Bu gazın özelliği neymiş? Normal gaz olsa olmuyor mu? Benim jazz'ın klima gazı 8 sene sonra değişti, o da bir kaza nedeniyle zorunluluktan. Yetkili serviste 250 tl gibi bir rakam görmüştüm, 2 sene evvel. Honda servisleri gayet kazık, bunu biliyorum. Bazen kampanya falan oluyor, şu modeller arası araçlarda şu kadar indirim diye, biraz insani fiyatlara iniyor. Diğer markalar da çok farklı değil, genel itibariyle pahalı ama kampanya zamanı olabiliyor. Citroende vardı periodik bakım 700 tl mi neydi. Jazz'ın normal standart yağ filtre bakımı geldi. Bosch servisleri 900-1200 tl fiyat veriyorlar. Yetkili servisi aramadım bile. Parçacıdan yağ + filtreler 300 tl tutuyor, 100 de ustaya verirsem 400'e halletmeyi düşünüyorum. Garanti bitince çoğu kişi bunu yapıyor. Ford lafı geçti diye söyleyeyim, 10 sene focus tecrübem oldu, ne zaman servise gitsem ağzım açık kaldı, çoğunlukla servisin 5 dediği işi dışarıda 1'e en fazla 2'ye hallettik. Şu an aynı model bir focus'a ne isterler merak ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Honda Yetkili Servis Soygunu (2. sayfa)
-
-
Karşılaştırma olması açısından yazıyorum
2018 clio 4 aracım için 30 bin bakım masrafım.
Mais orhınal on fren disk seti(diskleri daha önce taşlatmıştım, aracın benden önceki sahibi bitik balata ile binmiş hep)
Mais orjınal fren Balata
Polen,mazot,hava,yap filtreler
5lt yağ
Toplamda 1600 civarı para verdim, 400 de kendi ustama işçilik verdim
Servise gitseydim 2900 e fiyat aşmıştım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Honda hep soygun mertebesinde parca servis bakim fiyatlari veriyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Özelliği daha çevreci ve daha pahalı olması.
Soğutmaya ekstra Bir katkısı var mı bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Multistrada2016 FC 5 kaç yaşında ?
Fanboyluk yapmanın lüzumu yok.
Evet herşey pahandı.
Ama Honda servis hep kazıktı , kazık gittikçe budaklı kazık olmuş.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Uzamasın diye mesajına cevap yazmamıştım ama sonradan düzenleme yapıp fanboyluk vs saçmalamışsın. O zaman bana da cevap hakkı doğdu.
Konuyu 2018 model Civic 30 bin bakımı diye açtın.
Yetkili serviste Corolla'nın 800-900 TL'ye bakım yapıldığını iddia ediyorsun. Şikayet var sitesinde Corolla aracın yağ hariç hiçbir parçası değişmediği halde 70 bin bakımına 1400 TL verdiğini söyleyerek şikayet açtığını gösterdim.
Baktın olmuyor 2015 model Focus'un bakımının 750 TL'ye yapıldığını iddia ettin.
Honda'da da 5-6 yaşındaki araçlara bakım kampanyası var deyince bu sefer de 2018 model 30 bin bakımını yaptığınız araç 2016 model oluverdi(!)
Honda'nın bakım fiyatlarının ucuz olmadığını söylediğim halde diğer firmalarda da 3 aşağı 5 yukarı benzer ücretlerin alındığını kabul etmemek için fanboylukla suçlamaya kalkıyorsun.
Ne yapalım senin gönlün olsun diye tüm firmalar 700-800 TL'ye bakım yapıyor Honda 2000 TL alıyor mu diyelim. Ağzımızı köpürte köpürte yazıklar olsun halkı kazıklıyorlar filan mı diyelim? Kininin geçmesi için ne yapmamız lazım?
Yetkili servisler kasası aynı olsa bile sıfır alınmış garantisi devam eden araç ile garantisi bitmiş araçlara aynı fiyatları çekmiyorlar. Şu modelden önceki araçlara bakım kampanyası vs adı altında garantisi bitmiş araçları serviste ucuza bakım yapıyorlar. Bilmem hangi markada şu kadar ucuz bu kadar ucuz bakım yapıyorlar dediğiniz araçlar firmaların garantisi bitmiş müşterileri sanayiye kaptırmamak için özel fiyat çektiği araçlardır.
Benim Civic'in 20 bin bakımına geçen sene diğer servisler 1300 TL fiyat verirken hep gittiğim serviste telefonda 1200 TL dediler. Bakım yapıldıktan sonra ödemeye gittim fiyatı sordum 800 TL dediler. Uyandırmamak için hiç üstelemeden ödeyip çıktım. Ucuz fiyat çekmelerinin sebebi araba değiştiği halde plakayı değiştirmedim. Yani yeni aracı eski plaka üzerine çıkardım. Muhtemelen her sene bakıma gittiğim için 5-6 yaşında araç sanıp ucuz fiyat çektiler.
5-6 yaşındaki araçlarla sıfır araçların bakım fiyatlarını kıyaslayıp o kazık bu ucuz denilemeyeceni anlatabilmişimdir umarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 10 Temmuz 2021; 23:44:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Honda yetkili servisine giden Honda kullanmasın bence dediği gibi soygundan başka bir şey değil. Özel honda servisleri oluyor adamlar Hondanın kitaplarını yazmışlar sorunu direkt buluyorlar ve özel servisten bin kat ucuzdur. Ankarada yaşayanlar Hondacı Mehmet,Hondacı Kadir ve Hondacı Eren'e rahatlıkla gidebilirler.
2013 fb7 araca 10bin bakım + şanzıman yağı 400tl değiştirdim.
Ablamda da 2018 Fc5 kasa var, arabayı sıfır aldıydık ilk bakımda garantisini bozup özel serviste yaptırıyoruz. Bahsettiğim hondacılar cok meşhurdur herkes memnun neredeyse. Zaten kazalı honda almadıysanız veya arabayı apaçi gibi modifiye yapıp hor kullanmıyorsanız hondada cok arıza yaşamazsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 10 Temmuz 2021; 23:58:23 > -
O ne ya, klima gazı 1500 lira nedir? Ne gazı koyacaklarmış ki 13 kiloluk r134a gaz tüpü bile 1200-1300 lira? O tüple bide 20-25 arabanın klima gazı doldurulur.
Edit: Sonradan okudum hocam dediğiniz gaz özel. Acaba şart mı illa o gazın basılması?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 11 Temmuz 2021; 0:4:5 >
Arkadaşlar corolla için kavga etmeyin konuya açıklık getireyim 2019 otomatik Corolla sahibiyim evet yıllık bakımda yetkile servise gidip herşeye tamam derseniz 1400 liranizi alıyorlar ama gerek olmayan şeyleri çıkarırsanız mesela enjektör temizleme motor temizleme gibi ve hava ile polen filtrelerini kendiniz dışardan alıp degisebilirsiniz yani yetkili servise sadece yağ değişimi için giderseniz 900 liraya bitiyor garantiniz de devam ediyor geçen yıl bu 700 liraydı herşey yüzde 30 zamlandi bir yılda malesef
Ben seneye bütün parcalari kendim alıp yetkili servise sadece işçilik vereceğim bu şekilde garanti devam etmiş olacak bunu kabul eden servisler de mevcut...
quote:
Orijinalden alıntı: dr20mouseO ne ya, klima gazı 1500 lira nedir? Ne gazı koyacaklarmış ki 13 kiloluk r134a gaz tüpü bile 1200-1300 lira? O tüple bide 20-25 arabanın klima gazı doldurulur.
Edit: Sonradan okudum hocam dediğiniz gaz özel. Acaba şart mı illa o gazın basılması?
Olmaya 134a gaz da olur diyorlar da
Soğutma performansı fark eder mi bilmiyorum.
Daha kilma kompresörü ömrünü kısaltır mı?
Sanırım bu sorunun cevabını verebilecek kimse yok.
Daha çevreci gazmış bu , çevreci ama cep düşmanı
quote:
Orijinalden alıntı: Onyargisiz
Arkadaşlar corolla için kavga etmeyin konuya açıklık getireyim 2019 otomatik Corolla sahibiyim evet yıllık bakımda yetkile servise gidip herşeye tamam derseniz 1400 liranizi alıyorlar ama gerek olmayan şeyleri çıkarırsanız mesela enjektör temizleme motor temizleme gibi ve hava ile polen filtrelerini kendiniz dışardan alıp degisebilirsiniz yani yetkili servise sadece yağ değişimi için giderseniz 900 liraya bitiyor garantiniz de devam ediyor geçen yıl bu 700 liraydı herşey yüzde 30 zamlandi bir yılda malesef
Ben seneye bütün parcalari kendim alıp yetkili servise sadece işçilik vereceğim bu şekilde garanti devam etmiş olacak bunu kabul eden servisler de mevcut...Honda servisine değil dışardan parça götürmek ampulü dışarda değiştirseniz Garanti dışı diyorlar.
Toyota dışarıdan parça kabul ediyorsa gerçekten helal olsun
-
Ucuzu mu kaldı
Civicten kugaya geçtim 15.000 bakimi kavga dövüş 1900 liraya yaptirdim
Olur mu hocam Ford 750 TL'ye bakım yapıyormuş sizi kazıklamışlar. Yoksa Honda'dan maaş mı alıyorsunuz doğru söyleyin.
En azından 5 bin km fazla servis süresi var.
Arkadaşlar hukuki olarak belirli lisanslara sahip özel servislerde yaptırılan bakım ile garanti bozulmuyor. Haberiniz olsun, kazık yemeyin. Onun harici bosch servise falan da gitmeyin kalitesiz malzeme + fahiş fiyat verirler. Filtre yağ değişimi dediğiniz şeyi kendiniz bile yaparsınız, elinizde gerekli ekipman yoksa mann veya filtron filtre alın, orijinal ve kaliteli bir yağ alın usta 100 liraya halleder.
biri 150 euro öteki 450 euro bakımların. honda servisleri pahalı fakat her şeyin ithal olduğu ülkede para birimimizin değersizliğini de göz önünde bulundurmak gerek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Euro hesabına niye giriyorsun? Maaşları euro ile vermiyor bu servisler. Parçalar da zaten en kaliteli markada 50 yağ filtresi + 100 hava + 100 polen + 250 yağ tutuyor o da 500 lira / 50 euro tutuyor. 3 euroluk dot4 yağı falan eklemeye gerek yok sanırım.
Civic ve Corolla 10.000 km’de bir bakıma giriyor diğer markalar 15.000 km’de bir giriyor. Sadece para değil aynı zamanda zaman kaybı da var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X