlara bakarak hiz kotu bir şey olabilir ama çevresel etken de olabilir bir anda kedi geçse bisi olsa dediğin gibi araba çıksa ne olcak . Kediyi sorguya alicak halleri yok hemen asiri hiz diyorlar .

Otobanlarda herkes 160 la gider ama 1 kisi kaza yapsa hemen asiri hiz falan derler . Neyse ateş düştüğü yeri yakıyor tabi Allah geride kalanlara sabir versin sizde okuyup canınızı sıkmayın

Haklısınız cehalet diz boyu malesef..Gerçi donanım haber olarak belli bir bilince sahip bir topluluğuz ama diğer çoğu haber sitelerinde cehalet açık ve net ortada...Allaha havale etmek en iyisi böyle cahilleri... Durumu çok iyi anlayıp özetlemişsiniz, anlayışınız için teşekkür ederim.

• Kardeş başınız sağolsun Allah günahlarını affetsin gani gani rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.