< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Honda Yetkili Servis Soygunu (5. sayfa)
-
-
Bosch ben şahsi olarak önermem. Fason üretim yaptırarak vasat fren sistemleri ürettiriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız Bosch'un fason üretim yaptırdığını atladım Ferodo' nun işi fren en mantıklısı Ferodo almak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende de 2013 dizel focus var, 15bin rutin bakım için servise gittim 600 TL istediler. Sadece shellden yakıt alıyorum dediğimde mazot filtresine değiştirmeye gerek yok bu sefer 15bin daha gider temizdir dediler üstelik. Sadece yağ ve hava filtresi değiştirdiler. Balataler sağlam daha en az 15bin gider binin böyle dediler.
Adamlar resmen boşa masraf yapmayın araba iyi durumda modundaydılar.
Bu muameleyi 3 ayrı ilde (izmir otokoç, Ankara otokoç, Antep Doğanlar) yetkili serviste gördüm. Normalde sanayi usulü bakım yaptırırdım. Bu yaklaşımdan dolayı 1 yıldır serviste bakım yaptırıyorum artık. Şirket politikası demek ki.
Garanti yoksa servise gitmeyin (bence). Yıllardır servise uğramam. Hem yapılan işi beğenmiyorum hem de her kalemden 3 5 geçiriyorlar. Parçaları kendim alirim (en kalitelisinden) yağı iki kez değiştiririm (durulama yaparak) buna ragmen servisin yarisi kadar anca tutuyor hem kendim yaptırıyorum icim rahat ediyor.
Ankara da civic fc5 bakım için nereyi önerirsiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıFerodo kötü demedim ki hocam, benim tüm fren sistemimi ferodoya çeviriyorum yavaş yavaş.
Ate artık pek gelmediği için bulabilirseniz dedim zaten, internette satanlar var ama 2019 üretimi var. Ben onun yerine 2021 ferodo aldım ama ate ferodo'dan daha iyi, parçalarını bulabilsem ate alırdım.
Alıntıları Gösterbende eleştirmek amaçlı yazmadım destekleme amaçlı yazdım
-
quote:
Orijinalden alıntı: ~Anor~
Bende de 2013 dizel focus var, 15bin rutin bakım için servise gittim 600 TL istediler. Sadece shellden yakıt alıyorum dediğimde mazot filtresine değiştirmeye gerek yok bu sefer 15bin daha gider temizdir dediler üstelik. Sadece yağ ve hava filtresi değiştirdiler. Balataler sağlam daha en az 15bin gider binin böyle dediler.
Adamlar resmen boşa masraf yapmayın araba iyi durumda modundaydılar.
Bu muameleyi 3 ayrı ilde (izmir otokoç, Ankara otokoç, Antep Doğanlar) yetkili serviste gördüm. Normalde sanayi usulü bakım yaptırırdım. Bu yaklaşımdan dolayı 1 yıldır serviste bakım yaptırıyorum artık. Şirket politikası demek ki.Benim arkdaş'ta çetaş'ta yaptırıyor ford bakımı, durum aynı anlattığınız gibi .
Arka balatalarını değiştirmeye gerek yok daha gider deyip yollamışlar.
-
Hyundai ve Fiat bakımları da bundan aşağı değil, yetkili servisler hepsi böyle. günde en az 50aracım servise giriyor verilen paralar dudak uçuklatır cinsten.
-
hondaslan besleyen yemine katlanır
-
Yil olmus 2021 hala subap ayari gerektiren araclar ve lpg li. Ayrica servis fiyatlari konusunda hondaya ben de darginim.
Kedigillerden eco 1.6 hitler motor da buna dahil mi hocamquote:
Orijinalden alıntı: manisa_trhondaslan besleyen yemine katlanır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: electrun
Yil olmus 2021 hala subap ayari gerektiren araclar ve lpg li. Ayrica servis fiyatlari konusunda hondaya ben de darginim.Ama olsun VTEC açıyor..
Avrupa'da satamadıkları araçları burda tonla paraya satıp üstüne aksesuar dayatması yapıyor.
İyi ki fabrikayı kapatıyorlar.
1500 liraya klima gazımı olur ya
Napıyor 40 derece havada araca binip klimayı açınca 1 saniyede 0 dereceyemi indiriyor ortamı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 13 Temmuz 2021; 8:47:14 >
quote:
Orijinalden alıntı: autindustry
Kedigillerden eco 1.6 hitler motor da buna dahil mi hocam
Alıntıları Gösterdahil hocam. fitek hitler deyip maytap geçmeyin, fındık motora bile muhtacız.
-
2019 tiguanın 2.yıl/30bin bakımı için 2400 tl fiyat verildi vosmer tarafından. Olay sadece Honda değil yani. Her şeyin fiyatı 2 kat arttığı gibi periyodik bakımlar da iki kat artmış. Sorun şu ki gelirlerimiz iki kat artmadı...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara Şaşmaz'da "Yılmaz Honda Servis"i tek geçerim. Yıllardır arabam Doğan Usta'ya emanet. Dürüstlüğü, yetkili servis tecrübesi, nokta tespitleri ve uygun fiyatlarıyla benim için vazgeçilmez oldu. Öyle ki 2020 Civic'imin garantisini umursamadan bozdurup, 20 bin bakımını kendisine yaptırdım.
-
Sonra adam seviniyor 5 bin TL indirimle aldım diye. Adamlar servisten her türlü kitliyor
Benzer standart periyodik bakımı 1 hafta önce Volvo XC40'da 16.000 km için yaptırdım, yıldan dolayı 2. bakıma girdi. 3.900 TL
Bundan 1 ay kadar önce de Volvo S60 D4 85.000 bakımını 4.100 TL'ye yaptırdım. Standart bakıma ilave sadece arka fren balataları değişti.
Demem o ki, çoğu markalar için bakım maliyetleri benzer veya daha yüksek ne yazık ki, Honda'ya özel bir durum değil yaşadığınız.
Selamlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X