Hocam 300 bin lira verdiğiniz arabalarin da yilda bir kere 2 bin liraya bakimini yaptiriverin ya. 300 binde 2 bin lira nedir? 5 yilda arabanin bakimina verecegin para kadar bakiyorsun 2 gunde zam geliyor zaten. Arabayi alirken butcenizden 20 bin asagisina birsey alin bari 5 yıl servis garantisi alirsiniz dusunup durmazsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Honda Yetkili Servis Soygunu (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: bal974Benzer standart periyodik bakımı 1 hafta önce Volvo XC40'da 16.000 km için yaptırdım, yıldan dolayı 2. bakıma girdi. 3.900 TL
Bundan 1 ay kadar önce de Volvo S60 D4 85.000 bakımını 4.100 TL'ye yaptırdım. Standart bakıma ilave sadece arka fren balataları değişti.
Demem o ki, çoğu markalar için bakım maliyetleri benzer veya daha yüksek ne yazık ki, Honda'ya özel bir durum değil yaşadığınız.
Selamlar
Hocam en kaliteli yağ + en kaliteli filtrelere en en en fazla 1500 lira verilir hadi çok zor işçiliği olsun 500 lira alsınlar, nasıl standart bakıma 4000 lira veriliyor? Vallahi yazık günah, bırakın garantisi olmasın daha iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bal974Benzer standart periyodik bakımı 1 hafta önce Volvo XC40'da 16.000 km için yaptırdım, yıldan dolayı 2. bakıma girdi. 3.900 TL
Bundan 1 ay kadar önce de Volvo S60 D4 85.000 bakımını 4.100 TL'ye yaptırdım. Standart bakıma ilave sadece arka fren balataları değişti.
Demem o ki, çoğu markalar için bakım maliyetleri benzer veya daha yüksek ne yazık ki, Honda'ya özel bir durum değil yaşadığınız.
Selamlar
Volvo gibi premium ile Honda gibi halk aracını kıyas etmek doğru değildir.
Servislerini de kıyas etmek doğru değildir.
Bu mantıkla Fiat egea bakım için 480 TL istiyor ...
Bir mi tutalım
quote:
Orijinalden alıntı: MyWorldLife
Gerçek bir Hondacı asla yetkili servise gitmez
Bende bıraktım servise gitmeyi.
Yıllardır kullandığı atmosferik motoru var zaten.
2000 TL neye vereceğim ?
Civic FC5 kullanıyorum. Son bakımı 500 TL'ye yaptırdım.
Etrafımda 4 kişide var bu arabadan. Hepsi dışarda yaptırıyor bakımı
Garanti zaten umrumda değil. Her şey kullanıcı hatası zaten
Hiçbir Honda Civic kullanıcısının ben yetkili servise gittiğini düşünmüyorum.
Allaha şükür 2017 Model aracım 55.000 km'de şuan. En ufak sorun yok.500 liraya Me yaptın arabana ?
düzgün yağ bile 500 TL’de onun için sordum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair500 liraya Me yaptın arabana ?
düzgün yağ bile 500 TL’de onun için sordum
Alıntıları GösterMotul 5w30 yağ 320 lira, mann yağ filtresi 50 lira, filtron hava ve polen filtresi 100 lira. Yani 130 lira da işçilik verse 600 tutar. Biraz daha ucuz yağ alınırsa 500 lira normal.
Konuyu açan şahıs paralel evrende yaşıyor. Neymiş Egea bakımı 480 TL'ymiş.
www.sikayetvar.comFiat Yetkili Servis Ücretleri Asgari Ücretle Yarışıyorhttps://www.sikayetvar.com/fiat/fiat-yetkili-servis-ucretleri-asgari-ucretle-yarisiyor
2020 model 1.6 dizel Fiat Egea aracımın ilk 20.000 km bakımı için bugün Ankara'da üç farklı yetkili servisi aradım. İlk servisten verilen 1.900 TL'lik fiyatla şaşkına dönmüşken ikinci servisin 1.950 TL, üçüncü servisin ise 2.300 TL'lik bakım ücreti belirtmesi üzerine öfkeden adeta çıldırdım... Zira asgari ücretin 4/3'üne denk gelen böylesi fahiş bir bakım ücreti tüketiciyi mağdur etmek; pişman etmektir... Yazıklar olsun.
-
Hyundaide çok kazık.60.000 bakımına 1650 ödedim
quote:
Orijinalden alıntı: MultistradaVolvo gibi premium ile Honda gibi halk aracını kıyas etmek doğru değildir.
Servislerini de kıyas etmek doğru değildir.
Bu mantıkla Fiat egea bakım için 480 TL istiyor ...
Bir mi tutalım
Alıntıları GösterEşimde de 2017 model Civic Hatchback var, onu da 5-6 ay önce 30.000 bakımına sokmuştuk. 1.800 TL civarı ödedik diye hatırlıyorum.
Egea'nın bakımı için bu günlerde 480 TL para alan yetkili servisi de merak ettim. Yağ kaç para? filtreler kaç para? işçilik kaç para?
Selamlar...
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıHocam en kaliteli yağ + en kaliteli filtrelere en en en fazla 1500 lira verilir hadi çok zor işçiliği olsun 500 lira alsınlar, nasıl standart bakıma 4000 lira veriliyor? Vallahi yazık günah, bırakın garantisi olmasın daha iyi.
Alıntıları GösterSistemden faturaya baktım şimdi
6 litre motor yağı : 171 x 6 = 1026 TL
Yağ filtresi : 176 TL
Yakıt Filtresi : 504 TL
Hava Filtresi : 391 TL
Multi filtre : 513 TL
İşçilik : 450 TL
+ KDV
Ve sarf malzemeler (esas kazık burada: sprey, tapa, atık imha bedeli, cam suyu, karter tapa pulu)
Selamlar
-
İnternette her zaman alışveriş yaptığım sitelerde 2.0 150 hp xc40 bulduğum fiyatlar
6 litre motul 0w20 yağ = 455 TL
Mann yağ filtresi = 72 TL
Mann hava filtresi = 119 TL
Yakıt ve polen filtresini mann bulamadım:
Febi yakıt filtresi = 200 TL
Karbonlu dandik marka polen filtresi = 50 TL
Tapa, balata spreyi vs. en fazla 100 lira tutmalı. 900 lira ediyor, hadi polen filtresi dandik olmasın dedik o zaman servisin en fazla 200 lira fiyat vermesi lazım (piyasadaki en kaliteli polen filtresinin fiyatı budur çünkü).
1050 lira + 450 lira işçilik alsalar yine 1500 yapıyor hocam. Volvo soyguna girişmiş ben haber vereyim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bal974Sistemden faturaya baktım şimdi
6 litre motor yağı : 171 x 6 = 1026 TL
Yağ filtresi : 176 TL
Yakıt Filtresi : 504 TL
Hava Filtresi : 391 TL
Multi filtre : 513 TL
İşçilik : 450 TL
+ KDV
Ve sarf malzemeler (esas kazık burada: sprey, tapa, atık imha bedeli, cam suyu, karter tapa pulu)
Selamlar
Alıntıları Göster30 dk sürmeyen yağ değiştirme için 450+ KDV..
Diyecek birşey yok.
Geçen ay yan komşum Manisa Fiat yetkili servisinde egeayağ ve yağ filtresi değiştirdi 480 TL.( Km dolmadığı için hava fiitresi değişmesine gerek yok demişler.)
Şuan tüm fiitreler ile birlikte 650 lira ..
Sizin sadece işçilik neredeyse bu kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 16 Temmuz 2021; 20:32:32 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AtesHırsızıİnternette her zaman alışveriş yaptığım sitelerde 2.0 150 hp xc40 bulduğum fiyatlar
6 litre motul 0w20 yağ = 455 TL
Mann yağ filtresi = 72 TL
Mann hava filtresi = 119 TL
Yakıt ve polen filtresini mann bulamadım:
Febi yakıt filtresi = 200 TL
Karbonlu dandik marka polen filtresi = 50 TL
Tapa, balata spreyi vs. en fazla 100 lira tutmalı. 900 lira ediyor, hadi polen filtresi dandik olmasın dedik o zaman servisin en fazla 200 lira fiyat vermesi lazım (piyasadaki en kaliteli polen filtresinin fiyatı budur çünkü).
1050 lira + 450 lira işçilik alsalar yine 1500 yapıyor hocam. Volvo soyguna girişmiş ben haber vereyim.
Valla adamın donuna kadar alırlar diycem de don da bırakmazlar bunlar.
-
sen kaşınmışsın adamlarda kaşımış. zaten honda kullanıyorsun neyi bozulacak da garanti bekliyorsun ? en fazla 1 bakıma gidersin çok kılsan o kadar. ha şu da var , zaten par atutacak bi sorun çıkarsa kullanıcı hatası ,beğenmiyorsan da yallah mahkemeye deyip savacaklar seni.
-
tapa dediğin şeyin perakendesi 8 lira zaten . perakende sprey 15 lira ki adam sana oturup 1 kutu mu harcıyor ?
-
2013'de Civoc Hb dizel aldim..5 sene kullandim..İngiltere uretimi..Arac yedek parca ve bakimi o kadar pahaliydi ki? kur 3 Tl seviyelerindeyken ben 800 tl oduyordum dusunun..Diger markalar cok daha ucuzdu..
Onceki aracim 2009 Megane 3 sifirdi..5 sene kullanmistim onu da..Bakimi yedek parcaai ucuz du..İthal İspanya uretimiydi o da..
Hanima Toyota yaris aldim..2 sene kullandi...2019 da aldim..Bakimi 600 tl civariydi ki kur falan da yuksekti..
Honda acaip fahis fiyat politikasina sahip..Premium servislerle kapisiyor..Ya da kendini premium saniyor..
quote:
Orijinalden alıntı: Multistrada30 dk sürmeyen yağ değiştirme için 450+ KDV..
Diyecek birşey yok.
Geçen ay yan komşum Manisa Fiat yetkili servisinde egeayağ ve yağ filtresi değiştirdi 480 TL.( Km dolmadığı için hava fiitresi değişmesine gerek yok demişler.)
Şuan tüm fiitreler ile birlikte 650 lira ..
Sizin sadece işçilik neredeyse bu kadar
Alıntıları GösterAynen öyle. Servisi savunmak için söylemiyorum, ama 450 tl sadece yağ değiştirme işlemi için değil, bütün servis bakım işçiliği. Bir de servisin bütün personel giderleri, elektrik giderleri, faturayı kesen ve pos makinasını kullanan muhasebe departmanı giderleri, telefona bakan kızın maaşı, genel müdürlükten anket için arayan kızın maaşı ve maliyeti, servis müdürünün kullandığı arabanın yakıtı, boya bölümünün yaptığı ve müşterinin beğenmediği boyanın tekrar boyama maliyeti, oto iç dış yıkama hizmeti, o tavanda her daim yanan spot lambalar, oturduğumuz klimalı ve televizyonlu mekandaki pofuduk koltuk, içtiğimiz kahveler, sodalar, ettiğimiz kahvaltı, vs maliyet olarak bu fiyatın içine yediriliyor. :) :)
Fiyatları yüksek diye yetkili servisten vazgeçmem. Makina mühendisiyim, teknik olarak otomobilden anlarım. 5-6 sene öncesine kadar sanayiye çok giderdim, ufak tefek tamiratları kendim yapmayı da çok severdim. Arabanın sağını solunu sökmeyi. Vaktim daha çoktu. Şimdi şirkette işlerimin yoğunluğundan gidip başında bekleyecek vaktim hiç yok. Ayrıca kilitçi için ayrı yere, bakım için ayrı yere, elektrik arızası için başka yere, ön düzen için ayrı yere gitmek için de yaşlandım sanırım, ki İzmir'de bu işlemlerin hepsi için iyi ustalar tanımama rağmen.
Özetle bile bile lades diyoruz.
Selamlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X