Şimdi Ara

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
23.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bayiden aradılar. MBT 200 euro indirim yapmış .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    Ekranda motor hasar riski yazdı akabinde start stop butonuna peş peşe 5 6 kere basınca motoru durdurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımcıAhmetD

Paylaşımın bana çok saçma geldi. Şuanda C200D sahibiyim 2016 da aldım ilk sahibiyim. Bundan öncede 2015 E250 FL coupe sahibiydim. Mercedes kullanıcısı olarak bu yorumu yapıyorum. Mercedes diye bozulmayacak diye bir şey mi var ? Bu araçlarda zincir var. Ses gelene kadar değiştirmezsin. Ses geldiğinde ise masrafı ne ise değiştirirsin. Her araç arıza yapar. Arıza yaptı diye soğudum masrafı çok vs. vs. gibi yorumlar bana yanlış geliyor. Ön takımdan ses geliyordu topu topu 3 parça değiştirdim 2500 TL tuttu. Akü bitti 1500 TL. Bunlar zamanla yıpranan parçalar gün gelecek elbet değişecek.

Arabadan soğursun ama nasıl soğursun. Talisman 2016 1.6 dci 130 ps 30.000 km de sıfır tadında araç aldım. 14.000 km bindim bu süre zarfında garantiden 100.000 TL den fazla parçası değişti. 1 kere motor indi yan kapak vs. vs. değişi yağ kaçırıyormuş. 4 control motoru, teyp, fitilleri ön camı bir ton parçası değişti. Yav D segment 43.000 km de ki arabanın ön camı hava mı yapar ? En son turbo dağıldı. Levent den çıkmıştım. O trafikte arkamdaki herkesi dumana boğmak zorunda kaldım. Sonra araba ambaleye kalkdı akşamın köründe çekici çağır servise bırak vs. vs. servisle arkadaş olduk. Bunlar başına gelirse soğursun ama zincir bozuldu soğudum demek çok saçma.
    Renodan diliniz yanmış merso almışsınız yine sorunlu aynı motorlu 200d almışsınız umarım onda motor inmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Hitler 88

adam mercedese biniyor, sonra 17 k masraf cikinca yandim anam diyor..

hem mercedese binip karizma yapcaksin, hem de masraf cikmasin falan.. yok oyle bir gezegen.. butceni aşan arabaya sirf gosteris icin binersen canin dogal olarak boyle yanar..

bakin tum basligi ozetleyen tek aciklama budur..

tayvsiye istersen de, arabani elden cikart, ekonomik olarak bas edebilecegin orta karar bir araba al
    Nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: sünnetçi34

Bugün bayiden aradılar. MBT 200 euro indirim yapmış .
    Sonuç kaç gayme ödeyeceksiniz

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    C200D 4 yıldır bende. Talismanı ekstra olarak aldım. Talisman 2016 ların hepsi sıkıntılı. Bir sürü Talisman gördüm ama 1 kere arıza ışığı yakmayan Talisman görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: educationist

17 bin masrafa itiraz ediyorsa Mercedese binmemeli diye yorumlar var buna katılmıyorum, fiyat dengesi vardır. 500 bin TL karşılığı araç alan bir kişi bunu normal görürken aynı arabayı 1 saat otoparka bırakmak için 100 TL ödemeye itiraz edebilir. Bu çok normal bir davranış.
    etmez ediyorsa zaten cingenedir normal birsey degildir ben 500 k arabaya binsem arti 100 tl de bahsis veririm. 100 tl bana 10 tl gibi gelir cunku o durumda atiyorum aylik gelirim 50 100 bin liradir ama adamlarin ayda 10 bin tl geliri var diyelim yani 10 bini kucuk gormuyorum ama cok da degil borc harc ya da babadan dededen kalma ev bark satip aliyorlar araba var para var ama paranin devami yok. bak bende de ev satsam para var mesela ama devami yok. bunun gibi. sonra masraf cikinca yandim anam.. boyle olmamali herkes haddini bilse kimse uzulmez bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 7 Nisan 2020; 20:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

işte bende o sebeple 35bin liralık 2007 model eski bir araç aldımki bişe olduğunda ucuz olsun, çünkü bir mersedes alsam bişe olsa ödeyemem . maalesef insanlar bunu düşünüp araba almıyor. sonra ağlıyorlar.araç yıllık gerlirim %50sini geçmemeli bence. yılda 100k kazanan biri gidip 150k lık araba alırsa olmaz
    Adam diyorki; ben de zaten sıfır alınmış astra k var. İstesem bunun da sıfırını alırdım diyor.

Mesele para değil. MB in tutum ve davranışı.

• Adolf Hitler 88 kullanıcısına yanıt
    Sanki altımda ki ferrari de gösteris için biniyorum. Senin eline bugün beş milyon tl verseler sen bu parayı bu kafayla iki haftada çöp edersin
  • quote:

Sanki altımda ki ferrari de gösteris için biniyorum. Senin eline bugün beş milyon tl verseler sen bu parayı bu kafayla iki haftada çöp edersin
    yok 5 milyonu verseler oyle yapmam aylik gelir olsa 100 k bak toplu paradan onemlisi surekli aylik yuksek gelir. onu diyorum. 5 milyon biter ama surekli gelen para bitmez bu arada reenkarnasyon bilimsel bir iddia olmadigi icin hayata 1 kez geliyoruz diyelim belki sen de merso kullanmadan olup gitmek istemedin ama yine de bence hayatta bundan daha onemli ve keyif verici hedefler bir takim seyler var bilemiyorum en azindan bana cok ilgi cekici gelmiyor iyi bir araba sahibi olmak.. tabii senin kendi kararin kararina saygi duyuyorum ama fikrimi de onceki mesajlarimda belirtmek istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adolf Hitler 88 -- 7 Nisan 2020; 21:54:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Hitler 88

yok 5 milyonu verseler oyle yapmam aylik gelir olsa 100 k bak toplu paradan onemlisi surekli aylik yuksek gelir. onu diyorum. 5 milyon biter ama surekli gelen para bitmez bu arada reenkarnasyon bilimsel bir iddia olmadigi icin hayata 1 kez geliyoruz diyelim belki sen de merso kullanmadan olup gitmek istemedin ama yine de bence hayatta bundan daha onemli ve keyif verici hedefler bir takim seyler var bilemiyorum en azindan bana cok ilgi cekici gelmiyor iyi bir araba sahibi olmak.. tabii senin kendi kararin kararina saygi duyuyorum ama fikrimi de onceki mesajlarimda belirtmek istedim

Alıntıları Göster
    işte buraya kadar yazılanların hepsi için zevkler ve renkler tartışılmaz diye bir laf icat edilmiş

• arabalarda eskiden fiyat kalite önemliydi. o zamanlar almanlar iyi araç yapardı. bir zaman sonra baktılar ki gelirler yetişmiyor, araba yapıp satıyorlar araba bozulmuyor.

sonra adamlar teknolojiyi ilerletti bozulan araba yapmaya başladı. bunlar hep endüstri mühendislerinin zekası .

Size birşey yazayım aramızda kalsın bütün bu üreticiler var ya; artık hangi parça ne zaman bozulacak hesabı yapıyor. beyaz eşya da aynı mantık. eskiden 20 yıllık çamaşır makinesi bozulmaz hala çalışırdı, şimdi nasıl oluyorsa garantisi bitince bozuluyor hemen.
  • 80bin km bu çapta bir arıza için çok erken. Hele ki Mercedes marka imajını (güvenilir, sağlam) düşündüğümüzde. Millet biniyorsan ödeyeceksin vs. gibi boş laflar ediyor.

Mantıken zincirli triger sistemi uzun ömür için gidilen bir yöntem. Sabah akşam dandik dediğiniz Fiat dizellerinde ömürlük gidiyor bu zincir. Peugeot zincir de kullanmıyor ama triger kayış değişimi için kılavuzunda yazan km 165bin (sahip olduğum ehdi 308’in bakım kitapçığında yazan değişim km’si bu idi) kayışı bile neredeyse ömürlük yapmışlar.
    Eski 1.6 hdi 307’miz şu anda 350.000 km’de, onda da 120bin km’de bir değişiyor triger, hala saat gibi, bu güne kadar ne kayış kopardı ne de egzantrik bozdu.

Hal böyleyken Mercedes gibi bir markanın yetkili servis bakımlı benzinli aracının 80bin gibi düşük km’de triger zinciri ve egzantrik milini cortlatması her halükarda anormal bir durum. Millet trol peşinde.

Ben de w212fl sahibiyim, 1.6cgi 130.000 km’deyim şükür bir problem yaşamadım. Konu sahibine geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 9 Nisan 2020; 8:38:56 >

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Hepsi garantiden değişmiş, kimse gup dememiş. Merakımdan soruyorum, sizi araçsız bıraktılar mı? Araç değişim talebiniz oldu mu?

Mercedes burada müşterisini ortada bırakmış olmuyor mu bu arızaya rağmen bir de 15.000 Tl isteyerek. Ki yeni Mercedeslerin bir bakımı 3000 Tl'nin altında değil ben yanlış bilmiyorsam. Zaten düzenli bakıma giren arabadan bu hasarın parası çoktan tahsil edilmiştir.

Şahsi tecrübem yok ama Renault gibi markaların servisi birçok premiumdan iyi gibi gözüküyor artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay0651

Mesajınız çok basit bir mantık ve çekememezlik kokuyor bahsedilen aracı 0 km ortalama bir araç parasına alabilirsiniz forumda çoğu kişide daha pahalı araçlar var şu ana kadar beğenen 37 kişi de muhtemelen hayatta çalışarak bir yere gelememiş psikolojik sorunlu arkadaşlar.net.

Alıntıları Göster
    Edit: Sürüsüne bereket en üstteki mesajı beğenen 273 kişi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay0651 -- 8 Nisan 2020; 10:4:14 >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İlk başlarda çok arabasız kaldım. Sonra her servise gitmeden önce müşteri hizmetlerini arayıp ikame araç talep ettim. Hepsi garantiden değişti evet ama garantisi olmasaydı nolacakdı diye düşünüyorum. Renaultun Talisman için özel müşteri hizmetleri hattı var cidden Renault müşterisine çok değer veriyor. Renaultda da garanti bittiyse yinede bütün bakımlar yetkili serviste yapıldıysa yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bunun sebebi ise Talismanın arıza vermeyen yeri yok arkasında durmaya çalışıyorlar. Araç eskiyince umursamayacaklardır.

C200d nin bakımı dahi şuanda 3000 TL. Garanti dahilinde Mercedesde parça değişimini hemen yapıyor garanti bittiyse pek umurlarında değilsiniz. Mercedes servisleride çok düzensiz çalışıyorlar. 2 haftada arka tamponu boyayıp stopu değiştirdiler. Arabamı serviste vurmuşlar dalga geçer gibi bir ara gel hallederiz diyorlar. Genel olarak Renault müşteriye daha fazla değer versede garanti bittikden sonra veya arabanın model yılı iyice eskidiğinde diğerlerinden pekde farkı kalmıyor.

Renault yetkili servisinde ön iki kapı döşemesini kırdılar. Kabul ettiler evet biz kırdık dediler. Ee sonuç ? Sonuç yok. Parça pahalı olduğu için geçiştirmeye çalıştılar. Kavga dövüş 4 ay sonra değiştirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonanımcıAhmetD -- 8 Nisan 2020; 10:45:35 >

• quote:

Bugün bayiden aradılar. MBT 200 euro indirim yapmış .
    Sünnet yapiyirmusunuz sünnetcimisiniz gercekden ?

• Nıye cortlayıbılır soyliyeyım: Arac bakımlarında yetkılıde bıdon yıldız yagmı koyuldu dısarıda varıl yagmı koyuldu yada 10 bınlık maxım. dızell yag 15 bınde degıstıyse uzama ses yapar nıspetende kuvvetlı torklu arac zaten normal yukarıda arkadas Fıat degısmıyor demıs Fıatın zincirli motor arabasını 120 bıne kadar kullanabılıyorsanız kullanın bakalım zınciri kırıyor bu anlamda zıncırı tek degısmıyen ıkı marka gördum ben 1 KIA 2 Hyundaı bmw 5 kasalarda 2011 vmodelı olsun 2012 modelı olsun her 100 bınde egzantrık zıncırı uzama yapıyor ve yakıtıda fazla yakmaya baslıyorlar Almanlar sorunsuz degıllerdır servıse yonelık calısırlar o dedıgınız ewet eskı Mersedeslerde omurluk artık o tarz araclar uretılmıyor yok cıft kavrama yok cart curt v.s. hep servıste probelm cıkartabılecek meblağ yuksek tutabılecek teknolojı artık gunumuzde malesef Kore ve Japonlar nıspeten ama Japonda parça harbı drgısırse onemlı motor ekıpmanının falan kol böregı oluyor malesef...

• Forumda yıllardır çözülemeyen davalık mercedes konusu vardı, o konudan sonra mercedesten uzak durdum. Mercedes Türkiye sanırım müşterilerine olumlu yaklaşmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.