Honda Civic almayı düşünen arkadaşlar, Daha önce de yazmıştım inanmayan Honda sahipleri vardı. Bugün yaşanan olay. 2018 Civic 1.6 Eco elegance. 30 Bin bakım. Yapılan işler listesi Fren hidrolik değişimi 0.5 lt DOT 4 0W20 motor yağı 4lt Yağ fiitre Hava filtresi Kartel tapa pulu Dış havalandırma fiitresi BRC LPG filtresi Mekanik işçilik motor yağ kanalları temizliği Yapılan Tüm işlem Bu Fiyat 2.000 TL Bir sonraki 40 bin bakımda yukarıda yazdığım tüm bu yapılanların yanında şunlar da yapılacakmış. (Fren hidrolik değişimi hariç) subap ayarı Ön fren balatası değişimi Otomatik şanzıman yağı değişimi Yani toplam 4.600 TL tutacak Civic almadan 10 defa düşünün. Serviste soyulmaya devam... Ama olsun VTec açıyor, LPG de yakmıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 10 Temmuz 2021; 21:4:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Honda Yetkili Servis Soygunu
-
-
Gerçek bir Hondacı asla yetkili servise gitmez
Bende bıraktım servise gitmeyi.
Yıllardır kullandığı atmosferik motoru var zaten.
2000 TL neye vereceğim ?
Civic FC5 kullanıyorum. Son bakımı 500 TL'ye yaptırdım.
Etrafımda 4 kişide var bu arabadan. Hepsi dışarda yaptırıyor bakımı
Garanti zaten umrumda değil. Her şey kullanıcı hatası zaten
Hiçbir Honda Civic kullanıcısının ben yetkili servise gittiğini düşünmüyorum.
Allaha şükür 2017 Model aracım 55.000 km'de şuan. En ufak sorun yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MyWorldLife
Bende bıraktım servise gitmeyi.
Yıllardır kullandığı atmosferik motoru var zaten.
2000 TL neye vereceğim ?
Civic FC5 kullanıyorum. Son bakımı 500 TL'ye yaptırdım.
Etrafımda 4 kişide var bu arabadan. Hepsi dışarda yaptırıyor bakımı
Garanti zaten umrumda değil. Her şey kullanıcı hatası zaten
Hiçbir Honda Civic kullanıcısının ben yetkili servise gittiğini düşünmüyorum.
Allaha şükür 2017 Model aracım 55.000 km'de şuan. En ufak sorun yok.Bu bahsettiğim aracın kliması iyi soğutmuyor.
FC5'lerde sıkıntı zaten sürekli başımıza geliyor dediler.
Klima kompresörü ve radyatör garantiden değişecek dediler.
Parça ellerinde yok sipariş ettik geldiğinde arayacağız getirin değiştirelim dediler.
Meraktan klima kompresörünün ve radyatörün fiyatlarını sordum.
Klima kompresörü : 12.773 TL.
Klima radyatörü : 5.539 TL
Gaz da değişecekmiş 1.500 + KDV de o tutuyor.
Aracın ön tamponu falan sökülecek miş
İşçilik vs.. siz düşünün.
Sıkıyorsa gitme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaBu bahsettiğim aracın kliması iyi soğutmuyor.
FC5'lerde sıkıntı zaten sürekli başımıza geliyor dediler.
Klima kompresörü ve radyatör garantiden değişecek dediler.
Parça ellerinde yok sipariş ettik geldiğinde arayacağız getirin değiştirelim dediler.
Meraktan klima kompresörünün ve radyatörün fiyatlarını sordum.
Klima kompresörü : 12.773 TL.
Klima radyatörü : 5.539 TL
Gaz da değişecekmiş 1.500 + KDV de o tutuyor.
Aracın ön tamponu falan sökülecek miş
İşçilik vs.. siz düşünün.
Sıkıyorsa gitme.
Alıntıları GösterGaz değişimini başka araçlarda yaptırdım sanayide en son 2 sene önce 120 lira mı 150 lira mı ne vermiştim. KDV hariç 1500 nedir 10 kat fiyat çekmişler 😅
-
quote:
Orijinalden alıntı: Trident682Gaz değişimini başka araçlarda yaptırdım sanayide en son 2 sene önce 120 lira mı 150 lira mı ne vermiştim. KDV hariç 1500 nedir 10 kat fiyat çekmişler 😅
Alıntıları GösterKendim sanayici olduğum için onu da sordum
1.500 TL çok sanayi de 200 TL dedim
servis danışmanı kaputu açtı, kaputun altında etiket var.
Klima gazı etiketi üzerine R1234yf yazıyor.
Bu gaz özel bir yazmış.
Sanayi de bastırdığımız gazlardan değilmiş.
Sanayide ki klimayı arkadaşı aradım.
Durumu anlattım.
Dedi ki, doğru söylüyor. 200 TL olan gaz 134a
R1234yf gazı sanayide1000 liraya basıyorlar bende yok dedi.
-
Yetkili servislerin fiyatları hakkında bilginiz yok sanırım. 1500 TL altında bakım yapan pek firma kalmadı. Üstüne birde fren hidroliği değişince çoğu firmada yakın fiyatlar çıkar.
Yanlış anlaşılmasın Honda'nın bakımları ucuzdur demiyorum ama yetkili servis fiyatları uçtu.
Sanayiciymişsin işte kendin yap bakımını.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Acil Stop
Yetkili servislerin fiyatları hakkında bilginiz yok sanırım. 1500 TL altında bakım yapan pek firma kalmadı. Üstüne birde fren hidroliği değişince çoğu firmada yakın fiyatlar çıkar.
Yanlış anlaşılmasın Honda'nın bakımları ucuzdur demiyorum ama yetkili servis fiyatları uçtu.
Sanayiciymişsin işte kendin yap bakımını.Toyota Corolla 10 bin bakım 900 TL istiyor ?
Yarım litre fren hidroliği mı fiyatı ekliyor
Biz feredo 500 ml DOT 4'ü 25 TL ye satıyoruz
Servis 122 TL yazmış...
Sanayici olmam birşeyi değiştirmez garanti var.
Servise gitmeyip klima olayını cepten yapsak 20 Bin lira.. onu nasıl yapalım ?
Araç yiğenimin bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 10 Temmuz 2021; 20:14:15 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaToyota Corolla 10 bin bakım 900 TL istiyor ?
Yarım litre fren hidroliği mı fiyatı ekliyor
Biz feredo 500 ml DOT 4'ü 25 TL ye satıyoruz
Servis 122 TL yazmış...
Sanayici olmam birşeyi değiştirmez garanti var.
Servise gitmeyip klima olayını cepten yapsak 20 Bin lira.. onu nasıl yapalım ?
Araç yiğenimin bu arada.
Alıntıları Gösterhttps://www.sikayetvar.com/toyota/toyota-bakim-adi-altinda-magdur-oluyoruz
8 Mart 2021 tarihinde Toyota Corolla 10 bin bakımına 1400 TL istediler diye şikayet yazmış.
-
Şu pahalı şeyleri sadece bir marka yapıyor gibi konu açmayı bırakın artık. Her şey pahalı bir anda verdiğiniz için çok geliyor olabilir ama kiraz da pahalı erik de pahalı.
Bugün bakımlar sadece Honda'da pahalı değil. Bütün markalarda pahalı çünkü kur arttı. Elektriğe, doğal gaza her şeye zam geldi bu yüzden firmalar maliyeti çıkarmak için daha çok marj eklemek zorunda. Yarın aynı ürünü yüksek kurdan alacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Acil Stophttps://www.sikayetvar.com/toyota/toyota-bakim-adi-altinda-magdur-oluyoruz
8 Mart 2021 tarihinde Toyota Corolla 10 bin bakımına 1400 TL istediler diye şikayet yazmış.
Alıntıları GösterForumda geçen ay 800 TL ye bile yaptıranlar oldu.
Honda servis gereksiz kazık. Vw bile bu kadar pahalı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 10 Temmuz 2021; 21:7:36 >
-
Arkadaşta 2015 Ford focus 1.6 TDCİ araç var, İlk sahibi, sürekli yetkili serviste bakım yaptırır.
bu hafta başı 80 Bin bakım için 750 TL fiyat verdiler.
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaForumda geçen ay 800 TL ye bile yaptıranlar oldu.
Honda servis gereksiz kazık. Vw bile bu kadar pahalı değil.
Alıntıları GösterDikkatli oku eşinin aracı Ch-r, adam "Toyota Corolla aracımı 70 bin bakımına götürdüm 4. Corolla'm" demiş. 800 TL'ye bakım yapılıyorsa bu adamdan neden 1400 TL almışlar?
800 TL'ye yetkili serviste kim bakım yapıyorsa söylesin bende aracımı götürüp orada bakım yaptırayım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Acil StopDikkatli oku eşinin aracı Ch-r, adam "Toyota Corolla aracımı 70 bin bakımına götürdüm 4. Corolla'm" demiş. 800 TL'ye bakım yapılıyorsa bu adamdan neden 1400 TL almışlar?
800 TL'ye yetkili serviste kim bakım yapıyorsa söylesin bende aracımı götürüp orada bakım yaptırayım.
Alıntıları GösterAdamın aracı 70 bin km ve Corolla.
Hanımın aracı 10 bin km ve CHR.
Adamın aracı 70 Bin km de ise neden 10. Bin bakım olarak örnek gösteriyorsun ki ?
70 bin bakımı 10 Bin bakımı gibi sadece yağ ve filitre den ibaret olmaya bilir
Sıfır araç konusunda göz at görürsün kim yaptırmış.
Amacım Toyota şu bii değil.
Honda servisi hem kazık hem 10 bin km .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 10 Temmuz 2021; 20:57:28 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaArkadaşta 2015 Ford focus 1.6 TDCİ araç var, İlk sahibi, sürekli yetkili serviste bakım yaptırır.
5-6 senelik Civic'i de servise götürürsen indirimli yapıyorlar. 1 yaşında Focus'u servise götürüp 750 TL'ye bakım yaptırmayı dene istersen. Bak bakalım kaç para çekecekler.
2016 FC 5 kaç yaşında ?
Fanboyluk yapmanın lüzumu yok.
Evet herşey pahandı.
Ama Honda servis hep kazıktı , kazık gittikçe budaklı kazık olmuş.
Söyleyeceklerim bu kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 10 Temmuz 2021; 21:0:28 >
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaArkadaşta 2015 Ford focus 1.6 TDCİ araç var, İlk sahibi, sürekli yetkili serviste bakım yaptırır.
"Toyota Corolla aracımı 70 bin bakımına götürdüm 4. Corolla'm. Bir de eşim de CHR araç var arkadaşım hiçbir yedek parça değişmedi balata vs yok sadece 10000' de bir bakım yapılan aracın yağ değişimi bakımından nasıl 1400 TL fatura çıkıyor anladım bu da indirimli fiyat ha bu arada balata değişmesi lazımmış değiştirmeyin dedim sonra sorduğumda sonraki 10 bin bakıma kadar değişmeden de olur dediler tekrar Toyota mı?"
10 bin km'deki aracın balatasının değişmesi mi gerekiyor yani?
Açık açık Corolla'yı bakıma götürdüm yazmış işte.
-
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaKendim sanayici olduğum için onu da sordum
1.500 TL çok sanayi de 200 TL dedim
servis danışmanı kaputu açtı, kaputun altında etiket var.
Klima gazı etiketi üzerine R1234yf yazıyor.
Bu gaz özel bir yazmış.
Sanayi de bastırdığımız gazlardan değilmiş.
Sanayide ki klimayı arkadaşı aradım.
Durumu anlattım.
Dedi ki, doğru söylüyor. 200 TL olan gaz 134a
R1234yf gazı sanayide1000 liraya basıyorlar bende yok dedi.
Alıntıları GösterBir otomobil kaç litre gaz alıyor ki alıp alacağı 500 gram gaz. R1234 gazın 5 litresi 5.000 TL civarındaydı en son artmıştır ama. 134A gazın 15 kilosunu 1000 liraya alıyorsun. Valla iyi para var şu klima gazı işinde...
-
20 küsür senedir honda kullanırım, legend dahil hemen her modeline sahip oldum. Son 13 senedir ailede 2. araç olarak jazz var. Geçen sene (2020 ocak ayı) jazz cvt yağı için 1500 tl verdim araç garantide diye. Geçen hafta diğer aracım olan a4’ün şanzıman yağını yetkili serviste değiştirdim 1325 tl ödedim. Jazz cvt yağı 30 binde a4 şanzıman yağı 60 binde bir değiliyor bir de böyle bir durum var. Lafın kısası ucuz yetkili servis yok ama honda servisleri premium markaları geçmiş durumda…
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: TMRTBir otomobil kaç litre gaz alıyor ki alıp alacağı 500 gram gaz. R1234 gazın 5 litresi 5.000 TL civarındaydı en son artmıştır ama. 134A gazın 15 kilosunu 1000 liraya alıyorsun. Valla iyi para var şu klima gazı işinde...
Alıntıları GösterDoğrudur hocam klima işinde para var gibi.
Bu gaz pek yaygın değilmiş. Her yerde de bulunmuyor
-
5kg yf toptan fiyatı 3500-4000₺ civarıdır. R134a ilk çıktığı zamanlarda benzer fiyatlara satılmıştı ancak patent bitince üreticiler dedi ki r134a zaten küresel ısınmaya sebep oluyor yeni gaz bulduk bu fiyat diye. AB bir şekilde ikna edilip Amerikan firmalarının bulduğu ve çinlilere ürettirdikleri bu yanıcı gaz ab içinde zorunlu oldu. Ama Amerika da Çinde Hindistan gibi dünya otomotiv sektörünün neredeyse 70% inde zorunlu değil. Yani evet bu Amerikan firmaları açısından iyi para var bu işte 😎
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Şu pahalı şeyleri sadece bir marka yapıyor gibi konu açmayı bırakın artık. Her şey pahalı bir anda verdiğiniz için çok geliyor olabilir ama kiraz da pahalı erik de pahalı. Bugün bakımlar sadece Honda'da pahalı değil. Bütün markalarda pahalı çünkü kur arttı. Elektriğe, doğal gaza her şeye zam geldi bu yüzden firmalar maliyeti çıkarmak için daha çok marj eklemek zorunda. Yarın aynı ürünü yüksek kurdan alacak. |
20 küsür senedir honda kullanırım, legend dahil hemen her modeline sahip oldum. Son 13 senedir ailede 2. araç olarak jazz var. Geçen sene (2020 ocak ayı) jazz cvt yağı için 1500 tl verdim araç garantide diye. Geçen hafta diğer aracım olan a4’ün şanzıman yağını yetkili serviste değiştirdim 1325 tl ödedim. Jazz cvt yağı 30 binde a4 şanzıman yağı 60 binde bir değiliyor bir de böyle bir durum var. Lafın kısası ucuz yetkili servis yok ama honda servisleri premium markaları geçmiş durumda…
|
Bende bıraktım servise gitmeyi. Yıllardır kullandığı atmosferik motoru var zaten. 2000 TL neye vereceğim ? Civic FC5 kullanıyorum. Son bakımı 500 TL'ye yaptırdım. Etrafımda 4 kişide var bu arabadan. Hepsi dışarda yaptırıyor bakımı Garanti zaten umrumda değil. Her şey kullanıcı hatası zaten Hiçbir Honda Civic kullanıcısının ben yetkili servise gittiğini düşünmüyorum. Allaha şükür 2017 Model aracım 55.000 km'de şuan. En ufak sorun yok. |
Bu bahsettiğim aracın kliması iyi soğutmuyor. FC5'lerde sıkıntı zaten sürekli başımıza geliyor dediler. Klima kompresörü ve radyatör garantiden değişecek dediler. Parça ellerinde yok sipariş ettik geldiğinde arayacağız getirin değiştirelim dediler. Meraktan klima kompresörünün ve radyatörün fiyatlarını sordum. Klima kompresörü : 12.773 TL. Klima radyatörü : 5.539 TL Gaz da değişecekmiş 1.500 + KDV de o tutuyor. Aracın ön tamponu falan sökülecek miş İşçilik vs.. siz düşünün. Sıkıyorsa gitme. |
Benzer içerikler
- hyundai bayon yorum
- opel corsa 1.4 otomatik yakıt tüketimi yorumları
- araç şase kablosu arızası belirtileri
- arabanın su hortumu patladı ne yapmalıyım
- citroen c elysee nasıl araba
- telegram indirim kanalları
- elektrikli ford transit
- lexus lbx teknik özellikleri
- alpine araba
- adac testini geçen oto koltukları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X