Şimdi Ara

Mercedes yetkili servis expertiz ücreti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru yeremi konuyu açtım bilmiyorum ama,
    Yeni alacağım C180 için Mercedes yetkili servise exspertiz için götürsem fiyat ne kadar acaba bilgisi olan varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbila -- 30 Ocak 2016; 20:50:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pazartesi ararsın söylerler ama ford'un 600tl audi'nin 800tl buna göre oluştur beklentilerini
  • 1000'den aşağı olacağını sanmam.

• Benim sorum farklı olacak , 1000TL istesinler 2000TL istesinler ama aldıkları para karşılığında verdikleri garanti nedir ?
    Mercedes yetkili servisi dediki araç kusursuz yahut 2 boya var Km orjinal , ilerde farklı çıkarsa ne gibi bir garantisi var bu olayın ?

Farkı bir boya çıksa sen çarpıp boyatmışındır der , parçayı değiştirmişin der , der de der.

Para almaya gelince tamam da sonrası ne oluyor bu işin ?
  • hocam 750-1000 tl arası isterler.
  • Teşekkürler pazartesi sorarız net olarak.

• Hacim mercedese gidecegine otorapor da yaptir garantili bi sekilde. Adamlar ferrari maserati tarzi lüx araclara bile expertiz hizmeti veriyor.

• İlla mercedes te yaptirmaniz sart degil baska bi yerde daha ucuza yaptirirsiniz

• Yetkili servis hava yastıklarında sıkıntı olmuşmu olmamışmı ona kadar bulur diye düşünüyorum.

• Turkiyedeki mb yetkili servislerinden ne expertizi bekliyorsun. Adamlar asgari ucretle eleman calistiriyor zaten isi bilen gercek ustalar ayrilip kendileri yer aciyor. Adamlarin tek yaptigi rutin bakim ve mercedes wis installation guide a bakarak parca degistirme. Isi bilen insanlar izmirde kompetan oto istanbulda ismailler mercedes gibi bu isin cidden hakkini veren prof. servislere gidiyor

Koluman samandiraya biraz iyi diyorlardi en azindan bunyesinde ise merakli interneti ve mb teknolojisini takip eden bir kac insan var diye. Bundan onceki aracimda sanzimanda bir sorun oldugunu dusunerek tr deyken gitmistim adamlar 15 bin ile 20 bin euro arasinda masrafi var tam fiyat sanzimani indirmeden belli olmaz demislerdi :) Daha sonra almanya ya gidince 1000 euroya yaptirmistim. Anliyacaginiz mb yetkili servisin yapacagi expertizi kendinizde yaparsiniz. Yukarida arkadaslarin soyledigi gibi bu konuyu is edinmis, profesyonel insanlarla muhattap olun.

• Bugün istanbulda bir çok yetkili servisle görüştüm hemen hemen hiçbiri yapmıyor. Bir servis ise yazılı rapor vermiyoruz sözlü söylüyoruz dedi. Başka bir yetkili servis ise 500 tl ye yapıyoruz dedi ve yaptırdık. El yazısıyla mekanik sıkıntı yok değişen yok yazıp imzalayıp verdiler bu kadar. Mercedes e hiç yakıştıramadım. 80 tl ye bile yapanlar her parçanın yüzdelik değerine kadar yazıp rapor veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbila -- 1 Şubat 2016; 21:09:44 >
  • borusan 400e yapmıştı birkac ay önce, her şey detaylı olarak yazıyordu. Aşağı yukarı aynı olur sanırım.
  • 400-500 lirayi gececigini sanmiyorum.Sanayide 50-100 liraya yapilan expertizler bile gayet detayli oluyor.Her ne kadar kesinlik olarak yorum yapamasam da kac bg olduguna kadar olcuyorlar.

• Yok hiçbir detay yazmadılar uyduruktan bakmışlar gibi

• Sanayide 100 lira civarına yapılan işe +500 lira isteyeceksin, garanti vermeyeceksin, detaya girmeyeceksin vs. Olur mu öyle şey ?

Neymiş efendim birkaç parçaya boya cihazını tutar, bakım kaydını ister, bir de bilgisayardan kontrol eder ecu'yu. Bu mu 500 lira ?

500 lira ekspertize versem kompresyon testi , rot balans ayarı kontrolü, şasi eğikliği testi falan isterim.
  • Eğer ki vazgeçip özel de expertiz yaptıracaksan kesinlikle Otorapor u öneririm. 6-7 sayfa komple yazılı rapor veriyorlar. Aracı aldığım adamın bile ağzı açık kaldı.
  • Arkadaşım göz göre göre lades olmuşsunuz.Burada arkadaşlar uyarmışlar dışarıda yaptırın diye ama neyse artık olan olmuş.

• Bunun sorumlusu da sizsiniz. Hakediyorsunuz, dahasina da mustehaksiniz.
    Eskiden servisler rapor da veriyordu hem de uygun fiyatliydi ama sonra ne oldu ? Serviste saglam cikan araba 1 hafta sonra triger kopunca servisi dava ettiniz. Hasar kaydi cikti servisi dava ettiniz. Aldiniz araba 10 gun sonra mars motoru yandi, klima kompresöruy yandi servise sizin yuzunuzden dediniz. Ve artik servisleri bu is icin ne yazik ki kullanamiyoruz. Toyotadan iceri sokmak bile yasak ekspertiz icin.

Insanin basina ne geliyorsa kendi yapip ettiklerinden geliyor. Sahtekar bi toplumsunuz, yuzde 98 i musluman ama yuzde 90 i bihaber icinde. Ortadogu toplumlarinin durumu ortada. Tum islam adi altinda gecinen toplumlar icin ya bir kurtulus ya da bir felaket istiyorum, ya batacagiz ya cikacaz baska yolu yok

• 500 1000 e 50 60 bin liralik aracimim eksperini istiyorsam bana garantisini vericek bg gucunden elektronik donanimima saside rot baslarinda sorun olup olmadigina boya degisenine kadar detayli tum.bilgisini isterim yoksa sanayide 70 80 e de ekspertiz yapiyolar ayni sekilde

• Bir araç sürekli servis bakımlı değilse onu hakkında detaylı rapor vermek zor iş.Bu yüzden birçok servis bu işe girmiyor,girenler de sorumluluk almıyorlar. Amerika gibi şase numarasına aracın tüm işlemleri kaydedilmetikten sonra bu ikinci eldeki sıkıntılar devam eder.Şase numarası sistemin de işleyebilmesi için vergi sisteminin düzeltilmesi lazım.Kısacası hava bulut bu işi unut gibi birşey.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.